bntemp

bntemp

Gratulálunk!

2012. november 04. - s4tch

Jött egy csapat, ami jobb teljesítményre volt képes, mint amit előtte megszoktunk tőlük. Egy lehengerlő csapat, ami ellen nem lehetett megállni a pályán. Egy olyan csapat, amiről már-már teljesen elhittük, hogy tényleg egy szedett-vedett banda, de bebizonyították, hogy képesek küzdeni és meghalni a győzelemért. Ez a csapat 2011. szeptember 8-án érkezett el hozzánk, és azóta 49 meccsen keresztül nem talált legyőzőre. Gratulálunk és köszönjük Antonio Conténak és legénységének!

 

Most viszont nézzük, hogy mi választja el a hullámvölgyet a krízistől.

Jött egy csapat, ami jobb teljesítményre volt képes, mint amit előtte megszoktunk tőlük. Egy lehengerlő csapat, ami ellen nem lehetett megállni a pályán. Egy olyan csapat, amiről már-már teljesen elhittük, hogy tényleg egy szedett-vedett banda, de bebizonyították, hogy képesek küzdeni és meghalni a győzelemért. Ez a csapat 2011. szeptember 8-án érkezett el hozzánk, és azóta 49 meccsen keresztül nem talált legyőzőre. Gratulálunk és köszönjük Antonio Conténak és legénységének!

 

Most viszont nézzük, hogy mi választja el a hullámvölgyet a krízistől.

Nehéz egy ilyen meccs után írni, hiszen egy csomó különböző érzés kavarog az emberben. Elsőként talán azzal kezdeném, hogy a vereség igazából nem különösebben fájdalmas, hiszen 50 találkozóból egyszer vesztesként elhagyni a pályát... nos, igazán belefér. Jóval kellemetlenebb, hogy már korábban kifejtettem Milánó sötétebbik felével kapcsolatos nézeteimet, nevezetesen, hogy ha az emberiség lelki üdvéért játszanának a sátán csapatai ellen, akkor utóbbiaknak szurkolnék valószínűleg. No, ők vetettek véget ennek a csodálatos szériának.

Ne felejtsük el ugyanakkor, hogy míg más csapatoknak az is hatalmas büntetés, ha 1-2 meccsre eltiltják edzőjüket, és a szurkolók már ilyen esetekben hatalmas aggodalommal várják a mester nélküli megpróbáltatásokat, addig a Juventus hónapok óta vezetőedző nélkül lép a pályára, és csak most sikerült valakinek végre felülkerekedni a bajnokcsapaton.

A vereség okozta feszültséget aranyos cicás animgifekkel oldjuk.

Kezdjük is az elmélkedést az edzőkérdéssel. A mondvacsinált indokokkal eltiltott Conte csak decemberben térhet vissza a kispadra, és mostanra be kell látnunk, hogy igencsak rá is vagyunk szorulva erre a visszatérésre. Az én személyes gondolatom, hogy minél többet van távol a kispadtól, a csapat annál kevésbé "emlékszik" a fizikai jelenlétére, és egyre kevésbé képesek a srácok felidézni, hogy milyen plusz energiát, akaratot váltott ki belőlük Conte üvöltése a 90 perc és a szünet alatt. Az elmúlt 4-5 mérkőzésen ennek egyre komolyabb jeleit láthattuk. Az talán már csak belemagyarázás, hogy Alessio a kispadon még kevésbé tekintélyes, mint Carrera volt - személy szerint menet közben nem váltottam volna helyettes edzőt.

A félidei beszélgetés semmit nem tudott a csapat felfogásán változtatni, a Caceres - Q csere pedig kimondottan szarnak tűnt, Pogba beállítása talán üdvösebb lett volna.

