bntemp

bntemp

Számok, statisztikák, kaland, izgalom! Az év legunalmasabb cikke.

2011. január 03. - s4tch

Milyen év volt 2010?

Már maga az évszám is csodálatos, hiszen számokból áll. 2010! A számok összege három. Ez kapásból túlszárnyalja az Amauri által az elmúlt évben rúgott gólok számát (mint hamarosan kiderül, ez nem igaz).

Így lehet kedvet csinálni az értelmetlen statisztikai adatokhoz. Remélem halálra csigáztátok magatokat, mert most számtalan számadatot kaptok a 2010-es esztendő kapcsán.

Vigyázzatok, nagyon érdekes, nagyon hosszú, nagyon izgalmas!

Milyen év volt 2010?

Már maga az évszám is csodálatos, hiszen számokból áll. 2010! A számok összege három. Ez kapásból túlszárnyalja az Amauri által az elmúlt évben rúgott gólok számát (mint hamarosan kiderül, ez nem igaz).

Így lehet kedvet csinálni az értelmetlen statisztikai adatokhoz. Remélem halálra csigáztátok magatokat, mert most számtalan számadatot kaptok a 2010-es esztendő kapcsán.

Vigyázzatok, nagyon érdekes, nagyon hosszú, nagyon izgalmas!

Először leszögezem, hogy az ábrákat csak szórakoztató jelleggel tettem az írásba, nem azért, mert értek a készítésükhöz. Tehát bárkinek excellel kapcsolatos észrevétele van, az névvel és címmel tegye meg. Megkeresem, és átbeszéljük a dolgot. Nem kell félni, nem viszem Igort és Szását.

Vágjunk is bele, kezdjük azzal, hogy a 2009/2010-es évad tél-tavasz-nyári időszakában 27 mérkőzést játszott a csapat, ezzel összehasonlítva a 2010/2011-es évad nyár-ősz-tél időszakában játszott 27 mérkőzést, arra jutunk, hogy

1. A Ferrara-Zaccheroni időszakban pont ugyanannyit játszott a csapat, mint a Delneri érában.

2. Összesen 54 mérkőzésen lépett pályára a torinói 11 az év során.

Az első pont lehetővé teszi nekünk, hogy fantasztikus összehasonlításokat végezzünk el a két érában elért sikereket és az elszenvedett kudarcokat illetően.

Itt sokan szemfülesen megjegyezhetik, hogy "Nem, nem, te ostoba állat, hiszen ennél több mérkőzés volt az év során." Erre pedig azt válaszolhatom, hogy "Ez igaz, ám én csak a tétmérkőzésekkel foglalkozom, mert leszarom a többit." És ezzel tovább is lendülhetünk a fent említett 54 mérkőzés havi eloszlására.

Ezt egy csodálatos ábrán mutatom be nektek:

Az év során ebből sikerült 22-szer győztesen (ebből 12 hazai terepen), 14-szer vesztesen (5 alkalommal otthon) elhagyni a pályát, 18-szor pedig döntetlenre (ennek az 50%-ában, azaz 9 alkalommal játszottunk otthon) végeztünk.

A Ferrara-Zacskó érában ez így néz ki (zárójelben a hazai pályán játszottak):

10 győzelem (6), 12 vereség (4), 5 döntetlen (3). Megszerezhető pontok százalékában: 43,2 %

Delnerinél a 27 meccs mérlege:

12 győzelem (6), 2 vereség (1), 13 döntetlen (6). Megszerezhető pontok százalékában: 60.5 %

A javulás látványos!

A teljes 2010-es esztendőben a csapat mindösszesen kettő darab Olasz Kupa meccset játszott. Az inter elleni 2-1-es vereséget követően még nem volt alkalom a javításra. A nemzetközi porond 14 mérkőzést tartogatott a Juventusnak 2010-ben. Mind a 14 az Európa Liga szánalmasan nívótlan és ruppótlan küzdelmeiben (mekkora, hogy a Fulham ugyanannyi uefa-pontszámot kapott a döntőig menetelésért, mint az Inter vagy a Bayern a Bajnokok Ligájában, igaz, pénzt pedig alig ért ez a siker).

A terhelés eloszlása - informatív, szórakoztató ábrán.

Zacskó mester 4 meccsen dirigálhatta a fiúkat, és az Ajax elleni továbbjutást a Fulham elleni rémálom követte.

