bntemp

bntemp

2x10 perc meló

2013. október 07. - s4tch

Úgy állunk neki a rangadónak, mint Vincze Lilla & co: szépen vagyunk öltözve, csillog a hajunk - aztán jön egy kis baleset.

...és persze megússzuk, már megint. Nyertünk egy derbit, de igazából csak annyi történt, hogy a gyengébb csapatok ellen továbbra is rendületlenül rázzuk a pofonfát. Hajtás után ekézni fogunk válogatás nélkül mindenkit - kis kivétellel. Szó szerint kis kivétellel.

Úgy állunk neki a rangadónak, mint Vincze Lilla & co: szépen vagyunk öltözve, csillog a hajunk - aztán jön egy kis baleset.

...és persze megússzuk, már megint. Nyertünk egy derbit, de igazából csak annyi történt, hogy a gyengébb csapatok ellen továbbra is rendületlenül rázzuk a pofonfát. Hajtás után ekézni fogunk válogatás nélkül mindenkit - kis kivétellel. Szó szerint kis kivétellel.

Fényezzük tehát kicsit a Kicsit: Giovinco már nem csak Ranieri alatt szerzett fontos gólt. Vártunk már egy ideje arra, hogy döntő megmozdulása legyen, de a visszajövetele óta eddig csak egy Udinese ellen kiharcolt, véleményes kiállításra, valamint egy Samp elleni, meddő tizigólra futotta neki. Tegnap viszont meghatározó volt a beállítása: vezetést szerzett, kiharcolta a győztes gólt eredményező szabadrúgást, és kiszórták róla Mexest is. Ráadásul a csapattársaira - és a saját elmúlt bő egy évére - jellemző trágya helyzetkihasználást is a padon hagyta: egyetlen lehetőségét be is verte, miközben úgy küldte el az elmúlt hetekre szétesett, tegnap meglepően összeszedetten játszó Zapatát szotyiért, hogy legott megkívántuk a törpeszexet. Azért is különösen nagy kielégülés, hogy pont Sebától jött a megmentés, mert - ahogy Conte is kiemelte a meccs után - a törpicsek kapja az ívet rendesen. Idén alig játszott, még a Toro elleni plusz motiváció sem hozott ki belőle semmit, kifütyülték a saját szurkolói, ráadásul lefaszpörgettyűzték egy magyar webkettes felületen - volt honnan felállnia. Momentum nélkül lehozta 2013-at, erre ver egy ilyen gólt, pont a Milan ellen, amikor még Teveznek sem megy, hát így kell ezt csinálni. Csodás találat volt, nézzük is meg néhányszor:

Ajjaaa-aha

1:00-nál Marchisio labdaszerzése, majd Mexes első sárgát érő faultja Vidal gólpasszát követően - SEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, SEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!4

Fájdalom, hogy ennél többet nem tudunk matyizni a meccsre. Tényleg csak apró marcipán-galacsinok úszkálnak a vödör szarban: Conte már megint (a Galata ellen Q tizit harcolt ki, gólt szerzett, a Llorente-Bonucci csere hozta elől a pluszt) jól cserélt; Chiellini éppenséggel nem hozott össze egyetlen gólt sem, viszont vércseként csapott le egy kipattanóra; Barzagli megette Matrit és Robinhót; Pirlo végre játszott egy, az ő standardja szerint is vállalható meccset - és kb. ennyi.

Túrjunk bele inkább könyékig a szaros vödörbe - nini, egy Mexes! A feminin francia már tavaly tavasszal is kihúzta nálunk a gyufát, amikor is Borriello veséjét öklözte. Félreértés ne essék, mi magunk is imádjuk öklözni egymást és más férfiakat a megfelelő helyen, időben, a megfelelő tágítás, síkosítás után. Viszont nyilvánosan, felöltözve sosem tennénk ilyet, pláne nem sportpályán. A Liga fegyelmi bizottságának sem tetszett a szöszi műsora, ugyanis látván a Chiellini elleni akcióját, a kiállításai miatt automatikusan járó, egy meccsre szóló eltiltását megtoldották további hárommal. Szegény Milant a fegyelmi bizottság is húzza: a sérültek mellé egy fix kezdő csatlakozik, eltiltottként. Egy valódi idióta a jó Philippe, aki még a saját hülyeségéből sem tanult semmit. Durván, ütemtelenül, idegesen játszott, ha úgy tetszik, Giovinco mellett ő volt a mérleg nyelve. Köszönjük, gyere tavasszal is!

Egyébként a Milan pályáját egy meccsre betiltották, a hírek szerint azért, mert egy másik csapatot sértő rigmust énekelt a táboruk. Állítólag így szólt az inzultus: "nem vagyunk mi nápolyiak"! Ha tényleg ezért nem lesz néző a San Siróban, akkor az olasz foci megérett a pusztulásra.