A védelemben rémes teljesítmények sorozatát láthattuk. Lichti hetek óta kiábrándítóan játszik, és egy büdös szavunk sem lehetett volna, ha a 35. percben már a fanszőrén habosítja a mosószappant. A helyette érkező Caceres támadásban pont nulla volt, védekezésben pedig szintén - Nagatomo akkor ültette hintába, amikor csak akarta. Sőt, néha akkor is, amikor nem akarta. Buffon kijövetele a kapuból a ferrarai időket idézte, a teljes dekoncentráltság és szétesettség érzetét keltette, ahogy kiszaladt a 16-os szélére, majd bénán toporgott ott. Chiellini tűnt egyedül stabil pontnak, de egyedül édeskevés volt.

Feküdj! Mesterlövész!

A középpályán sem volt sokkal jobb a helyzet. Pirlo az első 15 percben ellőtte a puskaport, Marchisio pedig vaktöltényeket biztosított hozzá. Asamoah képtelen volt megverni a negyvenéves Zanettit, ami utóbbi számára hízelgő, Asamoahra nézve viszont nem... Marchisio és Vidal teljesítményét elnézve egyre nyilvánvalóbb, hogy Pogba több lehetőséghez juthat.

Csatárainkról is ejthetünk pár szót. Giovinco lelkes, a maga nemében ügyes is. Viszont nincs fizikai jelenléte a pályán. Fejtegethetném ezt bővebben is, de ez így elég jól kifejezi a problémát. Arra jó, hogy szabadrúgásokat fújnak néha róla. Igen, ha sokat játszik, be fog találni időről-időre, de ilyen fontos meccseken egyszerűen nem látni benne azt a faktort, ami vezérré tehetné. Elnyomják, megsemmisítik.
Vucsi a beleszarós stílust hozta... talán rájött, hogy még így is a legjobb csatárunk. Vélhetően megsérült, különben nem jött volna le a félidőben akkor sem, ha lehányja Alessiót az öltözőben. A helyére érkező Bendtner teljesítményét a zéró sem tudja kifejezni. Bár tény, hogy az első 15 perc elteltével nem jutott labda a csatárainkhoz, ami nem kizárólag az ő hibájuk. Emiatt tűnt meddő próbálkozásnak Q beállítása - teljesen mindegy, hogy 2 vagy 3 emberhez nem jut el a labda...

Mivan? Kikapott a Juve?

És beszéljünk a bíróról mérkőzésről magáról! Egészen megdöbbentő, hogy ilyen alacsony kvalitású bírói csapatot tudnak csak az olaszok delegálni a Serie A legfontosabb rangadójára. Gyakorlatilag az elejétől a végéig teljes homály volt, amit művelt. Az első félidei tévedéseit a második félidőben eszetlen kompenzálással próbálta helyrehozni, így mindkét oldal szurkolótáborának sikeresen okozta a bosszúságot. A meccs végeredményét a tévedései végül nem befolyásolták. Nemhogy a hazai győzelem, de még a döntetlen sem lett volna igazságos eredmény, a játék képét elnézve.

Mindent összevetve, teljesen megérdemelten veszítette el a csapat a veretlenséget, hiszen nem sikerült (szabályos) gólt lőni a kék-feketéknek, és az első 15 percet leszámítva tulajdonképpen helyzetekről sem beszélhettünk.

Mit jelent ez?

Egyrészt semmit, van egy vereségünk a bajnokságban. Egy pontra csökkent az előny. Van még 26 meccs, hogy növeljük. Teljesen felesleges siránkozni a vereség miatt.

Másrészt reméljük, hogy a hullámvölgy alját jelenti. A hullámon megyünk lefelé hetek óta, a múlt hét végén még megúszta a csicskalángost a csapat, azonban most beleszaladtak a srácok. A hétközi BL-meccs magabiztos behúzása sok jót jelenthet, egy újabb fiaskó viszont azt, hogy ez nem egy hullámvölgy, hanem egy krízis. A krízisekből viszont nehezebb kilábalni. Ekkor viszont már lehetne siránkozni.

Egy ilyen vereségből új lendületet lehet szerezni. A második gól bekapásakor látszott a srácokon, hogy a veretlenség elvesztésének lehetősége súlyos teherként nehezedik rájuk. Ettől most megszabadultak. Itt az ideje örülni az elmúlt 49 mérkőzésnek, és egy új sorozatot kezdeni. Szükség lesz rá, ha tovább akarnak jutni a Bajnokok Ligájában.

