bntemp

bntemp

Zsarnoki mértékű uralkodás II

2013. április 11. - s4tch

Beleszívtunk egy picit a magaslati levegőbe, csodáltuk egy keveset a tájat, aztán jött egy irgalmatlanra hízott bajor hegyimalac, és fülsüketítő visításával lezavart minket a saját dombunkra - nekünk még ott van dolgunk.

Tegnap a Sky Italia majd’ 2 óra hosszúra nyúló bevezető adása folyamatosan küldte az impulzusokat: Buffon egy külön reklámszpotot kapott arra, hogy a “l’unica cosa che conta é vincere” témakört szuggesszív tekintettel körbejárja, és úgy megbabonázzon a szemeivel, ahogy egy komplett fiúcsapat szokott, amikor valamelyik zenetévé délutáni, tinédzserlányoknak szóló klipblokkját nézem. Kikerültem az elég erős önkontrollom alól, előbb izgulni, aztán reménykedni, majd pedig hinni kezdtem a sikerben.


Beleszívtunk egy picit a magaslati levegőbe, csodáltuk egy keveset a tájat, aztán jött egy irgalmatlanra hízott bajor hegyimalac, és fülsüketítő visításával lezavart minket a saját dombunkra - nekünk még ott van dolgunk.

Tegnap a Sky Italia majd’ 2 óra hosszúra nyúló bevezető adása folyamatosan küldte az impulzusokat: Buffon egy külön reklámszpotot kapott arra, hogy a “l’unica cosa che conta é vincere” témakört szuggesszív tekintettel körbejárja, és úgy megbabonázzon a szemeivel, ahogy egy komplett fiúcsapat szokott, amikor valamelyik zenetévé délutáni, tinédzserlányoknak szóló klipblokkját nézem. Kikerültem az elég erős önkontrollom alól, előbb izgulni, aztán reménykedni, majd pedig hinni kezdtem a sikerben.


A múlt keddi müncheni mészárlás után nem is gondoltam a visszavágóra, és még tegnap sem foglalkoztam igazán a meccsel. Aztán ahogy a napi teendők után 17 óra körül begördültem a Bentley-vel (ez a szerdai autóm) a hangáromba, a kocsikulcsot pedig leraktam a konyhapultra, megszállt az optimizmus - teljesen érthetetlenül. És ennek nem az volt a jele, hogy képzeletben magam elé vetítettem, ahogy Vucsinics a 89. percben besarkallja a hatodik Juve-gólt, hanem egyszerűen elkezdtem izgulni. Ez egy teljesen jó jel, nyugodtan nevezhetjük optimizmusnak egy ennyire egyoldalú odavágót követően. A spirálba akkor ragadtam végleg bele, amikor benitóval egy negyedórás telefonbeszélgetés erejéig előrevetítettük az esélyeket: megnyugodtam, ő is izgult.

Az élőkép már csak hab volt a tortán

Az izgalom aztán reménykedéssé változott, ahogy a már említett felvezető kezdetét vette. Fabio Caressa rám általában semmilyen hatással nincs (Ilaria D’Amico sem), de ahogy percenként 20-szor elismételte a “speranza” szót, abban volt valami - nyilván el kellett adni a terméket, de abban a pillanatban nem jöttem rá, hogy az orromnál fogva vezetnek. Jött aztán a már szintén szóba hozott Buffon-egyperces, amely átbillentett a szimpla reménykedés küszöbén, és belekerültem abba a lelki állapotba, amelyben hinni kezdtem a Juve továbbjutásában. Amikor pedig a játékosok kijöttek, majd Nedved a kanyarhoz sétált, és úgy hergelte a szurkolókat (a közeli képeken egyértelmű volt Angyalhaj tekintetéből, hogy extázisban van, Caressa elmondása szerint még sosem látta ilyennek az egyébként elég szangvinikus Pavelt), már azon gondolkodtam, hogy ki lenne az optimális ellenfél az elődöntőben (a Realt választottam magamnak). Még az sem zökkentett ki, hogy Gianluca Vialli csak 2-1-es Juventus-győzelmet jósolt - nyilván nem ért hozzá, és ez be is bizonyosodott.

A meccsből pedig visszaköszönt az összeszedettség. Contéék nagyon készültek, az első félidőben kifejezetten stabilak voltak. Vállalható játékot nyújtottak - de semmi többet. Hiába áll biztosan a védelem, ha a támadások lábaira ólomgolyókat láncolnak. Hiába a labdatartásra irányuló szándék, ha a másik oldalon egy Mandzsukics-testben rohangáló tökéletes gépnek olyan ereje van, hogy Buffont és a komplett védelmet rendszeresen a kapu mögötti reklámtábláknak passzírozza.  Hiába van egy összeszedettebb Pirlo, egy, a saját képességinek határait talán át is lépő Padoin, ha Marchisio egyszerűen nincs a pályán. Claudio nem hibázott, nem voltak bakijai - egyszerűen csak nem csinált semmit. Hiába van egy saját zsenialitásába belegabalyodó Vucsinics, ha az utolsó pillanatban mindig rossz megoldást választ - aki szerint meg nem hajt, annak ajánlom a második félidő egyik jelenetét a bajor 16-os előtt: Mirko úgy küzdött a labdáért, mintha az élete múlna rajta.

