bntemp

bntemp

Secco bűnei

2011. január 25. - s4tch

A Juve szurkolói egyre elkeseredettebben sürgetik a klub vezetését, hogy használják ki az átigazolási szezonból hátralévő egy hetet, és igyekezzenek javítani a kereten. Más szóval: igyekezzenek a lehető legjobban kijavítani az Alessio Secco fémjelezte korszak örökségét. A Juventus problémái ugyanis nagyon nagy mértékben a 2006 és 2010 ügyködő transzfermágusunk hibáira vezethetőek vissza: túl sokáig megtartott kiöregedő sztárok, magas fizetés haszontalan játékosoknak, és jó néhány érthetetlen igazolás. A hajtás után ezekből szemezgetünk.

A Juve szurkolói egyre elkeseredettebben sürgetik a klub vezetését, hogy használják ki az átigazolási szezonból hátralévő egy hetet, és igyekezzenek javítani a kereten. Más szóval: igyekezzenek a lehető legjobban kijavítani az Alessio Secco fémjelezte korszak örökségét. A Juventus problémái ugyanis nagyon nagy mértékben a 2006 és 2010 ügyködő transzfermágusunk hibáira vezethetőek vissza: túl sokáig megtartott kiöregedő sztárok, magas fizetés haszontalan játékosoknak, és jó néhány érthetetlen igazolás. A hajtás után ezekből szemezgetünk.

Nem könnyű az ember dolga, ha a világ egyik legjobb átigazolási "guruját" kell pótolnia - márpedig Seccoval ez történt 2006-ban, amikor átvette Moggi helyét. Ráadásul a falsopoli kellős közepén, amikor a csapat fele elkívánkozott. Szép szóval és erőszakkal sikerült a csapat nagy részét megtartani, azonban akadtak érzékeny veszteségek, és megszületett több buta döntés is.

Maga Secco úgy nyilatkozott, hogy egyetlen dolgot bánt meg ebből az időszakból: azt, hogy Mutut 8 millió euróért eladta a Fiorentinának. Ez sem volt jó döntés, azonban az egyenesen ökörség volt, hogy Zlatan Ibrahimovicsot éppen az Internek adta el. A svéd bunkó persze mindenképp menni akart, és bár kiváló futballista, én magam örültem is, hogy elkerült Torinóból. A probléma csak az volt, hogy horgas orrú parasztunk aztán főszerepet vállallt a Lúzer FC hazai diadalmenetében. Azaz Secconak csakis Olaszországon kívülre szabadott volna eladnia őt.

Ugyanebben az időszakban érkezett a klubhoz Jean-Alain Boumsong. Newcastle-ben valószínűleg azt hitték, valamelyik bulvárlap viccel velük, amikor meghallották, hogy a Juventus 5 millió eurót fizetne a futballistára alig emlékeztető franciáért, akinek balfaszkodásaival már akkor tele volt a youtube. Nem vicc volt, vagy ha igen, nagyon rossz. Boumsong már az első meccsén, a Rimini ellen gólt ajándékozott az ellenfélnek, és egész torinói pályafutását az jellemezte, hogy nem nagyon tudta, hol van. Végül még a távozásával is szívatta a Juvét: éppen egy sérüléshullám közepén távozott a Lyonhoz.

Riminiben szerethetik Boumsongot

De 2006-ban szerezte meg Secco a Reggina cserekapusát Emanuele Belardit, aki aztán másfél évvel később főszerepet vállalt az Inter elleni kupakiesésben, és ha lehetőséget kapott, nem sokat találkozott a labdával. A felesleges igazolás mintapéldája volt az "üzlet".

Na de eljött 2007, a csapat visszajutott a Serie A-ba, és megkezdődött Secco igazi ámokfutása. A klub és a szurkolók abban reménykedtek, hogy akár scudetto-esélyes csapatot is össze lehet rakni a meglévő klasszisokból és néhány új igazolásból. Bár a csapat az idény végén befutott a harmadik helyre, és néhány esetben a bírók nagyobb nehézséget okoztak, mint az ellenfél, az új igazolások mérsékelten váltak be.

Persze nem minden esetben Secco a hibás, mondhatnánk, hiszen Andrade sérülését nem lehetett előre látni. Bár mondjuk ha már 10 millióért megvesz valaki egy korábban több súlyos sérülést szenvedő játékost, talán köthetne valami biztosítást... Nem így történt, pedig az amúgy tényleg jó portugál védő az ötödik meccsén, a Roma ellen térdszalag-szakadást szenvedett. Soha nem tért vissza, a Deportivo La Corunának érte fizetett pénz pedig kidobottnak bizonyult.

Andrade párjának akkoriban a nyáron Genovából visszaérkező Criscitot szánták. Az ő sorsát baklövések sorozata kíséri. A játékos ifiként került Torinóba, majd feles tulajdonban a Genoához (azaz a nevelőegyesületéhez) került, innen hozta vissza Secco, úgy, hogy két fiatalt is átengedett érte: Konkot és Masiellot. Konkot egy évvel később 10 millió euróért vette meg a Sevilla... Masiello pedig mára stabil A ligás játékos lett, aki simán elférne a Juvéban is. Criscito végzetét is a Roma jelentette: Totti lőtt róla egy gólt (az elsőt, ami ugyan les volt, de megadták), és amúgy sem játszott jól. Innentől kegyvesztett lett, és a télen visszaköltözött Genovába, és érthető módon soha többé nem akart a Juve játékosa lenni. Pedig időközben talán a legjobb olasz balhátvéd vált belőle. (Mellesleg Capello már 2007-ben megmondta, hogy Criscito igazi posztja a balhátvéd, felesleges őt középen erőltetni.)


Criscito juvés hattyúdala

Na, de az igazi marhaság 2007-ből még csak most jön: Tiago és Almiron megszerzése. A két játékos együtt 24 millió euróba került. A szakértők már azt sem értették, hogy miért vette meg a Juve mindkettejüket, amikor teljesen ugyanaz a posztjuk. Sajnos a teljesítményük is ugyanolyan volt, így a hangzatos nyilatkozatok ellenére Almiron már a télen távozott - igaz, csak kölcsönbe, és azóta is így járja be az ország klubjait. Tiagonak egyetlen igazán jó meccse volt a Juventusban, a Chelsea elleni BL visszavágó, emellett emlékezetes, amikor egy piros lapért cserébe Balotellit terrorizálta - ezért mondjuk sok szurkoló irigyelte. Azóta sem sikerült megszabadulni tőle, pedig a Juve már diszkontáron kínálgatta mindenkinek, de csak a kölcsönadás jött össze - most az Atletico Madridot boldogítja.

