bntemp

bntemp

Kábultan keressük az okokat

2012. november 05. - s4tch

Mielőtt komoly boncolgatásba kezdenénk, gyorsan megszondázzuk magunkat (és titeket), hogy érzitek magatokat most, hogy egy kicsit leülepedett a dolog. Nem fogunk bírózni, csak magunkkal foglalkozunk, aztán majd megnézzük közelebbről is a dolgokat. Tiéd a kommentmező, tesó!

Mielőtt komoly boncolgatásba kezdenénk, gyorsan megszondázzuk magunkat (és titeket), hogy érzitek magatokat most, hogy egy kicsit leülepedett a dolog. Nem fogunk bírózni, csak magunkkal foglalkozunk, aztán majd megnézzük közelebbről is a dolgokat. Tiéd a kommentmező, tesó!



Hogy érzed most magad?

Tyli: Szarul, hiszen a(z egyik) leggyűlöltebb ellenféltől kaptunk ki, ráadásul több mint megérdemelten.

S4tchy: Mielőtt láttam volna a kérdéseket, ezt írtam a listára: "Kurvaszar kedvem van amúgy, nagyon odavert a rossz játék. A zakó nem is fáj, de hogy ilyen gyengék legyünk egy fontos periódus legelején..." Kulcsemberek mondtak csődöt, kulcsemberek játszanak hetek óta teljesen formán kívül - ez sokkal aggasztóbb, mint egy zakó egy igen motivált, jól játszó, pihentebb csapattól.

Dino: Én remekül érzem magam. Kissé nehezen indult be a diétám, de már nincs semmi probléma. Hajnalban kardióztam 45 percet, mivel nem tudtam aludni, de ehhez nincs köze a vereségnek.

Darti:
Van bennem némi aggodalom, de azért nem a világvége egy vereség. Jobban zavar, hogy Alessio lesz a következő hat meccsen is a padon.

_benito: Eléggé szarul vagyok, már hívtam Dinót, hogy ne csináljon semmi őrültséget, és megvitattam Dartival a sarokpontokat. Zavarodott vagyok, mint az első erekcióm láttán, félek, holnap fordítva veszem fel a cipőmet, és jegyet lyukasztok a BKV-n.

Miért kaptunk ki?

Tyli: Mert az ellenfél a játék minden elemében fölénk nőtt, amihez nagyban hozzájárult, hogy több játékosunk elmondhatatlanul gyenge volt.

S4tchy: Csak egy gólt rúgtunk, három ellenében.

Dino: Direkt kaptunk ki, mert a játékosoknak már teher volt a veretlenség.

Darti: Mentális mélyponton van több játékos is. Hiányzik Conte a padról, Alessio súlytalan. Nem bírja el már a csapat, hogy nincs formában lévő, veszélyes csatár a keretben. A taktikai repertoár is jelentősen csökkent tavalyhoz képest, pedig elméletileg mélyebb a keret.

_benito: A beharangban azt Írtam, 70 százalékos Juve kell a győzelemhez. Bár az ellenfél sokkal jobban játszott, mint vártam, azért a 70 elég lett volna. A 40 viszont kevés volt.


Meglepetés, hogy kikaptunk?

Tyli: Nem, már régóta érett a vereség. Az idei Juve egyáltalán nem meggyőző. A játék képe alapján pedig nagyon igazságtalan lett volna a pontszerzésünk.

S4tchy: Az elmúlt hetek kínlódása után sem nagyon, a mérkőzést nézve semmiképp. A szünetben (amikor még vezettünk, de ezzel együtt gyengén toltuk) írtam a listán, hogy szét fognak minket futni, jóval motiváltabbak, jól állnak az EL-ben, így tartalékolniuk sem kell. Amikor meg Marcsi a seggén veszi a levegőt, ki kell mondani, a Juve elérkezett a teljesítőképessége határához.

Dino: Nem az. Ha valaki ellen és valamikor benne volt a pakliban a vereség, az Zanettiék ellen és most volt. De már az előbb is említettem, hogy csak a terhet akarták magukról levenni a játékosok, úgyhogy valószínűleg nem is érdekelte őket a végeredmény.

