bntemp

bntemp

Hol van már a január

2013. február 09. - s4tch

Imádjuk fényezni magunkat: ugye megmondtuk, hogy a januári felemás forma csak átmeneti, és hamar viszontlátjuk a nem csak domináns, de klinikai precizitású Juventust. Szinte tökéletes teljesítménnyel folytattuk a múlt héten győzelemmel avatott februárt, ennél jobb hangulatban nem is mehetnénk neki a Celtic Park által jelentett kihívásnak. Kezdésként egy vidám dallal hagyjuk végleg magunk mögött a kétségbeejtő első idei hónapot, majd néhány gondolatébresztő megjegyzéssel indítjuk az örömittas kommentek áradatát. Lapozzatok, örvendjetek!

Imádjuk fényezni magunkat: ugye megmondtuk, hogy a januári felemás forma csak átmeneti, és hamar viszontlátjuk a nem csak domináns, de klinikai precizitású Juventust. Szinte tökéletes teljesítménnyel folytattuk a múlt héten győzelemmel avatott februárt, ennél jobb hangulatban nem is mehetnénk neki a Celtic Park által jelentett kihívásnak. Kezdésként egy vidám dallal hagyjuk végleg magunk mögött a kétségbeejtő első idei hónapot, majd néhány gondolatébresztő megjegyzéssel indítjuk az örömittas kommentek áradatát. Lapozzatok, örvendjetek!

Az alábbi klipet Tyler mombasai nyaralójának báltermében, a villa személyzetével rögzítettük a tegnapi ebéd után, vacsora előtt. Ideális aláfestés lesz olvasáshoz, mielőtt tovább haladtok, indítsátok el!

Extra jó a kedvünk: ez nem csak egy tucat-győzelem volt. Van, amikor egy mérkőzés az ellenfél miatt fontos, előfordul, hogy a tabellára kell külön figyelmet fordítani, és néha az is megesik, hogy formafordító, sorsfordító gondolatokat társítunk egy mérkőzéshez. A mai siker olyan volt, mint egy zsírt gyilkoló, korpát száműző, fésülhetővé tévő 3-in-1 csodasampon: megvertük a nem is oly' ősi, mumusnak nem különösebben számító riválist, amelynek hivatalosan is odacsördített a klub a mérkőzést beharangozó videóban, minimum megtartottuk a lapzártakor lefújt Lazio-Napoli döntetlenje után ötre növeltük a 3 pontos előnyt a tabella élén, és magunk mögött hagytuk a januári bizonytalanságot. Mert bár ma sem ment be minden lövés, az elvitathatatlanul pozitív, hogy az első két komoly helyzetet gólra váltotta a csapat, és onnantól elég volt arra figyelni, hogy hátul jobban zárjunk, mint a fekete január során.

Nem titok, tartottunk a liláktól. Ebben a szezonban nem sokszor focizták le a Juventust az aktuális ellenfelek. Ott volt ugye a Genoa elleni első félidő, a Sahtar elleni kibekkelt hazai meccs, az Izé elleni, gyászosan reménytelen második félidő, no meg a firenzei túra. A Fiorentina gyors, friss, modern, bátor csapat, játékuk számomra az idei szezon kellemes meglepetése, csak a szintén tré 2013-as formának köszönhetik, hogy nem állnak közelebb a dobogóhoz. Ráadásul van legalább négy olyan játékosuk, akiket előzetesen simán elfogadtunk volna a mai kezdőnkbe. Úgy gondoltam a meccs előtt, hogy ha Roncaglia, Rodriguez, Cuadrado és Jovetics átálltak volna hozzánk, akkor 17:0-ra vertük volna a Marrone, Pelus, DC, Matri négyessel súlyosbított Fiorentinát. (Tudom, DC és Cuadrado nem épp egy poszt, de ennyi csúsztatás a fantasy footballban belefér.) Ehhez képest Pelus lejátszotta első hibátlan meccsét zebrában, Marrone feledtette a nézőtéren csápoló Leót, Márti csuka nélkül használta ki első helyzetét, és a szünet után DC is megzabálta az első félidőben fickándozó Cuadradót. Utóbbi volt egyébként a vendégek egyetlen veszélyes eleme a szünetig; a második 45 percben már ő sem.

