bntemp

bntemp

A szakadék szélén lebegünk

2012. november 07. - s4tch

Dino szerint a legfontosabb a bajnoki cím idén is, Tyli konkrétan leszarja a Bajnokok Ligáját, Darti és S4tchy viszont olyanok, mint én: ahol a Juventus elindul, ott győzelmet vár tőle akkor is, ha erre szerény esély kínálkozik. A Juventus előtt tornyosuló kérdés tehát lefordítható úgy is, kinek van igaza a Bianconeri stábjából, vagyis inkább kinek a gondolatait osztja a klub vezetősége.

Jó lenne megnyerni a BL-t továbbjutni a csoportból, ez tény. Ezzel választ adhatnánk a „mit ér ez Európában” kérdésekre, és letehetnénk az utóbbi években hiányzó névjegyünket a BL-ben. Ugyanakkor sokkal könnyebb lenne megválaszolni a BL-t illető kérdéseket, ha éppen mondjuk hét ponttal vezetnénk a Serie A-t, és továbbra is árgus szemekkel kutatnánk a horizontot méltó hazai vetélytárs után. De már nem ez van.

Dino szerint a legfontosabb a bajnoki cím idén is, Tyli konkrétan leszarja a Bajnokok Ligáját, Darti és S4tchy viszont olyanok, mint én: ahol a Juventus elindul, ott győzelmet vár tőle akkor is, ha erre szerény esély kínálkozik. A Juventus előtt tornyosuló kérdés tehát lefordítható úgy is, kinek van igaza a Bianconeri stábjából, vagyis inkább kinek a gondolatait osztja a klub vezetősége.

Jó lenne megnyerni a BL-t továbbjutni a csoportból, ez tény. Ezzel választ adhatnánk a „mit ér ez Európában” kérdésekre, és letehetnénk az utóbbi években hiányzó névjegyünket a BL-ben. Ugyanakkor sokkal könnyebb lenne megválaszolni a BL-t illető kérdéseket, ha éppen mondjuk hét ponttal vezetnénk a Serie A-t, és továbbra is árgus szemekkel kutatnánk a horizontot méltó hazai vetélytárs után. De már nem ez van.

Ez a november kemény lesz, mint a fagyott kutyaszar. Jövő héten nincs hétközi meccs, ott lesz egy kis idő fújni egyet, de most még folytatódik a gyilkos szerda-szombat ritmus, azaz most sincs idő az Izé által ejtett sebek nyalogatására. A sorsolás némileg szerencsés, hiszen mind a ma esti Nordsjkappa, mint a hétvégi Pescara kötelező feladatnak mondható, de azután olyan  verklit kezdünk el tekerni, hogy már előre megfagyott bennünk a meleg szar a párosítások láttán.

A ma estére vonatkozó kérdést kétfelé lehet bontani. Az egyik fele, hogy akkor most prioritás a Bajnokok Ligája, és oda kell koncentrálni minden erőnket, vagy a klubnál is felmérték, hogy a rozmároknál hagyott két ponttal nagyjából kiestünk, mint a tejfog. Ez azért fontos, mert most jön két olyan meccs a héten, amiken okos beosztással úgy lehetne pihentetni a játékosainkat, hogy 17-én újult erővel fussunk neki a gyilkos sorozatnak. A másik kérdés, hogy valójában kiket akarunk pihentetni? Azaz: melyik a mi legerősebb csapatunk, amelyiknek a tagjait kímélni szeretnénk?

Papíron, meg Conte szerint a legerősebb Juventus így néz ki:


Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah – Giovinco, Vucsinics

A csatárokkal nem akarunk foglalkozni, úgysem játszik végig egyik sem egy meccset sem, mert idén eddig kivétel nélkül ott kellett belenyúlni a csapatba – több-kevesebb sikerrel. Giovinco valószínűleg tagja a legerősebb csapatnak, mert bár a helyzeteit nem tudja berúgni, legalább helyzetbe kerül. Vucsi (most amúgy sérült, ő biztosan nem játszik) a legrosszabb arcát mutatja mostanában, a többiek pedig csak fellángolásokra voltak képesek, nekünk úgy tűnik, már igazi hierarchia sincs, teljesen random variálgatja őket a szakmai stáb.