Köszönjük az elmúlt 49 meccset, még a döntetleneket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr538240374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337644 2012.11.04. 01:33:03

Rossz volt nézni ,hogy egy vén Milito és egy nem rossz Palacio bohócot csinál a majdnem eb győztes védelemből.Csatárokat nem is kéne foglalkoztatnia a mesternek ,ugyanis ismeretlen poszt ez a csapat számára.Vucinic idióta zseni aki ha akar tud,ha nem akar meg 0.Giovincot játszatni kéne hamis igazolással a Primaveraban ,ott nagyobb haszna lenne.Bár könnyen lehet ,h.ott is kevés lenne.Asamoah meg a fekete Krasic meccsek óta.A járókeretes Zanetti kiröhögte a mi fekete bikánkat.Nincs nagy baj,de könnyen lehet.Szerencse ,hogy jön a december és a Messiás visszatér.Kíváncsi vagyok ,hogy ki mit gondol?Lehet esélye a hullarablóknak a scudettora?

338554 2012.11.04. 03:26:45

[adams23](#962814): Miért ne lehetne esélyük? Tegnap is megmutatták, hogy jó kis csapatuk van. Szerintem ők, a Napoli és a Lazio harcolhat igazán a Juvéval. @DartagnanX: Köszi a macskás gifeket, sokat segített!

347595 2012.11.04. 07:28:17

Sajnos lehet, bár én meg voltam győzödve, hogy idén csak az afrikaiakra kell figyelni. Mutatja az olasz bajnokság jelenlegi színvonalát, hogy egy erősen közepes játékkal mi minden lehetséges. Benitoéktől kérem, könyörgöm, mondják el a stábnak, hogy a 3-5-2 nem svédcsepp, hogy mindenre jó legyen! Conte hajhullását sem állította meg. Sajnos csapatunk kiszámíthatatlanságát eddig lehetett az erősebb kerettel ellensúlyozni, ez most már talán földön is csak erre elég. Ettől függetlenül: Köszönjük ezt a 49 meccset! Hajrá!

261727 2012.11.04. 07:36:23

Ez a poszt csak egy szem cseresznyét akar helyezni a már régóta az asztal szélén levő, de most Izé bácsi által levert és megtaposott tortára.

346607 2012.11.04. 08:23:47

Most dől majd el, hogy Conte mennyire jó edző. Amikor amúgyis jól ment a csapatnak, akkor Ferrara és Delneri is hozta az eredményeket. Conte számára a szárnyalás kicsit hosszabb lett, kitartott egy teljes idényen keresztül. Most van igazán szükség a motivációra és a megújulásra. Az emlegetett szamarak is ebbe buktak bele.

336679 2012.11.04. 09:04:24

Nagyon érdekes jelenség, hogy nekem csak bejelentkezve indulnak el a gifek. Bár lehet, hogy a sima oldal újratöltés is segített volna.