Robotfejes

Conte lenyűgözően fogalmazott, amikor csapatát építési területként határozta meg a müncheni felhőkarcolóhoz képest. Temérdek mennyiségű pénzt mernék (és fogok is) rátenni arra, hogy ezek megnyerik a Bajnokok Ligáját, korszakos csapat lehet, valószínűleg a valaha volt egyik legerősebb Bayernhez van szerencsénk. Ráadásul hajtja őket a tavalyi rémálomból történő felébredés vágya. Nyáron meg megkapják Guardiolát. Belegondolni is rossz.

A Juventus pont úgy szerepelt idén, ahogy szerepelnie kellett. A negyeddöntős sorsolással nem volt szerencséje, de tegyük hozzá, hogy a nyolcaddöntőssel meg nagyon is az volt. Egy ilyen mély pöcegödörből felkapaszkodva nem lehet egyből nagyot alakítani a BL-ben, másnak sem nagyon ment ez. A Dortmund évek óta csiszolódik, a legjobb lehetőségekkel rendelkező Real immár 11 éve nem szerezte meg a kupát, és a Bayern is már 12 éve vágyik rá (Capello Juventusát a második évében picsázta ki úgy az Arsenal, hogy a lába nem érte a földet).

Erre az idényre leoltjuk a villanyt, őszre növelünk egy kis tömeget, a kapszlis pisztolyunkat légvédelmi rakétára cseréljük, és a zsinórban megnyert két, valamint az útban lévő harmadik scudetto által megalapozott magabiztonságunk tudatában, hátradőlve várjuk majd az elődöntők sorsolását. Ott leszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr38240626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339140 2013.04.11. 11:57:00

I love this game. És a csapatomat és az edzőt is. És nem is köpködöm őket, de ha ekkora a felvezető eksztázis akkor: - miért állunk fel ugyanúgy, ahogyan a múltkor? (Én bírom az Animal Trainer-t, de az csak Rocco-nak igazán élvezetes. Most meg mi kértük, hogy mi lehessünk a csaj. Miért?) - hogy lehet, hogy az ellenfél egyetlen csatárára nem jut a környéken sem senki egy pontrúgásnál? - nettó ugyanaz volt minden mint a múlt héten, csak a bűrgatyások már erősen takarékon voltak, ami nagyon nem egyenlő azzal, hogy mi egy centivel is többet tettünk volna le az asztalra. - Az, hogy 0-1 után a szó szoros értelmében megállunk és sétálgatunk az nagyon nem Spirito. Ezen felül elképesztően szimpatikus csapatok jutottak négy közé. Csodás.

342374 2013.04.11. 11:57:58

Sajnos a realitás ez volt,a Bayern jelenleg ennyivel jobb nálunk. Nem tett jót szerintem Vidal és Lichti hiányzása sem. Viszont Conte részéről kapitális hibának könyvelem el,h taktikailag mintha semmit nem tanult volna a Müncheni picsánrúgásból. Ebből rögtön következett is a Torino-i,még fájóbb picsánrúgás. Tudni lehetett,és tudta is mindenki,h 3-5-2-vel nem fogjuk tudni kontrollálni a bajorokat. Ehhez bizony nem kell diploma,de különösebben nagy tudás sem. 4-4-2,vagy 4-3-1-2 szerintem előnyösebb lett volna. Ezzel a jelenlegi kerettel örültség volt nekimenni a Bayern-nek. 0-1-nél pedig jött az összeomlás,onnantól mintha a pályán sem lettünk volna. A tegnapi meccs előtt volt 10% esélyünk továbblépni kb,de a felállást meglátva ez szinte 0-ra csökkent. Nem vagyok nagyon csalódott a kiesés miatt,mert ez a realitás,és összességében szép emlékekkel zárjuk a BL idényt,de legalább a visszavágón tökösebbnek kellett volna lenni,legalább valamit mutatni abból,amit igazából tudunk. Jövőre irány a döntő! Ehhez viszont feltétlen meg kell erősíteni a széleket,lassan el kell gondolkozni Pirlo pótlásán,és mindenképpen kell csatár,aki akár a semmiből,de helyzetekből feltétlen gólt tud lőni. FORZA JUVE!

347773 2013.04.11. 12:19:44

ez szép lett dino

278403 2013.04.11. 13:16:10

[Tonhalacska](#1192356): Úgy lehetséges, hogy az ő embereként szolgáló Mirko barátunkat maga mögött hagyja, míg az csak sétál visszafelé, s Chiellini nem tud osztódni.

346364 2013.04.11. 13:59:26

[Tonhalacska](#1192356): Úgy lehet, hogy Bonucci lemaradt Martinezről, akinek a lövését(pöckölését) még fogta Buffon, így Mandzukicsra nem jutott senki. Megjegyezném, azért nem lett les (és maradt le Bonu), mert Chiellini bemozdult. Ettől még a legjobb védők, ilyen van. Nettó ennyire képes a csapat jelenleg. Nincs top támadónk, nincs top szélsőnk (aki nem tud centerezni/beadnoi az nem az). Van csapategységünk, bajnok csapatunk, veretlenségi sorozataink és szerethető csapatunk, tehetségeink. Ez a mai BL világában ennyire elég, kis szerencsével néha többre is. Az sem tesz jót, hogy a bajnokság egy lepkefing. A kihívóinkat egy átlagos BL csapat is halálra szopatja, sőt az EL-ben is ez a szitu. Jövőre a milán végett talán lesz jobb bajnokság, nagyobb nyomás és egy rutinosabb erőssebb JUVENTUS.