Lichtsteiner viszont szerintünk mára eljutott odáig, hogy már nem tagja a legerősebb Juventusnak, és ezt a tényt csak még fájóbbá teszi, hogy potenciális helyettesei (Isla, Caceres) sem nyújtanak világklasszis teljesítményt. Asamoah a bombasztikus kezdés után mára erősen ingadozik, az ő helyére azért nem követeljük a csapatba De Cegliét, mert Ashton teljesen elvesztette a tavalyi fonalat. De hogy Pogba nálunk jelen pillanatban ott van a legerősebb Juventusban, az ziher! Teljesen mindegy, hogy Vidal és Marchisio közül melyik helyére jön be, ha már nem kezd, hiszen idén talán kétszer fordult elő, hogy Pirlo mindkét szárnysegédje kiemelkedőt játszott. Az Izé ellen konkrétan megbocsáthatatlan, hogy végigülte a meccset.

Pirlót másképp kell helyettesíteni. Mivel amúgy sem nagyon látni, ki helyettesítheti (Verrattiról lecsúsztunk egy életre), Pogba nem az a poszt, Marronének pedig mára teljes meccseket kellene ezen a poszton lehoznia – akár kölcsönben -, hogy kiderülhessen, alkalmas-e a feladatra, abból kell főzni, ami van, azaz a gyengébb csapatok ellen ki lehetne próbálni Marchisiót a centrumban, Asamoah-t egy sorral beljebb (ahol Udinében játszott), és Giaccherinit a szélen, aki a spanyolok ellen az Eb-n azon a poszton játszott (a csoportmeccsen, nem a döntőben).

Fontos, hogy felépült Pepe, de a szerdai meccskeretbe még nem került be – aztán majd meglátjuk, megpróbáljuk-e újra a 4-3-3-at, aminek egy jó Pepe alapembere lenne. Ő az egyetlen sérült, mindenki más bevethető, szóval nagy valószínűséggel a _legerősebb csapatunk fut ki a pályára – egy poszt kivételével.

Giorgio goes down, we go down


Chiellininek tilos futballoznia szerda este, mert ha sárgát kap – ami az utóbbi időben mutatott játékában erősen benne is van – akkor nem játszhat a Szpartak London elleni hazain. Mivel Giorgio az egyetlen a védelemben, akit nem tudunk pótolni (láttuk Barzaglit egy rövid, de annál kétségbeejtőbb periódusban balhátvédként ügyködni), rá úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra.

Mert – és ezzel most optimistába váltunk – ha minden jól alakul, nekünk már a maival együtt csak két meccs a csoportkör. Szerintünk a Rotor Londongrád nem fogja tudni megverni a másik szovjet csapatot otthon sem, és ha csak döntetlent játszik, a Juventus egy ponttal megelőzi a Nordjyypöja legyőzésével. Ha pedig kikap a CSZKA Fulham, akkor kettővel, de az tök mindegy, mert ha a következő körben a Juve otthon megcsapja őket, akkor a címvédő kiesett, a Juve pedig a csoportelsőségért utazhat Donyeckbe. Szóval csak annyit akarunk mondani, fél szemmel mindenki London Fulham kerületét pásztázza, mert nagyon nem kéne, hogy a Chelsea megverje a Sahtart.

Ez egy kötelező győzelem. Láttuk az ellenfelet, nem egy nagy durranás. Óriási égés volt pontot hagyni menteni Farumban, amivel olyan erősen tökön szúrtuk magunkat, hogy jó eséllyel a végén nagyon fog hiányozni az a két kurva pont. Viszont csak mi követhetjük el azt a hibát, hogy már ezzel foglalkozunk, a csapatnak a dánok legyőzésére kell, mert egy 49-es veretlen sorozat elbukása után hatványozottan jelentős az első meccs. Örömjáték kell, lehengerlően szexis, méltóképp feltüzelt Juventus kell. Nem kell a rohadt lesgól, meg a vért izzadós 1-0 Vidal büntetőjével. A szakadék szélén lebegünk, jó lenne a talajba mélyeszteni a karmainkat, és nem beledőlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr638240384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346514 2012.11.07. 12:48:44

Khmm, elkéstem... "Annyit kérnék a bianconeri.blog szerkesztőségétől, hogy ma ne legyen Nordköppingjallenezés, ez a dán csapat megérdemel annyit, hogy ha már kikaparták maguknak azt az egy pontot, akkor vegyük a fáradságot és úgy emlegessük őket, mint Nordsjaelland. A csapat részéről pedig a győzelem a minimális elvárás." Lehet, hogy nem elég fejlett a humorérzékem, de az ellenfél minimális tiszteletének hiánya, ha meg nem is lep már a blog sorait olvasva, néha azért lehangoló. Továbbjutni a csoportból pedig azért lenne fontos, mert az Udinese már a selejtezőben elhullott, és van némi esély rá, hogy akár egyetlen olasz csapat SEM lesz ott a nyolcaddöntőben, ami azért nem kis szégyen. Az olasz foci becsületének ugyan már mindegy (lásd Contepoli), de ha sokáig így folytatódik a "nagy UEFA koefficiens-háború", lassan a magyar bajnokság javára is elvesznek egy BL-helyet a taljánoktól...

