bntemp

bntemp

Az Orákulum újra hallat magáról

2013. január 05. - s4tch

Idén kicsit késve, de a tavalyi és tavalyelőtti hagyományokat nem megtagadva hallat magáról az Orákulum. Szinte már hagyomány, hogy a bölcs öreg megosztja veletek revelációit, méghozzá releváció néven! Érdemes egyébként elolvasni az 1, illetve 2 éves írásokat, hiszen egyrészt kiderül belőle, hogy az Orákulum sosem téved, másrészt az is kiderül, hogy Marotta valójában egy oltári csodát vitt véghez a klubnál. Tehát mielőtt a mostani írásba belevágnátok, kattintsatok a linkekre, és győződjetek meg saját szemetekkel az Orákulum hatalmáról.

 

I. Scudetto-álmokból hetedik hely

II. Hetedik helyből bajnoki cím

Ezután pedig jöhet, hogy mire számíthatunk az idei idény második felében.

Idén kicsit késve, de a tavalyi és tavalyelőtti hagyományokat nem megtagadva hallat magáról az Orákulum. Szinte már hagyomány, hogy a bölcs öreg megosztja veletek revelációit, méghozzá releváció néven! Érdemes egyébként elolvasni az 1, illetve 2 éves írásokat, hiszen egyrészt kiderül belőle, hogy az Orákulum sosem téved, másrészt az is kiderül, hogy Marotta valójában egy oltári csodát vitt véghez a klubnál. Tehát mielőtt a mostani írásba belevágnátok, kattintsatok a linkekre, és győződjetek meg saját szemetekkel az Orákulum hatalmáról.

 

I. Scudetto-álmokból hetedik hely

II. Hetedik helyből bajnoki cím

Ezután pedig jöhet, hogy mire számíthatunk az idei idény második felében.

A sikeresen megjósolt bajnoki cím után, az idei évnek egészen más várakozásokkal vágott neki a Juventus szurkolók nagy családja! A lenyűgöző bajnoki menetelés alatt az ellenfelek szájából hallott "Meglátjuk mire lesz elég Európában!" szöveget 100%-ig leszartuk, de azért a Bajnokok Ligája küzdelmei előtt mi is izgatottan vártuk, hogy vajon...

A csapat betömte ellenfeleink bájos arcát a címvédő megsemmisítésével, a bivalyerős Donyeck idegenbeli legyőzésével és a csoport megnyerésével.

A 2013-as évet így jelentős pontelőnnyel kezdjük a bajnokságban, a kupában is jók vagyunk, a BL-ben pedig várjuk a Celticet. Vajon mire számíthatunk?

Sajnos az Orákulumnak idén nehezebb dolga van, hiszen két éve egy gyenge csapattól vártak a szurkolók hatalmas teljesítményt, és nem volt nehéz kiolvasni a birka beleiből, valamint a kisgyermekek frissen csapolt, alvadó véréből, hogy a csapat kipukkad és katasztrofális véget érhet a szezon. Ugyanígy, a tavalyi idényben nem volt nehéz rávilágítani a szűzlányok íriszéből kiolvasott jóslatban, hogy felesleges izgulni, meglesz a bajnoki cím.
Idén ezzel szemben reális elvárás a bajnoki cím, és az Orákulum is beletörődött, hogy ez annyira elérhető cél, hogy felesleges is foglalkozni vele. 8 pont előny, kiegyensúlyozott teljesítmény (ami az üldözőknél elmarad), stabil és kellően tág keret - ezek mind lehetővé teszik, hogy a hazai színtér uralkodója maradjon a Juventus.

Az Orákulum emellett azt véli kiolvasni idén a bébifókák felnyitott teteméből, hogy a Bajnokok Ligájában komoly meglepetésre is képes a csapat. Egy meccsen lehet, hogy meglep minket még a Norsfjöelland is, két meccs után azonban a címvédőt is újra kellett tanítani járni. Conte taktikai felkészültsége, és a csapategységben rejlő potenciál csodákra képes. Nem állíthatjuk, hogy egyből BL-t nyer a csapat, de bizony, láttunk már portói srácokat is ünnepelni.

No, erre el is használtuk a selymes fókabébit, most előveszek egy pihepuha kiscicát, és annak segítségével analizáljuk az egyes csapatrészeket!

Minden selymes fókabébi boldog, ha életét adhatja egy juvés jóslatért!

Kapusposzton jól állunk, mint mindig. Erre nem is érdemes több szót vesztegetni. Gigi véd, és jövőre is ő fog védeni. Méghozzá varázslatos színvonalon.

A védelem és a középpálya nézegetése előtt megjegyezném, hogy ezeken a csapatrészeken látszik a legszembetűnőbben, hogy Marotta milyen munkát végzett. Jót.

Elég csak arra gondolnunk, hogy két éve a védelem jobb szélén a Motta, Sörensen kettős közül választhatott szerencsétlen Delneri, idén ugyanerre a helyre Lichtsteiner és Caceres pályázik. A bal szélen pedig Grosso és De Ceglie próbált valamit letenni az asztalra. Hatalmas különbség.
Nézzük tehát, hogy kik állnak a májsztró rendelkezésére a hátsó alakzatban: Barzagli, Bonucci, Caceres, Chiellini, De Ceglie, Lichtsteiner, Marrone (aki inkább középpályás, de a védelemben próbálgatják) és a friss igazolás, Peluso.
Az év első felében problémát okozhat Chiello kiesése, de Conte meg fogja oldani, még az is lehet, hogy átállunk ideiglenesen a négy védős felállásra. Nyáron érkezik a brazil ígéret, Doria is, méghozzá egész akciós áron. Fiatal és ügyes a hírek szerint.
Azt gondolom, hogy a védelmünkről simán elmondható, hogy világszínvonalú, és jövőre is annak fog számítani, hiszen senki sem fog kiöregedni (Barzagliban is van még pár jó év).