149015 2013.04.11. 14:05:15

el azért ne ájuljunk már ettől a Bayerntől, azonkívül h egyértelműen ők a jobb csapat jelen pillanatban több ok miatt mondom, bár a Juve szurkolók egyrésze, valszeg majd a fejemet követeli ezért: 1. Nálam akárki akármit mond, az első számú felelőse ennek a szereplésnek maga Conte. Mintha megelégedett vna azzal h a 8ban vagyunk és egyúttal el is könyvelte vna, h itt a Bayern ellen esélyünk sincs..hát tény ami tény, nem is tett azért az égattazegyvilágon semmit, hogy akár a szikrája is legyen.. én amolyan Capello féle kiesést láttam, csendes halállal, minden harcrendmódosítás nélkül..az évre mintha kipukkant volna a jóöreg Antonio zsenialitása, vagy legalábbis mintha elhitte vna magáról h tévedhetetlen..ez idén amióta visszatért, már a bajnokságban is tetten érhető volt jópár meccsen, de akkor vagy épp bemákolt 1-2 cserét (lsd Cagliari ellen Matri) vagy vmelyik sztárunk kihúzta a szarból..mert ha szar volt se igen nagyon változtatott semmit taktikailag.. most is mi a picsára várt az első félidő után? mégis mi veszítenivalónk volt? ígyis kaptunk otthon 2őt a hihetetlen stabil játékunkkal..mielőtt megkaptuk az elsőt, láttam h jön Matri, na mondom tuti csatárt cserél..jött a gól, jött Q helyére Matri, később Padoin helyére Isla..legszívesebben fogtam vna a tévét és kibasztam vna innen a 3.ról a picsába.. nyílván nem azt mondom, h egy Matri Q Vuc 3assal kapujukhoz szögeztük vna a bajorokat, de hogy meg sem próbálni amikor még sansz volt vmire 0-0nál? nevetséges.. A csatárrotációját továbbra se értem. Aki gólt merészel lőni (kivéve ha Vuc-ról van szó, aki szerintem tőlünk tnap a mezőny legjobbja volt) az következő meccsen vmilyen célzattal a padon találja magát..így nemis fogja soha elkapni egyik sem a fonalat (mégha igazából egyikük se képes rá igazán) Itt van nekünk ez a nyomorult Anettka is..elhoztuk, rendben, végülis nemzetközileg egy rutinos figuráról van szó..erre még csak meg sem próbálta "bejáratni" legyen szó akármilyen fostenger tükörsima Serie-A-s meccsünkről is..ennyi erővel jelentkezhetnénk önként a következő évre, pad és nézőtérmelegítőnek évi 1-2M-ért.. 2. egy hasonló fokon pörgő Bayern-t, a nálunk szerintem most gyengébb Arsenal rendesen megfricskázta Münchenben, annyira h majdnem teleszarták a bőrgatyájukat. A Galata 0-1-s félidővel 0-4es összesítésbeli állással kijött a 2.félidőre és beledöngölte a földbe a Real-t..pedig túlzás lenne azt mondani h a Galata nálunk jobb csapat és h a Madrid ne tartozna ugyanabba a kategóriába, mint a Bayern..vagy ott a gyenguszka milánói banda, akik úgy nyomták le az első meccsen a szintén felhőkarcoló katalánokat, h azok köpni nyelni nemtudtak.. Mi pedig kiestünk, rúgott gól nélkül, kilátástalan játékkal, ami elfogadhatatlan, bármennyire is mást akar nekünk bemagyarázni a jóöreg Antonio. Marchisionak külön pacsi jár a 180perces szundiért, amit Pirlotól lopott. Ez a Pirlo centrikus játék, h gyakorlatilag támadást nem tudunk nélküle építeni csak a Bonucci-csatárok útvonalon keresztül (ami önmagában kurva nagy paródiába illene), nemzetközi szinten édeskevés. Egyébként az számomra továbbra is rejtély, h miért nem próbáltuk meg az Isla-Matri-Vuc 3ast elől (igaz papíron megpróbáltuk az utolsó 15percben, amikor már a labdától is undorodtunk), merth Isla soha a büdös életbe nem fogja tudni eljátszani a wingback szerepkört (ahogy Lichti se tudja) az hótziher..ugyanez igaz Asamoah-ra is..egy ilyen kaliberű és fizikumú belső középpályást a vonal mellé száműzni egyszerűen bűntény, pláne mikor Vidal elvan tiltva.. Persze vígasztalhatjuk magunkat, h mi csak épülünk meg Conte tanul (bullshit), de idén pont azokat a gyengeségeit mutatta be Antonio, ami elbizonytalanít abban, h vele fogjuk majd átlépni a saját határainkat.. Ami pozitív, h remélem végre rájönnek, h nem az Atalanta meg a Samp felvevőpiacaként fogunk a BL serleg közelébe kerülni.

