bntemp

bntemp

Pirlo nagyvezír nélkül

2012. november 17. - s4tch

Szép a két meccsen vágott tíz gól (tizenhat, ha idevesszük a válogatott szünetben az Abruzzese elleni edzőmeccset), de ezzel vége az alsósok ütlegelésének a homokozóban. S4tchy tegnap már megidézte a következő hetek várható izgalmait, ezt a rázós futamot indítjuk meg ma délután a Lazio ellen.


Bár normál esetben a jóérzésű ember kiokádja a belét Lazio láttán, meg kell mondanunk, ez az idei csapat kifejezetten tetszetős. Már a tavalyi sem volt rossz, szívesebben is néztük volna őket a BL-ben, mint a hobbiszerűen lerabolt Udinesét, aztán idén egy meglehetősen furcsa, de szemlátomást működőképes rendszerben kezdtek el játszani. Ne tévedjünk, ez most egy jó csapat, pont ezért lesz különösen jó eredmény, hogy kiverjük belőle a meleg szart.

Szép a két meccsen vágott tíz gól (tizenhat, ha idevesszük a válogatott szünetben az Abruzzese elleni edzőmeccset), de ezzel vége az alsósok ütlegelésének a homokozóban. S4tchy tegnap már megidézte a következő hetek várható izgalmait, ezt a rázós futamot indítjuk meg ma délután a Lazio ellen.


Bár normál esetben a jóérzésű ember kiokádja a belét Lazio láttán, meg kell mondanunk, ez az idei csapat kifejezetten tetszetős. Már a tavalyi sem volt rossz, szívesebben is néztük volna őket a BL-ben, mint a hobbiszerűen lerabolt Udinesét, aztán idén egy meglehetősen furcsa, de szemlátomást működőképes rendszerben kezdtek el játszani. Ne tévedjünk, ez most egy jó csapat, pont ezért lesz különösen jó eredmény, hogy kiverjük belőle a meleg szart.

A Lazio 4-5-1-es rendszere távolról sem olyan defenzív, mint a felállás indokolná. Az öt középpályás közül ugyanis egyedül Ledesma tekinthető némileg védekezőnek, de ő sem az a tipikus verőember, sőt, sokkal inkább a hosszú labdái miatt tartották a korábbi Lazio-edzők is a csapatban. Ebben hasonlít a többiekre: a római középpálya minden tagja kiválóan passzol, és jól lő a tizenhatoson kívülről. Candreva olyan formában van, hogy újra válogatott lett, Hernanes a tavalyi kutya idénye után újra kiváló, és Gonzalez is jó fogás volt. És ott van az egész tetején Klose, az alján meg egy összeszokott, meglehetősen jó védelem, és egy jó kapus.

A Juventus ellen annyit változik a felállás, hogy a Roma ellen kipirult Mauri, és a kisárgult Lulic nem játszhat, de utóbbi amúgy sem kezdene, előbbi helyére pedig egy olyan játékos került be, aki egyébként is bekerült volna a Juve ellen. Petkovic is tudja, hogy a középpályát nem veszítheti el Torinóban, mert felkoncolják, mint egy mangalicát, ezért most a fentieknek némileg ellentmondva lesz egy ütközőember a középpályán Brocchi személyében.

Az utolsó ellenféllel foglalkozó bekezdésben általában azzal foglalkozunk, hogy megpróbáljuk kitalálni (és mivel kibaszott okosak vagyunk, általában sikerül is), mivel próbálkozik az ellenség Pirlo ellen. Mivel Szundi kisárgult ez a rész most nem a Lazio gondja lesz, hanem a Juventusé.


Pirlo kivételével a legerősebb csapat fog kezdeni, amiben már nem csak mi gondoljuk úgy, hogy nincs helye Lichtsteinernek, ezért Isla kezd. A csatársor most talán nem is kérdés, hogy a Giovinco-Quagliarella felállásban a legerősebb, a többit tudjuk. Pirlo helyén – de nem a posztján – valószínűleg Pogba kezd majd, ami azt jelenti, valamit másképp kell csinálnia a Juventusnak. Pogba nagyon ígéretes játékos, de ahogy azt már számtalanszor jeleztük, nem Pirlo posztja az övé, hanem a két oldalán valamelyik. Ettől még ez a középpálya alkalmas lesz arra, hogy felügyelete alatt tartsa a pálya közepét, sőt, védekezésben talán hasznosabb is. Viszont nem lesz a pályán egy vezér, akinek bármikor oda lehet adni a labdát, aki elkéri, leosztja, beindít, vagy belövi. Ez egyelőre még nem Pogba.

A Juventus mellett szólna, hogy laza edzőmeccsen van túl a csapat Pescarában, miközben a Lazio nehéz talajon az év legfontosabb meccsét játszotta le, csakhogy azóta eltelt egy hét, amikor a Lazio-játékosok pihentek, a fél Juve meg újra a válogatottban szaladgált. Ezzel nincs mit kezdeni, sajnos az a helyzet, hogy most már december közepéig nem is változik a helyzet, és szerda-szombat ritmusban kell végigszáguldani a szezon kvázi felén. A fáradtság nem is a Lazio ellen lesz faktor, hanem majd a Chelsea-Milan-Sahtar-Torino négyes ellen, márpedig ebből az öt meccsből muszáj lenne jól kijönni.