334309 2012.11.07. 12:53:48

[juventino_1897](#965842): mondtuk már sokszor, mi nem tiszteletlenek vagyunk, sőt, nagyon is tiszteljük az ellenfeleket (egyet kivéve). csak egyszerűen ilyen tahó a humorunk. szerintünk ugyanis ez vicces

336679 2012.11.07. 13:27:51

[juventino_1897](#965842): Egyébként én - mióta tudom hogy kell - helyesen írom már le a nevüket (asszem)! Pont ilyen megfontolásból. Nem tiszteletlenségből van ez egyébként tényleg, hanem merő surdibunkóságból.

266801 2012.11.07. 13:49:18

Lichti a facebook oldalán is feszegette hétfőn a 3-5-2, 4-3-3 kérdését. Egyébként érdemes követni annak az őrültnek a posztjait.

270319 2012.11.07. 13:50:43

[benitoNST](#965845): pedig nem az

262910 2012.11.07. 14:33:49

[ericcoo](#965880): de!!!4!!!négy

340942 2012.11.07. 14:35:49

[Jumpman23](#965878): Taktikai kérdést feldobva a 3-4-3-at is meg lehetne próbálni. Egyértelmű, hogy a két csatáros rendszerben csak szenvedünk. Tény, hogy a MVP középpálya és a hátvéd hármas kőbe van vésve és erre az alapra van ráhúzva ez a 3-5-2, de be lehetne áldozni a szélsőket és a jegelés is rájuk férne némelyiknek.

348576 2012.11.07. 14:35:51

Üdv!Szerintem ma nyer,meg merem kockáztatni,hogy több góllal.A Bajnokok Ligája az egyetlen sorozat ahol(főleg most,hogy mi nem vagyunk ott) minden egyes olasz klubért szorítok,nem érdekel,hogy ősi rivális az.Szerintem most fontosabb az,hogy az olasz klubok gyűjtögessék csak a pontokat,és kerüljenek vissza a méltó helyükre,mert ez így nem állapot! Forza Italia!!!(gólszerzők:Giovinco->fejjel,Chiellini->lábbal)

348568 2012.11.07. 14:39:16

"Szerdai játéknap E-csoport: Juventus FC - FC Nordsjælland ; Chelsea FC - FC Shakhtar Donetsk Vártuk, hogy az ukránok belekavarnak a csoport alakulásába, de azt nem hogy ennyire. Váratlan eredmények sokasága született, de a látottak alapján teljesen megérdemelt eredmények születtek. Az, hogy a Shakhtar és a Chelsea is simán megverte a dán kiscsapatot várható volt, de minden további meglepetés. Az ukránok tönkreverték a címvédőt Donetskben, Torinoban pedig csak rajtuk múlt, hogy nem győztek a Juve ellen. Kezd nyilvánvalóvá válni, hogy Chelsea-Juventus harc lesz a második helyért. A mai eredmények döntőfontosságúak lesznek a csoport végeredménye szempontjából. Ha a Shakhtar pontot szerez vagy győz a Stamford Bridge-en, már a 16 között vannak – szerintem pontszerzésre van esélye, a győzelem csak akkor jöhet össze, ha minden bejön az ukránoknak. A londoni kékek a szó szoros értelmében nincsenek győzelmi kényszerben, de jelenleg 1 ponttal vannak a Juventus előtt, így igen is fontos a 3 pont megszerzése. Az olasz rekordbajnok 3 meccs, 3 pontja mindenképpen meglepő, nem ezt vártuk és nem ezt várták a szurkolók. A komolyabb baj az, hogy a BL-ben mutatott játékuk a Del Neri és Ferrara korszakra emlékeztetheti teljes joggal a nézőt. Sok összetevőből áll a gyenge szereplésük, de ezek közül a két legfontosabb a fáradtság és a sikeredzőjük Antonio Conte hiánya. Hiába mélyült a „bianconerik” kerete nincs minden posztra megfelelő helyettes, ennek hála megfelelő rotálás sincs, megnövekedett a terhelés és a válogatott meccsekkel együtt ez sok. A csapat inkább hasonlít egy tölthető elemre, ami gyorsan lemerül 1-2 nap használat után, mintsem egy energiával teli garanciális termékre. Átütő erő és klasszis csatár nélkül pedig nehéz, példa erre a Donetsk vagy a Nordsjælland elleni döntetlen. Az pedig, hogy már senki se tudja, hogy ki ül a padon Conte, Angelo Alessio vagy Massimo Carrera kifejezetten nehezítheti a játékosok dolgát. Mindezek ismeretében, vékony Chelsea és még vékonyabb 1 gólos Juventus sikert sejtek." Forrás: Footballcenter.hu - Úgy látszik nem csak itt látják úgy, hogy gond lehet Angelo szerepvállalása, ettől tartok én is, hogy ha nem sikerül betalálni nem lesz olyan ember a kispadon aki tud változtatni...

346607 2012.11.07. 14:48:38

Miért van a holland bajnoki tabella a jobb oldalon?

334188 2012.11.07. 14:52:08

Jövő hét szerdán válogatott meccs lesz nem? Szóval akkor nem lesz pihenés. Azt meg nem is értem, hogy merülhet fel, hogy nem fontos a meccs. Oltári nagy baromság lenne pihentetni, akármilyen nehéz is lesz a november. A bajnokságot tavasszal is meg lehet nyerni.

346607 2012.11.07. 14:57:59

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

336679 2012.11.07. 15:04:36

[daneeka30](#965930): Mert azt is mi vezetjük, a büdösúristenit!

336679 2012.11.07. 15:10:05

[daneeka30](#965930): Komolyra fordítva... vélhetően a soccerway rendszerében van a hiba. Mi a tőlük kapott kódot használjuk. Most megnéztem a kódokat és nincs eltérés, ugyanakkor a soccerway alkalmazása csak holland bajnokságos widgetet készít most... Bízunk benne, hogy holnapig megjavul. Ha nem, akkor keresünk mást.

348576 2012.11.07. 15:37:12

Érdekes,ez a Holland bajnoki tabella...hmhm..mintha csak a sors keze lenne benne,1 pont a különbség ott is,micsoda véletlen.;)

348576 2012.11.07. 15:41:06

Egyébként egy kérdés:Pogbat miért ne lehetne kipróbálni Vucinic posztján?Lehet örűltség,de miért ne jöhetne be?

347168 2012.11.07. 15:48:40

[Morzsi92](#965984): Szerintem azért, mert akármennyire is nem tudjuk kimondani/leírni Nordsj(nektek van ilyen betűtök?)lland nevét azért ez most még nem a kísérletezés ideje. Itt csapni kell, oda ahol fáj. Domináns meccset és Quagliarella/Matri/Gio/Bendtner mesterhármast! Mindenki szurkoljon! Forza Juve!

339362 2012.11.07. 17:31:55

tetves buzi inter! tud valaki vmi jól működő linket?

336679 2012.11.07. 18:17:35

[Morzsi92](#965981): Már meg is javult, újra Serie A. [juuvee](#966080): A fórum jobb sávjának felső részében van egy link (FÓRUM), arra kattintasz, és a Meccsnézés - Streamek, Kocsmák stb. fórumcsoportban az azonos nevű topicot kiválasztva ezermillió linket találhatsz. Hajrá hajrá!

346514 2012.11.07. 19:03:17

[benitoNST](#965845): az Intert a saját szurkolói sem tudják már tisztelni, de például Zanetti akkor is beszarás, hogy 39 évesen mit összemelózik kék-feketében. Én egyébként csak Morattit utálom, de őt nagyon, és kíváncsian figyelem a Stramaccioni-kísérletet (a rendkívül "szimpatikus" nyilatkozatáért mondjuk pont bekaphatja. Asamoah-ét). Ezt a "nekünk még két meccs a csoportkör" dolgot én is így gondolom, bízzunk benne, hogy nem most cáfol ránk a Chelsea. [Dartagnanx](#965868): sudribunkóságból nálam eddig a Fertig hozta a legjobb poént, máig felröhögök, ha eszembe jut a tavalyi müncheni klasszikót (FCB-Dortmund 0-1) követő írás, amelyben a szerző a győztes gólt besuvasztó Götzét találóan "kis getzi"-ként aposztrofálta. Annyira zsigerien találó "tapló poén" volt, hogy mindmáig emlékezetes. Javaslom Milito és Palacio átkeresztelését, őket most nagyon nem csipázom. ;)

346888 2012.11.07. 19:12:44

Én szurkolni fogok a Juvénak, mert a Shakhtar tuti továbbmegy, és ha ti jösztök, a Chelsea nem :) De komolyan, kellenek komoly olasz csapatok BL-be, szerezzétek meg a 4 helyet a spanyoloktól, nekik úgy se kellene annyi. A legjobb 16 között pedig ne kerüljetek a mi águnkra, mert megnézném az új Juvét egyből a döntőbe

347260 2012.11.07. 20:05:15

sziasztok, tud valaki nagyon jó minőségű streamet? a www.livefootball.ws nem adja a Juve meccset, hogy szakadjon a nyakukba egy mázsa sz*r...

262910 2012.11.07. 20:29:44

[MisterJuventus](#966280): Darti a #19-ben már írta, a fórumon találsz streameket. 2 perc regisztrálni, de egy életen át tartó élményt szerzel! http://bianconeriblog.hungarianforum.com/

347260 2012.11.07. 20:42:13

köszi, bocsánat!

348517 2012.11.07. 20:54:05

Sziasztok, szerintem sem kérdés: nyerni kell, kötelező!! Fáradtság ide vagy oda, tovább kell jutni! Most látom, már vezetünk is!!!

348517 2012.11.07. 21:02:53

[s4tch](#966308): Nos, nekem egyik sem működik, sebajj!... nyomon követem olvasva.. Forza Juve!!

266272 2012.11.07. 21:08:27

Megdöntjük a Barca-Celtic meccs labdabirtoklását? közben Vidal is beköszönt :)

346514 2012.11.07. 22:08:49

Ha ezután a Matri 1-1-ezés után nem hullott ki Conte hajbeültetése... Q-t mi a búbánatért padoztattuk MEGINT? Hogy lendüljön formába így egy csatár, ha minden gólja után kispadra kerül?

346514 2012.11.07. 22:39:49

93:24, Chelsea gól. Aha, köszönjük, Bányászbékák... Ilyen gólokat, amilyeneket ezek kaptak, hát elmehetnek ám a...

337644 2012.11.07. 23:13:07

Valaki aki tutira vágja a témát ,világosítson már fel ,hogy mi a helyzet akkor ha verjük a mocskos Chelseat és xelünk Donetskba és persze a kékek agyonverik közben a dánokat.Sokan gk -et írnak,van aki egymás ellenit.2000es évek elején szoptunk így egy párszor...

338554 2012.11.07. 23:15:52

[rakkenroll](#966386): Tehetséges vagy. Én évek óta 2 oldalt használok, érdekes módon mindig mindkettő működik. (Megdicsérhettek.) Soha nem kértem még linket senkitől, így a problémátok számomra ismeretlen, az állandó aktualitása pedig egyre bosszantóbb. Ha egy megoldás működik, akkor célszerű megjegyezni, nem pedig feltenni ugyanazt a lemezt hétről hétre.. "Ne halat adj az éhezőnek, tanítsd meg halászni!" [juventino_1897](#966823): 3 perc hosszabbítás után naná, hogy belefér még egy szöglet! Abra-time..

266549 2012.11.08. 01:04:39

[adams23](#966980): Az egymás elleni számít. Egy x-szel és egy győzelemmel biztos továbbjutók vagyunk.

346607 2012.11.08. 10:17:09

[bedlo](#967100): Fordított sorrendben. Persze én továbbra sem látom, hogy megérné továbbmenni.

266549 2012.11.08. 13:11:51

[daneeka30](#967276): 4 pont kell, bármilyen sorrendben.

348517 2012.11.08. 14:10:44

[neuropa](#966987): Nem szoktam net-en tévézni, most is csak a Juve miatt ültem neki. A Digisportokat megtaláltam, de azok, hogy rohadjanak meg, egyiken sem adták, így néztem a Chelsea meccsét (közben persze figyeltem a Juve meccs alakulásait). Amúgy próbálkoztam pár link-el a fórumról, de vacakoltak, vagy el sem indultak..
süti beállítások módosítása