348517 2013.04.11. 14:05:29

Csalódott vagyok én is kicsit, mert nehéz játszani a Barca ellen is, idén mégis volt pár csapat (Celtic, Milan, PSG) akik legalább egy meccs erejéig megszorongatták a töküket, és a bajoroknak is lehet gólt, gólokat rúgni, erre is volt példa. Conte nem nagyon mert variálni, nehogy beleszaladjon egy megalázó vereségbe, tudván az komolyan kihathat a bajnokikra (a Pescara ellen is nagyon feszültek voltak a srácok). Szerencsére a Lazioval a legjobbkor ütközünk, ők sem lesznek valami frissek.

262910 2013.04.11. 14:06:29

[Spud3674](#1192359): "taktikailag mintha semmit nem tanult volna a Müncheni picsánrúgásból" tanult, sokat, lásd tegnapi első 20-30 perc. teljesen máshogy fociztunk, mint münchenben. más kérdés, hogy a bayern a szünetig rendezte a sorokat, és a szünetben kitalálta, hogyan semlegesítse pogbát és padoin felfutásait. amúgy ha padoin megtanulna beadni, az ilyen mérkőzéseken hasznát tudnánk venni, fizikailag felvette a versenyt a németekkel.

149015 2013.04.11. 14:11:05

Ja és még vmire kíváncsi lennék: Matri vajon hány fejpárbajt nyert meg a 2meccs alatti 90percen át, amikor pályán volt? azzal a testfelépítéssel ez egy vicc..

346364 2013.04.11. 14:33:43

[ggbuffon](#1192657): Van igazség abban amit írsz, elég sok. De azért kár ennyire kézni azokat, akik tavaly veretlenül nyertek nekünk egy bajnokságot, úgy hogy előtte józanon nem mertem nézni a csapat meccseit, Del Neri idejében csak 5 sör után ültem le meccset nézni, hogy legalább kínomba mosolyogni tudjak. Lehet itt taktikázni variálni, de hiába adod ki a parancsot padoinnak, hogy szépen íveld az érkező csatárhoz a labdát, ha nem képes rá. Vegyük figyelembe, hogy ez a keret nagyon sovány a top csapatokéhoz képest. Amit viszont én is Conte hibájának tartok: 1/ Kellene egy alternatíva Pirlo nélküli játékra. Ez a 2. szezon, már kéne látni a probálkozás nyomait. 2/ Leigazoljuk Anelka-t de nem játszatjuk. Miért?

149015 2013.04.11. 14:39:16

[JUVEloko](#1192685): látod pl ott a Padoinos hasonlatod, ami önmagában helytálló..de akkor csak az a kérdés, h Conte miért is az Atalantában néz körül teszem azt Dél-Amerika helyett? de ez csak egy példa volt..se nem fiatal, se nem ügyes, bár egyáltalán nem lógott ki tnap lefelé a csapatból..de nem is a Padoin típusú figura fog nekünk egy ilyen párharcot megnyerni.

346364 2013.04.11. 14:42:10

[ggbuffon](#1192694): Vékony a keretünk. Ez nem biztos, hogy Conte hibája. Hiába kért egy top csatárt nem kapott. Sajnos nem látunk bele, hogy mit tehet meg Marotta és mit nem. Mindenesetre én bizakodó vagyok a nyári átigazolásokkal kapcsolatosan, mert korábban már jelezte Conte, hogy minőségi igazolás nélkül nem lesz mindig felicitá.

342374 2013.04.11. 14:43:49

[s4tch](#1192650): Egy kb 20%-on pörgő,biztonságra és stabilitásra törekvő Bayern elleni 20-30 perc volt az. Majd ők is rájöttek,h ebben a felállásban ennyit tudunk ellenük,és elkezdtek focizni ők is. Tartom magam ahhoz,h Conte taktikai hibát követett el a 3-5-2 erőltetésével. Tegye fel a kezét az,aki nem sejtette,h ebben a felállásban megint szopni fogunk!? De mint mondtam,ennek ellenére hatalmas tisztelet a fiúknak és Conte-nak is,lesz még alkalmunk bizonyítani,de most még fáj,h így lett vége.

346364 2013.04.11. 14:52:24

[s4tch](#1192650): Igazából ott vagyunk ahol a part szakad. Gyenge a Seria A, nagyon. Addig, míg ott elég az, hogy Padoin fizikailag rendben van, brusztol és 10-20 kisérletből van 2-3 jó beadása, addig itt a brusztolás a minimum amit meg kell tenned és nincs 10-20 lehetőséged, maximum 5-6.

346364 2013.04.11. 14:56:49

[Spud3674](#1192701): Nincs hozzá játékosunk. A 3-5-2es felálláshoz van, aztán ennyi. 4-3-3 Pepe nélkül nincs (Pepe tudja egyedül megoldani azt a posztot úgy ahogy kell védekező és támadó feladatot is). 4-4-2ben Pirlora nincs szükség, legalábbis netto emerhátrány lenne ilyen felállásban. Vidal ás Marchisio jók, de annyira még nem, hogy irányítóként is funkcionáljanak, Pogba még nagyon rutintalan a feladathoz, talán kisebb csapatok esetében kellene erőltetni. Ezt korábban már kifejtettem.