Almiron szeretett donaldkacsázni

Tiago legemlékezetesebb torinói megmozdulása

A két csődtömeget egy fiatal, Antonio Nocerino szorította ki a kezdőből, aki igazi vaddisznóként feltúrta a pályát, és technikai hiányosságai ellenére mindenki megkedvelte. Ezért tűnt furcsának, amikor a Juve megszabadult tőle 2008-ban, ráadásul két nagyon rosszul sikerült igazoláshoz kapcsolódóan. Annak az évnek a nyarán a Juventus gyakorlatilag egyezségre jutott a Liverpoollal és a játékossal, hogy Xabi Alonso Torinóba költözik. Végül nem így történt, mert Claudio Ranieri inkább Christian Poulsent akarta megszerezni a Sevillától: 10 millióért meg is vetette Seccoval. A harcos dán soha nem váltotta be a hozzá fűzött nem túl magas reményeket, viszont érkezésével Nocerinonak nem volt hely a keretben - akit a világtörténelem leghülyébb üzlete keretében el is adott a klub.

Igen, ahogy azt mindenki sejtheti, elértünk Amauri megszerzéséig... A 2007-2008-as bajnokságban a Juve 3-2-re kikapott Palermoban egy igen balszerencsés meccsen, ahol a hazaiak brazilja két gólt lőtt. Talán ez jelentette a belépőjét a Juventushoz, talán más, de tény: a nyáron Alessio Secco mintegy 24-25 millió euróért megszerezte őt, ráadásul eladta a Palermonak Nocerinot. Amauri ugyan jól indított, az elmúlt 2 évben viszont arra törekszik, hogy megdöntse a csatárimpotencia csúcsát - jó úton halad, Zvara József ideges is emiatt. Amauri több mint 4 millió eurót keres, amiatt megszabadulni is igen nehéz tőle - bár kérdés, hogy kinek kell egy olyan "csatár", aki lassan az egy éves évfordulóját ünnepli az utolsó bajnoki góljának.


Ilyet nem láttunk Juve mezben Amauritól

 

2010. 02. 14. Amauri eddig utolsó bajnoki gólja

Ugyanebben az évben még egy kisebb jelentőségű üzlet is megköttetett: Dario Knezevics a Juvéé lett, a Livornotól érkezett kölcsönbe. Az ő létezése önmagában rendkívül nyomós érv az idegenlégiósok számának csökkentésére. A 3 Serie A és egyetlen BL meccsén mutatott bohóckodását bármelyik fiatal olasz hozta volna.

2009 nyarán az előző évben az idény végi összeomlás ellenére második helyen végző Juventusnál úgy gondolták, itt az ideje, hogy reális eséllyel vegyék célba a scudettot, ezért ismét megnyíltak a pénzcsapok, és 25 millióért érkezett a Werder Brement az EL döntőjéig vezető Diego, aki ugyan jól mutatkozott be, de a kezdeti eufória után egyre többen látták úgy, hogy kidobott pénz volt az érte fizetett összeg. A gólok elmaradtak, néha volt egy-egy látványos felvillanása, de nem bírt a csapat vezérévé válni - pedig Ferrara célja pont az volt, hogy köré építse a csapatot. Egy évvel később 16 millióért a Wolsfburgba távozott - egyesek szerint megérdemelt volna még egy esélyt, de a német klubnál sem úgy teljesít, hogy meg kellene bánnunk az elengedését. Ugyanebben az átigazolási szezonban visszatért a falsopoli idején a csapatot eláruló Cannavaro is, aki persze óriási ellenszenv fogadott, és aki a teljesítményével csak fokozta az ellenérzéseket. Bár 1+1 évre írt alá, szerencsére a második évre szóló opcióval nem élt a klubvezetés 2010 nyarán - aggasztóbb hír, hogy saját bevallása szerint szerződése van a Juventusszal arról, hogy vezetőként még visszatér...

A 2006-os exodus után a csapat egyik gyenge pontja a balhátvéd posztja volt. Hosszú ideig keresgélték a megfelelő embert ide, végül a Liverpoolban megbukó Dossena és az Interben és Lyonban beégő Grosso maradt, mint jelölt - utóbbi futott be. A Lyon ár 2 millióért elengedte, a Juve a számmisztika jegyében két évre, évi két milliós fizetéssel szerződtette a berlini hősök egyikét. Különösebb szószaporítás helyett maradjunk annyiban, hogy a balhátvéd poszt ma is problémás...

Végezetül még egy 2009-es bűntett, bár ebben a teljes klubvezetés benne volt: miután az előző szezonvégén sikeresen helyettesítette a játékosok által megfúrt Ranierit, Ciro Ferrara az új idényre is bizalmat kapott. A tapasztalatlan Ciro pedig minden idő egyik legrosszabb Juve edzője lett, és néhány hónap után kirúgták. Ez azt is jelentette, hogy az a Juve, amely története során mindössze egyetlen edzőt bocsátott el idény közben (olyan persze volt, hogy az edző mondott le, pl. Lippi), alig több mint fél év alatt kétszer is megtette ugyanezt... És a bénázás még fokozható volt: bár a sajtó folyamatosan arról cikkezett, hogy melyik sztáredző érkezik Torinóba, takarékossági - vagy más - okokból Alberto Zaccheroni lett a befutó, és vezette a csapatot újabb mélységekbe. Utólag talán Secco és Blanc is úgy gondolják, hogy megérte volna mondjuk a Hiddinknek fizetendő 7 millió euró...

Sok-sok elköltött millió, rengeteg betli - Alessio Secco munkája totális kudarc volt. És bár Marottát rengeteg kritika éri, ne feledjük: nagyon nehéz lesz Seccot alulmúlnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr418239262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338570 2011.01.25. 08:50:00

A poszt többnyire egyetértek. Azonban ne felejtsük el, hogy valamennyi Juve-fan Diegót úgy várta mint a Messiást, mint aki kreativitást, ötletet hoz a támadásokba. Szerintem ő azzal a teherrel nem tudott végig megbirkózni, hogy a sikeresség szinte csak rajta, az ő játékán múlott. Nevezetesen, hogy a két fadarabot, Amaurit és Iaquintát mennyire tudta kiszolgálni. Aztán az ellenfelek védői rájöttek, hogy a támadások hatástalanításához bőven elég, ha őt kikapcsolják. Ferrarában nem értettem soha, hogy miért nem merte soha együtt játszatni Del Pieróval vagy Giovincóval. Ranierire rátérve, benito és sok más blogger is szidta állandóan, hogy sótlan a csapat játéka, hogy vezetés birtokában nem erőlteti a támadójátékot. De mégis összehozott egy harmadik helyezést, ami valljuk be, ma az álmok kategóriája. Nézzük meg mit hoz össze a Romával, amelynek évek óta ugyanaz az alapcsapata, tavaly épphogy lecsúsztak a scudettóról, szerintem most is jók az esélyeik. Rómában hagyják dolgozni, nem fintorognak rá, talán ez a sikerességének a titka.