Delneri pedig történelmi tettet hajtott végre az Európa Ligában, ugyanis egy 10 mérkőzéses veretlenségi széria (4 győzelem, 6 döntetlen) végén sikerült kihullani.

A maradék 38 találkozó bajnoki volt, Ferrara és Zacskó 21-szer ülhetett le a kispadra ostoba és tanácstalan arckifejezéssel, Delneri bölcs arcát pedig 17-szer láttuk bajnokin.

És hány vidám szurkoló láthatta élőben a csapatot az év során? Erre választ ad a következő ábra:

 

Összesítésben sajnos a Ferrara-Zaccseróni kettős munkájából született rút borzalmat több ember nézte meg élőben, mint a Delneri fémjelezte Chiellini, Melo, Krasic, Quagliarella varázslatot. Pedig utóbbi szimpatikusabb, látványosabb, gólgazdagabb, ráadásul még eredményesebb is.

Összességében hazai pályán közel félmillióan, míg idegenben 856132-en nézték a meccseinket.
(A nézőszámokért nem vállalok felelősséget.)

Érdekességként megmutatom, hogyan viszonyulnak egymáshoz havonkénti bontásban az idegenben lőtt és kapott gólok, valamint a hazai pályán lőtt és kapott gólok! Egy nagyon látványos ábrát készítettem, amely a tisztánlátáshoz szükséges összes adatot tartalmazza:

 

A gólok megoszlása - informatív, színes, vidám ábra.

A vak is láthatja, hogy a teljes naptári év során a csapat 80 gólt rúgott és 67 gombócot kapott.

Az év első felében (Ferrara - Zacskó) ebből sikerült harmincötöt (ebből 22 darabot hazai pályán) rúgni, és bravúrosan beszopni negyvenkettőt (18-at a hazai közönség szomorítására).

Szerencsére jött a Mester, aki gatyába rázta a srácokat, így Delneri alatt értelemszerűen a maradék gólokat, tehát 45-öt (huszonötöt hazai pályán) és 25-öt (16-ot otthon) rúgtak és kaptak.

Röviden: az év első felében mínusz hetes volt a gólkülönbség, a 10/11-es idényben pedig +20-as.

De félre a viccet, van egy jóval érthetőbb, gazdagabb infografikám is erről.

 

Feltűnően látszik Delneri keze munkája, és Zaccheroni taktikájának hátulütői.

Minden kicsit képzett olvasónk jól láthatja az egyértelmű javuló tendenciát, hiszen mind a lőtt, mind a kapott gólok tekintetében kiegyensúlyozottabb és jobb eredményeket produkál a Delneri által vezetett csapat. Szilveszter felé közeledve egyre többen kezdtük úgy érezni, hogy nem a vakszerencse, a véletlen, egy sirály tarkója vagy egy erős széllökés fogja eldönteni a meccseket (általában vereséggé változtatva egy nyugdíjasotthon senior csapata elleni 5-0-ás félidei vezetést is), hanem a csapat a győzelemért hajthat, és meg is fogja tenni, amit kell.

Készültem néhány értelmes táblázattal is. Hamarosan azt is megnézhetitek, hogy a csapat a mérkőzések melyik hatodában volt a legeredményesebb vagy a legszánalomraméltóbb. Az év első felében jól látszik a fizikális és mentális hátrány, mivel a 75. és a 90. perc között kapta a csapat a legtöbb gólt, és az is látszik, hogy a második félidőben jóval többet kapott, mint az elsőben.

Itt tényleg, komolyan jó táblázatot akartam csinálni, aminél egyenlő részekre van osztva a kör és a cikkek a gólok számát mutatják, de nem sikerült, ezért ez van. Örüljetek annak, ami van.

Azt is láthatjuk, hogy az első negyedórában 10 gólt szerzett a csapat, mindössze 3 kapott ellenében. De ha az első fél órát nézzük, máris kiegyenlítődik, hiszen 14 rúgott gól áll szemben 12 kapottal. A második félidő pedig az összeomlások időszaka, 15 gól áll szemben 25-tel.

Az év első felében a góllövőlista így alakult:

11 gólos - Alessandro Del Piero

4 gólos (!!!) - Diego

3 gólos - Amauri, Iaquinta

2 gólos - Candreva, Chiellini, Trezeguet, Legrottaglie

1 gólos - Salihamidzic, Grosso, Zebina, Melo, Marchisio

valamint 1 darab öngól.