A középpályánk könnyet csal a szemünkbe, ahányszor ránézünk a középpályássorra, mindannyiszor zokognunk kell a gyönyörűségtől. A Marchisio, Vidal, Pirlo triót a világ sorsáért folytatott futballmeccsen is bátran pályára küldhetnénk, nem kéne aggódnunk. Asamoah - igaz, nem világklasszis - megbízható játékos, gyors, erős, fekete és barátságos! Sikerült lenyúlnunk egy olyan ígéretes játékost is (Pogba), akiért még Szőr Alex is csapkodta az ajtót, és aki még kúszást tanulta akkor, amikor Del Piero már gólokat rúgott a Juventus mezében, és ez igazán felfoghatatlan. Tartalékaink is vannak, hiszen Padoin, Isla és Giaccherini is bevethetők, tudnak változtatni a játék képén (bár nem mindig jó irányba), és Pepinnyó, mindenki kedvenc nem annyira ügyes játékosa is pályára léphet egyszer, ha felépül. Reméljük, jól sikerül a rehab, és egyrészt nem sérül le újra, másrészt gyorsan formába lendül.
Érdekes egyébként, hogy nem annyira régen még az Aquilani, Melo, Diego hármas váltotta egymást középen, és még most sem mondanám, hogy gyenge játékosok, sőt... viszont Marotta elkezdte észrevenni azokat a játékosokat, akikben ott van az X-faktor, és Conte ki is tudja hozni belőlük!

A csatársor az egyetlen csapatrész, ahol nem sikerült valódi csodát véghezvinni. Nyilván ennek oka az, hogy az X-faktorral rendelkező csatárok értékében is van némi X-faktor - egyszerűbben: picsadrágák.
Nem is érdemes belemenni, hogy ki a legjobb csatárunk, hiszen ebben megoszlanak a vélemények. Az viszont egyértelmű, hogy a Q, Matri, Vucsi, Giovinco négyesből (Bendőt nem számolom már hozzánk) egyikük sem üti meg egy Cavani szintjét. És bizony mi egyetértünk Maradonával abban, hogy a mostani Juventus Cavanival a frontvonalban bárkiből kipréselné a szart. Az idei évre tehát a legfontosabb feladat, hogy ide kerüljön egy megbízhatóan termelő csatár, olyan, aki illik is Conte játékfelfogásába.
Llorente ugyanis nem fog beválni nálunk, az Orákulum ezt olvassa ki a pihepuha cica inaiból. Llorente góljainak nagy részét fejjel szerzi, a Juventusban viszont nincs ember, aki úgy tudna beadni, mint Nedved vagy pláne Camoranesi. Esetleg Zambrottát is említhetnénk. Dino szerint egyedül De Ceglie tud beadni, de ő sem a beadáscsászár azért, valljuk be. S4tchy majd készít nekünk egy statisztikát, hogy milyen a fejjátékunk, de emlékeim szerint nem sok Juve-gól esett fejesből.
Drogba érkezése üdvös lenne, bár értelmét nem igazán látom, hiszen egyből húzna Afrikába bohóckodni Asamoah-val együtt.
A Juventusnak egy sokkal játékosabb, intelligensebb csatárra van szüksége. Sajnos pont olyanra, mint Cavani, aki soha a büdös életben nem fog a Juventusban játszani.

Meg tudnánk szokni.

Persze az Orákulum szerint Neymar is jó választás lenne.

És a jóslat?

Triplázást akartok, mi?

Pedig csak duplázás lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr408240474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348992 2013.01.05. 19:19:52

Ha Muntari gólját megadták volna!

347828 2013.01.05. 21:14:28

Én egyedül azzal a résszel nem értek egyet, hogy az X-faktorral rendelkező csatárok picsadrágák! A Manchester United 24 millió fontot fizetett a nyáron Robin van Persie-ért, ám hogy minden egyes penny megtérült, azt már most, január elején ki lehet jelenteni. A másik ilyen vétel a minap történt, Demba Ba-ért a Chelsea 7 milliót!!! csengetett ki, aki rögtön egy duplával debütált!

336679 2013.01.05. 22:02:09

[tamas147](#1031561): Tévedés. Mega-money gamble: The true cost of Robin van Persie's transfer to Manchester United revealed to be £70 million Arsenal will earn £24 million from the deal, but contracts and loyalty bonuses will take the cost of the striker's move to £70 million

347168 2013.01.05. 22:38:05

Peluso kölcsönvétele mutatja, hogy még mindig rend van a fejekben. Llorente jöjjön csak, ennyi pénzért (vagy ingyen) helyet kaphat a csapatban, aztán majd be nem válás esetén dobbanthat a szigetországba, majd keresünk rajta a Bilbao helyett. A duplázásba ezúton feltételek nélkül beleegyezek.

348517 2013.01.06. 13:06:35

Na és az ígért vicc?
süti beállítások módosítása