bntemp

bntemp

Mondd, Te kit választanál?

2010. december 03. - s4tch

Mint arra már ezen a blogon is többször kitértünk, a Juventus egyik legnagyobb problémájának az tűnik, hogy nincs a keretben egyetlen olyan csatár sem, aki garanciát jelentene évi legalább 20 gólra. Iaquinta rengeteget sérült, és elég ingadozó is a teljesítménye, míg Amauriban lassan már valószínűleg saját édesanyja sem bízik. Del Piero és Quagliarella pedig inkább mélyebbről induló támadók, akiket az olasz sajtó seconda puntaként emleget – annak ellenére, hogy mind a ketten gyakran előfordulnak akár a hagyományosnak mondott középcsatár helyén is. Közeleg a téli átigazolási időszak, nézzük hát meg, a sajtó szerint kik jöhetnek szóba!

Mint arra már ezen a blogon is többször kitértünk, a Juventus egyik legnagyobb problémájának az tűnik, hogy nincs a keretben egyetlen olyan csatár sem, aki garanciát jelentene évi legalább 20 gólra. Iaquinta rengeteget sérült, és elég ingadozó is a teljesítménye, míg Amauriban lassan már valószínűleg saját édesanyja sem bízik. Del Piero és Quagliarella pedig inkább mélyebbről induló támadók, akiket az olasz sajtó seconda puntaként emleget – annak ellenére, hogy mind a ketten gyakran előfordulnak akár a hagyományosnak mondott középcsatár helyén is. Közeleg a téli átigazolási időszak, nézzük hát meg, a sajtó szerint kik jöhetnek szóba!

Elsőként egy meglepő ötlet: állítólag felmerült, hogy a nyáron távozott Trezeguet-t félévre visszahozza a klub, amíg nem sikerül végleges megoldást találni a csatárgondokra. Persze vele kapcsán más csapatokról is pletykálnak: az Interrel és a Fiorentinával egyaránt összehozták. Azért nehezen érthető lenne, ha a felesége miatt Alicantéba igazoló, és ott eredményesen is játszó Trezegol egyből el is igazolna… De ettől függetlenül sem tartanám jó ötletnek visszahozni: a nálunk töltött utolsó 2 szezonja finoman szólva nem sikerült túl fényesen – élesebben fogalmazva pedig méltatlan volt a korábbi pályafutásához.

Visszaveszi a Juve mezét?

Jobb ötlet lenne a nyáron is sokáig üldözött Dzeko megszerzése. Mint emlékezetes, Marottáék annyira szerették volna leigazolni, hogy némiképp rá is ment az átigazolási időszak nagy része, és csak amikor eldőlt, hogy a bosnyák nem jön, akkor indult meg a nagy mozgás, ami magában foglalta Diego, Quagliarella és Kraszics átigazolását is. Egyébként a pletykák szerint május 31-éig lehetőség lett volna 30 millió euróért megvenni Dzekot, de éppen akkor zajlott a vezetőváltás Torinóban, amikor ez a lehetőség még élt. Később egy ugyanilyen összegű ajánlatra már nemet mondtak Hoenessék. Én őt tartanám a legjobb megoldásnak, a piacon jelenleg elérhető csatárok közül szerintem ő a legjobb. Viszont rengeteg klub szeretné megvenni, az ára biztosan nem alacsony, és EU-n kívüli, azaz a télen biztosan nem jöhet. Azonnal megoldást tehát nem jelentene – pedig az sem rossz ajánlólevél, hogy a nyáron a Juventus kedvéért visszautasította a Manchester City ajánlatát. Vannak arról pletykák, hogy Diego eladásával, és Sissoko odaígérésével Marotta opciót szerzett Dzekora – azért nem lennék meglepve, ha ez csak a sajtó kitalációja lenne.