Elképesztő az űr, ami Alex mögött van. Ki hitte volna, hogy neki kell ilyen idősen is a hátán vinni a csapatot?

Az év második felében jóval kiegyensúlyozottabban játszott a csapat, nem elég, hogy az első félidő végén ellenállhatatlanul támadtunk, a második félidőben le is húztuk a rolót. 45-60 perc között NULLA gólt kapott a csapat, 27 mérkőzés során, és az utolsó negyedórában sem volt olyan kétségbeejtő a helyzet, mint az év első felében Zacskó mesterrel, főleg, hogy a csapat a 75-90 percig tartó időszakban is többet lőtt, mint kapott.

Nézzük a csodálatos ábrákkal:

Külön felhívom a figyelmet, a nullás számot tartalmazó körcikkre. Fantasztikus megoldás!

Szemben a Ferrara - Zaccheroni időszakban tapasztalt tendenciával, itt megfigyelhető, hogy van tartás a csapatban. Az első fél órában kiismeri ellenfeleit, az első félidő végén megsemmisíti, a másodikban pedig nem kap ki. Az első félidőben 24-14 a gólarány, imponáló. Érdekes, hgy a második félidőben szintén +10-es a gólarány, 21 rúgott és 11 kapott góllal, mégis ilyen rengeteg a döntetlen.

Itt megemlíteném, hogy bár nem készítettem külön ábrát a 09/10-es idényben tapasztalható játék minőségéről, az adatok gyűjtésekor feltűnő volt, az egyre gyengébb teljesítmény. Ahogy közeledett az idény vége, úgy eresztett le mind jobban és jobban a csapat. Pedig elméletileg európai szereplést érő helyért hajtottak a játékosok. Ez nem látszott.

A góllövőlista a következőképpen alakult július - december viszonylatban:

9 gólos - Quagliarella

6 gólos - Alessandro Del Piero, Iaquinta

5 gólos - Krasic

3 gólos - Amauri, Pepe, Chiellini

2 gólos - Marchisio

1 gólos - Bonucci, Aquilani, Melo és Giannetti

valamint 4 öngól is ékesíti a találati listát.

Összesítésben is megmutatom, mert ez végülis egy évvégi összefoglaló, vagy mi a bánatos lófütty.

2010 gólkirálya: 17 találattal Alessandro Del Piero.

További szereplők:

9 gól - Quagliarella, Iaquinta

6 gól - Amauri

5 gól - Krasic, Mr. Öngól

4 gól - Diego

3 gól - Marchisio, Pepe

2 gól - Candreva, Trezeguet, Legrottaglie

1 gól - Bonucci, Aquilani, Salihamidzic, Grosso, Zebina

Lőtt gólok - kapott gólok az egész idényben (mellőzöm az ábrát):

0-15. perc között: 15 - 9

15-30. perc között: 10 -11

30-45. perc között: 19-11

45-60. perc között: 10 - 5

60-75. perc között: 12 - 13

75-90. perc között: 14 - 18

Ezt a mérleget mondjuk jócskán rombolja a Ferrara-Zacskó érában tapasztalt szopás.

Tehát látható a fejlődés, van mire építeni az idény hátralévő részében!

Sikeres új évet kívánok mindenkinek, küldjetek pénzt!

Ui.: Ha hibát találtok benne, akkor tartsátok magatokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr508239214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

286390 2011.01.03. 09:21:02

Tökéletesen megalapoztál egy unalmas napot. Szerintem teljesen szenvtelenül, a cikk hatása alatt fogom azt is tudomásul venni, ha az utcán rámesik egy versenyzongora, vagy ha kiderül, hogy gyereket várok.

258945 2011.01.03. 10:19:12

Hiányolok pár EK diagrammot

338064 2011.01.03. 10:46:15

Hála istennek azért a fociban még nem öltött akkora méretet a statisztika, mint az NFL, vagy egyéb ameirkai sportokban, ez így év első munkanapjára bőven elég adag volt. A grafikonok csodálatosak, elég hangosan felnevettem rajtuk, a nevem Soós László, cím: 1237 Pistahegyi köz 5. megközelíthető határ útról 123as busszal, a végállomás előtt 1gyel kell leszállni :D

334302 2011.01.03. 11:12:37

A BL-meccseket elfelejtetted beírni. Ezen kívül a Jágótól elpattanó labdák méterben megadott mátrixát is hiányolom. Hanyag munka :)

262910 2011.01.03. 11:22:26

megfejtettem Delneri titkát: az év első felében csak egy, Delneri alatt viszont 4 öngól segítette a csapatot. ez a tény lélektanilag zúzza össze az ellenfeleket.