338570 2011.01.25. 08:50:37

A poszt többnyire egyetértek. Azonban ne felejtsük el, hogy valamennyi Juve-fan Diegót úgy várta mint a Messiást, mint aki kreativitást, ötletet hoz a támadásokba. Szerintem ő azzal a teherrel nem tudott végig megbirkózni, hogy a sikeresség szinte csak rajta, az ő játékán múlott. Nevezetesen, hogy a két fadarabot, Amaurit és Iaquintát mennyire tudta kiszolgálni. Aztán az ellenfelek védői rájöttek, hogy a támadások hatástalanításához bőven elég, ha őt kikapcsolják. Ferrarában nem értettem soha, hogy miért nem merte soha együtt játszatni Del Pieróval vagy Giovincóval. Ranierire rátérve, benito és sok más blogger is szidta állandóan, hogy sótlan a csapat játéka, hogy vezetés birtokában nem erőlteti a támadójátékot. De mégis összehozott egy harmadik helyezést, ami valljuk be, ma az álmok kategóriája. Nézzük meg mit hoz össze a Romával, amelynek évek óta ugyanaz az alapcsapata, tavaly épphogy lecsúsztak a scudettóról, szerintem most is jók az esélyeik. Rómában hagyják dolgozni, nem fintorognak rá, talán ez a sikerességének a titka.

336035 2011.01.25. 10:00:38

Jó a poszt, egyetértek mindenben. Sajnos Secco ráadásul olyan szerződéseket kötött horribilis fizetésekkel, amit még szerintem 1 évig nyögni fogunk. Amúgy ez a Diego gyerek tényleg jól eltűnt, de jól keres legalább ez biztosan boldoggá teszi. Bár tudom, hogy sok Juve szurkolónak nagy kedvence volt. [Bandolini](#288281): Játszatta őket együtt, ami 1-2 meccsig hatásos is volt, csak utána beleszaladtunk egy pár ordas nagy nem várt zakóba.

Elodv 2011.01.25. 10:30:10

Van rá reális esély, hogy Moggi visszatérjen! Tudom, hogy már klisé, de Marotta tényleg azt hiszi, hogy a Sampdoriában van... Criscito és Konko azért elég sok mindent megoldana a mai állapotokban :(

Mopetya 2011.01.25. 11:17:56

Akkor mondanék még egy két érdekes adatot! 2006 Cassani elengedése INGYEN! 2007 Megvesszük a Thiago Almiron párost eközben elengedjük az ekkor még csak 29 éves Igor Tudort és a 31 éves Alessio Taccinardit Eladjuk Miccolit (4,3M Euro) és Balzarettit (3,8 M Euro) Blasit (2,8 M Euro)

14Krisz 2011.01.25. 11:51:11

[Elodv](#288303): Mégis mit vártál? Azért azt is vedd figyelembe, hogy Secco után maradt egy halom hulladék és/vagy öreg játékos magas fizetéssel, akik ráadásul jó sokba is kerültek. Na most ezektől nyilvánvalóan meg kellett szabadulni és a helyükre megfelelő játékosokat hozni. Nyilvánvaló, hogy beléjük fektetett pénznek csak a töredékét tudta belőlük visszahozni és egyszerűen nagyon szűk keretből kellett gazdálkodnia. Mégis a csapatban játszik Krasic, Quagliarella, Aquilani, Martinez, ráadásul megszerezte kb két kiló narancs áráért a 18 éves Sörensent, aki hosszú idők óta az egyik legnagyobb fiatal tehetségünk. Emellett, az egyetlen melléfogás, Motta is csak kölcsönben van, tehát nem kell hosszú éveken át nyögnünk a fizetését. Criscito se lett volna megoldás szerintem. A VB-n semmit nem mutatott, emellett most is tisztán emlékszem rá, ahogy Krasic úgy szét szopatta, ahogy akarta az őszi meccsen. De Ceglie bőven hozta azt a teljesítményt idén (ha nem volt jobb), mint ő. Emellett folyton azért sírt, hogy nem akar nálunk játszani, hát pont jó helyen van Genovában. Ezek után szerintem, nem lehet negatívan értékelni Marotta ténykedését. Egyetlen hiba talán Lanzafame kölcsönadása volt, most nagy szükség lenne rá, illetve bizonyíthatott volna. Persze nem láthatta előre, hogy Q-t elveszítjük erre a szezonra. Én azzal is egyetértek, hogy nem igazolunk jó drágán mindenféle hulladékot a télen, mert nincs más. Egy ilyen 10 milliós (emellett gondolom 2-3 milliós fizetésű) Fabianora pont nincs szükségünk.

336035 2011.01.25. 11:55:12

[Mopetya](#288323): Tudor alig játszott a Hajdukban, komoly sérüléssel küszködött és 2008-ban befejezte a pályafutását...

Adammo 2011.01.25. 12:03:43

senki ne feledje hogy ha diego mellett,egy jó formában lévő felipe melo és egy aquilani van akkor teljesen más let volna a kép.diegot még most is a világ egyik ha nem a legjobb irányítójának tartom.

255673 2011.01.25. 12:41:26

Egyrészt Secco tényleg nagyon sok rosszat tett, de a pozitívumokról sem feledkezzünk meg: Sissoko, Melo leigazolása most már elég jó húzásnak tűnik. Igaz ez csepp a tengerben, de Marotta se kezdte éppenséggel sokkal jobban. Sőt! A mostani Barzagli és Toni igazolása nemcsak felesleges, hanem hatalmas baromság is. Ha már nem tud minőséget igazolni, akkor felesleges a mennyiséget növelni. A szövegben ez sztem fals: "Antonio Nocerino szorította ki a kezdőből, aki igazi vaddisznóként feltúrta a pályát, és technikai hiányosságai ellenére mindenki megkedvelte." Kezdetben valóban kedveltük a srácot, de amikor kiderült róla, hogy képtelen jól passzolni két méteren belüli társának és így kis túlzással több labdát ad el, mint amennyit megszerez, akkor már emlékeim szerint mindenki (legalább is a legtöbb fórumon ezt láttam) elkívánta. Az Ő eladása, akkoriban áldásnak tűnt.