EU-s állampolgár viszont a gyakran emlegetett Benzema, akinek nem jött be a madridi kaland – márpedig az olasz bajnokság számtalan példát szolgáltatott arra az elmúlt években, hogy a Realnál kudarcot valló játékosok kivirulnak, ha mondjuk Milánóba kerülnek. Viszont felhívnám a figyelmet arra, amit Moggi mondott Benzemáról: szerinte a francia lusta, és figyelmeztető jelként kell értékelni, hogy még Mourinho sem nagyon tudja megnevelni. Bevallom, a játékos engem eddig nem győzött meg, hogy valóban akkora tehetség lenne, mint ahogy azt hirdetik róla. Az érte fizetett 35 millió euró pedig csak Perez megalomániájának köszönhető. Persze egy próbát, azaz egy opcióval megspékelt kölcsönvételt simán megérne. Aztán, ha bejön, akkor végleg meg lehetne venni – hacsak Higuain sérülése miatt nem vált nélkülözhetetlenné Madridban.

A múlt hónapban szerelmet vallott a Juventusnak (ezt azóta a Tottenhammel is megtette) a togói Adebayor, aki az arsenalos teljesítménye alapján nem lenne rossz, a manchesteri alapján viszont nincs rá különösebb szükség. Persze lényegtelen is, ha ezen gondolkodunk, mivel nincs EU-s útlevele, azaz jelenlegi állás szerint nem jöhet.

"Igazoljatok le, lécciléccilécci!"

A szerelmes üzenetek nem hiányoznak Neymar (Santos) esetében sem. Az aktuális Pelé utód engem Robinhora emlékeztet, és nehéz elképzelnem, hogy Olaszországban boldogulni tudna – ráadásul nem feledjük azt az apróságot, hogy nem lenne egy olcsó igazolás.

A nyáron célpont volt Pazzini is, aki olasz, viszonylag fiatal, gólerős, és jól ismerik Delneriék. Viszont ha igazak a sajtó állításai, Marottáék megígérték a Sampdoria elnökének, hogy nem rabolják le az egykori klubjukat. Ha ez nem igaz, akkor én Pazzinit jó igazolásnak tartanám, még az is megbocsátható neki, hogy Fiorentina drukker. Augusztusban a BL selejtező miatt nem akarták Genovában gyengíteni a csapatukat, mára viszont hozzánk hasonlóan ők is elbúcsúztak a nemzetközi porondtól. Ettől még persze meg akarhatják tartani az értékeiket… Az biztos, hogy 20 millió eurónál kezdődhet az alkudozás, illetve, hogy kölcsönbe nem adják a futballistát. Az ő megszerzése inkább fél év múlva lehet aktuális, ugyanez a helyzet Gilardinoval is – akit és sokakkal ellentétben nem tartanék rossz igazolásnak.

Szintén a Sampból érkezhetne Cassano, aki annyira összeveszett az elnökkel, hogy minden könyörgése ellenére szerződést bontanak vele – már ha jogilag sikerül keresztülverniük a dolgot. Azaz ingyen meg lehetne szerezni az elmúlt években egyébként előnyére változó játékost. Viszont szinte biztos, hogy ez a transzfer durván megrontaná a két klub közötti viszonyt – a kérdés, hogy kell-e ezzel törődni (szerintem igen). Marotta elmondása szerint azért sem gondolkodnak Cassano leigazolásán, mert nem illik a klub filozófiájához, és zavart okozna a keretben. Szerintem nagyobb probléma az, hogy Quagliarella és Del Piero posztján játszik, azaz vélhetően nem ő lenne az annyira várt 20 gólos csatár. (Hasonló a probléma egyébként Giuseppe Rossival is.)

Készen áll a Juve mezére?

Talán Rudnevs lenne az? Hiszen a Tuttosport szerint azután, hogy két meccsen 4 gól szerzett ellenünk, a klub elgondolkodott a leigazolásán. Hát… viccnek biztos jó, de amúgy nem tetszik az ötlet, még ha Tesco gazdaságos döntés is lenne 1 millió euróért megvenni.