DartagnanX 2011.01.03. 11:48:07

[heinrich](#271631): 2010-ben nem játszottunk BL-meccseket. Az utolsó BL-meccset 2009. december nyolcadikán játszotta a csapat a Bayern München ellen. A végeredmény 1-4. Tehát most vagy tréfálsz, vagy tévedsz, netán hazudsz! :D

atis 2011.01.03. 12:07:03

@heinrich: Úgy kellett volna írnod hiányolom a BL-meccseket, mi meg válaszoltuk volna, hogy mi is . :)

147668 2011.01.03. 12:28:35

Durva cikk gyerekek.Nagyon komoly.Szép munka.Honnan vannak ezek a táblázatok? "mekkora, hogy a Fulham ugyanannyi uefa-pontszámot kapott a döntőig menetelésért, mint az Inter vagy a Bayern a Bajnokok Ligájában, igaz, pénzt pedig alig ért ez a siker" és akkor mindenki engem ekéz,hogy ostorozom a második számú európai kupát. "Összesítésben sajnos a Ferrara-Zaccseróni kettős munkájából született rút borzalmat több ember nézte meg élőben, mint a Delneri fémjelezte Chiellini, Melo, Krasic, Quagliarella varázslatot. Pedig utóbbi szimpatikusabb, látványosabb, gólgazdagabb, ráadásul még eredményesebb is." Ne felejtsük el,hogy a Ferrara-Zac időben még a BL-ben volt a csapat,jól kezdtetek vezettétek a bajnokságot is.Ferrara és Zac Juve ledegradálást most Del Neri és ez az alakulóban lévő kis pofás csapat nyögi. Mivel Ők már sajnos a középmezőnyből indulnak felfele nem fentről lefele mint tavaly volt.

DartagnanX 2011.01.03. 13:03:52

[Reiko](#271712): A táblázatok az excellel készültek. Az EL egy vicc, baromság. Hosszú cikket írt erről a Carlo G. gyerek (azt hiszem, de tökmindegy ki írta) a goal.comon, minden szava arany. A lényeg: a németek verik a nyálukat, hogy megelőzték az olasz bajnokságot, de a BL-ben évszázadok óta semmit sem mutattak, míg az olaszok rendre ott vannak a döntőkben, legjobb négyekben. És ugyanannyi pontot ér az, hogy a négy német csapat végigbohóckodja magát 52 csapaton az EL-ben. Persze azt sem nyerik meg. A pénzügyi része pedig egy még nagyobb vicc. Az előző idényben az Atlético Madrid megnyerte az Európa Ligát, de összesen így is csak 6,5 millió eurót kapott az UEFA-tól, míg a BL-ben szerepelt, de ott egyetlen pontot sem szerzett Debrecen közel kilencmilliót zsebelt be.

147668 2011.01.03. 13:24:58

[DartagnanX](#271753): Hát én erről szavaltam már a Nou San Traffordon is. Én odáig mentem,hogy kijelentettem az EL ligát az utolsó 5 évben nem nagyobb kunszt megnyerni mint továbbjutni egy BL-csoportból. Az elmúlt 5 év UEFA és EL-kupa döntősei közül most jutott tovább először a Sahtar Donyeck a csoportjából. Ennyit erről.

334319 2011.01.03. 13:46:20

[DartagnanX](#271753): [Reiko](#271779): Nem németfocifan vagyok, de észérvekkel megnyilvánuló olaszfant ebben a vitában még nem hallottam. A legtöbben öntelt és pökhendi módon arra sem veszitek a fáradságot, hogy legalább megismerjétek azt a rendszert, amelyet kritizáltok.

147668 2011.01.03. 14:35:10

[csoncson](#271806): Mit kell ezen a rendszeren megismerni. Nem elég érv az,hogy ugyanannyi pont jár a két kupában való menetelésért miközben a gyengébbik liga résztvevői álmodnak csak az erősebbik kupában elért sikerekről...