Tavaly két jó meccset játszottunk a Lazio ellen, idegenben végig szoros, inkább küzdelmes csatát nyertünk meg a futballtörténelem egyik legszebb kontrájával, Torinóban pedig feldöntöttük a pályát, mégis Alex zseniális szabadrúgása kellett a győzelemhez – Pepe isteni ollózása mellett. Ahogy írtuk, ez most egy másik Lazio, nem kérdés, hogy jobb, mint a tavalyi, de például a Cataniában bezabált négyes is azt mutatja, hogy pont annyira kiegyensúlyozatlan, mint tavaly volt. A Juventusnak ezen a meccsen semmi más nem elfogadható, csak a győzelem, mert kedden már a nemzetközi szereplést alapjaiban meghatározó csata következik a Chelsea ellen, és nagyon nem mindegy, milyen hangulatban fut neki - még ha a blogon belül nincs is egyetértés, hogy melyik a fontosabb.

Minőségi Laziale bloggerek tartoznak a Népsport alomhoz, pajtásaink ki is kérdeztek minket, mire számítunk a meccsen. A posztot itt olvashatjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr508240398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339991 2012.11.17. 11:45:27

Fura látni Stefi - talán csak időleges - kifulladását. Másrészt ez annak is köszönhető, hogy hiába a Serie A egyik legjobb jobbhátvédje, de nem klasszis. Kíváncsi leszek Pogbára, Vucsinicsre és Giovincóra. Meg arra is, hogy miben lehet más, mint a tavalyi meccsek. Szerintem Brocchi bevetésével sem lesz az igazi a középpályás védekezés, de ne legyen igazam.

334309 2012.11.17. 11:55:41

[EstiKornél](#976873): tavaly év végére is nagyon kidöglött, és februárban is volt egy rosszabb időszaka. sztem ez annak köszönhető, hogy lichti fasza jobbhátvéd, de nem igazi wingback - amit az is mutat, hogy a beadásai többször érkeznek az F szektor vécéje felé, mint a kapu elé. ha úgy lesz, ahogy reméljük, vucsit nem is fogod látni.

339991 2012.11.17. 12:13:28

[benitoNST](#976882): Tévedés, Vucsinics játszott, és helyzetbe is került, de Biava szokás szerint levette a pályáról - ahogy mindenki mást is szokott.

275619 2012.11.17. 12:55:12

Jó cikk, köszönjük a dicsérő szavakat. :) Úgy gondolom, hogy az a csapat nyer akik a középpályát jobban tudják uralni. Pirloval tiétek a liga legjobb középpályás sora, ám szerintem a második a miénk. Most, hogy nincs szundi, talán két hasonlóan erős középpálya fog találkozni. Meglátjuk. Középpályát, milyen más szóval lehet helyettesíteni, hogy ne legyen ekkora szóismétlés?:D

338211 2012.11.17. 13:08:58

Lichti a 4-3-3-ban nagy király igazán, ott nem kell annyit támadni és beadni elég ha a felezővonalig radíroz. Abban viszont klasszis. Szerintem jót fog neki tenni a pihenés és a versenyhelyzet, ráadásul Isla személyében tudtuk, hogy jelentős konkurenciája lesz. Egy ennyire offenzív középpálya ellen szerintem nem is baj, hogy 5 verőember van a középpályán, Hernanes amúgy is rutinból veszi le Szundit. (Most hogy van Pogba már csak egy kicsit sajnálom, hogy ő nem jött át hozzánk a kékektől.) Mivel a csatársor talán kezd belelendülni én bízok a Juve győzelemben, viszont arra is fel kell készülni, hogy Candreva és/vagy Klose betalál. Egy 3-2-vel kiegyeznék.

334309 2012.11.17. 13:20:49

[EstiKornél](#976896): nincs a keretben :)

335752 2012.11.17. 13:31:22

Gondoltam megosztom veletek ha már egy púpos nyilatkozta. :) Bonucci Twitteren üzent Cassanonak: "Cassanonak tisztelnie kéne a Milant, ahelyett, ahogy róluk beszél. Megmentették az életét ő meg arcon köpte őket." Respect!

339991 2012.11.17. 16:39:58

[benitoNST](#976955): Kicseszett velem az üveggömböm.

338554 2012.11.17. 19:22:57

Marchetti már megint egy köcsög..

344703 2012.11.17. 19:56:12

Marchettinek miért mindig ellenünk kell bemutatnia élete védeseit? Faszom

338554 2012.11.17. 20:01:36

[consminor](#978026): Máskor is jól véd, ez az egyetlen baj vele. A sasok pedig egész élethűen alakították a lóhátról lófaszokat lobogtató Darth Vadert. Fuck.

346364 2012.11.17. 21:12:21

Ekkora antifocit bemutatni, mint ma a lazio. Na de sebaj, igazából meg lehetett volna és ismét ott tartunk, hogy nincs aki gólt rúgjon. Q és Gio jól mozogtak, voltak lehetőségek, de megint nem ment a góllövés.

346364 2012.11.17. 21:17:18

[consminor](#978026): Jó kapus nem az ő hibája, ez a dolga. Hihetetlen, de még a világ legjobb kapusának is lehet gólt lőni (Buffon), tehát Marchettinek is lehet. A másik hihetetlen dolog, hogy erre a legkevesebb esélye a mi csatárainknak van (minden fogadóiroda alacsonyabb odsszal adta, hogy Gigi gólt szerez, mint hogy egy csatárunk betalál).

344703 2012.11.17. 22:34:49

[neuropa](#978044): [JUVEloko](#978234): én is jó kapusnak tartom szó se róla és tisztába vagyok vele hogy ez a dolga csak már tavaly is durva volt, hogyha nincs Alex szabadrugása akkor is elvisz a Lazio egy pontot mert kivédte a szemünket is. Kicsit ideges voltam a meccs után na :P
süti beállítások módosítása