Az történt, hogy egy félidő alatt kiheréltük a lilákat, majd megsütöttük a golyóikat, és megetettük velük babbal. Rodriguezt idén először láttuk újoncnak, Borja Valero és Pizarro békés pályamunkásnak tűnt Pirlo és Vidal mellett, és az amúgy zseniális Jovetics sem ma alapozta meg az amúgy reális, 30 millió körüli vételárát. Vidal különösen határozottan adta elő magát, nyolcszor vette el a vendégektől a labdát (ötös átlaga van a bajnokságban, ez a 8 sikeres szerelés még tőle is kiemelkedő), 76 labdaérintésből 80%-nál jobban passzolt, annak ellenére nyerte a fejpárbajokat, hogy odaát voltak nála collosabbak, és lehozta a partit mindösszesen egy szabálytalansággal. Ezek az adatok önmagukban is impresszívek. Tegyük hozzá, Vidal láthatatlanná tette a firenzei középpálya bal oldalát, és ma is egy perpetuum mobile volt, a hőtérkép alapján gyakorlatilag a teljes térfelét bejátszotta, meg ugye ziccerbe hozta Mártit. Man of the match, jár neki a Törley demi-sec.

Vidalon túl bárkit ki lehetne emelni, ugyanakkor bárkit igazságtalan lenne kihagyni a "JÓK:" felsorolásból. Igazából csak DC első 45 percét érheti némi kritika, a kezdőcsapat mocskosul odatette magát. Buffon megkapta a 100.000.000 lájkot, így végre védett néhány lövést és Jovetics elől lábbal is Lars Ulrichot megszégyenítő ütemérzékkel tisztázott. A védők egytől-egyig villantottak valamit. Barza hatalmas tanár volt, Vidal után vélhetően ő kapja a holnapi lapoktól a legjobb osztályzatokat. Marrone biztonsági, de tulajdonképp hibátlan védőmunkát tett le az asztalra: minden légiharcot elvitt, 94%-os pontossággal passzolt, emellett egyszer sem szabálytalankodott, igazi önbizalomépítő egotripet alapozhat a mai 90 percére. Pelus első hibátlan meccséről már megemlékeztünk, zsír, hogy végre egyszer nem kaptunk róla gólt. És hát a csatáraink: Vucsinics ugyan adott egy kis muníciót gyűlölőinek (azt a ziccert nyilván be kellett volna verni, ettől függetlenül haters gonna hate), de a győztes dugón túl ezúttal szinte box-to-box csatárt játszott (á la Cavani), és most kapaszkodjatok: ötször!!! választotta el ellenfeleit a labdától. Igen, ez a csapat legjobb labdaszerzőjének, Vidalnak szezonátlagának felel meg. Ilyen mezőnymunkával ritkán találkozunk tőle, maximális elismerés jár érte - a felebarátai persze mondhatják, hogy mindig így kéne... A sérüléséről még várjuk a híreket, az olasz közvetítés végén állítólag elhangzott, hogy semmi komoly nem érte. Matriról meg csak annyit, hogy 2011 tavasza óta nem láttuk ilyen formában, a pőre sportszárban bepasszolt góljára meg nincs jobb szó a zseniálisnál.

Jöhet a Celtic. Csak azt kéne kideríteni, hol kell aláírni a mai helyzetkihasználást és hatékony védekezést. Addig meg örvendezzünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr328240554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348992 2013.02.09. 23:02:15

Jó kis meccs volt, DE ha Muntari gólját megadták volna!! Amúgy szép és jó, hogy Peluso végre lehozta az első hiba nélküli meccsét, de azért felhívnám a figyelmet arra, hogy a 2. félidőben korábbi tapasztalat ismételt átélésének elkerülése végett be lett hozva Caceres, hogy inkább ő védekezzen, Peluso meg kényére kedvére futkosson fel-alá bal oldalt :) Matri meg visszanyerte a bizalmam, mert most már ha nem is lő annyi gólt akkor is amit kap azt legtöbbször kihasználja, mindenképp változás korábbi formájához képest. Végre nem félek ha kezdőben látom a nevét, remélem úgy tervezte hogy a tavalyi idényt negálja és most tavasszal lő inkább 9 gólt :P (tavaly 9 első félévben, 1 februárban.)