Darti: Ez egy rangadó volt, formától és helyezéstől függetlenül előfordulhat egy vereség. Az elmúlt hetek formáját nézve (mindkét oldalról) egyáltalán nem meglepő. A Juventus hetek óta egyre haloványabb, a milánóiak viszont egyre egységesebbek.

_benito: A meccs alapján egyáltalán nem, az utóbbi hetek alapján szintén nem. Annyiból viszont igen, hogy ez a Juventus még a tavalyinál is nehezebben verhető csapat, aztán szombaton mégis kikapott. És le is győzték. Az még jobban fáj. 


Legrosszabb esetben milyen hatása lehet?

Tyli: Karácsonyig még összeszedünk 3-4 vereséget, és úgy esünk ki a BL-ből, hogy nem sikerül elkerülni az EL-t.

S4tchy: A legrosszabb esetben teljesen összeomlanánk, lecsúsznánk a dobogóról, és tavaszra sem szednénk össze magunkat, de az elmúlt másfél év alapján ennek semmi realitása. Szerintem nem sorsfordító ez a zakó.

Dino: Kiesünk a BL-ből, a kupából és az első osztályból is.

Darti: Nem ennek a vereségnek a hatása lehet az, hogy decemberig nem jövünk ki a hullámvölgyből, kiesünk a BL-ből és a téli szünetet nem a tabella élén töltjük. Reméljük, hogy ez nem következik be, de ha mégis, akkor annak az oka Conte hiánya lesz, nem ez a vereség.

_benito: Nem hiszem, hogy összeomlanánk, annál sokkal erősebbnek látom a csapatot. Főleg az új (post-Delneri) játékosokat viszont megzavarhatja, mert nekik fingjuk nem lehetett, milyen a Juvével kikapni - a régebbieknek azért van némi rutinjuk ebben. A csatárjátékunknak csak jót tehet, mert rontani rajta nem lehet már.


És a legjobb esetben?

Tyli: Ha reálisan nézem, akkor az a maximum, hogy Conte elgondolkodik azon, hogy ilyen gyengén játszó szélsőkkel nem lehet 3-5-2-t játszani, és végre több lehetőséget ad Pogbának, Marronénak, Vucsinicset pedig hazaküldi gondolkodni, de előbb pofán rúgja.

S4tchy: Legjobb esetben mindenki mélyen magába néz, mozgósítja szupererejét, és mindenkit szarrá verünk májusig. Ez sem fog bekövetkezni. Fizikailag eléggé a padlón vagyunk ahhoz, hogy ennél jelentősen jobban játsszunk addig, amíg a keret ki nem piheni magát.

Dino: Dacból leverjük a dánokat és a Pescarát, aztán visszarázódnak a dolgok a rendes kerékvágásba.

Darti: A Norsfjaelland (az is előfordulhat, hogy most helyesen írtam le, nem tudom) és  a Chelsea elleni meggyőző játékkal és győzelemmel visszazökkenünk a helyes vágányra. A csapat erőt merít a vereségből, megrázzák magukat, és megmutatják, hogy ők még mindig az a Juventus, amelyik 49 meccsen át nem kapott ki.

_benito:
A legjobb esetben nem kaptunk volna ki.


Min ment el a meccs? (Csak egy dolgot mondhatsz)

Tyli: A középpályán, ahol minden poszton ők voltak a jobbak. Egyetértek Benivel (és Dartival) abban, hogy nevetséges, ha a 400 éves Zanettit Asamoah nem bírja leizmozni, míg a nevetséges Nagatomo szétszívatja a másik oldalt.

S4tchy: Visszaütött Muntari gólja. Egy dolgot nehéz kiemelni, ha mégis muszáj, akkor legyen az ellenfél mentális ereje. Pont úgy mentek, mint mi tavasszal - igaz, szuflával is jobban bírták. Na, ez mégis kettő lett, most egy körből kimaradok.