335361 2012.11.04. 09:36:29

[Dartagnanx](#962898): Nekem elindult nem bejelentkezve is. Egy-két dolgot hozzáfűznék. Nem értek egyet vele, hogy Q behozása rossz döntés volt. Abban az értelemben volt rossz döntés, hogy túl későn jött és rossz ember helyére, viszont így is volt két lövése, ami pontosan kettővel több, mint amit a Vucinic-Giovinco páros szállított (a whoscored.com szerint Bendtner egyszer lőtt kapura, én nem emlékszem rá). És ha már Bendtner. Baromira utáltam Ranieri meg Zaccheroni felívelős taktikáját, de egyszerűen nem értem, hogy ha van egy centerünk, aki akkora, mint egy ház, mi a francért nem lehet felívelni rá néhány labdát. Bendtner rendszerint visszalépegetett a labdákra, meg kimozdult a szélre, hogy széthúzza a védelmet a középpályánknak, Pirlo meg egy csomószor Giovincót próbálta kiugratni. Aztán csodálkozunk, ha nyomorult Matri sem tud érvényesülni, mikor centerként ilyen hozzá idegen feladatokkal látják el. Ami még furcsa, hogy az első 15 percben Lichti és Asamoah is jól játszott. Asának volt egy visszahúzós csele a szélen, ahol felröhögtem, hogy micsoda laza fazonnal van dolgunk, Lichti meg elképesztően lendületesen kezdte a mérkőzést hozzá méltó, durva sprintekkel. Hihetetlen számomra, hogy 20 perc után így elhagyta őket az energia, a kreativitás, a minden, de ez a csapat többi tagjára is vonatkozik. Az elején beálltunk kontrázni, ment is, lazán kihoztuk a labdákat, utána meg mintha edzőmeccsen lennénk az ifi kerettel; mindenki elpasszolta magát, mindenkit szereltek. Alessio meg baromira nem tűnik tökös edzőnek. Carrera kicsit Conte hasonmásának tűnik, ő is üvölt a pályán, próbálja átvenni Antonio szellemiségét, Alessio meg bárgyú pofával les, hogy utána a bárgyún lenyilatkozza, hogy nincs semmi gáz, emberek. Szerintem Carrerával jobban játszottunk. Nem kérdés, hogy Conte lesz a legnagyobb téli igazolásunk.

344703 2012.11.04. 09:58:07

[daneeka30](#962886): szerintem Conte esetében nem kell pánikolni. idén tél után is sikerült felrázni a srácokat, Ferrara és Del Neri szerintem erre nem lettek volna képesek. elnézve Conte reakcióit meccs közben nem hiszem, hogy gond lesz majd a motivációval :)

343175 2012.11.04. 10:02:00

Én örülök a vereségnek. Conte csapata eddig NEM TUDTA milyen veszíteni. Mégis hogy tudná hogy milyen igazán győzni? Nem lehet így meccseket játszani. A Del Neri és Ferraras időszakokból tudott tavaly a csapat erőt meríteni.Részben a kupadöntő emlékeztette őket. De így mint az idei csapatnak fogalma se volt arról hogy milyen is vereséget szenvedni. Ez olyan hogy mikor érezzük hogy milyen fontos is 1 lélegzetvétel? Amikor 1 perce a víz alatt vagyunk. Ezért örülök mert ha a srácok összekapják magukat, újra verhetetlenek lesznek. A meccsről: Az utolsó cserét én sem nagyon értettem. Így sem kaptak elég labdát a csatárok, így meg aztán tényleg esély sem volt, csak 1 mást taposták Q szerintem 1x ért labdához, amikor kapura lőtt. Pont az előző meccsen Puzsér a szokásos hülyeségei közben idézett valakitől hogy ilyenkor tényleg felesleges csatárt behozni. Arról nem is beszélve hogy a csatárok így is impotensek, viszont a padon ott ült 1 bizonyítási vágytól fűtött tehetség.

338554 2012.11.04. 10:13:24

Én Bendtner helyett Q-t hoztam volna félidőben, 70' körül pedig Pogbát Marci helyére. Vidal nálam rendben volt (az utóbbi önmagához képest). [keshudioo](#962912): Alessio++, nekem is ez jut róla eszembe, akárhányszor látom. Mint akit a casting során is úgy választott Conte, hogy szakmailag kielégítő, de kevésbé ambiciózus személyiség legyen akivel jó együtt dolgozni, de nem egy másik dudás. Már alig várom december 8-át..

257237 2012.11.04. 10:24:43

Q becserélése nem volt rossz szerintem, sőt szerintem a kezdőben lenne a helye. Bármikor képes gólt lőni, nem úgy mint Vucsi (aki minden 5.-6. meccsen köszön be). Tényleg jó lesz, ha Conte visszatér, és egy-két flegma mozdulatnál gatyába rázza az elkényelmesedett spílereket. Marrone-t és Pogba-t többet játszatnám, az előbbit nem is értem, hogy miért mellőzik?