337297 2013.02.09. 23:06:55

- már 5 pont - zenét ezentúl minden cikkhez kérünk, légyszi :) - http://i.imgur.com/UUMETSE.jpg

346514 2013.02.10. 10:03:14

Én csak annyit mondanék, hogy olasz beharang: Juve-Fio 1-1, reality check: 2-0. Benito, legyél szíves valahol közzétenni a Roma elleni megérzésedet péntek estig, mert ha döntetlent jósolsz, rohanok is a lottózóba X-elni a V-t. :D Ja, és a Celtic meccsre is ikszet várj, ha lehet! ;) Ami a meccset illeti, nekem is pont a Bianconeri-szerkesztőség intelmei jutottak eszembe, úgy néz ki, jól alakul a formaidőzítés. Vucinic mondjuk elképesztő egy tingli-tangli ember, végre futballistára emlékeztetett, erre úgy sérül meg, hogy tulajdonképpen hozzá sem értek annál az esetnél. A cseréken azért kamilláztam, Vuci helyett behoztuk Giovincót, hátha megsérül (Quagliarella, he?! Azt hiszem, Conténál befejezte Fábi...), Mártit is levittük, de Marchisiót inkább kockáztatta a Mister. Marci sárgája egyébként sajnálatos a római kirándulás előtt, de Pogba már feni az agyarakat remélhetőleg. Vidal egy állat, ha 50 milla alatt eladjuk valaha, akkor Marrottának is megy majd a vidra! Buffon végre védett is, nem csak beállt a kapuba, a kérdés, hogy a Celtic ellen még Asamoah-tlanított baloldalunk hogy teljesít majd, mert jelenleg csak itt találhatnak fogást a kelták, és Lennon fiai nincsenek is rossz formában. Ezzel együtt beb@$*na, ha kiesnénk. Matri megtalálta a góllövő zokniját (kinek mi, ugye, végre fény derült a titokra), ha Vuci vagy Giovincó jó ütemben tapossa le róla a stoplist egy Vidal vagy Pirlo labdánál, akkor meglehet a hőn áhított BL-gólja. Mindenesetre jó lesz odatenni magunkat, mert a visszavágó előtt játszunk a Napolival, és nem lenne jó úgy nekimenni a csúcsrangadónak, hogy a Celtic van a fejekben.

346514 2013.02.10. 10:05:04

Ja, és még valami: Floccari hivatalosan is bekaphatja, bezzeg most kapufára fejelte, amit nekünk a hálóba... Merda!

258945 2013.02.10. 11:06:07

Remélhetőleg tényleg az van (amit én is gondoltam) hogy mostanra van beélesítve a csapat, belekezdtünk egy Fio-Celtic-Roma-Siena-Napoli-Celtic sorozatba, 26 nap alatt 6 meccs, zúzni kell. Utána van egy viszonylag lightos időszak ahol rápihenhetünk az esetleges BL negyeddöntőre, de március végétől megint nagyüzem. Inter-Pescara-Lazio-Milan sorozat.

136816 2013.02.10. 14:56:51

Ennyi volt a gond csak Matrinál, cipő nélkül kell játszania :)

339140 2013.02.10. 15:12:43

1. Most már biztos, hogy a Prometheus Engineerjeit Vidalról mintázták. 2. A kép alapján Bonucci nem bírta ki gyep nélkül. 3. Matri azért rúg gólokat mert végre nem a kapunak háttal nyűglődik.

349073 2013.02.10. 20:16:28

A kommentek hatalmasak... :) jöhenek a kelták

346514 2013.02.11. 00:05:20

[Tonhalacska](#1083451): Matrinál én már csak egyvalamitől tartok: Conténak újabban "jó" szokása, hogy a formában lévő csatár megy a padra. Már várom, hogy mikor kezdi el Anelkát erőltetni, közben Matri elfelejti, merre van a kapu és mire a francia is belelendül, jöhet megint Quagliarella... A defektes baloldalról De Ceglie is kiesett, így a Gazzetta szerint Asamoah is utazik Skóciába. Vajon mivel járunk jobban: az Afrika Kupán kifingatott ghánai terminátorral vagy a szuper nedvszívóképességű Pelussal? Azért az agyrém, hogy Bastost diszkont áron elkótyavetyélte a Lyon, de nekünk inkább Anelka kellett, pedig az ágyúlábú brazil több gólt lőtt a padról, mint Nico Kínában...