336035 2011.01.25. 14:30:07

[Shyr Kahn](#288377): "Kezdetben valóban kedveltük a srácot, de amikor kiderült róla, hogy képtelen jól passzolni két méteren belüli társának és így kis túlzással több labdát ad el, mint amennyit megszerez" Ez a mondatod pont ráillik Sissokora is. És, hogy Marottát megvédjem, neki nem volt meg eddig az anyagi kerete, hogy akár egy Melo értékű játékost is leigazolhasson. Barzagli meg Legro helyére jött, mert haza akar menni. Toninak nem örülök, de már akkor is megérte, ha csak 1 gólt lő a bajnokságban Amauri nullájához képest.

337583 2011.01.25. 14:32:36

Jó érzés Amaurit nem Juve mezben látni. Még ha a múltból is van...

337097 2011.01.25. 15:25:56

Én megvédeném Diegot, mert nem mindegy, hogy egy csapat valaki köré lett építve, vagy, hogy egy csapatot valaki köré akarják építeni.

255673 2011.01.25. 16:25:30

[Itáliainagysándor](#288455): Sissoko kicsit tovább tudja megtartani a labdát és a közvetlen mellette lévő játékosnak általában sikerül passzolnia. A támadásokba nem tud fellépni és az esetek többségében képtelen úgy indítani, mint mondjuk Melo. Ezzel együtt is összehasonlíthatatlan Nocerino akkori játékával. Nagyon béna volt az a srác és sokan örültek neki, hogy ment. Én is közöttük voltam, ami gondolom nem meglepő a hszeimet olvasva.

255673 2011.01.25. 16:31:11

Ami Marottát illeti lehet nincs pénze (a klubnak), de ami van azt látszólag teljesen fölöslegesen szórja olyan játékosokra, akikre semmi szükségünk. Ha DN-t (aki nélkül sehol sem lennénk, hiszen felrázott olyan játékosokat, mint Melo és láthatóan vitt valami elképzelést a játékba) lecserélnénk az előző szezonbeli Ferrarára, akkor meggyőződésem, hogy a csapat a középmezőny végén kullogna, vagy esetleg még annál is rosszabb helyen lenne. Az nem Secco hibája volt, hogy Diego-t és Melo-t (két jó játékost) az edző képtelen volt kezelni... sőt a többi játékost sem tudta egy idő után igazán motiválni. Marotta ülj le egyes idáig szintén. Secco-val ellentétben egyelőre annyi előnye van, hogy még csak fél év óta kártékonykodik itt.

2011.01.25. 16:33:28

pffff Juventus: Armand Traoré sérülés miatt három hétre kidőlt A Juventus hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Armand Traoré sérülés miatt három hetet kénytelen kihagyni. A Juve honlapján megjelent közlemény szerint az Arsenaltól kölcsönben a klubnál lévő francia hátvéd a Sampdoria elleni bajnokin szenvedett izomsérülést a jobb lábában.

255673 2011.01.25. 16:36:48

A napnál is világosabb, hogy Q sérülése miatt szükségünk lenne egy olyan csatárra, akivel több esélyünk van a BL helyek egyikének megszerzésére. Ha ezt csak hitelből tudja állni a klub, akkor hitel kell. Lássuk be, hogy Q nélkül nincs igazi gólszerzőnk a csatárok között, így a csapat többi felének kellene felvennie Q potenciális góljait. Ezzel a lendületünk is alább hagy és valószínű kisebb esélyünk marad a BL hely megszerzésére. Ehhez képest Marotta és a vezetők képesek továbbra is a gazdasági stabilitásra hivatkozni. A gond csak az, hogy ha most nem lesz BL hely (sztem egy minőségi csatárral nagyobb eséllyel lenne), akkor cseszhetik a gazdasági egyensúlyt, mert a lejtőn továbbra is gurulunk (hiszen BL nélkül megint nem tudunk jól igazolni).

334417 2011.01.25. 16:48:50

[Shyr Kahn](#288593): Marotta lenne a legboldogabb, ha adnának neki elkölthető pénzt, de sok befolyása nincs rá. Amit kapott, azzal nagyon jól gazdálkodott, ráadásul a fizetéseken még alaposan spórolt is a klubnak. Nagyszerű munkát végez.

336035 2011.01.25. 17:21:11

[Shyr Kahn](#288583): Nem igazán értem a mondandódat több dolog is üti egymást... Delnerit pont Marotta hozta, hogy is van ez? Rosszul mondod mert igen is Secco hibája volt az, hogy olyan edzőt nevezett ki a csapat élére, aki nem tudta kezelni a játékosokat, egyértelműen tapasztalatlan volt a feladat betöltésére. A napnál is világosabb, hogy a jelenlegi anyagi helyzet nem engedi meg azt, hogy igazoljunk pluszba csatárt a meglévőkön felül, mert jelenleg is 5 csatár van a csapatban. Ez pedig tarthatatlan eladások nélkül, mivel nem akar elmenni senki a szép fizu miatt. Amúgy, ha már így összehasonlítjuk a két transzferguru munkásságát potenciálisan jó vételt nézve: - Secco: Melo és ennyi. - Marotta: Q, Krasic, Bonucci, Storari, és bár sokan nem hisznek benne, de Martinezt is ide sorolnám. Sissokohoz visszatérve, évek óta idegesít, hogy 10 labdából 9-et elad, jól szerel, de ez ezen a szinten kevés, mert meg kell játszani a labdát!!! Ebben a tekintetben Nocerino sem volt rosszabb egyáltalán. És ez nem szimpátia, mert Sissokot jobban kedvelem, de ez van... Szóval nem kéne állandóan Marottát marni (de jól hangzik :)), hanem illene elgondolkodni néha, hogy amit az előd lerombolt azt nagyon nehéz és időigényes lesz újra felépíteni.

334474 2011.01.25. 21:01:34

Már csak azért falhoz kéne állítani, hogy eladta Balzát. Nem számít, de én úgy emlékszem Andrade térdkalács törést szenvedett, nem szakadást.

334491 2011.01.25. 23:04:37

sokan szerintem rosszul fogjak fel, ahogy pl Moggi is, szerinte 12 jatekos helyett eleg lett volna 3-4 nagy bajnok, csakhogy azzal kurvara nem lettunk volna kisegitve, mivel: - a keret osszeteteleben nem volt semmi koncepcio, csak mindenfele, meg csak nem is hasonlo stilusu jatekos osszevasarolva - a tavalyi szezon utan egy "nagy bajnok"ot se tudtunk volna magunkhoz csabitani - a csapat 1000 sebbol verzett, 4 uj jatekos nem valtoztatott volna, ugyan azok lettek volna a hibak, es maradt volna a langyos viz, ami az utobbi 4 evet jellemezte - olyan szintu bevetelkiesest jelentett a tavalyi ev, hogy egyszeruen nem lett volna penz 4 sztarjatekosra szoval kellett nyomni egy rebootot, h hosszutavon meg sikeres lehessen a Juve, es ne az a langyosviz legyen, es ne mindig a 2.-3. helyre fussa jott Marotta, es jelenleg ott tartunk, h: - kb 3 meccsel ezelott meg Scudetto eselyeskent voltunk elkonyvelve - kialakult egy tobbe-kevesbe megbizhato vaz, amire lehet majd a jovoben epitkezni tovabb: Buffon - Chiellini, Bonucci - Melo, Aquilani, Krasic - Quagliarella (es kb Aquilani kivetelevel barmelyik nagycsapatba befernenek a kezdobe - jelenlegi formajuk alapjan) - egyresze a jatekosoknak kolcsonbe jott opcios joggal, es nincsenek igazan nagy fizetesek se, illetve aron felul se vettunk senkit, sot, ha teljesitmenyt nezzuk, mindenki meg aron alul is erkezett, vagyis jo uzletember - az a katyvasz helyen, ami tavaly volt, felepult egy epkezlab csapat, fel ev alatt, ami nem konnyu, van mukodo koncepcio, elkepzeles, hosszutavu tervek - egyelore kar ilyen korlatozott lehetoseg kozt biralni, ha meglesz a BL hely, es lesz eleg penze igazolni, akkor majd lehet biralni, hogy kit hozott, meg kit nem szoval Marotta eddig kihozta a maximumot, amit ebbol a helyzetbol kilehetett (Dzekorol meg annyit, h valoszinuleg Marotta is tudta, h a szabaly miatt biztos nem johet, szoval szerintem nem volt a kasszaban semmilyen 30 millio, Dzeko meg ha fel evet nem birt varni, es pont a Citehbe igazolt, akkor tulajdonkeppen jobb is, h nem ide jott, mert bebizonyitotta ezzel, h lelketlen zsoldos)

telhetetlen 2011.01.26. 08:11:31

Szerintem is kár ilyen rövid idő után bírálni Marottat. Abban viszont részben igazat adok Shyr Kahn-nak, hogy a pénzügyi stabilitást is fel lehetne picit rúgni. Nem eladósodásra gondolok, hanem kisebb hitelre, amit játékosvásárlásra fordíthatna a klub.Sokan örülnénk egy újra sikeres csapatnak minden fronton, még ha kisebb tartozásai is vannak, mint egy pénzügyileg stabil középszernek. Példálózhatnék a Barcával, vagy a MU-val, Margittal, de nem szeretném ezeket a csapatokat a Juvéhoz hasonlítani.Nem is lehet. Persze ez csak saját vélemény, és nem látunk a színfalak mögé

255673 2011.01.26. 10:47:21

[calciodirigore](#288601): Az utolsó perces igazolások, a felesleges minőségileg megkérdőjelezhető és a csapatépítés szempontjából sem sokat érő játékosok leigazolása után ez merész kijelentés. Toni és Barzagli alaposan benne vannak a korban és pár év múlva a fizetésükkel ugyanúgy elszívják a pénzt, mint mondjuk azt Trez tette volna. Mi értelme volt Trezt elpasszolni, ha leigazoltuk rá fél évre Tonit? Motta már a Roma-ban is kispados volt. Kockákaztos befeketetés volt. Rinaudo szintén csak egy elkapkodott lépés volt. Ugye tudjuk, hogy előtte rengeteg védővel szóba hoztak bennünket. Az utolsó percben a Napoli megkönyörült rajtunk és el tudtuk kölcsönbe hozni. Ezek kapkodó és felesleges igazolások/kölcsönvételek. Q utolsó perces érkezéséről nem is beszélve. Jelenleg minőségileg a csapat erősen kérdőjeles (a sérülések miatt), hogy elérheti-e a BL pozíciót. Kívánom érje el, mert az esély meg van rá. Akár kisebb hitel felvételével és ebből egy Q-t jól helyettesítő minőségi csatár vásárlásával is sokkal kisebb kockázatot vállalnánk, mint jelenleg. Ha nincs BL, akkor nincs további lóvé és nehezebb minőségi játékost is találni. Most kell ütni a vasat, amíg még meleg.

255673 2011.01.26. 10:57:47

[Itáliainagysándor](#288633): Secco nem hozott semmiféle edzőt. Ferrarát a vezetőség nevezte ki (hogy ki ajánlotta? Senki. Amikor átvette tűzoltásként a csapatot bizonyított, mert Ranieri után nyerő szériát produkált a szezon végén ezzel kiharcolva a 3. helyet). DN-t Marotta ajánlotta. Ez egyébként jó lépés volt. A napnál is világosabb, hogy egy - a klub számára - minimálisabb hitel felvételével és ebből csatár vásárlásával versenyképesebbek lennénk a BL helyekért folyó versenyben. Ezt rengeteg más csapat is így látja, hiszen ezt csinálják: hitelt vesznek fel és a BL-ből törlesztik ezt. Persze nem kell Realnak lenni, de olyan szorult helyzetben, mint most egy kisebb hitel felvétele nem a világ vége. - Secco: Melo, Sissoko, Iaquinta, Trezeguet megtartása a B-be kerüléskor, a fiatalok visszahozatala (Marchisio beépítése). Lassan DC is beépülhet és a jövő kérdése még Gio is. - Marrota: Q, Bonucci, Krasic (Storari kiválóan védett, de Manninger se kutya, így Őt elhozni sztem felesleges volt)... Martinez egy jó mozgású játékos, de még várjunk vele. Pepével is. Sissoko nem egy kategória Nocerinoval. Közel sem el annyi labdát a Mali. Ha te így látod, akkor már látom miért nem értünk egyet sok kérdésben. Felesleges is vitatkozni tovább ezen. És nem marom állandóan Marottatát, de amit jelenleg művel az sztem kritikán aluli.

258945 2011.01.26. 12:43:03

[Shyr Kahn](#289408): Secco pozitívumai kozül, Marchisio beépítése nem hinném hogy az ő érdeme, hanem az edzőt dicséri(Deschamps), ezen az alapon lehetne Chiellini középre hozatala is az ő találmánya. Arról nem beszélve hogy ezt a listát hány év alatt hozta össze? Marrotta meg itt van háromnegyed éve... Sokan elfelejtik Aquilanit, azon lehet vitatkozni hogy megvegyük ne vegyük, de ahogy azt a kolcsonvételt teljes titokban lezongorázta, na az nálam megér egy kalapemelést. Nagyon egyszerű dobálózni hitelekkel, amihez megjegyzem semmi koze Marrottának, a pénzügyek nem nála vannak. Azt meg hogy jelenleg a klubnak nincs pénze átigazolásra nem tudom mégis kinek lehetne felróni? ha nem Secconak vagy Blancnak?