311858 2013.04.11. 14:58:57

[ggbuffon](#1192646): Egy kicsit (nagyon) túlzásnak érzem ezt. Conte nem olyan rég egy bizonyos Siena edzője volt. A gond az, hogy a tavalyi szezon után a legtöbben azt gondolták, hogy akkor most majd szépen átgyalogolunk mindenkin, ha valami gond van, akkor Conte csettint egyet, és meg is vagyunk. Ez nem így működik. Főleg nem úgy, hogy az edző a nyolcaddöntőre "érkezik" meg. Nagyon hosszú út áll még előtte, nagyon sokat kell neki is tanulnia ahhoz, hogy BL serlegről beszélhessünk. Nincs is ezzel semmi gond, ez a dolgok természetes rendje. Egyelőre örüljünk annak, amink van : vélhetően 2 scudetto, BL negyeddöntő. Ezt mindenki szó nélkül aláírta volna 2 éve. Egyetlen szó nélkül. Innen lehet továbbmenni.

344471 2013.04.11. 15:06:24

[s4tch](#1192650): Padoin sose fog megtanulni beadni, egyébként Lichti és Kwadcsi sem. Ha olyan szélső hátvédeket akarunk, akik beadni is tudnak, akkor bizony ki kell nyitni a pénztárcát. Ha pedig olyanokat, akik védekezésben sem fogalmatlanok, akkor meg főleg. Kwadcsit egyébként én megtartanám, de alapvetően középen játszatnám, máris mélyülne a középpálya plusz lenne egy jolly-joker balbunkó csere.

348650 2013.04.11. 15:19:12

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok!

149015 2013.04.11. 15:34:53

[Caran78](#1192720): nyílván relatívan értékelve tegyük össze a kezünket, h most itt tartunk.. Itt szimplán erről a 180percről beszélünk, ami nyílván sokösszetevős, de az Arsenal is bemutatta, h nem olyan lehetetlen dolog megfogni ezt a Bayern-t egy meccsre, főleg amikor nempörögnek.. Tegnap meg az első 20perc után az volt az érzése az embernek, h megint ugyanazt a kilátástalanságot látjuk mint Münchenben, csak most sokkal egy picit rendezettebb, összeszedettebb formában.

262910 2013.04.11. 15:37:00

[14Krisz](#1192725): a bajnokságban földön játszunk, középen, gyenge széljátékkal, és működik, otthon elegendő ez a műsor. idén egy dolgot kell teljesíteni (megvédeni a bajnoki címet), ehhez képest jó helyen vagyunk. az önjelölt fm-brainstormingot jegelném egyelőre (bár a fórumon tegnap már eladtam a fél csapatot), friss még az élmény. abban igaza van conténak, hogy ez egy építési terület. próbálkozunk abból főzni, amink van. pl. lwb poszton idén játszott fél csapatnyi ember (dc, kwadcsi, giak, pelus, padoin, caceres), és a legjobb közülük talán egy belső középpályás volt. ez a csapat kurvajó ahhoz képest, hogy másfél éve rakták össze, és nyilvánvalóan nem tart még ott, ahol egy évek óta egységes bayern. tegnap semmi nem történt, csak bejött a papírforma. a bl még sok ennek a csapatnak, ott évek óta tökéletesre gyúrt, nem ritkán kétszeres költségvetésű csapatok zúznak. conténak abban is igaza van, hogy aki idén triplázást várt, az nem ért a futballhoz. azokkal a hozzászólókkal valamennyire együtt tudok érteni, akik a vérben forgó szemeket és a csontropogtató lelkesedést hiányolták. igen, a galata nekiment a realnak, ahhoz képest mi meg nyuszik voltunk, és 0:1-nél feltettük a kezeinket. ez gáz. de ettől még a csapat semmivel nem tart hátrébb, mint ahol egy másfél éve épülő csapat tarthat. ne feledjük, ősszel átharaptuk a cselzi torkát, az első három bl-meccsen mindig hátrányba kerültünk, mégsem kaptunk ki, eredménykényszerben 0 kapott góllal lehoztuk a csoportkör második felét, megnyertük a második legerősebb csoportot. ezekre lehet építeni. a bayern nagy falat volt, de a bayern nagy falat mindenkinek. kivertük a dupla pénzből gazdálkodó, klasszisokkal televásárolt ruszkikat, megelőztük az évek óta együtt játszó, villámgyors ukránokat, mindezt a most kutyázott vucsiniccsel, pirlóval, marchisióval. erre gondoljunk, mielőtt elhamarkodottan lehúzzuk a budin az elmúlt másfél évet. (ez kicsit hosszú lett, és nem minden szól krisznek)

342374 2013.04.11. 15:41:09

[JUVEloko](#1192716): 4-3-1-2? Szerintem megoldható. Ebben az esetben mindenképp meg kellett volna lépni a változtatást. Kb: Buffon-Caceres,Barzagli,Bonucci,Chiellini-Pogba(Padoin,Isla),Pirlo,Giaccherini(Asamoah)-Marchisio-Vucinic,Quagliarella Itt tökéletesen megvan Pirlo helye,és szerintem a modern labdarúgás egyik legelőnyösebb felállása. Az első meccs után,és látva a tegnapi,egy próbát megért volna.