Dino: Nekem most két céltáblám van: az egyik Lichtsteiner, a másik pedig Vidal. Előbbi már tavaszra kipurcant, csak a csodálatos formában bíráskodó Tagliavento tartotta a pályán. Vidal óriási erősségünk, de mostanra annyira elfáradt, hogy valószínűleg egy ovifocimeccsen is lefutná és leütközné egy 4-5 éves gyerek. Talán van, aki emlékszik, hogy az ellenfél vezető gólja előtt egy pillanatra mutatták a melegítő Pogbát, én pedig azt kérdeztem magamtól (majd egy "nem tudom"-mal meg is válaszoltam), hogy miért nem ő játszik Vidal helyén. Nagyjából fél perc múlva Milito belőtte a vezető gólt, a Vidal orbitális hibájából kiinduló ellentámadás végén.

Darti: Rengeteg volt az eladott labda, és gyengén játszottak a fontos embereink. Nem csapatként működött a társaság. Az ellenfél viszont vért ivott, és hihetetlen jó formában jöttek ki a pályára. Tehát a mentális különbségek döntöttek.

_benito: a párharcok közül nagyon keveset nyertünk meg, középen Gargano és Cambiasso nagyot játszott, az meg röhej, hogy az Asamoah-Zanetti és a Lichti-Nagatomo párharcokból nem alakítottunk ki 1258 helyzetet. 


Mi fog eszedbe jutni erről a 49-meccses sorozatból pár év múlva?


Tyli: A tavaszi menetelés.

S4tchy: A hasonló sorozatokat nem tartom sokra, ha nem járnak kézzelfogható eredménnyel, így természetesen a bajnoki ünneplés.

Dino: A Novara elleni 4-0.

Darti: Az utolsó megdöbbentő roham, az egymás utáni győztes rangadók tavasszal.

_benito: Azt hiszem, a nápolyi bajnoki tavaly télről, no meg persze Buffon bravúrja Muntari fejese után. 


Mi a véleményed a csatárkérdésről?

Tyli: Most, hogy Vucsinics szabadságra ment, nincs csatárunk. Gio küzd, nem is ügyetlen, de fizikailag kevés az olyan meccsekhez, mint a tegnapi. Quagliarella és Matri szerintem legfeljebb 4-5. számú csatárok szabadna, hogy legyenek. Bendtner pedig egy Wenger reject, ami szerintem mindent elárul róla. Legalább két jó csatár kellene az előrelépéshez.

S4tchy: Egy viszonylag rövid idő alatt, szinte nulláról reformált keretről beszélünk, természetes, hogy vannak benne lyukak. Megértem, hogy nincs pénz egy klasszisra, elvagyok Falcao nélkül. Inkább az bosszant, hogy Conte tavaly megtalálta azt a felállást, amiben a keret erősségei a leghatékonyabban tudnak érvényesülni, és a keret gyengéi a legkevésbé befolyásolják az eredményességet; a kettős terhelés miatt most ezt újra kell gondolni. Tegnap a középpályán kaptunk ki, a csatárokat alig tudtuk megjátszani. Kell igazolni, ez nem kérdés, de addig is, ebből az állományból többet ki lehet hozni.

Dino: Ez a csatárfelhozatal versenyképtelen. Szerintem Vucsinics magasan a legjobb támadó a keretben, de nem lehet mindig az ő - mostanában sajnos el-elmaradó - zsenialitásában bízni. Giovincót pedig még mindig úgy nyomják el, mint Észak-Koreában az ellenzéket - vagy bárkit.

Darti: Eladnám a stadiont is Falcaóért vagy Neymarért.

_benito: Tudtuk tavaly is, hogy ez az egyetlen nagy baja van a csapatnak, nem sikerült megnyugtatóan rendezni, és most ennek isszuk a levét. Az is a baj, hogy az öt csatárból legalább három számára nem a 3-5-2 a legmegfelelőbb felállás, a maradék kettőnek pedig hullámzik a formája erősen. 


Mennyire befolyásolta a bajnoki esélyeket a vereség?

Tyli: A lélektani hatások miatt szerintem ez sorsfordító vereség volt. A győzelmünkkel gyakorlatilag eldőlt volna a bajnokság, ehelyett a vendégek további lendületet kapnak majd a sikerükből és a győzelmükből. Egyértelműen lefociztak minket, ezzel bizonyították, hogy messze nincs akkora különbség a Juve és a mezőny között, mint az pl. a játékosállományból következne. Novemberben előzésre számítok a tabella élén, ugyanis Alessio eddig látványosan csődöt mond a kispadon.

S4tchy: Meglepne, ha ez a mérkőzés bármiről döntene. A mercato és az első pár forduló óta a mostani dobogós csapatokat tartjuk esélyesnek a bajnoki címre, minden megy a papírforma szerint.

Dino: Ez semennyire.

Darti: November van, 10 pont előny sem lenne biztosítás. 1 pont előny sem gáz. Szerintem, ha kiesünk a BL-ből, akkor simán meglesz a bajnoki cím.

_benito: Erős statement volt az ellenfélé, és tény, hogy nem csak a győzelem miatt tűnik már kétesélyesnek (valójában három) a bajnokság, de ahogy egy Juve-győzelemből nem tudtunk volna levonni messzemenő következtetéseket novemberben, úgy ebből sem lehet. 


Ki fájt a legjobban a Juvéből?


Tyli: Vucsinics, akit az elmúlt időszak hozzáállása miatt én legalább egy hónapra a lelátóra ültetnék. Vérlázító volt, amit művelt. Lehet rosszul játszani (és Asamoah, Lichtsteiner, Caceres, Giovinco, Bendtner élt is ezzel a "lehetőséggel"), de ha valakinek nincs kedve focizni, maradjon otthon a kölykével szülinapozni.

S4tchy: Nem tudok választani Forrest, Asamoah, Caceres és Barzagli közül. Legyen tehát Giovinco, őt úgyis divat kutyázni, remélem, ezzel bevágódok pár férfiolvasónál.

Dino: Lichtsteiner és Vidal.

Darti: Amikor Buffon kijött a 16-os vonalához, akkor felzokogtam. Ő sosem csinál ilyeneket, csak ha hatalmas a baj (nem vele, hanem az egész csapattal). Engem ez a momentum foglalkoztatott egész éjjel. Tehát nem Buffon teljesítménye, hanem ennek a kifutásnak a számomra jelképes mivolta.

_benito: Bár a leggyengébb Lichti volt, magához képest Barzagli volt a legnagyobb csalódás.

Utóirat: Létrehoztunk egy saját fórumot, ahol a juventinók megvitathatják véleményüket, anélkül, hogy trollokat kéne kerülgetnünk.
Regisztráljatok és osszátok az észt ti is!

http://bianconeriblog.hungarianforum.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr358240376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

340119 2012.11.05. 15:02:02

1 Hogy érzed most magad? arghhhhhhh. 2 Miért kaptunk ki? Az Inter úgy játszott mintha le akarta volna győzni az ősi riválisát, mi meg nem. Elhittük , hogy a bab is hús. 3 Meglepetés, hogy kikaptunk? Sajnos ez a levegőben lógott már. 4 Legrosszabb esetben milyen hatása lehet? Most jön a hullámvölgy. 5 És a legjobb esetben? Elfelejtjük az egészet és több pénzt adunk a bíróknak. 6 Min ment el a meccs? Hogy nem a 2. percben fújták le a meccset. 7 Mi fog eszedbe jutni erről a 49-meccses sorozatból pár év múlva? Hogy a kizárásunk és az évekig tartó kálváriánk után egy mesébe illő feltámadás következett. 8 Mi a véleményed a csatárkérdésről? Most úgy gondolom, hogy nincs csatárunk. Csatárposzton játszó futballistáink vannak. 9 Mennyire befolyásolta a bajnoki esélyeket a vereség? Bízom Conte hangszálaiban és tüdejében. 10 Ki fájt a legjobban a Juvéből? Barzagli

348211 2012.11.05. 15:36:20

Hogy érzed most magad? - Hétfő van, a Juve kikapott, és Alonsónak még mindig van 10 pont hátránya. Akarsz tippelni. Miért kaptunk ki? - Mert kifáradt a csapat, fejben és fizikálisan egyaránt. Meglepetés, hogy kikaptunk? - Természetesen nem, hiszen ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél... ja, hogy ez nem a BL? Akkor némiképp meglepő, bár a csapat fokozatos kifáradása miatt törvényszerű volt. Legrosszabb esetben milyen hatása lehet? - Nem a Juventus nyeri a bajnokságot. És a legjobb esetben? - Conte úgy ráüvölt Alessióra, hogy lerepül a feje, így visszatér Carrera, aki lehetőséget ad az Isla-Pogba-Marrone-Giaccherini-De Ceglie ötösnek (jelzésértékű: ez a kezdő még egy Fiorentinába vagy egy Udinesébe is simán beférne, itt meg...) Min ment el a meccs?(Csak egy dolgot mondhatsz) - Tagliavento egyenlítő találatán, amit Milito-tizenegyesnek álcázott. Onnantól kezdve egyre inkább összeesett a fejben és fizikálisan fáradt, és tényleg igen öreg hölgy. Mi fog eszedbe jutni erről a 49-meccses sorozatból pár év múlva? - Nyilván az, hogy nem adták meg Muntari (meg Matri) gólját - egyébként meg a Roma elleni 4-es vagy a Lazio mintaszerű lekontrázása, meg persze Alex utolsó Izé elleni rangadója. Mi a véleményed a csatárkérdésről? - Van. Csatár van, darabra megvan, képességre (fogjuk rá, hogy) megvan... kíváncsi lennék a Q-Bendtner vagy a Gio-Matri (Vučinićre egy jó darabig most nem vagyok kíváncsi...) párosra, hogy működőképes lehet-é. Ha nem, akkor kell egy csatár (én személy szerint Berbatovot vagy Giuseppe Rossit preferálnám), mert a Giovinco egyedül nagyon súlytalan, amannak meg nem a meccs(ek) alatt kellene pihennie Mennyire befolyásolta a bajnoki esélyeket a vereség? - Hogy egy kicsit "szakértsek": a semleges szurkoló jól járt, hiszen így nem egyesélyes a bajnokság. De nem baj: édesebb a zsákmány, ha meg kell küzdeni érte... Ki fájt a legjobban a Juvéből? - Conte a lelátón. Ez fájt a legjobban. Nélküle a csapat félkarú óriás.

346514 2012.11.05. 18:40:31

Nekem is Vucinic fájt a legjobban, főleg az, amikor kipasszolták felé a labdát és a lábát fogva lebicegett, oda sem nézett, úgy hagyta kimenni. Oké, lehet, hogy rohadtul fájt neki, de egyből a 2009-es milánói derby, azon belül is Leonardo Gattuso-failje ugrott be, mégpedig a jó öreg Rino szemszögéből. Biztosan emlékeztek, hogy Mourinho első derbijén, asszem 0-2-nél a sárga lapos Gattuso cserét kért, Leo szarakodott, a Milan labdát vesztett, Rino lehentelte a kiugró kék-feketét, második sárga, piros, Gatto vérben forgó szemekkel néz a brazil maestróra és leballag. A kis anekdotám lényege: sérülten, csere előtt, vitathatatlanul ostoba módon, de azt tette, amiért fizetik: ha jön szembe az ellen, megállítom, bármi áron. Hány és hány olyan jelenet van, hogy a sérült játékos átveszi a labdát, kipasszolja, AZTÁN elesik és ápolást kér (kivéve ha Arsenal védő vagy, akkor combizomszakadás és gól a vége), de nem a mi Vucinicünk. Felőle gólt is kaphatunk, ha neki bibis. Jár a vidra, na!

340463 2012.11.05. 20:12:12

Régóta tudjuk, hogy a futballnak vannak istenei, de a humorérzékükre csak most döbbentem rá igazán. Meglett odafenn a döntés: "ez calcio, tehát legyen egy lesgól, meg egy "véleményes" tizi. Aztán meg nyerjen az a csapat, amelyikben jobban megvan az akarat, az a bizonyos "spirito juve"" ;)

343175 2012.11.05. 20:47:17

Hogy érzed most magad? -Kíváncsi vagyok a következő pár meccsre. Miért kaptunk ki? -Tartom magamat a teóriámhoz mi szerint a csapat nem ismeri a vereség érzését, ezért nem is becsüli meg igazán a nyert meccseket. Meglepetés, hogy kikaptunk? -Már nem, sőt még 2-3 hét és az lett volna a meglepetés ha nem. Legrosszabb esetben milyen hatása lehet? - Conte miatt nem hinném hogy helyezést tekintve rossz hatása lenne. És a legjobb esetben? - Kisebb forradalom. Gyengén teljesítő játékosok visszakerülnek saját posztjukra. Értem ezalatt Lichsteinert a 4 védős jobb oldalra, Asamoaht pedig középre, januárban pedig 1 Armero transzfert. Min ment el a meccs? -A bírón. Ha nem adja meg a még a csapat számára is váratlan gólt, jobban teljesítünk, a 2. félidő bűnbánó engedékenysége pedig külön hányinger. Mi fog eszedbe jutni erről a 49-meccses sorozatból pár év múlva? -Ha nincsenek szuper klasszis játékosaink posztonként, nem tesz jót ennyi veretlenség. Mi a véleményed a csatárkérdésről? -Itt is tartom magam az elmélethez mi szerint csatárok nem felejtenek el gólt rúgni, gólérzékenység nem kopik ki senkiből. 2 csatár, ennyire messze az irányítótól (még ha az szuperklasszis) nem játszhat eredményesen, csak ha nem Gareth Bale és Dani Alves szintű támadópotenciállal rendelkezik. -Mennyire befolyásolta a bajnoki esélyeket a vereség? Semennyire.A főbb ellenfeleink továbbra is bukdácsolhatnak a többiek ellen, mi vérszemet kapunk. Ki fájt a legjobban a Juvéből? -Nem hibáztatok senkit tudván valódi képességeit SAJÁT posztján. Kicsit értetlenül állok a 2 bekapott gól miatt, és Marchisio 2 óriási helyzetét is begyötörhette volna.

343175 2012.11.05. 20:49:54

*Mi a véleményed a csatárkérdésről? ...csak ha nem Gareth Bale és Dani Alves szintű támadópotenciállal rendelkezik... a végéről lemaradt hogy a 2 szélső :)

346607 2012.11.06. 09:36:59

[juventino_1897](#964254): Ennél a jelenetnél majdnem kibasztam a tv-t az ablakon. [sonicscrewdriverowner](#964302): Nagyítóval kell keresni az olyan Inter-szurkolókat, akik szerint nem volt 100%-ig jogos a tizi. Ezért mindenképp kijár a tisztelet!

338554 2012.11.06. 12:33:57

[daneeka30](#964551): Egyet kell értenem, sonic* nem "farokméregetni" jár az internetre (így ide sem), üdítő kivétel. Vucinic hozzáállását pedig mielőbb elfelejteném, ha tudnám. Remélem tesz majd érte..

348607 2012.11.06. 20:42:12

Azért néha jól jönne ide nektek egy Del Piero!

340942 2012.11.07. 11:04:12

Hogy érzed most magad? Az optimizmus és a pesszimizmus közötti letargiában vagyok. Conte visszatéréséig így maradok szerintem. Miért kaptunk ki? Meghajtottuk az első 15 percet és elhitték a fiúk, hogy ez sima ügy lesz aztán beütött a krach. Meglepetés, hogy kikaptunk? Sajnos nem. Legrosszabb esetben milyen hatása lehet? Az Izé megelőz a tabellán. Még leírni is szörnyű. És a legjobb esetben? Kijózanító pofon, kibrusztoljuk a következő két könnyebb meccset és abból erőt merítve kipihentebben megyünk neki a nehéz sorozatnak. Min ment el a meccs? A csapaton és az edzőn (az oldalvonal mellett). Mi fog eszedbe jutni erről a 49-meccses sorozatból pár év múlva? Az hogy milyen király lett volna, hogy ha 69-nél kapunk ki először. Mi a véleményed a csatárkérdésről? Jó csatáraink vannak, de a kétcsatáros rendszer nem fekszik nekik. A 3 csatáros felállásban jobban profitálhatna Bendtner és Matri középen, valamint Gio-t és Q-t is hatékonyabbnak tartom a támadó hármas jobb/bal oldalán. Vucsit meg pofán kell vágni kétszer, hogy észhez térjen. -Mennyire befolyásolta a bajnoki esélyeket a vereség? 0,1%-ban. Ki fájt a legjobban a Juvéből? Vucsi a viselkedése miatt.
süti beállítások módosítása