255673 2011.01.26. 13:41:41

[t.junior](#289486): Ha Deschamps ideje alatt épül be, akkor nem adják kölcsön. Ranieri alatt épült be. Az már más kérdés, hogy ez csak a sérülések miatt történhetett meg, különben valószínűleg lehetőséget sem kap. A lényeg, hogy Secco hozta vissza kölcsönből és adta meg így a lehetőséget a beépülésre, míg most Giovinco éppen Marotta miatt kerülhet felerészt a Parma tulajdonába... potom összegért. Ez nagy szívás sztem (nem a kölcsönadása, hanem az opciós vásárlási jog nevetséges összegért). A vezetőség dönt a pénzügyekről. Igen, de arról nem, hogy selejt játékosokat vegyünk-e meg, vagy sem. Inkább érdemes spórolni, mint selejtekre költeni. Ha Rinaudo, Motta, Toni és Barzagli nem is kerültek sokba (vagy éppen semmibe), de a fizetésük fogyasztja a kasszát. Néhányuké teljesen feleslegesen. A mennyiség ugyanúgy megterheli a költségvetést, ez tény. Per pillanat semmi szükség nem volt egy csere belső védőre, hiszen Legro és Sörensen is ott van. Ha meg fiatalítás (amit oly sokszor elsütöttek már hangzatosan), akkor Sörensen legalább ne legyen 5. számú a belső védő poszton, vagy ne essen vissza a 2-3. helyre a jobb szélső bekk poszton. Aquilani pedig csak azért jöhetett, mert nem kellett a Poolnak és mert újra a szülőföldjére akart jönni. Annó mintha Secco is el akarta volna hozni, de ha jól emlékszem, akkor sem a játékos nem akart jönni, sem a Roma nem engedte. Szvsz Marotta jelenleg nem csinálja jobban, mint Secco az első évében. Illetve egy dologban igen. Del Neri jó választás volt... igaz erre Agnellinek is rá kellett bólintania. Azt se felejtsük el, hogy annak a Wolfsburgnak adta el nagy veszteséggel Diego-t (10 millát bizonyosan nem csökkent az értéke... főleg, ha igaz, hogy évi 6-7 millát kap a farkasoktól... ez ugyanis azt mutatja, hogy sokat ért nekik a játékos), akik cserébe a selejt játékosukat (konkrétan most Barzaglira gondolok) vígan ránk tukmálják. Annyira örömteli, hogy a Wolfsburgtól kukázunk... ez is mutatja, hogy milyen mélyre süllyedtünk, mert akkor inkább ne vásároljunk feleslegesen. Meggyőződésem, hogy igazi edző nélkül most még rosszabb helyen lennénk a tabellán. De legyen igazatok. Legyen Marotta a megváltó. Adok neki időt... nem is tehetek mást, de véleményem attól még van róla és az egyáltalán nem pozitív.

336035 2011.01.26. 13:55:51

[Shyr Kahn](#289408): Fúúú, most aztán kemény dolgokat mondtál és szinte semmi nem állja meg a helyét. Most nincs időm belemerülni, de Sissokonak, Iaquintának, Melonak mi köze volt a b-ligás szerepléshez? A gazdasági stabilitásnak semmi köze a hitelekhez, mint ahogyan azt már levezettem, a keret túl bő, ahhoz, hogy orrba-szájba igazoljunk ezért el kell adni, van pénze a klubnak annyi amennyi, persze nincs elegendő, de felesleges 6 csatár egy csapatba, mert az folyamatos 3 frontos játékhoz is sok, akármennyi sérültünk van. Ha valaki távozik, akkor lehet igazolni. De nem megy el senki mert jó a fizu. Most azt írod, hogy más csapat is ezt csinálja, igen rengeteg klub nem fog megfelelni a jövő UEFA szabályainak, a Juve már most is megfelel minden szempontból, ez a jövőt tekintve már most óriási előny a többi csapattal szemben, mert ők akkor kezdenek el építkezni amikor nekünk már kész struktúránk lesz. "Secco nem hozott semmiféle edzőt. Ferrarát a vezetőség nevezte ki (hogy ki ajánlotta? Senki." Ezt most halálosan komolyan gondolod? :):):):):):) Sissoko, meg nem véletlenül került ki a csapatból, és nem csak innen, hanem a Poolból is, nem tud passzolni, összehasonlítani nem kell, de jelenleg 3 játékos is előtte van a posztján és ennyi bizonyíték nekem elég, ezek a tények. Azt hiszem részemről lezártnak tekintem ezt a beszélgetést, mert alapvető hiányosságok vannak és úgy próbálod meg Marottát beállítani mint valami dilettáns palit, aki BL-be vezette a Sampot, Seccot meg mint a mestert olyan érvekkel, amik botrányosak. De ne haragudj, nem akartalak megbántani, csak jobb tisztázni a dolgokat. [t.junior](#289486): Jó a szó, így van. :):):)

336035 2011.01.26. 14:28:32

@"Shyr Kahn": Az utolsó perces igazolásokhoz még annyit, hogy nem kell azt gondolni, hogy 1-napos tárgyalásról van vagy volt szó, hanem már előzetesen hetes vagy akár hónapos tárgyalások előzték meg, csak ugye a versenyhelyzet az mindig adott, úgy, hogy más klubok által felértékelt játékosok jelen esetben a City vagy Real stb. magasabb összeget kínálnak egy adott játékosért. Ennek a célja nem más, mint kivárni a szerződés aláírásával, megtartani az előzetesen ajánlott összeget és nem licitálni más klubokkal. Előny: megmaradt milliók, amik fedezik 1-2 játékos éves bérét. Barzagli meg kellett a padra, mivel Legro el szeretne menni, padozni meg sokkal minőségibb játékost hova akarsz? Szumma szummárum: Marotta szerintem eddig jó munkát végez, nyáron minden bizonnyal több lehetősége lesz, a meglévő gerincet fejleszteni. De tavasz végén sokkal több konzekvencia levonható a teljesítményéből. Na de tényleg befejezem, mert a blogírók már szerintem lemennek hídba és fonják a hajukat... :)