147668 2011.01.03. 14:40:09

[csoncson](#271806): Pedig marha egyszerű a történet az olasz és angol csapatok inkább arra 4ik BL-helyre koncentrálnak ami elérhető a bajnokságban mint a mára már súlytalanná vált UEFA kupa címre. Az utóbbi 5 év két spanyolUEFA győztese is látod semmire nem megy a BL-ben. A Sevillanak holmi Fenerbachék és Cszka Moszkvák állják az útját,úgy hogy a Sevilla kétszer is hazai pályán esett ki....Nem igaz,hogy nem látsz a szemedtől.

DartagnanX 2011.01.03. 14:40:13

[csoncson](#271806): Várom, hogy az érveimmel (amelyek önteltek és pökhendiek szerinted) szemben miket hozol fel. Nevetséges, hogy a Debrecen 0 pontos BL-résztvevőként másfélszer annyi pénzt keresett, mint a Madrid EL-győztesként? A Sunderland a PL 13. helyéért több pénzt kapott... Nevetséges, hogy a Celtic, Hamburg, Tel-Aviv, Rapid Wien EL-csoport megnyeréséért ugyannyi uefa-pontszám jár, mint az AC Milan, Real Madrid, Marseille, Zurich BL-csoport megnyeréséért, vagy a Barcelona, Inter, Dinamo Kiev, Rubin Kazan csoport megnyeréséért? És az egyenes kieséses szakaszban ugyannyi pontot gyűjthetnek az EL-ben, mint a BL-ben. Galata, Sporting, Valencia, Liverpool, Fulham - menetelés a kupáig. Chelsea, Barcelona, CSKA, Bayern - menetelés a kupáig. Valóban ugyannyit ér. Utoljára 10 éve nyert német klub BL-t. Olasz tavaly, és az elmúlt tíz évben még kétszer olasz nyert. Egy házidöntővel megspékelve. Az utóbbi 20 évben 12 olasz csapat volt a BL-döntőjében. Német? 5 darab. Olasz csapat 5x nyert az utóbbi húsz évben BL-t. Német csapat? 2x. "Az Európa Ligát és a Bajnokok Ligáját külön kellene pontozni, amikor Olaszország vagy Németország BL indulást érő helyeiről döntenek. Ha tisztán a Bajnokok Ligáját nézzük az utóbbi egy, három, öt, 10, 15, 20 vagy 30 évben, a Serie A minden tekintetben lekörözi a Bundesliga-t. 06/07 – Csak a Bayern jut tovább a csoportból, akit a negyeddöntőben éppen a Milan ejt ki. Három olasz csapat vesz részt a nyolcaddöntőkben, kettő a negyeddöntőkben és a Milan a végső győztes 07/08 – Csak a Schalke jut tovább a csoportból, de a Barcelona megállítja őket a negyeddöntőben. Három olasz csapat jut a nyolcaddöntőbe, egy a negyeddöntőbe 08/09 – Csak a Bayern jut tovább a csoportból, de a Barcelona újfent kiejti az egyetlen német gárdát a negyeddöntőben. Három olasz csapat a nyolcaddöntőkben 09/10 – Két német és három olasz csapat éri el a nyolcaddöntőt. A Bayern-t a döntőben megveri az Inter 10/11 – Két német és három olasz csapat jut tovább a csoportokból" (Carlo Garganese cikkének fordításából, a juventushungaryról) "Olaszország fölénye számokkal 5 német csapat érte el a negyeddöntőt az utóbbi 8 évben 14 olasz csapat érte el a negyeddöntőt az utóbbi 8 évben 9 év telt el azóta, hogy német csapat nyerte meg a BL-t 2 BL serleget nyertek az olasz csapatok az utóbbi 4 évben 1 döntőben játszott német csapat az utóbbi 8 évben 5 döntőben játszott olasz csapat az utóbbi 8 évben Végezetül nézzük meg kicsit a történelmet is. Az elmúlt 34 évben a Bundesliga csapatai 3 európai kupasorozatot nyertek meg, míg a Serie A csapatai 8 kupát hoztak haza. 17 olasz résztvevője volt az európai kupák utolsó 34 döntőjének, tehát pontosan a fele. Az utóbbi négy évben ugyanez az arány, sőt mindkétszer győztesen hagyták el a stadiont – ez a legjobb arány egész Európában, Angliát és Spanyolországot is beleértve." Na, elég a pökhendiségből, várom, hogy miért jó az Európa Liga és miért superior a német bajnokság.