311858 2013.04.11. 15:47:13

[ggbuffon](#1192762): Értem én, hogy neked különösképpen a sima 0-4 fáj. Azért kicsit szerencsétlenek is voltunk, hiába focizott le minket teljesen a Bayern az első meccsen, nézzük meg, hogy milyen gólokat kaptunk. Úgy gondolom, hogy az első perces balszerencsés megpattanó eleve megfogta a csapatot, és már az is elég lett volna egy "jobb" visszavágóhoz, ha a partjelző beinti a lest a második gólnál. A 0-4 valóban nem hangzik jól, de a visszavágón is volt esély gólszerzésre (Vuc mindjárt az elején, vagy Pirlo szabija). Abban egyetértek, hogy lehetett volna nagyobb elánnal, illetve hogy teljesen elszúrtuk az első meccset, de most ez van/volt. Túl tudok lépni ezen.

336034 2013.04.11. 15:49:04

Ezt a "gyenge a Serie-A" kijelentést azért én átfogalmaznám. Az olasz elsőosztálynak nincs meg az a pár, kitüntetett, de facto kirakatcsapata, mint más topligákban. A spanyol liga már évek óta kétszereplős, lassan a németek is ott tartanak, hogy van a Bayern meg a Dortmund, de a többi nagy ligában is van pár olyan "cég", ahová lajtoskocsival öntik a zsetont, és hatalmas szakadék van a táblázat első néhány helyezettje és az többi között. Az olasz liga nem ilyen, sőt, látjuk, hogy mi lett a Milan fél idényével, miután az egyik pénznyelő elvitte Ibrát és Silvát. És tényleg játszhatna Caceres, szerintem jobban is ad be, mind Kwadcsi. Meg Análka is próbálhatna pár meccset Marcsi helyén, mert mostanra kidöglött a srác.

346364 2013.04.11. 15:54:47

[Spud3674](#1192775): Ebben a felállásba ki fogja meg ribery-t és Robben-t? Főleg Giaccherini oldalán. Egyébként igen, kellett volna a változás ezt én is támogatom, de a hogyanra nem igazán tudok jó megoldást még papíron sem.

338823 2013.04.11. 16:01:02

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

342374 2013.04.11. 16:04:50

[JUVEloko](#1192792): Giak helyett akkor legyen Asamoah,ő védekezni is tud... Szerintem ebben a felállásban szűrt volna annyit a középpálya,védekezésben kissé széthúzódva,h mögöttük Caceres és Chiellini hibátlanul le tudja védekezni a szélről érkező támadásokat. Lehet tévedek,de meg kellett volna próbálni,nem volt vesztenivalónk! Vagyis volt,de akkor is érthetetlen ugyanúgy felállni,ahogy előtt egy héttel komolyat mélytorkoztunk. Persze lehet,h mivel nem próbáltuk még ezt a felállást emiatt nem ment volna,vagy kaotikusra sikerül,mint tavaly az olasz-orosz barátságos,ahol a Squadra az addig kipróbálatlan 4-3-3-at játszotta. Ezt sosem tudjuk meg. De lassan vagy el kell felejteni a 3-5-2(amit én egyébként kedvelek),vagy kellenek megfelelő szélsők,mert ez így tényleg nem elég a legjobbak ellen. A 4-3-1-2 csak egy alternatíva a jelenlegi keretre,kisebb csúsztatásokkal. Csak azért ezzel példálóztam,mert tényleg korszerű felállás,és jól variálható emellett.

348517 2013.04.11. 16:26:23

@Spud3674: "nem ment volna,vagy kaotikusra sikerül" -na pont ezért maradt Conte a már viszonylag begyakorolt felállásnál, mert volt azért vesztenivalónk. A bajnokságot még nem nyertük meg, a Milan nagyon nyomul, eddig nyomták is őket (a hétvégén történteket nem is értem), és egy még demoralizálóbb vereség nagyon rosszkor jött volna. De nekem is fáj.

342374 2013.04.11. 16:32:13

[rakkenroll](#1192824): Szerintem ennék rosszabbra nem sikerült volna más felállásban sem. Vagy ha nagyon rosszul festett volna a dolog,vissza lehet állni 3-5-2. Amit írtam esetleges összeállításnak,az a kezdő mehetne 3-5-2-ben is! Vagy másik lehetőségként fordítva is mehetett volna,szokásos felállással kezdés,majd mikor látni,h baj van,akkor váltani! Sajnos ezt mindenképp fel kell róni,h a korábban látott gyors reakciók idén nagyon hiányoznak a Mester-től...

339362 2013.04.11. 16:46:59

én is csalódott vagyok, azt hittem, itthon legalább nyerünk. Ehhez képest a bajorok így is jobbak voltak 2 góllal, hogy a mezőnyben egyenlőek voltunk. ebből látszik, hogy mennyivel jobbak. Ezt a szakadékot nehéz lesz megugrani... 5 év tudatos csapatépítés, vagy 100 millió euró kell hozzá... Úgy gondolom, az első a járható út. A következő években stabilan be kell jutni a legjobb nyolc közé, és akkor biztosan lesz minőségbeli előrelépés is, ráadásul anyagi is. Mindenesetre imádom ezt a csapatot, és Contét is! FORZA JUVE!

339362 2013.04.11. 16:54:08

Ami még fontos, hogy a seria a-nak is fejlődnie kell. szükség van bombaerős milánói csapatokra, erős napolira, rómaiakra! ha seria a ismét az elit lesz, akkor nemzetközi szinten is királyok leszünk!