Vagy a hétvégi ellenfélnél játszó Maxi Lopez a megoldás? Az eddigi pályafutása alapján nem igazán, hiszen egyetlen igazán jó szezonja volt, a tavalyi. De sem idén, sem pedig a Catania előtti klubjaiban nem váltotta meg a világot. Szerintem egy új Amauri lenne belőle.

Netán a liverpooli Babelt kéne leigazolni? Az egykori Ajax játékos leszerepelt Angliában – aminek egyesek szerint az az oka, hogy többnyire bal oldali középpályást játszattak vele, pedig ő inkább csatárként használható. Én túlzottan is kockázatosnak tartanám, ha vele próbálkoznánk, hiszen nekünk „bizonyíték kell, nem ígéret”!

A sajtóban felmerült a külföldre szakadt Borini vagy Macheda neve is – mindketten fiatalok, tehetségesek, de nem kiforrott játékosok. Ráadásul Macheda ki is jelentette, hogy nem igazolna a Juventusba, míg Borini vélhetően a Parmához kerül a télen. Hosszabb távon persze érdemes lehet elgondolkodni a megszerzésükön, az angol tanulóévek például kifejezetten jót tettek Giuseppe Rossinak (ugyanakkor rosszat Lupolinak).

Felmerült még Hugo Almeida (Werder Bremen), Lukaku (Anderlecht), Matri (Cagliari) vagy a bayernes Gomez neve is – azaz mindenkié, aki az életében rúgott már gólt, és szó van a klubváltásáról. A felsoroltak közül én a legjobban a jelenleg megszerezhetetlen Dzekonak örülnék, ha pedig a realitásokat nézem, akkor pedig – kétségeim ellenére - Benzema kölcsönvétele lenne a legjobb megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr648239128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334191 2010.12.03. 12:51:16

Dzeko, egyértelmű.

334302 2010.12.03. 12:56:39

Dzeko minden pénzt megér, csak ezt tudom szajkózni. A listából még leginkább Adebayor, igaz, hogy patkány, de lenne erőm leszarni, ha jól tolja, a legnagyobb potenciál pedig benne van.

319577 2010.12.03. 13:23:15

A City-ből Santa Cruz is megszerezhető, bár elég gyengus mostanság, de amikor a Bayernből a Blackburnbe ment, hirtelen nagyon jót produkált, lehet hogy még egy országváltás kihozná belőle az állatot (bár kétlem) Az Arsenalból Bendtnert szerintem meg lehetne szerezni, bár az is elég drága lenne, de ha jakvintát és amaurit elküldenénk, lehetne rá pénzt keríteni. A Lyonból Gomis is megvehető, de szintén bizonytalan. Gignac viszont jó, kérdés hogy elengednék-e

334207 2010.12.03. 15:03:27

[heinrich](#252933): maximálisan egyetértek. Az hogy Ade nem villog cityben lehet, hogy annak a következménye, hogy nem játszik. Viszont a fizikuma szerintem egyel jobb, mint Dzekonak, "vígan" ellavírozna a serie-A védők közt, és nem tartom valószínűnek, hogy sűrűn sérülne. Kettejük közül valakit el kell hozni a nyáron, addig jöjjön Benzema kölcsönbe.

258945 2010.12.03. 15:15:59

Dzeko, persze hogy Dzeko, csak ha nincs vételi opció akkor cseszhetjük, nem bírnánk az árversenyt a Cityvel vagy a Reallal. Persze Edin megmakacsolhatja magát mint Milos, de ekkora szerencsénk nem lesz mint a szerbbel. Higuan sérülése miatt teljesen lehetetlen Benzema kikölcsönzése. Adebayor a hülye szabályok áldozata. Jelenleg Matri érkezését tartom a legreálisabbnak, nem egy klasszis viszont Iaquintánál jobb , Amaurinál meg én is gólerősebb vagyok. Szóval szerintem Matri. A nyár meg nagyon odébb van még, legyen meg a BL, utána lehet beszélni bármiről.