349418 2013.02.11. 10:36:26

[juventino_1897](#1084212): Análkát én sem nagyon értem. Ne kövezzetek meg, de még Balotelli is nagyobb dobás lett volna (fekete ő is, és több mint tíz évvel fiatalabb, és akasztott már egy-két kurva nagy gólt nyomás alatt). És hogy a Shalke mivel tud többet kínálni, mint a Juve mondjuk Bastos-nak ez örök rejtély....Rossi is fasza húzás volt a fiótól ( megvették két kiló szotyiért, aztán ha csak felépül, minimum három kilóért tovább adják, ha meg bejön, akkor nagyon bejön...) Nem értem, hogy amikor ilyen alternatívák mozognak piacon, miért kell belenyúlni egy análkába. Én egyébként úgy gondolom, hogy ha jövőre sem jön egy csatár sem, se nagyon leszünk bajba. Nem hinném, hogy a Juvénak nincs annyi vonzereje mint egy Shalke-nak, vagy mint a Fiónak... Sőtt azt sem hinném, hogy anyagilag akármelyik olasz csapat sokkal faszábban állna nálunk sőtt(főleg a jövőben)... Amíg Q ennél a csapatnál van, nincs csatár kérdés. Csak ezernyi más kérdés, hogy mi a faszért nem játszatják... Vuci jópofa, meg zseni, meg NÉHA meccseket dönt el, de ez lófaszt nem ér, ha fejlődni akar a csapat tovább. Gio pörög, osztogat, de ő meg kapura nem tud lőni (és a fio ellen már futni sem tudott), ő is leves kategória hosszútávon. Márti meg nem hiába márti... Amíg hátul és középen rendben mennek a dolgok, ezek nem szembetűnőek, de a Januárban pl. kurvára kijöttek. De mint látjuk, így is bőven be lehet húzni a bajnokságot, és ki tudja, hogy miket lehet művelni majd a BL-ben. Tehát azért is össze lehet tenni a kezünket, hogy már ilyen keretünk is van egyáltalán... Én Q-ban nagyon-nagyon bízom, lenne benne még 4-5 év, amit igazán tölthetne a kezdőben, és ha neki menne, vuci meg gio osztoghathatná neki a zseniálisabbnál zseniálisabb gólpasszokat. Cserének meg hozni fel, a saját nevelésű játékosainkat. És így az idők végezetéig megnyerhetnénk mindent, mindenkor és mindenhol!!!

349418 2013.02.11. 10:42:02

Ja és észrevettétek hogy, Beltrame milyen jóképű?

342374 2013.02.11. 12:21:56

[Biankaneni400](#1084385): Érdekes amiket írtál,annak idején pl én is nagy ötletnek tartottam volna elhozni Rossi-t,mert úgy gondoltam,kb 2 kiló szotyiért odaadnák. Ha jól rémlik,mindennel együtt 16 millát fizet összesen a Fio-érte,ami nem 2 kiló szotyi. Ha bejön,és használható a térde,akár jó üzlet is lehet. De könyörgöm,a srácnak 2szer szakadt szét a térde... Sanszos,h nem lesz ő már olyan,bár nagy kedvencem,és drukkolok neki,h felépüljön! Annyira nem állunk jól pénzben,h ilyen kétes bizniszekbe belemenjünk! "Amíg Q ennél a csapatnál van, nincs csatár kérdés. Csak ezernyi más kérdés" Na ezt aztán nem értem. Szerinted Q a legjobb csatárunk??? Szerintem a 4 említett csatárból talán Vuci kiemelkedik kicsit,a másik 3 max egy szinten van. Egy kis statisztika az idei bajnokságból : Giovinco 22 meccs/6 gól Vucinic 20 meccs/6 gól Quagliarella 16 meccs/ 7gól Matri 13 meccs/gól valamint 1 kis adalék,az átlagosan pályán töltött időről,ami szintén nem azt mutatja,h Q-t kéne eröltetni : Giovinco 66 perc Vicinic 63 perc Quagliarella 50 perc Matri 46 perc Szóval nekem nem az jön ebből,h a Q a mi nagy szerencsénk. Én per pill Vuci.Matri duót eröltetnék,szemre és eredményességre is ők nálam most a legjobbak. FORZA JUVE!

342374 2013.02.11. 12:26:37

[Spud3674](#1084449): Matri 13 meccs/6 gól Csak a "6" kimaradt! :)

258945 2013.02.11. 13:18:37

[Spud3674](#1084449): ez a második statisztikád, kicsit csalóka, mivel a Vuci-Gio többször kezdett, így jó hogy magasabb lesz a pályán töltött perc/átlaga. A perc per gól átlaga Matrinak 99perc, Q-nak 112, Vuci-Gionak meg 200 fölött van...viszont az utóbbi duó több gólpasszt ad. Na akkor most tegyen valaki igazságot hogy ki a legjobb meg ki a legrosszabb, ez egy lehetetlen küldetés.

