bntemp

bntemp

A futball ellensége

2010. október 26. - s4tch

Milos Kraszicsot két meccsre eltiltották a Bologna elleni meccsen bemutatott szimulálása miatt. Hát nem örülünk a dolognak... A Juventus persze fellebbez a döntés ellen, de a döntéshozók már előre lehűtik a kedélyeket azzal, hogy nem látnak esélyt arra, hogy csökkentsék a futballista eltiltását.

Milos Kraszicsot két meccsre eltiltották a Bologna elleni meccsen bemutatott szimulálása miatt. Hát nem örülünk a dolognak... A Juventus persze fellebbez a döntés ellen, de a döntéshozók már előre lehűtik a kedélyeket azzal, hogy nem látnak esélyt arra, hogy csökkentsék a futballista eltiltását.

A szerb a Juve legjobb játékosa, így persze a kiesése óriási probléma, főleg, hogy a Milan elleni meccs az egyik a kettőből. Az eltiltást  azonban érdemes több szempontból is megvizsgálni. Először is: én messzemenőkig egyetértek azzal, hogy a színészkedésnek nincs helye a futballpályán. Talán sokan emlékeznek arra, hogy a VB alatt egy egykori magyar futballista védelmébe vette a szimulánsokat, mondván, hogy ez is a játék egy fontos eleme: ki bírja átverni a másikat. Hát, nem mondhatni, hogy nem gondoltam róla csúnyákat, amikor ezt az okosságot sikerült átugrasztania fogai kerítésén, mert hazudnék: nagyon csúnyákat gondoltam róla.

Szóval Kraszics eltiltása jogos? Hát, színészkedett, ez kétségtelen. De azért álljunk meg egy pár szóra. A pedáns olasz média mindösszesen négy esetet szedett össze annak bemutatására, hogy volt már példa arra, hogy valakit színészkedésért eltiltottak. Talán egyetérthetünk abban, hogy az olasz bajnokságban gyakoribb a szimulálás, mint a dolgozat előtt álló kisiskolások körében. Szóval a feltárt négy eset legalábbis megmosolyogtató, valószínűleg a vatikáni házibajnokságban több színészkedés volt, mint négy. (Valójában hetente 4-5 futballista minimum eltiltást érdemelne.)

Például ott volt az a meccs, amit elég szemérmetlenül elfújtak Nápolyban:

Itt Zalayetát eredetileg eltiltották, majd a fellebbezést követően törölték a kétmeccses büntetést.

De emlékezhetünk még arra is, amikor egy bizonyos klub folyamatosan rúghatta a minimum kétséges büntetőket, üthette kézzel gólba a labdát. Vajon hány eltiltás lett az eredménye mindennek? Persze nem nagyon kell visszamennünk a múltba, hogy negatív példát találjunk, idén is történt olyasmi az Inter egyik meccsén, ami nem a sportemberi nagyságot hirdeti:

 

 

Ne tévesszen meg minket a Hattyú halálának egyébként díjnyertes előadása: Lució egyszerűen egy hasast ugrott a talajra.

Szóval Kraszics eltiltása egy igazságos világban teljesen jogos lenne - legalábbis szerintem. De az, hogy a mérce nem egyforma, az nem annyira tetszik. Milos fiúnak meg azt üzennénk, hogy ne dobálja fel magát, mert az ilyet még Juve drukkerként, és feltétlen rajongóiként sem értékeljük túl sokra.

Ja, egy dolog mellett ne menjünk el szó nélkül: az olasz TV-ben egy újságírónak a következőket sikerült a Kraszics-esetről mondania: "eddig azt gondoltam róla, hogy egy igazi profi, de valójában csak egy szerb". Gratulálunk Maurizio Pistocchi-nak...

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr538239282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása