bntemp

bntemp

Köszöntő

2010. október 11. - s4tch

Köszöntünk mindenkit nagy-nagy szeretettel és érdeklődéssel. Többhetes előkészítő munkálatok, lázas megbeszélések után végre elindulhat a Nemzeti Sport Online farvizén az a blog, amely reményeink szerint új színt vihet a témával foglalkozó sok-sok hasonló oldal közé. Komoly munka kezdődik, amelyhez igyekszünk lendületesen, lelkesen és odafigyelve hozzáállni. Meglátjuk, hogyan fog menni. Szerintünk nagyon jól.

Köszöntünk mindenkit nagy-nagy szeretettel és érdeklődéssel. Többhetes előkészítő munkálatok, lázas megbeszélések után végre elindulhat a Nemzeti Sport Online farvizén az a blog, amely reményeink szerint új színt vihet a témával foglalkozó sok-sok hasonló oldal közé. Komoly munka kezdődik, amelyhez igyekszünk lendületesen, lelkesen és odafigyelve hozzáállni. Meglátjuk, hogyan fog menni. Szerintünk nagyon jól.

Van, aki talán már tudja az előzményeket, de akadnak, akik nem (rövid leszek): volt annak idején egy labdarúgással foglalkozó blog az Index keretein belül, NST (Nou San Trafford) néven, amelynek a népszerűsége gyorsan nőtt, olyannyira, hogy a szerzők idén nyáron beférkőztek a közszolgálati televízióba is, ahol szakértőként fungáltak a focivébé során. Az NST lassan kinőtte a korábbi helyét, ki akart onnan törni, keresgélt, kutatott, végül megegyezésre jutott az NS online vezéreivel, ezért átköltözött ide, ahol egy komplex blogrendszer legfőbb elemeként fog működni a következő 40-50 évben. Hát, ennek a blogrendszernek leszünk mi is a tagjai.

Ez a blog tulajdonképpen felkérésre készül. Mivel az NST egyik meghatározó arca, benito felfigyelt a rám (lehet, hogy csak a külsőmre, nekem az is elég) egy másik, leginkább a Juventus múltjával foglalkozó blog kapcsán, ezért megkérdezte, hogy nincs-e kedvem beszállni ebbe a projectbe: azzal hitegetett, hogy a látogatottsági szám valószínűleg brutális lesz, így már nem csak az asztalfiókomnak kell majd dolgoznom. Mivel nekem nem okoz gondot, ha az általam érdekesnek talált témákról szóló írásaimra nem csak 5-10 ember néz rá, hanem sokezren olvassák naponta, ezért gondolkodás nélkül igent mondtam.

A blogot azonban nem egyedül fogom készíteni: ezek az NST-s fiúk olyan rendesek voltak, hogy egyszemélyes döntéshozatali jogkörrel ruháztak fel a stábtagok összegyűjtésére. Olyan embereket választottam, akiket már régóta ismerek: az egyikükkel (Tyler) több projectben dolgoztam már együtt, nem minden siker nélkül, a másikuk (DartagnanX) pedig egy ösztönös zseni, aki szerintem hamar a fejünkre nőhet. A negyedik tag a sztárblogger, benito. Így állunk tehát össze, mi szerkesztjük majd ezt az oldalt.


A koncepció


Koncepciók mentén felépített blog lesz ez, végtelenül sok érdekes elképzeléssel. Nagyon lelkesek vagyunk (még), az ötletek cikáznak a fejünkben, ha mindazt meg akarnánk valósítani, amit elképzeltünk, az nem férne rá az internetre, ezért egy picit vissza is metszettünk a terveinkből.

Hetente minimum 4 poszt várható. Az aktuális események és eredmények kommentálása, illetve a mérkőzések beharangozói természetes vállalások. Foglalkozunk majd az utánpótláscsapattal is, lehetőség szerint képanyagokkal megtámogatva. Fontos szerepet kap majd a múltidézés, amelyben régi mérkőzéseket és történeteket elevenítünk fel, archív, korabeli olasz cikkeket, interjúkat teszünk ismét élővé, gyakran az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. Lesz egy naplónk, amely teleregény-szerűen írja le a klubnál folyó mindennapokat – ez egy oldottabbnak, viccesebbnek szánt szekció lesz a blogon belül. Mivel nem túl kiforrott a humorérzékünk, ezért lehet, hogy csak mi fogunk rajta nevetni. Kitekintünk olyan mértékadó, olasz nyelvű blogokra is (egyre mindenképp), amelyet Olaszország-szerte ismert, Juve-érzelmű újságírók szerkesztenek, akik mélységében vizsgálnak olyan fontos kérdéseket, mint a Calciopoli-ügy vagy a doppingvádak. Ezekkel az témákkal kapcsolatban több könyv is megjelent az olaszoknál az elmúlt években, szerencsére  ezek közül néhány a polcunkon figyel, úgyhogy időnként beemelünk belőlük olyan részleteket, amelyek a média fősodrából kimaradtak.

Néhány nap múlva mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy mennyire erős közösségi teret építünk mi itt, amely tér megkerülhetetlen tényezője lesz a hazai Juve-szurkolók, de talán az összes, olasz focit kedvelő élőlény számára. Lesznek lazább és komolyabb hangvételű bejegyzések is, lesz majd, hogy kiengedjük a gyeplőt, de előfordul olyan is, hogy nem adunk helyet a kedélykedésnek.

Várjuk a kritikákat, észrevételeket, akár itt, a kommentek között, akár magánban, mindezeket a szalonképesség követelményeit betartva, illetőleg a személyeskedést mellőzve, hiszen sértődékenyek vagyunk. Örömmel látjuk a vendégposztokat, illetve szívesen barátkozunk gazdag emberekkel.


Akkor tehát lássunk neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr688238996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

336691 2010.10.12. 13:49:56

ti amo , mio dino!

269464 2010.10.12. 20:08:35

hi dino, (és többiek persze) a lavecchiasignora-ra már nem is fogsz írni? itteni munkátokhoz sok sikert! forza juve!! (hupsz, itt is megszidom a kommentfolyót: kurvéletbemá!) 7. próbálkozás

286390 2010.10.12. 22:52:33

[Claudio Marchisio](#223901): Sok értelme már nem lenne. De ugyanarról fogok itt is írni.

334412 2010.10.14. 15:19:28

Az induló blogok között messze ennek van a legszebb fejléce, nem tudom ez kinek/kiknek köszönhető, de gyönyörű. Az Öreg Hölgy blogot sajnálom, de ha itt is lesz ugyanazokról szó, akkor probléma nem lesz. Sok sikert!

336677 2010.10.14. 20:34:09

[Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa](#224212): az valószínűleg azért van így, mert ennek a blognak a legszebbek a munkatársai is

336679 2010.10.15. 17:05:19

[Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa](#224212): Boldoggá teszed kommenteddel a készítőt. Az élet apró örömei ezek!

334412 2010.10.17. 20:09:09

[Dartagnanx](#224445): Hát ha egyszer így van! :)

337022 2010.10.21. 19:35:42

Nagy köszönet,az oldalért!!

14Krisz 2010.10.27. 19:14:44

Sok sikert! Nagyon örülök ennek az oldalnak! Ha már NST, akkor itt is lesz mágnestáblás értékelés? (tudom, hogy ott ez más reszortja, de ettől függetlenül szívesen látnék itt hasonló próbálkozást)
süti beállítások módosítása