349418 2013.02.11. 15:34:58

[Spud3674](#1084449): Szerintem sima mérőszámok erre nem adnak pontos választ. Mondjuk a statisztikád pont azt mutatja, hogy pont őt kéne erőltetni, hisz ő kap a legkevesebb lehetőséget. No meg azt is hogy az aránya a 2. legjobb... és úgy, hogy Márti a Bl- ben egy rókafarkas kulcstartót sem lőtt, nem hogy bl-ben gólt... Q 11 meccsen kezdő volt, és 10 gólt rúgott (bele értve a bl-t)... tehát mikor, alapjáraton bíztak benne, szinte minden meccset egy góllal hálált meg. és most tedd ezek mellé mártit, vucit, gio-t... és ne felejdük el, hogy mit művelt 10/11-es szezonban... és hogy honnan épült fel... de igazság szerint nem is itt van a kutya elásva. Hanem ott, hogy osztogatni is jól tud, ha kell helyzetbe is hozza magát, és a befejezésnél magasan a legjobb csatárunk, és ez nem csak a statisztikára vonatkozik. Feltételezem nézel juve meccseket. Q különbséget tud tenni, és hát tett is nem egyszer... Cech azóta se tudta levakarni a szoknyáját... Képzeljük el hogy márti, gio hogyan oldotta volna meg a helyzetet..... vuci-t meg nem lehet behatárolni. Ha megy nagyon megy, ha nem akkor a saját lábába is felbukik, ezért nem a legmeghatározóbb csatár. Mondjuk én azt sem bánom ha márti és vucsi szállítja a gólokat, csak akkor lassan ideje lenne belekezdeni...

349137 2013.02.11. 17:58:09

Mivel én mindig is imádtam, és bíztam Matriban, kérek egy fényező posztot róla a Celticnek lőtt gója(i) után. Előre is köszi :D

348992 2013.02.11. 21:40:16

említed a csalókaságot, de azt se felejtsd el hogy azért az a 11-10 meccs/gól arány sem azt mutatja hogy majdnem mindig hoz gólt. egy Pescara ellen volt 3 gólja, meg Chievo,Catania... vagy nem tudom már valami C-s ellen 2 gólja... az 2 meccs alatt 5 gól és akkor marad a maradék 9-re még 5 ami persze nem rossz statisztika de igazából Q pont annyira meghatározó mint Vuci. Igaz Q nem szokott olyan demotivált lenni de a legtöbb meccsén eltűnt igazából a mezőnybe és semmi jelentőset nem csinál csak utána megy felé egy labda és beteszi. Ezért nem állandó kezdő mert érdemben csak akkor tesz hozzá ha végletekig ki van szolgálva és még akkor is rohadt sokat mellé lövöldöz. All in all, nem olyan hasznos a támadásokban mint Gio/Vuci és nem annyira alázatos, mint ahogy azt Conte elvárja. De ha állandóan szállítaná a gólokat elnéznék neki, de nem teszi :) Matri meg most tényleg újra formába lendült... 2013ban többet vert mint a kis csodahuszár fáraó El Shaarawy, aki nem mellesleg véleményem szerint le is fog állni a brutális gólgyártással így, hogy nem ő az egyetlen aki tartja a szar fölött a Milant, mert én már tavaly is láttam (fude nagy megmondó vagyok..), hogy jó ez a srác és miért nem játszik többet de ott volt Ibra... most év elején csak ő volt, de mostanra meg megint ott a Balotelli aki egy olasz,ében Ibra.

348992 2013.02.11. 21:42:43

Jaaa és Q lehet 11x volt kezdő, de majd 20x lépett pályára és nem csak kezdőként jött össze az a 10 gól. Persze ne érts félre én is bízom Q-ban, csak véleményem szerint kicsit túlértékeled, a többi csatár "veszteségére"

342374 2013.02.11. 22:42:27

@Biankaneni400: Supaman leírta,amit 11 kezdős meccsen 10 gólról gondolok. Ne érts félre egyébként,szeretem Q-t,nincs semmi bajom vele,egyszerűen nem értek egyet azzal,h amíg ő itt van,nincs csatárkérdés. Matri-t már skkor is kedveltem,mikor a Cagliari-ban volt,Vuci-nak meg elég volt néhány megmozdulását felidéznem amióta a Juventus-hoz érkezett,és ezek alapján állítom,h ő az egyik legfontosabb láncszem a támadásokban. Ezért favorizálom őket! Giovinco-t is kedvelem,de hiába az akarás,a technika,a sebesség,nekem továbbra is az a véleményem,h fizikálisan kevés. Sajnos! De a Celtic ellen nyugodtan verjen Q 3 gólt,simán kiegyezek vele! :) Csak vele termelje a gólokat!
süti beállítások módosítása