255673 2011.01.26. 14:37:51

[Itáliainagysándor](#289555): Értelmezés kérdése. Ha akarod jól érted, ha nem, akkor nem. Valóban félreérthetően fogalmaztam, de azért örültem, volna, ha nem nézel teljesen hülyének és megpróbálod értelmezni, hogy mit is akarhattam írni. Sztem nem nehéz rájönni. Melo, Sissoko, Iaquinta (semmi közük a B-hez) hozatala (ez a szó kimaradt), Trezeguet megtartása a B-be kerüléskor. Így teljes. Bár biztosan bele lehet még kötni néhány dologba. Ne hagyd ki az elírásokat. A Mali szót is nagybetűvel írtam. Ez nem cikk, hanem egy szimpla hsz. A gazdasági stabilitás az én olvasatomban azt jelenti, hogy gazdaságilag a saját lábán áll a klub. Ergó nincs tartozása sem, vagy ha van: nem sok (behozható egy-egy szezon alatt). Nincs szükség "külső" pénzekre. A hitel kérdése simán idesorolható. Sok csapat a pénzügyi fair playről hallva is képes játékosokat vásárolni és hitelt felvenni. Valószínű a Real is képes lesz a hatalmas hiteleit törleszteni. Valószínű (mert látni nem látok a dolgok mögé... neked és nekem is csak információ morzsák jutnak.. de van néhány morzsa, ami beszédes, hiszen, aki még a várható pénzügyi fair play ellenére is pénzt vesz fel az vagy hülye - ezt nem szeretem feltételezni -, vagy úgy számolja, hogy kit tudja gazdálkodni). A Juve a világ egyik leggazdagabb klubja (ezzel nyilván nem mondtam újat), ami évek óta stabil gazdaságilag és nincs adósságban. Ez a klub nem képes a jó cél érdekében (több esély a BL helyre) minimális kölcsönt sem felvenni. Annyit, amennyit valószínű a BL pénzekből egy szezon alatt lazán kiperkálna. Szép dolog, hogy már most előnyben vagyunk gazdaságilag, de ismétlem: ha nincs BL, akkor nincs pénz és nincs jó csapat sem. És ez a lényeg. Látom az idézetemmel is a szavaimat forgatod ki a helyett, hogy mögé próbáltál volna nézni, hogy mit is akarok mondani. Nem vagy éppen korrekt, amikor kinevetsz, miután szándékosan félreérted a mondandómat. Ferrara tudtommal a Juve utánpótlásánál dolgozott mielőtt megkapta a lehetőséget, így mondhatni kéznél volt és ideiglenesen a vezetőedzői pozíciót is megkapta tudtommal. Később a vezetőség hozta meg a döntést, hogy maradjon és nem egy személyben Secco. Ilyen formán senki nem ajánlotta, mert abban a helyzetben kéznél volt és ideiglenesen bizonyított. Sissoko jelenleg a negyedik a posztján és ez rendben is van, mert mind a három előtte lévő játékos jobb valamiben (rombolásban azért nem). Ez viszont közel sem jelenti azt, ami az eredeti felvetésed volt, miszerint Nocerino is tudott annyit. Korábban, ha jól sejtem az elsők között volt a posztján... de legalább is állandó kezdő volt Ranieri keze alatt és ez is beszédes. Valóban zárjuk le a vitát. Egyrészt meddő, másrészt nincs kedvem olyan emberrel vitatkozni, aki nem akarja értelmezni a mondandómat. Meggyőződésem, hogy elég okos vagy ahhoz, hogy ne a megfogalmazáson lovagolj. Bár tudom hogy ezzel látszólag könnyen le lehet tiporni a vitapartner önbecsülését. Ez is egy jó eszköz a sikeres dialektikához. Én nem sokszor használom, mert sztem nem korrekt és nem az igazság és a dolgok tisztázása felé visz. Inkább csak feldühítésre jó. Vagy ha nem is szándékosan teszed: ne nézz le, mert nem tudsz rólam semmit sem. Ez persze oda-vissza igaz.

258945 2011.01.26. 14:52:02

[Shyr Kahn](#289537): A Marchisios témához annyit, hogy Deschampsnál a Seria Bben a vége felé alap ember volt. Azon viszont el lehet gondolkodni, hogy megérte-e kölcsönadni, ahelyett hogy megtartottuk volna és a Tiago-Almiron csoda duó legalább egyik tagjától meg megmenekültünk volna. Nem nagyon kockázat kijelenti hogy semmivel sem lett volna rosszabb Marci.

256808 2011.01.26. 15:01:24

Látom, Secco jó igazolásai között van számon tartva Felipe Melo. Ezzel nincs is semmi gond, szerintem is nagyon fontos igazolás volt. De ha figyelembe vesszük, hogy 25 millióért hozta, annyira már nem tűnik nagy tettnek. Hogy Marottához hasonlítsuk: ő 15 millióért hozta a csapat számára körülbelül azonos kalibernek számító Krasic-ot. Valahogy továbbra is úgy érzem, hogy Marotta jól csinálja a dolgát, a posztban látható, mit művelt pár év alatt Secco, ehhez képest fél év alatt nagyon jól ki lett pofozva a keret.

2011.01.26. 15:37:47

úgy néz ki, hogy megvan Barzagli. állítólag ma van orvosi vizsgálaton, és délután alá is ír

255673 2011.01.26. 15:44:35

[t.junior](#289611): Az a baj, hogy utólag könnyen törünk pálcát Secco fölött. Van igazság abban amit írtál, hiszen Marchisio utólag bizonyított a sérüléseknek is köszönhetően, bár az még mindig kérdéses, hogy ha megtartjuk a B után, akkor vajon kezdő lehetett volna-e, vagy mondjuk Criscito sorsára jut... esetleg tényleg jó volt neki az egy év kölcsön, mert több időt tudott játszani és így volt ideje tovább érni? Lehet nem kellett volna kölcsön adni, csakhogy akkor sokan reménykedtünk abban, hogy Tiago és Almirón jól fog teljesíteni. Szvsz nem Secco hibája, ha egyes játékosok nem a várt szintet hozzák. Az már inkább az Ő hibája, ha túl nagy fizetéssel szerződteti őket és később nem lehet lerázni őket. Ebben az értelemben Almirón talán kisebb bukta, mert Ő legalább gyorsan jött és gyorsan is ment (kölcsönbe, amivel legalább a fizujától megszabadultunk). Kétségtelen, hogy Secco ritka rossz eredménnyel végezte a munkáját, de az az igazság, hogy jelenleg sem látok olyan koncepciót, ami azt eredményezné, hogy a csapatba minőségi, vagy nagyon tehetséges játékosok kerülnének. Kivétel persze van, de számomra elkeserítő, hogy akiket januárban vettünk azok hosszú távra nem jelentenek megoldást, ráadásul mikor lejár a szerződésük már pénzt sem nyerhetünk az eladásukból. A fiatalok hangzatos beépítése általában alábbhagy. 4-5 év alatt stabilan fiatal csak Marchisio épült be. Se DC, se Ekdal, se Iago, se Gio, se Immobile, se Marrone nem stabil kezdő, de többségük még csak lehetőséget se nagyon kapott. Most ugye itt van ez a szerencsétlen Sörensen, akit eleinte a szurkolók jónak láttak, most viszont a többség már a kispadra követeli. Ez azt mutatja, hogy a fiatalokkal próbálkozunk, de nem tudjuk beépíteni őket. Ennek biztos sok oka van, csak akkor ne hangsúlyozzuk, hogy ezt a modellt követjük, ha valójában nem vagyunk képesek ezt követni (a Primavera csapatunk akármennyire is jó, a játékosai nem felkészültek a Serie A-ra... kell nekik adaptálódási idő... esetenként elég sok). Számomra a csapatépítés azt jelenti, hogy sok 23 27 év közötti klasszis és vízhordó játékos érkezik. olyan játékosok, akik már tapasztaltak és koruknál fogva képesek hosszabb távon összeérni és jó csapatot alkotni. Marotta elképzelése miszerint Legro helyett Barzaglit vesz, a lesérült Q, az idős Del Piero, a folyton sérülékeny Iaquinta és az egy éve se gólt, se gólpasszt nem szerző Amauri mellé egy idős játékost (Toni, aki ráadásul szintén lesérült) vesz az sem csapatépítés, sem a BL helyért való versenyre nem elég. Jelenleg Del Piero és Amauri bevethető... ja meg a formán kívüli Iaquinta, aki most épült fel... ki tudja meddig. Amikor erre gondolok, akkor írom azt, hogy Marotta nem végez jó munkát. Persze a sérülésekről nem tehet, de arról igen, hogy a csatárposztunk a nevek ellenére igen impotens és gyakorlatilag csak Q az, aki megüti azt a szintet, amit a korábbi Juve képviselt (minden tiszteletem Del Pieroé, hatalmas játékos most is, de már lassú és képtelen mindig kihúzni a csapatot, így Őt már nem veszem ide... külön kategória). Megtehette volna, hogy Sorarit eladja (elég jó kapus és állítólag volt/van kérője szép számmal) és hoz helyette egy csatárt. A kora ellenére, rövid távra, akár Forlán, vagy Fabiano is tökéletes megoldásnak tűnt és bármelyikükkel több esélyünk lenne a BL helyek egyikére, mint a jelenlegi csapattal. Persze lehet azt mondani, hogy nincs garancia arra, hogy nem sérül le az új csatár és így nincs garancia arra, hogy esélyesebbek legyünk, de én nem is garanciáról beszélek, hanem valószínűségekről.

258945 2011.01.26. 18:11:53

[Shyr Kahn](#289647): Hogy máshogy lehetne megítélni egy ember munkáját mint utólag? Egyet elfelejtesz, Secconak biztosították az anyagi feltételeket, például tőkeemeléssel. Marottanak messze nem ugyanazok a feltételek jutottak. A Seria Bbe visszaminősítést most ne vegyük mert az extrém helyzet volt, de Secco regnálása alatt meg is csak elköltött 155 milliót, Marotta 57 jár, ehhez képest s te általad felhozott pozitív lista kb. egyenlő, Akkor ki a hatékonyabb? vagy a jobb? Per pillanat szerintem egyértelmű, hogy semmi pénz nincs januárban igazolásra, vagy csak valami egészen minimális (ne hozzuk fel könyörgöm Dzekot, mert őt semmiképp sem igazoltuk volna le csak júniusban NONEUs szabály ide vagy oda), ebből kellene neki valamit alkotnia.

147668 2011.01.26. 18:47:45

Amauri két Palermo-s góljára emlékszem a Juve ellen. Illetve volt egy nagyon nagy szóló gólja is a Fiorentina ellen még Palermo-ban. Hogy tud egy játékos ennyire összezuhanni... Nálunk Mancini szinte ugyanez volt.

virtuoz 2011.01.26. 20:07:12

Secco basztatása még: -2,4millióért eladta a legjobban passzoló és legokosabb játékosunk, Zanettit... (Melo üzlet része volt) nálam ez a leges-legszarabb húzása.

255673 2011.01.27. 10:13:05

[t.junior](#289762): Utólag ítélhetjük meg, ez igaz, de csak annyit akartam mondani, hogy utólag nyilván könnyű okosnak lenni és bűnbakot találni egy olyan sorozatra, amiben sokkal több felelős van, mint egy ember. Ki sejtette, hogy Tiago ilyen botrányosan rossz teljesítményt nyújt majd? Vagy hogy Criscito-t Ranieri száműzi egy baki után? Ez is Secco hibája talán? Akkor ezt nem tudhattuk, mint ahogyan most sem tudjuk, hogy hosszabb távon ki fog megfelelni, vajon Sörensen kikerül-e hibái miatt a keretből? Azaz persze sejtjük, mert már 5 hónap el is telt a szezonból. Ám az sztem nem korrekt, ha Secco összes évét vetjük össze Marotta fél évével szemben. Nézzük meg (a Serie B-t kivéve, mert az egy alacsonyabb dimenzió), hogy az első fél évben mit csináltak és máris látszik, hogy a megtartott Trez, Chiellini, Legro és Buffon milyen erőssége volt a 2007-2008-as Juvénak (a mai Q, Bonucci vétele és Melo megtartása körülbelül egy kategória). Andrade sérülése benne volt a pakliban (ez Secco hibája valóban). Nocerino kezdeti szép játéka, majd bénasága szintén nem volt sejthető. Nem csak Secco hibája, ha egy-egy játékos nem volt képes beilleszkedni, hanem az edzőé is. Ebben az értelemben nem csak Secco a bűnös, hanem az edző is. Ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni, pedig egy konkrétabb igazolási problémával élve: állítólag Xabi éppen Ranieri miatt nem lett megvéve (inkább Poulsen-t akarta). Persze nem tudjuk Xabi mit tett volna a játékhoz, de a két játékos akkori és mostani teljesítményében is elég nagy minőségi eltérés látható a spanyol javára. Most és akkor is az edző kérései és munkája is nagy befolyásoló tényező. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy Melo egy bűn rossz szezonja után 180°-os fordulatot vett edzőváltás után? Most kb egál az állás a Secco vs Marotta első féléve csatában. Semmivel sem vagyunk előrébb (a tabellán végképp nem) és kb egál az elköltött összeg is és a bukta is (Diegon 10 milliót bukni kontra Tiago 13 millás vétele). Szóval ne keverjük össze ezen emberek munkáját az edzők teljesítményével. Ami lényege a mondandómnak: ha nincs minőségi csatár Q helyett, akkor a BL helyre kevesebb az esélyünk. Most kellene bebiztosítani. A vezetőséget és így az igazolásokért felelős Marottát is elítélem a miatt, hogy képtelenek ezt a dolgot észrevenni és helyette olcsó és rövid távú megoldásokban gondolkoznak.
süti beállítások módosítása