bntemp

bntemp

Chiarenza: "Türelemre van szükség!"

2010. október 13. - s4tch

Vincenzo Chiarenza 1991 és 2008 között dolgozott a Juventus utánpótláscsapatainál – így nem sokan ismerik nála jobban a klub fiatal tehetségeit. Ezért érdekes lehet, ő hogyan látja a klub és az utánpótlás helyzetét. A jelenleg csapat nélküli edzőt a tuttomercatoweb.it szólaltatta meg - mi pedig olyan jó fejek vagyunk, hogy  a rövid interjút magyarul is közzétesszük.

Vincenzo Chiarenza 1991 és 2008 között dolgozott a Juventus utánpótláscsapatainál – így nem sokan ismerik nála jobban a klub fiatal tehetségeit. Ezért érdekes lehet, ő hogyan látja a klub és az utánpótlás helyzetét. A jelenleg csapat nélküli edzőt a tuttomercatoweb.it szólaltatta meg - mi pedig olyan jó fejek vagyunk, hogy  a rövid interjút magyarul is közzétesszük.

Ilyen Juventusra számított a bajnokság kezdete előtt?

Sokfélét hallunk a csapattal kapcsolatban, még a klub részéről is ellentmondásosak a nyilatkozatok. Egyszer arról beszélnek, hogy nem bajnokesélyes a keret, máskor pedig ennek ellenkezőjéről. Persze ez nem meglepő, a Juve mindig is egy nagy célokat kitűző csapat volt. Azonban úgy vélem, érdemes mértéket tartani a megnyilvánulásokban.

Elégedett-e a csapattal?

Sok új játékos érkezett, mégpedig jó játékosok. Azonban hiányzik egy igazi klasszis, akinek az érkezését a szurkolók is nagyon várták. De úgy gondolom, hogy Delnerivel jönni fognak az eredmények is.

Mi a véleménye arról, hogy a egyik legtehetségesebb tanítványa, Giovinco a Parmához került?

Eléggé sajnálom, hiszen Marchisioval együtt meghatározó játékosa volt az általam irányított, igen sikeres Primavera csapatnak, és mindig szomorú dolog azt látni, hogy egy ilyen tehetséget elpazarolnak. Ritka az olyan tehetség mint Ő. Delneri taktikájában akár a széleken, akár csatárként is bevethető lett volna. A Parmánál már az eddigi meccseken is igazolta, mennyire fontos egy játékos számára, hogy bízzanak benne, és hogy a megfelelő környezet vegye körül.

A korábban említett nagy igazoláson kívül mi hiányzik a jelenlegi Juventusból?

Némi türelem, önbizalom, és persze egy igazán jó védelem, amit persze Delneri is lát, és megteszi, amit kell, hogy összeálljon a csapat hátsó alakzata.

Térjünk vissza a korábbi tanítványaihoz: mit gondol Pasquatoról?

Nagyon hasonlít a stílusa a fiatal Del Pieroéra. Az, hogy kölcsönadták azt jelzi, hogy Torinóban nem volt esélye a csapatba kerülésre. A fiatal játékosoknak játéklehetőségre van szükségük, amit Modenában megszerezhet – így esélye nyílhat arra, hogy jövőre visszatérjen a Juvéhoz. Szerintem jó úton jár, hiszen már több gólt is lőtt az idei szezonban. Hiba lenne, ha lemondanának egy olyan játékosról, mint ő - ezért remélem, hogy azért adták kölcsön, hogy tapasztalatot szerezve később hasznára lehessen a Juventusnak.

Korábban Paolucci is játszott az ön keze alatt - nem is akárhogyan. Mi a véleménye a  futballista mostani, nem túl rózsás helyzetéről?

Nehéz időszakot él át, hiszen kikerült a Siena keretéből, és csak egy sérülés miatt került vissza. Ígéretes játékos, akinek folyamatos játéklehetőségre van szüksége. Számos egykori játékosomnak jól alakult a sorsa, gondoljunk csak Mirantére vagy Palladinora, mások – különféle okokból – rosszabb időszakokat élnek át. Közéjük tartozik Paolucci is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr128238998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334491 2010.10.14. 22:18:26

en birom a fiataljainkat, es ugyesek, de sajnos be kell latnom, hogy Pasquaton, Ariaudon, es Giovincon kivul kevesbol lesz Juve szintu jo, esetleg klasszis jatekos, raadasul olyan jatekosokat engedunk el, mint Criscito (Mirante is nagyon jo mostanaban), remelem jobban meg tudjuk majd oldani a fiatalok beepiteset, mint eddig, mert Marroneban, Bambaban, vagy Immobileban vannak lehetosegek
süti beállítások módosítása