A magunk cinikus szarházi módján kicsit még sajnáljuk is szerencsétlen HAllegrit, mert amúgy jól összerakta a tartalékos csapatát. Túl veszélyesek nem voltak a kapura, viszont félidőnként bő 10 percet leszámítva kontrollálták a meccset. Már megint elvették tőlünk a labdát, és csak kevés helyzetet engedtek kialakítani. Ha beletúrunk ismét a szaros vödörbe, két mázlis gólt is találunk az ellen lőlapján: az első egy lecsúszott lövésből indult (ez persze nem menti Padoint, hol a picsában volt, miközben Muntari az ötösnél grasszált?), a második Bonucci sarkán vált védhetetlenné. Egy mondat a bíráskodásról: Rocchi teljes homály volt, néhány random ítélettel akár meg is fordíthatta volna a meccset. Kezdjük ott, hogy az egyenlítő gólunk előtt De Jong nem faultolta Tevezt. A Mexes-Chiellini eset magáért beszél, már a lerántást le kellett volna fújnia, nem beszélve az ütésről. A Constant-Tevez versenyfutást Scarface nyerte, a végén a védő fellökte, simán lehetett volna tizit adni. Ezen kívül a vendégcsapatból csak Mexes kapott jogos lapot, Muntari, De Jong és Constant sem volt szabálytalan, mikor Rocchi nekiállt kártyázni.

Végül nézzük a mieinket. Ne szépítsük, a meccs nagy részében szarok voltunk. Mindkét félidőben megnyomtunk pár percet, ami elég volt a győzelemhez, de mocskosul nem tett minket elégedetté a játék. Pirlót annak ellenére elő kell megint venni, hogy tulajdonképp rúgott egy gólt (orbitális kapushiba!) és a kapufás lövésével előkészített egy másikat. A védekezése jelentősen feljavult az előző meccsekhez képest, 9 labdát szerzett, ami már a tavalyi önmagát idézte, és pontosan, sokat passzolt. Viszont a forintos labdák hiányoznak, Szundi nem diktálja a játékot úgy, ahogy tavaly. Majd valamikor januárban megmondjuk, hogy kitelt-e az ideje, vagy egyszerűen nincs formában. A milánói éveiből kiindulva nála a motivációnak extra jelentősége van, úgyhogy ha nyáron odébbáll, és a következő csapatában ismét varázsol, akkor a mostani nívóját köszönjük meg az edzői stábunknak is. Ja, és ő még a jobbak között volt tegnap.

Ellenben mondjuk Marchisio mi a szart csinált 90 perc alatt?! Egyetlen értékelhető megmozdulása a fenti videón is látható, Gio gólját megelőző labdalopás volt - tegyük hozzá gyorsan, ez volt az egyetlen labdaszerzése az egész meccsen. Pogba 40 perc alatt szerelt annyit, amennyit ő (3), Marcsitól egyedül a hosszú labdái pontosságát lehet kiemelni. Rendkívül hitelesen adja a láthatatlan embert, és míg tavaly ha a játéka nem is, a hiánya feltűnt, a sérülése alatt nem is nagyon emlegettük. Pirlóhoz hasonlóan ő is keveset pihent a nyáron, a brazil túra sokat kivehetett belőle, ezzel együtt bántóan keveset látunk tőle. Mentségére szolgáljon, a két sztár-középpályásunk is homály volt. Vidalt némileg a gólpassza menti fel, Pogbát az sem: a szerecsen kölök rossz kapu előtt asszisztált, rossz játékosnak. Darti meg is jegyezte a listán, hogy tőle (mármint Pogbától; Darti még sosem veszített semmit, nemhogy labdát) nem idegen a felelőtlen labdavesztés, mázli, hogy eddig nem lett belőle nagyobb gond. Az eredményt nézve belefért a hiba, de ha valaki a Juventus húzóemberévé szándékszik előlépni, ennél határozottabbnak, koncentráltabbnak kell lennie. Quagliarellával - és kb. bármi mással - kapcsolatban pedig _benihez nyúlnék: "soha nem fog jól játszani contei értelemben. Nem lesz hasznos az összjátékban, nem fogja lefutni a védőit, nem szerez majd labdát, és nem csinál helyet a mozgásával a betörő középpályásoknak. Viszont ha bizalmat kap, fosni fogja a fontos gólokat - ahogy azt idén bizonyítja is. Bízzunk a kis cigóban, és meghálálja!" Ebből a "viszont" előtti részt hibátlanul hozta.

Mostanában nincs poszt anélkül, hogy ne tudnánk jobban valamint Conténél: miután belepréseltük a milanisták hátába a háló mintáját, és sikerült egyenlíteni, mondja meg valaki, minek kellett visszaállni?! A gólörömök mutatták, hogy a győzelemért mentünk - kár, hogy az egyenlítő gól és a szünet közötti fél órában ebből kolibrifasznyit sem láttunk. A harmadik találat után is jött a kiengedés. Pedig nem is olyan rég még 4:0-nál is rend volt, fegyelem.

Egyrészt a legjobbkor jön a válogatott szünet: a keret nem elhanyagolható része pihenhet, rendezheti a sorait. Licht, Vucsi és Caceres felépülnek, talán Pepéből is lesz valami pár héten belül, és Tevez is kap végre némi levegőt. Másrészt viszont Pirlo, Marchisio, Vidal és Pogba ősze is csak súlyosbodik ezzel a két selejtezővel. Az olaszok kint vannak a VB-n, a magunk szemszögéből fölöslegesen szívatja Prandelli az emberei egy részét. Leginkább Pirlót féltjük és sajnáljuk egyszerre, neki annyira kell a bolgár az örmény és a dán válogatott elleni csata, mint Dartinak egy nővel töltött éjszaka. A mostani játéknál rosszabbat nem nagyon tudunk produkálni, úgyhogy várjuk a folytatást. Ti meg nézzetek vissza szerdán: _benito a helyszínen nézte végig a találkozót, úgyhogy jön a beszámoló. Addig küldjetek pénzt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr748240858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása