bntemp

bntemp

Kis futballábécé

2012. december 05. - s4tch

Aki az elmúlt néhány hetét nem egy külvilágtól megfelelően szeparált kéjkamra finom bőr- és testillattól átitatott bugyrában töltötte, tisztában van vele, hogy tulajdonképp a döntetlenért megyünk Donyeckbe. Conte Juventusa 69 meccsen háromszor bukott el, ami a statisztikai hibahatár alatt van; a számok alapján tulajdonképp simán elkerülhető a vereség, sőt, borítékolható, hogy ki tudjuk húzni akár a legjobb, ellenfélként az utunkba akadó csapat ellen is. Beni lelkesítő és irigylésre méltó pozitív hozzáállásából valami rám is ragadt, így most kihagyom az utolsó "csak egy iksz kell" BL-meccsünk (Bayern elleni 1:4, khmm) felidézését, inkább néhány kulcsszó segítségével járjuk körbe a ma esti meccset.

Aki az elmúlt néhány hetét nem egy külvilágtól megfelelően szeparált kéjkamra finom bőr- és testillattól átitatott bugyrában töltötte, tisztában van vele, hogy tulajdonképp a döntetlenért megyünk Donyeckbe. Conte Juventusa 69 meccsen háromszor bukott el, ami a statisztikai hibahatár alatt van; a számok alapján tulajdonképp simán elkerülhető a vereség, sőt, borítékolható, hogy ki tudjuk húzni akár a legjobb, ellenfélként az utunkba akadó csapat ellen is. Beni lelkesítő és irigylésre méltó pozitív hozzáállásából valami rám is ragadt, így most kihagyom az utolsó "csak egy iksz kell" BL-meccsünk (Bayern elleni 1:4, khmm) felidézését, inkább néhány kulcsszó segítségével járjuk körbe a ma esti meccset.

Alessio - utolsó 90 perce következik a kispad mellett. Neki is megváltás lesz Conte visszatérése...

Biscotto - az olaszok így hívják az egymás között kölcsönös érdekek mentén lezsírozott eredményeket, lásd olasz utolsó fordulós bajnokik, vagy épp az olaszok kárára elkövetett svéd-dán EB-színjátékot. Felejtsük el. Ugyan a bukik és az interweb előtt görnyedő mágnestáblapetik is a döntetlent tartják az egyetlen lehetséges kimenetnek, egyik csapat sem az ikszre fog játszani. Nem zárjuk ki a döntetlent, az összekacsintós tilitolit viszont mindenképp.

Chiellini - elvileg felépült, de kétséges a játéka. Lucescu lenyilatkozta, kifejezetten örülne, ha Chiello nem lépne pályára, nem nagy trouvaille, hogy szükségünk van rá.

Dinamika - a Sahtarnak kibebaszott gyors középpályásai vannak, nekünk meg Pirlónk, akit Torinóban eltüntettek a pályáról. Ha sebességben nem tartjuk velük a lépést, tavasszal mehetünk Genkbe vagy Plzenbe gombokért.

Elszántság - a Juventus talán legnagyobb fegyvere. Az első három csoportmeccsünkön rendre hátrányba kerültünk, mégsem kaptunk ki. A hullafos, Milan ellen látott zombisereget a Chelsea-t kibelező gyors reagálású hadtesttől ez különbözteti meg. Hatalmas tököket kérünk.

Félelem - nem szabad, sőt, tilos bereccsenni. A Chelsea ellen ez a Juventus megmutatta, hogy fel tud nőni a feladathoz. Itt annyival nehezebb a pálya, hogy idegenben játszunk, és egy olyan csapat ellen, aki játékban oda-vissza verte a Chelsea-t, csak épp Londongrádban pechje volt.

Giovinco - alakul a fiú, már csak egy mutatvánnyal adós: el kéne kezdenie fontos gólokat lőni. A kegyelemdöfést már meg tudja adni 2:0-nál...

Hideg - lesz.

Izgalom - van.

Játékrendszer - miután úgy néz ki, Chiellini felépült, így maradhat a 3-5-2. A szélsőkre mindenképp hatalmas feladat hárul majd: ha megfogjuk a két 30-as szélső védőjüket (Srna, Rat), azzal részben kiheréljük a támadásaikat. A pálya közepét sem lesz könnyű uralni, a Sahtar által papíron alkalmazott 4-2-3-1 (ami védekezésben 4-5-1, támadásban klasszikus 4-2-2-2-t idéző rettenet) mindenképp kompromisszumra kényszeríti az ellenfelet.

Kiszámíthatóság - az aktuális gumicsont, amit az olasz sajtón keresztül Alessio és Conte is rágcsálnak. Lucescunak igaza van: ez a Juventus alapvetően kiszámítható, ebben a szezonban főleg egy rendszert játszó csapat. Na bumm, a Chelsea is tudta, mire számíthat; ha felállásban nem is, minőségben mindenképp mutathatunk újat.

Lucescu - otthonos kis fórumunk kapcsolódó topikjában már szóba került a román edző egyik felvezető nyilatkozata. A szavaiból némi felsőbbrendűséggel töltött sablonszerű kincstári tiszteletet vélek felfedezni; ez lehet az egyik esélyünk. Meg az, hogy tulajdonképp szereti az édes kekszet.

Motiváció - ahogy Lucescu is elmondta, szó sincs róla, hogy a Sahtar számára ez a találkozó tét nélküli lenne. Nekik sem mindegy, első vagy második helyen jutnak tovább. Nekik az első hely kell, nekünk tulajdonképp mindegy, melyik továbbjutó helyre sikerül becsúszni. Viszont a román szerint is motiváltabb lesz a Juventus, mint a Sahtar - ammen.

Nordsjaelland - közkívánatra leírtuk helyesen a nevüket, remélhetőleg kihúzzák a pincér egyre gyengébb csapata ellen egy rusnya döntetlenre. Azért erre ne építsünk.

Opciók - Chiellini mindent meghatároz. Ha játszik, az eltiltott Marchisio helyén kezdő Pogbával kiegészült alapcsapattal esünk neki az ukránoknak, a legfrissebb hírek szerint jobb szélen Lichtivel, elől Gio mellett Vucsiniccsel. Ha Giorgio nem játszik, akkor jöhet a derbin látott 4-3-3, elől Vucsi, Q, Gio hármassal. Kolosszális mezőnymunka kellene a csatároktól, nem véletlen, hogy Chiellinit mindenképp össze akarják drótozni.

Pogba - rajta a világ szeme. Marchisiót helyettesíteni a Pescara ellen sem kis feladat, ez viszont durva mélyvíz. Annyi mázlink van, hogy Pogba nem szívbajos, igazi versenyző alkat, meg tudja csinálni.

Rizikó - muszáj felvállalni. A közelmúltra visszatekintve Capello rendre beszari játékot játszatott a BL-ben, Ferrarával is megszeppent kölyöksereg voltunk, Conte más kávéház. Nem csak a Verebes-faktorára számíthatunk, taktikailag is felkészült. Kár, hogy Donyeckben nem áshattunk a VIP-páholyt és az öltözőt összekötő alagutat, így szünetben Alessio lesz kénytelen improvizálni.

Szalonremi - lásd biscotto.

Támadók - lassan közhelyszerű, ami Del Piero távozásáig évtizedeken keresztül elképzelhetetlen volt: a Juventusnak nincs klasszis csatára. Bevallása szerint Conte a pillanatnyi forma alapján állítja össze a csapatot, így a leginkább gólerős, bajnokikon 83 percenként betaláló, BL-ben is hármat rúgó Quagliarella várható mellőzése a szezonban két bajnoki- és egy BL-gólig jutó Vucsinics javára minimum véleményes, fegyelmi okok ide vagy oda.

Ukrajna - háromszor jártunk arra. Az elsőt utánozhatatlanul foglalta össze Dino, a másik kettőt nyertük Kijevben. A '98-as különösen emlékezetes, nem csak maga a 4:1-re hozott meccs, hanem az egész évad: a csoportkörben olaszosan kiszámolt továbbjutást követően találkoztunk a kétségtelenül izmos Dinamóval, hogy őket a negyeddöntőben kiverve végül lesgóllal veszítsük el a döntőt.

Visszavágó - Torinóban lefociztak minket, mert motiváltabbak, éhesebbek voltak. Most mi jövünk.

Willian - a whoscored.com osztályzatai szerint 5 rund után a BL-csoportkör második legjobb játékosa, nehezen kiszámítható, zseniális figura. A szélső védőik mellett leginkább őt kell kikapcsolni.

Zabszem - mi, szurkolók, szorítsuk, és bízzuk magunkat a csapatra. Menni fog ez. Persze csapatként kell fellépni, kurvagyorsan elfelejteni a Milan elleni kínszenvedést, és a Nordsjaelland, Pescara, Chelsea ellen mutatott mentalitással felmenni a fagyos gyepre. Újfent meglátjuk, mennyit ér ez Európában.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr28240424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

347392 2012.12.05. 06:04:25

"hogy őket a negyeddöntőben kiverve végül lesgóllal veszítsük el a döntőt" Mijatovics góljára gondolsz? Nem is emlékszem, hogy les volt...csak a hülye pofájára emlékszem, ahogy sebők vilit utánozva mutogat a kispad felé rohanva.

334219 2012.12.05. 07:39:57

Nem lesz összekacsintós tilitoli, véresen komoly és kemény harc árán születik meg valahogy a mindkettőnek jó döntetlen. ))) (Vagy nem.)

334219 2012.12.05. 07:40:54

Amúgy a svéd-dán anno remek példa volt rá, hogyan lehet eladni izgalmasnak egy tuti eredményt.

336034 2012.12.05. 08:33:08

Srna-ra vigyázni kell, mert Pepe szintű kaszálást képes végrehajtani, ha elgurul a gyógyszer. Na meg ja, ahogy fentebb is van, a középpályánknak jó napot kéne kifognia, hogy ne focizzanak át minket az afro-ukránok.

346514 2012.12.05. 09:11:19

Fú, az a Mijatovic gól... Öcsém Real-drukker, egymásnak feszültünk, körömrágva néztük a meccset. Ennél tipikusabb 0-0, 11-esek kombó nem létezik, mégis kikaptunk... Annál a gólnál én Iulianót vettem elő nagyon sokéig, ahogy Roberto Carlos lövését odafingotta Mijatovic elé, az nekem sok volt, de el kell ismerni, rohadt nagy pech/mázli kellett hozzá. 2003-ban meg egy nyomorult sárgán (Nedved) múlott a BL-győzelem, meg azon, hogy Alex fél szemmel nem tudott gólt lőni. Nem mondhatni, hogy a BL-döntőkkel sok szerencsénk lenne...

346514 2012.12.05. 09:13:48

Ja, és 10/10-es a poszt, az év végi szavazásokon felterjesztem s4tch-ot a "legjobb eredeti ötlet BL-beharangozóra" díjra, hacsak addig ki nem derül, hogy Moggi lopta a gondolatot valahonnan ;D

266801 2012.12.05. 09:58:22

álmomban már 6-1-re vezettünk egy félidő után. Padoin lőtt mesterhármast. Úgy megvertük az ukránokat, hogy még én is beálltam játszani. tényleg nem kellene este gyógyszerre innom.

346607 2012.12.05. 10:04:35

Kurvajó kis poszt. Azon gondolkodtam, hogy felteszem a házamat a hazaira. Így kiesés esetén is lenne mivel vígasztalódni.

339140 2012.12.05. 10:07:58

Az a svéd-dán a futballtörténelem egyik legmélyebb pontja. Lehetett volna elegáns módon is, de nem. A kimért skandináv stílus... A labda gömbölyű, úgyhogy este bármi lehet. Ilyenkor csak abban bízom, hogy Conte egészen pontosan emlékszik, hogy mit is kell ilyen esetben egy edzőnek és egy játékosnak villantania.

340942 2012.12.05. 10:39:17

Kiváló a poszt. Úgy vagyok vele, hogy tényleg villantani kell a mai meccsen és nem megalkudni a bányász ukro-brazilokkal. Ha továbbjutunk cidrizzen csak az ellenfél nehogy minket kapjon a nyolcaddöntőben. Ha még sokáig dicsérjük a posztot félek a szerkesztőség többi tagja habzó szájjal fogják a titkos földalatti kínzókamrájukban (ami biztosan létezik) várni és válogatott módszerekkel megkínozni szegény s4tch-t ( mint pl. csbcs, csikizés madártollal, elfenekelés egy hello kittys szíves korbáccsal, vagy leszíjazva kell néznie a tv-t amin az idei Juve-Inter meccs megy végtelenítve).

346607 2012.12.05. 13:41:49

[kdavid86](#1000034): "leszíjazva kell néznie a tv-t amin az idei Juve-Inter meccs megy végtelenítve" Megspékelve a Léderer Áki által vezetett elemzéssel.

344054 2012.12.05. 15:59:35

szevasztok! remélem nem iksz lesz a meccs,99 százalék hogy kiesünk az EL-be,de remélem hogy nem úgy hogy ikszeltek... a donyeckiek már továbbmentek,szerintem nem fogják összetörni magukat,meg amúgy is, hiányzik azért egy fasza Juve európából,mondom én aki 20 éve KÉK. remélem nem iksz lesz...

348650 2012.12.05. 16:23:24

mé nem lehet választani a biscotto-t?

348517 2012.12.05. 16:49:45

[guspoyet](#1000280): Nem lesz iksz, ezekkel a sunyi disznókkal nem szabad lepaktálni. Büntetni fogunk!

334570 2012.12.05. 16:51:15

Ehh, ez de jó ötlet.

344054 2012.12.05. 16:54:59

[rakkenroll](#1000330): ha már számunkra igy alakult,akkor remélem is.

339362 2012.12.05. 17:41:21

én parázok! de meg lesz JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

338823 2012.12.05. 19:05:41

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Nem értem mire ez a Londongrád meg alázás. Nagy eséllyel (75-80%) továbbmentek, de azért van a kis rész is, hadd ne kelljen mennyit ér ez Európábanozni még este :) Szóval nem értem mire fel ez a Chelsea utálat, de akkor kívánok egy csoport 2.helyet, egy első párosításos Reallal :) Das vi dana !

334376 2012.12.05. 20:08:30

[chiedis](#1000459): azt ugye vágod hogy a Real második a csoportjában :) nem kaphatjuk ha mi is másodikak leszünk, de nyugodj meg: azon a szinten már nincs könnyű ellenfél! ;)

348838 2012.12.05. 20:20:53

Valaki tud küldeni egy linket a meccsre? Köszi!

338823 2012.12.05. 20:36:21

[micc](#1000518): ááh, benéztem. A jó öreg Dortmund. Ő se lenne spec egyszerű :) Na go meccset nézni, parallel

334376 2012.12.05. 21:38:58

[chiedis](#1000557): Óó, semmi gond! 16 között bárki jöhet... Tuudooodd!

347168 2012.12.05. 23:34:30

Chiellini akkora tanár volt, hogy doktori címet érdemelne, kár azért a sárgáért! Megvan az első hely, még most se hiszem el teljesen! :)))

295377 2012.12.05. 23:36:07

Ez szép volt! Innentől a 16 között már nagyon nehéz ellenfelünk nem lesz! Real nem az! Őket csak úgy csúfolom, hogy essünk ki az első komoly ellenfél ellen csapat. A csoportban sem bírták az egyetlen jó csapatot verni! Sztem mi is vernénk őket. Viszont sem a Barca, sem a Bayer, PSG, Dortmund nem jöhet szembe, ami nem baj!

339362 2012.12.05. 23:41:42

alááááááááá! veretlenül nyertük ezt a csoportot, erre büszkék lehetünk! szép volt! FORZA JUVE!!!

337369 2012.12.06. 00:14:49

úgy látszik idén moggi a télapó... :)

348257 2012.12.06. 00:16:12

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

339362 2012.12.06. 00:18:07

jöhet a celtic, vagy a galata ! :)

348517 2012.12.06. 09:53:33

Megvan, és ez a lényeg. Lehetett volna simább is, ha nem akad el szinte minden támadás Pogbán, vagy ha Vuci még egy kicsit kevésbé flegma (kezd ébredezni, Conte biztos gatyába rázza majd), vagy ha nem parázunk a kelleténél kicsit jobban ezektől a striciktől és nem állunk így vissza a teljesen megérdemelt gól után. A csapat viszont harcolt, tetszett.

275991 2012.12.06. 10:39:26

[juuvee](#1001145): Celtic, Galata menjen olyan csapatnak, akiknek elég egy negyeddöntő, ha Európa bajnokai akarunk lenni, akkor bajnokokat kell elintézni, kezdetnek ez a Real Madrid, nem is néz ki rosszul, ha kiesünk, könyörgöm, első évünk, akkor kiesünk.

339362 2012.12.06. 11:29:49

[JuvePredal91](#1001575): mivel azért reális esélyünk nincs a végső győzelemre, az lenne a legjobb, ha minél messzebb jutnánk. Ha vmi könnyű ellenfél jönne szembe a legjobb 16 között, máris a negyeddöntőben lennénk, és ott majd megmutathatjuk.

346364 2012.12.07. 22:09:09

[juuvee](#1001102): annyi mindent nyert a csapat már veretlenül, hogy nem hoz lázba. sok volt az x, így kicsit csalódott vagyok ;)

346364 2012.12.07. 22:10:55

[JuvePredal91](#1001575): Azért nem szép dolog leírni a BL legjobb 16 csapat közül egyet sem. Csak szerencsével nem lehet bejutni, valamit tenni is kell érte.

346364 2012.12.07. 22:16:01

[chiedis](#1000459): olvass, tájékozódj. köszönjük. csoport másodikként mégis hogy szeretnél egy Real-Juve párosítást? Így majd most lehet, aztán a reálnak ennyi lesz a BL idén. Bonuszként elmondhatják majd, hogy ott véreztünk el, ahol mindenki más a JUVENTUS ARÉNában, és azért az nem szégyen, valljuk be....:D
süti beállítások módosítása