147668 2011.01.03. 14:44:11

[DartagnanX](#271854): Klasszis nulla.

147668 2011.01.03. 14:49:15

[DartagnanX](#271854): "Az utóbbi 20 évben 12 olasz csapat volt a BL-döntőjében. Német? 5 darab. " Ez kicsit félreérthető. Gondolom ez "szor" akar lenni. 12szer illetve 5ször. Az elmúlt 20 évben a Samp,Juve,Milan és az Inter játszott döntőt.HA jól tudom.A németeknél a Dortmund,Leverkusen és a Bayern.

336035 2011.01.03. 14:51:07

Szerintem sokkal inkább az új beléptetési rendszernek köszönhető a kevesebb nézőszám, amúgy meg tudtommal minden csapatnál ez a tendencia érvényes. Az EL meg futhat más néven, ugyan olyan súlytalan, mint évekkel ezelőtt, best of story tv rlz!!!

334417 2011.01.03. 14:51:33

[DartagnanX](#271854): Valóban brutális a különbség, de a német-fanok frusztrációjának ereje még brutálisabb, úgyhogy erre is meglesz a válasz.

334302 2011.01.03. 14:52:43

[DartagnanX](#271660): csak tréfáltam. persze lehet, hogy most is hazudok, vagy például, hogy csak az előbb hazudtam. Vagy nem. Most akkor hány almája van Pistikének, ha B-ből 30 perccel korábban indult el, mint Grosso.

DartagnanX 2011.01.03. 15:00:54

[Reiko](#271860): Természetesen 12-szer szerepelt olasz csapat, nem 12 különböző. Ha 12 különböző lenne, akkor még keményebb lenne az olasz foci. :)

147668 2011.01.03. 15:08:17

[DartagnanX](#271878): Azért mondom.... mert elkezdtem számolgatni...mondom kizárt.... :)

337583 2011.01.03. 15:25:38

Gratulálok! Kellően hosszúra és fárasztóra sikeredett a cikked. Még pisilni is ki kellett mennem közben.

264364 2011.01.03. 15:34:29

[DartagnanX](#271753): ez van, ennyi a különbség a két sorozat súlya között (brand, tv-jogdíjak, stb). mellesleg az Atletico a BL-ben necces harmadikként sokkal több pénzt keresett, mint az EL-győztes Atletico. na de nem offolok tovább.

262910 2011.01.03. 15:50:09

Darti erre a cikkre gondolt: http://www.goal.com/en/news/1717/editorial/2010/12/16/2263842/carlo-garganeses-comment-germany-have-stolen-italys-fourth

334319 2011.01.03. 18:11:57

[DartagnanX](#271854): Van jónéhány tévedés az érvelésedben. Ajánlom Lojzi kiváló összefoglalóját a témában.

334319 2011.01.03. 18:12:27

Pardon, a link lemaradt: http://nepstadion.blog.nepsport.hu/archives/2010/12/17/BL-sorsolas_Egy_sor_hogy_Real-Inter_lesz/#263193

334319 2011.01.03. 18:23:13

Egyébként ha csak a nemzetközi kupák győzteseit tekintjük zsinórmértéknek, akkor az ezredforduló óta a spanyol liga sokkal, de sokkal jobb, mint az olasz. (Az egyik oldalon 4 BL, 4 UEFA-kupa, a másikon 3 BL, 0 UEFA-kupa.) Lehet ennél azért árnyaltabban is szemlélni a dolgokat.

337455 2011.01.03. 18:45:54

Most olvasom NSO-n, hogy Iaquinta 3 hétre kidőlt, Amauri (?!) helyettesítheti. Őt miért nem adtuk oda valakinek karácsonyra?

336679 2011.01.03. 20:04:16

[csoncson](#272049): Nem is a spanyol előzi meg az olaszt éppen most, pusztán az EL szereplésnek köszönhetően. Na, olvasom Lojzi összefoglalóját.

336679 2011.01.03. 20:24:57

[csoncson](#272035): Na most az az érdekes, hogy eddig mindenhol azt olvastam (nem csak az index fórumain :)), hogy a pontozás ugyanúgy történik a BL és az EL esetében. Lojzi azt írja, hogy nem így van. Ha neki van igaza, akkor bizony nekem nincs. Ezesetben lófaszt a seggembe.

147668 2011.01.03. 20:28:50

[Dartagnanx](#272127): Lojzinak márpedig igaza van. Viszont az UEFA ezzel mit sem törődik és egyforma pontokat ad már csak azért is a két kupára.Szerintem kinézték maguknak Lojzit.

336679 2011.01.03. 21:08:45

"This coefficient is determined by the results of the clubs of the leagues in UEFA Champions League and UEFA Europa League games over the past five seasons. Two points are awarded for each win by a club, and one for a draw. Goals scored in extra time do count in determining the outcome of a game, but any Penalty shootout result does not affect the allocation of points other than the bonus points. The number of points awarded each season is divided by the number of teams that participated for that nation in that season. This number is then rounded down to three decimal places (e.g. 2 2/3 would be rounded to 2.666). For the league coefficient the season's league coefficients for the last five seasons must be added up. In the preliminary rounds of both the Champions League and Europa League, the awarded points are halved. Bonus points are allocated for: * Qualifying for the Champions League group phase (4 bonus points). * Reaching the second round of the Champions League (5 bonus points). * Reaching the quarter, semi and final of either the Champions League or the Europa League (1 bonus point). The bonus points are added to the number of points scored in a season." Itt mondjuk nem látok különbséget a számításban. Lojzi honnan vette, hogy máshogy számolják? Mi a forrás? A selejtezők során más a pontozás, a kupákon belül már azonos. http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/calc.html http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

334319 2011.01.04. 12:24:43

[Dartagnanx](#272158): A bónuszpontok között van különbség, mégpedig jelentős. Vagyis már eleve a BL-csoportkörért járnak bónuszpontok, a továbbjutásért pedig továbbiak. Egy-egy győzelem itt is, ott is 2 pontot ér, de összességében egy jó szerepléssel a BL-ben lényegesen több pont kaszálható. Persze ha egy csapat az EL-ben döntőbe jut, netán meg is nyeri a trófeát, az a csapat adott évben nagyon sok pontot kaszál, de mivel 5 éves számítás működik, csak akkor tud előre jutni egy állandó BL-es csapattal szemben, ha tartósítani tudja ezt a teljesítményt. Vagyis ha több éven keresztül egyfolytában jól szerepel. Erre példa a Sevilla, Reiko kedvenc hivatkozási alapja. Reiko csak azt nem veszi figyelembe, hogy a kétszer UEFA-kupát nyerő Sevilla NEM UGYANAZ A CSAPAT VOLT, mint amelyik aztán a BL-ben megégett a Fener és a CSZKA ellen. Puerta halála után az egy másik csapat volt, amelyik évről évre fokozatosan amortizálódott le. Ugyanígy történt ez a többi EL-győztessel is. Volt egy kiugró évük, amikor minden összejött, és utána törvényszerűen visszaestek. Nem azért, mintha annyival erősebb sorozat lenne a BL, mint az EL. (Elárulom: nincsen óriási különbség a két sorozat ereje között.) Hanem azért, mert a kiemelkedő év után minden csapat vissza szokott esni. A Zenit az UEFA-kupa győzelme után nem jutott tovább a BL-csoportból. De az UEFA-kupát sem nyerte meg újra. Sőt.

DartagnanX 2011.01.04. 14:05:11

[csoncson](#272508): Mire alapozva árulod el, hogy nincs különbség a két sorozat ereje között? Senki sem állította, hogy könnyű EL-t nyerni. De a BL-ben a Fulham a csoportjából sem ment volna tovább.

334319 2011.01.04. 18:15:01

[DartagnanX](#272569): Nem azt mondom, hogy egyáltalán nincs különbség, hanem hogy nincsen óriási különbség. Az EL-ben is vannak nagyon erős csapatok, amelyek ellen nagyon keményen föl kell készülni, mert különben nagy arccal csak kieshet még egy nagy klub is. Esett már pofára az utóbbi években az EL-ben a Bayern, a Milan, a Juventus, a Liverpool, a Valencia, a Manchester City is, hogy csak pár nagyobb nevet említsek. [És nem, nem azért, mert ki akartak kapni. A legerősebb összeállításaikban történt meg a pofára esés.] EL-t nyerni vagy ott döntőbe jutni is nagyon nehéz.

14Krisz 2011.01.05. 00:36:22

[csoncson](#272730): Legerősebb felállásban is lehet takarékon játszani, kimenni a pályára, alibizni egyet aztán készülni a bajnokira. Szerintem a BL csoportok 1-2. helyezettjeihez mérhető csapat nincs az EL-ben, sőt az EL legerősebb csapatait sokszor a BL-ből 3-ként kieső csapatok alkotják. Szerintem ez baromi nagy különbség. Nagyjából annyi a különbség a két sorozat között, mint a Skót liga és a PL között. A Celtic meg a Rangers elmegy szódával, a BL-ben is ellavírozik (persze sokáig nem jut), a többi csapatot viszont akármelyik PL-es középcsapat legyalázza.

Tibi 2011.01.05. 17:01:21

Jöhet a gyűlölkedő cikk még ma!!!!!

refrigerator repair 2011.09.25. 08:59:21

Szerettem volna köszönetet ezt a nagyszerű olvasni ! Azt kétségkívül szórakoztató minden kicsi kis ez már meg könyvjelzővel , hogy nézd meg az új dolgokat teszel fel

sustanon 2011.10.18. 02:18:12

De akarom mondani , hogy ez rendkívül hasznos , Köszönjük, hogy időt , hogy megírja ezt .

MaxEDD 2011.11.03. 16:59:04

Ez a cikk a fény , ahol megfigyelhetjük a valóság .

nandrolone 2011.11.08. 01:47:16

Van egy nagyon jó honlap , Örülök, észrevettem , hogy a yahoo .

NEX-5N 2011.11.13. 01:57:41

Kell tartani vizsgálat blogomban . Nem működik , ahogy szeretném, hogy még. Köszönjük a témát. Talán ez lesz az enyém jobban néznek ki .

sustanon 2011.11.19. 17:29:31

A jó intreguing cikkek maradjak jön vissza újra és újra . köszönöm szépen.

Forex Fractal Breakout 2011.11.27. 05:08:52

Köszönjük, hogy az őszinte kísérlet beszélni erről . Úgy érzem, nagyon erős róla , és szeretnék tovább . Ha ez rendben , ahogy elérni extra nagy bölcsességet is bánja, beleértve a további cikkeket egy ehhez hasonló további információra? Ez lesz rendkívül hasznos és segítőkész nekem és a barátaimnak . Mellesleg, el kell mondanom neked: Beteg halálra fúj pénzt az úgynevezett " Forex robotok Tanulja meg a titok, hogy végül kiderült a Forex piacot a saját privát cash gépet teljesen ROBOTPILÓTA ... Nem számít, milyen élmény , ez működni fog az Ön számára! Ön lehet a nyaralás a Bahamákon , míg ez az egyedülálló szolgáltatást elnyeli halom nyereség a fiókba ! Vegyük azt forextradersreview.com ! Forex Profit Farm

oral steroids 2011.12.16. 05:59:17

Good day! This post couldn't be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing it on bianconeri.blog.nepsport.hu !

ovarogeox 2012.02.19. 00:50:09

ABSECEBTELM Anrielelin plochecyclody http://napechke.com - Senanamaso Beateeceste http://napechke.com

achat cialis en ligne 2012.02.21. 00:39:57

Dans une Etats Unis en Novembre les problemes dordre sexuels ont ete concu pour du total des ordonnances reussir dans le lit.

Tumslurry 2012.02.21. 17:46:36

On trouve egalement quil contenant 20 mg 10 que lancienne offre des par le biais de. cialis online faut proceder pour achat Cialis en ligne par les mois aux Etats Internet ou consulter votre medecin ou votre pharmacien et se renseigner sur ou acheter Cialis en de 24 pour cent des nouvelles prescriptions de frequence il doit etre consomme.

Tauccerne 2012.02.22. 13:34:09

que la mobilite rapport sexuel mais ils canard a la panoplie pour faire des jeux. http://eurotadalafil.com Etats Unis ce demande a la majeure partie des personnes souffrant ce qui permet a la poitrine ne devraient specifiee par votre medecin.

EUROLAMPART 2012.03.05. 05:32:18

design parfait grâce au bianconeri.blog.nepsport.hu
süti beállítások módosítása