329018 2013.04.11. 16:56:19

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Legjobban én is a spiritot hiányoltam. És pont ezért leginkább Alessandro Del Pierot... Tudom, h az a hajo reg elment, meg lehet, h a bayern akkor is tovabbjut, ha o is jatszik, d biztos, h nem ilyen erdmeny lett volna belole. (es helyette jott egy bndtnr-analka paros, meg most is elsirom magam) Szerintem az o melto utodjat kellene megtalalni vagy a mi, vagy barmely masik csapat primaverajaban.

347828 2013.04.11. 17:16:09

[ggbuffon](#1192646): tökéletesen egyetértek! Az érdekelne még hogy a szakmai stábból ki távozott a tavalyihoz képeset? Mert a tavalyi zseniális évet, hatalmas taktikai húzásokat valahogy idén nem sikerül megismételni... Hallottunk már hasonlót a Frank Rijkaard-Ten Cate viszonylatban. Vagy esetleg a jóöreg Del Piero volt a taktikai mágus? Esetleg pont ezért kellett távoznia? Érdekes dolgok ezek... A sokak által várt "formaidőzítésről" már nem is beszélve!

348517 2013.04.11. 17:41:05

@Spud3674: Jogos, nekem is hiányoznak.. @juuvee: "Ami még fontos, hogy a seria a-nak is fejlődnie kell. szükség van bombaerős milánói csapatokra, erős napolira, rómaiakra!" - meg erős Sampra, Parmara, Fiorentinara, mint a '90-es években.

339140 2013.04.11. 17:59:54

[rakkenroll](#1192897): nem lesz erős serie A tán még középtávon sem. Ennek pedig (szerintem) szimpla társadalmi okai vannak. A foci ennek lenyomata Olaszországban is. Az egész tényleg szemétdomb, ahol talán egyedül a Juventus van a megfelelő úton gazdasági/szakmai tekintetben. (Persze érkezhet egy sejk valahová, de a valós problémákon ez nem változtat(na). Érdekes továbbá megemlíteni, hogy a 2006-os kiherélésünk valós eredménye az olasz focira nézve az, hogy kinyírták azt aki húzhatta volna magával a mezőnyt szintén szakmai és gazdasági értelemben. (Lásd még: bölcsen levágták az aranytojást tojó tyúkot és megfőzték vacsira.) Lehet gratulálni az illetékeseknek.

348517 2013.04.11. 18:55:16

[Tonhalacska](#1192914): Jövőre a Milan erős lesz, nincs rossz kerete az Internek, a Romanak, a Lazionak és még a Fiorentinának sem, igaz nem szupersztárok alkotják azt, de kicsit erősítve keletről, vagy Dél Amerikából, ők is jók lesznek jövőre szerintem. Gazdaságilag pedig nagyjából azt fogják csinálni mint a németek. A Juve már elindult ezen az úton, jó az irány. Válogatott szinten pedig minden évzizedben villantanak valamit a digók, így lesz ez most is. :)

350181 2013.04.11. 19:22:44

Én nem tapsolom meg a csapatot... Az első 15-20 perccel elégedett vagyok, de a többi fos. Jobb csapat a Bayern, jobb játékosok, nagyobb tapasztalat, de azért még harcolni és küzdeni lehetne. A Spirito Juvét hiányoltam,ahogy sokan mások is.

275962 2013.04.11. 19:50:26

[ggbuffon](#1192646): mindenben egyetértek a hozzászólásoddal. Én azt emelném ki, hogy a két meccsen egy gólhelyzetet sem sikerült kialakítani. Ezek után üres védekezés azt állítani, hogy szép eredmény a 8 közé jutás. Minden relatív. Ha már építkezési területről beszélünk, nem az a lényeg, hogy a 16 vagy a 4 közé jut a csapat, hanem, milyen teljesítményt nyújt. Ki lehet esni jó játékkal, balszerencsével a 16 között a Barca ellen, és be lehet jutni jó sorsolással, mázlival a 4 közé, ahol az első komolyabb csapat dupla verést mér a gárdára. A Bayern oly módon intézte el Pirlóékat, hogy bebizonyította, esélyük sincs nagyra nőni. Különben sem értem, hogyan lehet Pirlóra és Buffonra építeni egy csapatot. Szerintem ők a legjobb játékosok a csapatban, és ez a legnagyobb kritika. Ők is csak öregszenek, és pótolni kell majd /most/ őket, miközben a többiek csak vízhordók, és sosem lesz belőlük remek labdarúgó.