262910 2010.12.03. 15:22:18

[t.junior](#252992): ezt akartam én is írni; Higany sérülése miatt tuti, hogy nem engedik sehová Benzemát. Egyébként ha megússzuk Maxit, az már félsiker lenne, hozzá képest Matri, Lukaku, G.Rossi is maga lenne a megváltás.

255673 2010.12.03. 16:11:07

Dzeko csak nyáron jönne, de 40 millát senki sem ér, azaz menjen a Madridba, ha ennyibe kerül. Adebayor lehet a befutó, mert bár nincs EU-s útlevele, de állítólag éppen azon van, hogy januárban szerezzen egyet, hiszen franciahonban 7 évig, az angoloknál 5 évig tartózkodott ezidáig (tehát lenne esélye egy második állampolgárságra). Ezt elfelejtettétek megírni, pedig szerintem fontos lehet ez ügyben. Giuseppe Rossi lehetne még jó a nyáron. Én kiegyeznék egy Adebayor Rossi kettőssel, bár ha Dzeko 30-ért elhozható, akkor a Rossi - Dzeko páros lenne a legütősebb + Q-t végleg megvenni. A baj csak az, hogy ez már álom kategória, mert ezek a transzferek összesen 80 milla eurót emésztenének fel és bizony a pénzzel így is, úgy is számolni kell.

trunks 2010.12.03. 16:21:17

Én Benzemának örülnék, Dzekót nem igazán tartom reálisnak, ha már nyáron se sikerült leigazolni (télen meg nem is tudjuk). Neymar teljesen esélytelen, ráadásul a Serie A nem az ilyen ropilábú gyerek játszóhelye. Adebayorról kár beszélni is, mert nem jöhet, pedig sztem jó csatár. Gila se lenne rossz ötlet, jelenleg ő legjobb olasz csatár Pazzini mellett, igaz a Milannál nem győzött meg. Talán Pazzini még jó lenne. Viszont Trezt meg ne húzzuk már le ennyire! A klubtörténet egyik legeredményesebb csatára. Az elmúlt 2 éve nem sikerült, persze. Az egyikben sérült volt, a másikban pedig alig játszatták, amikor így is produkált egy Amauritól nem is remélt 7/19-es mutatót. Kevés játékkal. Idén meg szórja a gólokat. Biztos vagyok benne, ha idén megkapta volna nálunk a neki járó lehetőséget, akkor 15-20 gólt bevert volna a Serie A-ban is. Sajnálom Amauri nevét vele egy oldalon látni.

simoon 2010.12.03. 16:41:34

Dzeko és Matri... csókolom

Gyufa27 2010.12.03. 16:44:04

Minden bizonnyal tényleg Dzeko-val járna a Juve a legjobban. Gyors, erős felépítésű, jól fejel, jól érkezik. Tipikus befejező csatár posztján érzi magát a legjobban viszont csak akkor, ha ráépül a játék ill. ha sok a beívelt labda. Akcióknál nem annyira hatékony mint pl.: Torres. Benzema? hmm. Nagy tehetség, de sokszor túl könnyelmű a kapu előtt arról nem is beszélve, hogy a RM-ban nem találja a góllövő cipőjét. Lyonban is azért volt jó mert ráépült az egész csapat. Neymar nagyon gyors, tehnikás, de nem tipikus befejező csatár. Adebayor remek megoldás lenne, csak nincs EU útlevele-.- Egy szó mint 100: A Juve startoljon rá a Dzeko-ra és ha nem sikerül akkor pedig nyáron próbálja meg megvenni Adebayort.

Borbély László 2010.12.03. 18:11:50

Drága barátaim.Engedjétek meg ,hogy felhívjam a figyelmeteket több tényre.Sikereink idején a csapat védelme a világ egyik legjobbja volt akár Lippi akár Capello idejében.Most meg katasztrofális.El ment több játékos akik máshol befutottak.Miccoli,Marchionni stb.Nem szabadott volna elengedni Trezeguet,vele együtt elment 15 gól és 6 győztes gól.Az új stadionunk sok pénzt vesz el.

Yeti00 2010.12.03. 19:52:30

na végre 1 ember (borbély)aki rá világit a tényekre!!!Mit Dzeko-zunk + Adebayorozunk mikor nincsen véddelem!!!!semmi baj IAQINTA-val QUAGLIARELLA-val!!!!!a lippi és a diktátor(CAPPELO)érában gyűlöltek minket!!miért??? mert minden meccset lehoztunk 1vagy 2 nullára!MOST MEG MINDENFÉLE IMPOTENS CSAPAT RÚGJA A GÓLOKAT NEKÜNK ,LÁSD TORINOBA 3-3 A NEVE NINCS CSAPATTAL ÉS SZENVEDÜNK AUSZTRIÁBA!!!az ajax-bol VAN DER WIEL MERT NINCS BAL BACK-ÜNK!!!!!!ÉS 1 FASZA JUVE SZINTŰ, BAL OLDALI KÖZÉPPÁLYÁS PL (BASTOS lion)!!!EZ EGY VÁZLAT VOLT DE ENNÉL SOKKAL NAGYOBB A BAJ!TESZEM FEL GIORGIO KIDŐL?Vége a szezonak,és megint jok vagyunk a5-6-ik helye,UGY HOGY NE CSATÁROZUNK!!!!!BIANCO NERO A TUTTO JUVENTINO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

260706 2010.12.03. 20:27:38

A TorgHHHelle Sanyi hol maradt?

334412 2010.12.03. 23:17:09

Örültök a sztrájknak, mi? :)

336035 2010.12.04. 09:35:06

Nos, akinek nincs EU-s útlevele azok csak nyáron érkezhetnek, Adebayor éppen a francia felmenői után kutat. :) Remélem sikertelenül, eléggé paraszt a faszi. Szerintem átmeneti megoldásnak Benzema jól jönne kölcsönben szigorúan fél évre, nagyon lutri igazolás lenne, ráadásul eléggé fura személyisége van a srácnak. Télen talán Matri leigazolása lenne a legjobb, jó formában játszik, nem hinném, hogy gólképtelen lenne, a Serie A-ban nevelkedett és viszonylag könnyen el lehetne hozni. Dzeko nyáron jöhet csak már, ha jön egyáltalán, de ha Januárban tudunk igazolni egy gólerős csatárt lehet még szükségtelen is lenne az Ő leigazolása. Én örülnék, ha tényleg jönne, viszont kérdés, hogy teljesítene olaszban.

305241 2010.12.04. 10:19:18

nem értem... Basszus a Juve lőtte eddig a legtöbb gólt... Nem csatár kell nektek... Az igaz, hogy nincs igazán jó center befejező középcsatárotok, de nem kell mindenhova egy Ibrahimovic... (vagy adebayor vagy akármi... ) Ha a Juve megerősítené a védelmét, akkor nagyon félelmetes ellenfél lenne...

334417 2010.12.04. 14:02:27

[Althedokan](#253448): Volt vagy 6000 helyzetünk a Roma, a Fio meg a Lech ellen is, ha lett volna egy "gyilkos" csatárunk, nem ikszre végződnek ezek a meccsek. Ez nem változtat azon, hogy kellenek szélsővédők is, de amúgy a védelemmel nincs túlzottan nagy gond, az év elején bohóckodtak elég sokat, de azóta már Delneri gatyába rázta őket.

335302 2010.12.05. 16:09:05

Pazzini ebben a Juventusban gólkirály lenne sztem.
süti beállítások módosítása