bntemp

bntemp

13+1 találat: az év legszebb góljai

2010. december 31. - s4tch

Az évértékelést folytatva ezúttal a legszebb, legemlékezetesebb gólokat gyűjtöttük össze. Volt miből válogatni, és persze lehet, hogy kimaradt valamelyik látványos gól - ha így lenne, a kommentekbe várjuk a kiegészítést. A hajtás után újságírói közhelyekkel megspékelve bemutatjuk a gólszépségverseny győzteseit.

Az évértékelést folytatva ezúttal a legszebb, legemlékezetesebb gólokat gyűjtöttük össze. Volt miből válogatni, és persze lehet, hogy kimaradt valamelyik látványos gól - ha így lenne, a kommentekbe várjuk a kiegészítést. A hajtás után újságírói közhelyekkel megspékelve bemutatjuk a gólszépségverseny győzteseit.

Az első gólról el kell mondani, hogy nem photoshop, nem hamisítás: Amauri valóban gólt lőtt! Februárban az Ajaxot verte a csapat a loboncos madárijesztő két góljával, mi az elsőt válogattuk be: Del Piero megkavarta a védelem jobb oldalát, majd De Ceglie beívelését Amauri ellentmondást nem tűrően fejelte be. E zomborisándoros eszmefuttatás után csak annyit tennék hozzá, hogy több ilyen kellett volna, és nem kívánnánk az impotens tizenegyes eltűnését.


Maradva a tavasznál és az Európa Ligánál, egy újabb ritka pillanatot emelnénk ki: Zebina gólját a Fulham ellen. A francia védőt sokan utálták, bár szerintem egyáltalán nem volt rossz futballista, ha éppen nem volt sérült (többnyire persze az volt). A Juventus játékosaként mindössze egyszer zörgette meg az ellenfél hálóját, és ez az egy nem sikerült csúnyára.


A dicstelen tavaszi hadjárat egyik fájó pontja volt a Siena ellen 3-0-ról 3-3-ra hozott meccs. A harmadik Juve gól viszont megérdemli, hogy itt szerepeljen: a télen igazolt Candreva bombagóljakor még azt hittük, hogy szép délutánunk lesz.


Ígérjük, hogy nem csak olyanok góljai kerülnek be, akik már vagy nincsenek nálunk, vagy a távozásukat várjuk, de Diego a Fiorentina ellen felvillantott valami abból, miért is igazolta le a transzfermágus Secco. Az ember szinte megsajnálja Freyt, de aztán persze elmúlik ez az érzés. Igazi brazilos szambafutball!


Del Pieroé az utolsó a tavaszi termésből: az Atalanta elleni szabadrúgásgólja az első volt a 2-1-re megnyert találkozón, a második gólt Felipe Melo szerezte, akit akkor még nagyon utáltunk.

 

Áttérve az őszre, az új igazolások közül különösen Quagliarella lőtt - szokásához híven - nagy gólokat. Először az Udinese ellen, az idegenben 4-0-ra megnyert meccsen , amikor leutánozta Del Pierot, és sarkalt egy tetszetős találatot.


Aztán betehetnénk a cataniai emelését is, de inkább nézzük, hogy az idény végén, hogyan vette be a Chievo hálóját. A hazaiak cerberusa tehetetlen volt.


Na, de vissza Udinébe, mert Kraszics újabb gólpassza és Marchisio lövése sem maradhat ki ebből a válogatásból. Nem mellékesen: ezen a meccsen látszott talán először, mekkora vásárt csinált a Juventus a szerb szélsővel.

 

Sokat bántjuk Iaquintát, ennek ellenére két gólja is volt, amitől az ember legszívesebben kedvére ölelné Vincenzot. Az első a Roma elleni kapásgól, Aquilani beadása után. Parádés csatárteljesítmény!

 

A másik pedig a Cesena ellen, egy valószínűtlenül hangzó Grosso-Szalihamidzsics-Iaquinta támadás után. Hogy mennyire volt tudatos a mozdulat, azt nem tudom, de hogy szépre sikeredett ez a gól is, az biztos. Az ilyenre szokták mondani, hogy nem lehet tanítani!


A kellemetlen döntetlenek közé tartozott a Fiorentina elleni hazai 1-1. Úgy tűnt, a vendégek hálóőre mindent megfog, de aztán jött Pepe, és egy szenzációs szabadrúgással túljárt a lengyel portás eszén! A lelátón pedig elszabadult a pokol, Benito, Dinovercotti és DartagnaX végre egymásra vethette magát!

 

Az előbbi gól után Pepe elmondta, hogy sokat tanult Del Pierotól. Hát akkor nézzük a mestert, akinek négy nyári/őszi gólját is ideillőnek éreztük. Ott van minjdárt a Shamrock Rovers elleni föld-levegő rakéta, amivel az (Amauri góljaival!!!) 2-0-ra megnyert első meccs után otthon is győztek a Zebrák.

 

Még mindig az EL selejtezőben vagyunk, de már a Sturm Graz az ellenfél, és mint annyi csapat korábban, ők sem úszták meg a "zona Del Piero"-ból érkező lövést. Ezzel lett 1-0 a Juventusnak, és jutott be a csapat az EL - kevés sikert hozó - csoportkörébe.


A csoportkör első meccse nem indul jól: Rudnevs két góljával már 2-0-ra vezetett a Lech Poznan, de Chiellini kiegyenlített. A 68. percben pedig jött Alex, és máris 3-2 volt ide - kár, hogy a végén Rudnevs egy amúgy gyönyörű góllal kiegyenlített - és a vége 3-3 lett.

 

Végül pedig a Lecce elleni negyedik gól: Sándor csele a teremfocit idézi, ahogy kis területen becsapja a védőjét, és ballal a kapuba bombáz. Ez a gól is mutatja, hogy jó az öreg a háznál!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr328239202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334309 2010.12.31. 13:43:39

mille grazie, boldog újévet.

286390 2010.12.31. 13:52:15

Folytatom a belterjes kommentelést: nagyon igényes és szép poszt, a hangsúlyokra ügyelsz benne, jó a tagolása, Apró negatívum: némi bizonytalanságot észleltem a középrésznél, bár mondtad már a poszt megírása előtt is, hogy egész héten megfázással küszködtél, így ezt a kis problémát ennek tudom be. Most éreztem igazán, hogy ez a valódi Tyler, ez az, ami te vagy igazából. Átjött a mondanivaló. Én szurkolok, hogy továbbjuss, megérdemelnéd.

335361 2010.12.31. 14:19:03

Tetszetős poszt, jó érzés volt visszanézni őket. Már előre görcsbe rándul a gyomrom, ha rágondolok, hogy Alex hamarosan visszavonul. Ha már Iaquinta, én a Man City ellen szerzett góljánál is betojtam picit, igaz, mintha megpattanna a védőn: youtube.com/watch?v=DFtxVb_S07Y

262910 2010.12.31. 17:36:08

BUÉK, meleg barátaim, csak így tovább!

258945 2010.12.31. 21:03:54

BÚÉK. Zebinához annyit, hogy az egyik legostobbák játékos akit valaha láttam, értelmetlen felfutások, cselek, aztán fennragadás. Amellett nekem mindig az volt az érzésem hogy a labda vezeti őt, nem ő a labdát.

csakajuve 2011.01.11. 14:17:13

ez 14+1... :)
süti beállítások módosítása