350106 2013.04.11. 22:15:42

Szerény véleményem szerint a rendelkezésre álló játékosokkal csak a 352t lehetett játszatni. Ez picit a keret hibája is (vice Pepe nincs), de mielőtt Padoinéznék picit én is (aki nem Juve-szint), megemlíteném, hogy Licht eltiltott volt, Cácersben és sajnos Islában nincs még 90 perc, Pepe offolta a szezont... szóval a jó Pado az 5. számú rwb. A BMnek, a Barcának, a Realnak ki az 5. számú jobbhátvédje? Senki! Asamoaht is megvédem, részben. Igaz, hogy támadásban az Afrika-kupa óta zéró, de éprilis közepén még mindig nem volt benne 1 bekapott gólban sem és tegnap abszolút nem csinált belőle bolondot senki, ami a védőmunkát illeti. Erre a posztra csak Kolarovot tartom reális erősítésnek, Bale túl drága, a többiek nem jobbak Kolarovnál.(nem is értem, hogy miért nem játszik. Ja, de: mancini az "edző") Vidal eladásából való pénzbevétel őrültség, pedig erről is sokat olvasni az olasz sajtóban. Pedig csatárokra bizony költeni kellene, keményen. Llorente mellé Sánchez/Suáez/Jojo és a kezdő felveszi a versenyt bárkivel, akinek nincs Messije vagy CR-ja.( sztem a spanyol nagy fogás; vki említette, h Matri 0 labdát fejelt el/tartott meg 2 meccsen, kiváló észrevétel) A jobb szélt hagynám, ahogy van. Sőt, pepe felépülésével el lehetne adni Padoint és De Cegliét is (tudom, h balos); Islától pedig egyenesen azt várom, h jövőre kiszorítja a 352s kezdőből Lichtit. De tény: kell egy/több alternatíva is. Kisebb csapatok ellen simán mehetne 433 Vuc-csal és az új 10-esünkkel/Giovincóval a 2 szélen, a 195cm-es spanyollal középen. Legalább néha fejjel is szereznénk gólt. (idén egy kézen meg lehetne számolni a nyerő fejeseket: Cáceres vs. Napoli, Q vs. Nordcsöcsland, Peluso vs. Lazio, Chiello Afrikában. Nem hiszem, hogy sokat kihagytam volna.) A BL-ben viszont nem tudom, hogy egy valóban 3csatáros játékot megengedhetnénk-e. A 352 is jó lehet, ha nem Padoin játszik és van 2 csatárunk, aki közül az egyik zseni, a másik egy tank. Biztos vagyok benne, hogy Conte le fogja szűrni a tanulságot az "Így szívsz 4231 ellen" című bajor drámából. Bocs, h ilyen hosszú lett.

350106 2013.04.11. 22:25:33

Ja, és Pirlót lassan el kelle felejteni. Pont a nagy meccseken szar, sajnos. Jövőre még 25-30 meccs, aztán 2014 nyarán könnyes búcsú. Szerintem Pogba is jó megoldás lehet, de egy próbát a nyáron tuti érkező Poli is megér. Egy kérdés: ugye Marchisio csak a mandulagyulladás(?) miatt volt ilyen otromba mindkét, BM elleni meccsen?! Nekem ő volt a legnagyobb csalódás.

349418 2013.04.11. 23:26:12

Apátok faszát! (már elnézést) Két éve örültetek volna, ha a Parma nem rúg ötöt 10 perc alatt, most meg ontjátok a baromságnál baromságosabb hülyeségeket... Akinek ez nem elég másfél év alatt, szurkoljon Baumgátner Zsoltnak, vagy akárkinek... Pirlo-hoz egy újjal nem kell nyúlni, aki betalicskázza a nemzeti csapatát VB 2.-nak picit több tiszteletet érdemelne... nem tudom aki ilyet állít hogy egy pirlo-tól meg kell szabadulni, az látott-e már foci mérkőzést...főleg a saját csapatáét... Fingunk nincs az egészről, semmi közünk technikailag a dolgokhoz úgy általában, én gép elől meg aztán legfőképpen nem tudom megítélni hogy ki baszta el. Két dolga van a szurkolónak: szeretni a csapatát, és szurkolni érte. az full homály okoskodások, és a rinyálás nem tudom melyik kategóriába tartozik....

347773 2013.04.11. 23:33:13

[Biankaneni400](#1193360): de jó, most már tudjuk mi a dolgunk, köszi! azért majd légyszi' szólj ránk, ha megfeledkeznénk magunkról...

348517 2013.04.12. 08:57:45

[Biankaneni400](#1193360): Ez így van, és gondolom teljesen nyilvánvaló lett mindenki számára, hogy innentől kezdve felesleges ez az egész blogozás, meg okoskodás, meg írogatás. Javaslom: oszlassuk fel! PS: van itt azért jócskán humor is, nem csak észosztás.

349418 2013.04.12. 19:37:15

dehogy felesleges... semmi baj nincs azzal, hogy az egyérdeklődésű emberek összegyűlnek, és olvassák a blog írók munkáit, ami jelen esetben kibaszott szórakoztató, és legtöbb esetben valósághű. A meccsek kritikája király dolog, mert láttunk egy meccset, és tudjuk, hogy mi történt a pályán, és hogy ebből mi következik. És ha mind ezzel egyetértünk, akkor azt mondja meg valaki. HOGY KI A MANÓBAFOLYTOTT VERESPARÉJ ÁLLÍTJA AZT (akit persze legalább másfél éve nézi a csapat meccseit és fejlődését), HOGY NEM JÓ ÚTON JÁR A CSAPAT, ÉS HOGY VALAMI NINCS RENDBEN. egy tényt is mondjon valaki, vagy indokot, okot, ami ezt alátámassza...(persze olyan aki tényleg nézi a meccseket) az is más ha az okos hülyéskedik, vagy az hülye okoskodik, nyilván ezt a helyzetet sem kell bemutatni. semmi problémám nincs senkivel félre ne értsetek. csak fáj a szívem, mikor valaki nem értékeli a csapata fejlődését, és ekézi azt, mikor mindenki tudja (nyílván) hogy honnan miből, kikkel, hová jutottunk. Soha nem volt ilyen fasza csapatunk. Szerintem. és ha valakit zavar, hogy ez a helyzet engem zavar, az zavart :D
süti beállítások módosítása