346514 2012.11.04. 10:38:55

Remek összefoglalása az utóbbi heteknek, Darti. És igazad van, grazie tante ragazzi! Szép sorozat volt és az interesnek többet jelent ez a győzelem, mint amennyire minket érdekel ez a vereség. Pár éve még teljesen kibuktam volna egy ilyen zakón, most meg nem érdekelt igazán. Először és utoljára a gólnál ugrottam fel és utána pár másodpercig tartott még az örömöm, mikor nyilvánvalóvá vált a les, el is rontották a szórakozásom. Ha Marci berúgja az óriási helyzetét, ami már kétségkívül gólt érdemelt volna, szerintem megvan a meccs. Utána teljesen érthetetlenül visszaálltunk és levegőt hagytunk az Internek, a kék-feketék meg alaposan magukra találtak és onnantól az a szánalmas helyzet állt elő, hogy úgy játszottak a mi pályánkon, ahogy nekünk kellett volna. És akkor most Alessio. Félelmetes, hogy pontosan ugyanez jutott eszembe, de nem csak a tegnapi vereség miatt. Valóban egyre nyilvánvalóbb hátrányt jelent Conte hiánya, és én is azon morfondíroztam, hogy elveszítettük volna -e ezt a meccset Grande Antonióval a kispadon. Mindenki tudja, hogy ez Conte csapata, így kissé abszurd arról vitatkozni, hogy Carrera vagy Alessio -e a jobb helyettes, de mégis van különbség. Én is úgy látom, hogy Carrerával jobbak voltunk, de ez végülis eredményfüggő is. Alessióval jött a nordsjaellandi égés és a tegnapi csicskalángos is, szóval ez egyértelműen Carrera felé billenti a mérleg nyelvét. De nemcsak erről van szó. Ahogy keshudioo is találóan megjegyezte, A.A.-nak nincs meg az a tetten érhető karizmája, ami mondjuk Carrerának és pláne Conténak megvan. Én nagyon meglepődtem, amikor már nem Massimo állt a kispad mellett, aztán rögtön arra gondoltam, hogy a bírósági ügye miatt váltottak talán. De Dartival értek egyet, és sem cseréltem volna. Jó kérdés, hogy most akkor valójában ki meccsel, Alessio azt hiszem a Napoli elleni csörte után nyilatkozta, hogy már a szállodában meg voltak az aznapi cserék, ami elég hülyén hangzik. Ha így van, a Napoli ellen nagyon bejött, de minden meccs más, ezer és egy dolog közbejöhet, és Conte a király, de azért nem akkora ász, hogy előre lepapírozzon minden lehetséges meccsszituációt, hacsak nem mentalista. Akárhogy is, Carrera sokkal jobban együtt élt a játékkal, a játékosokkal, Alessióról pedig tényleg az a kép maradt meg bennem, ahogy áll a kispad mellett "bárgyú pofával". És ha már csatárok. Az olasz Sky-on néztem az első félidőt, a felvezetésben valami olyasmit mondott a kommentátor, hogy Conténál Giovinco az elsőszámú csatár, mégpedig a mentalitása miatt. Én is ekéztem Giót eleget, de ha belegondolunk, tényleg egy kis dinamo a srác. Csíp, rúg, harap, tegnapról az maradt meg bennem a legjobban, amikor valaki mellett beküzdötte magát a 16-osig, ahol aztán elnyomták, de még esés közben is kapart a labdáért. Azt hiszem Puzsér mondta, de mindegy is ki, mert tény, hogy a mérete alapvetően meghatározza, vagy inkább behatárolja a lehetőségeit, kvázi alkalmatlanná teszi egy ilyen kvalitású csapat csatársorának a vezetésére. Egyszerűen nem várható el tőle, hogy kétméteres góliátokkal birkózzon, a kiscsapatokat meg úgy benyomjuk a kapujuk elé, hogy nincs területe felgyorsítani. Maradnak a cselek és az átlövések, és szentigaz, hogy ezekből kevesebbett láttunk, mint szeretnénk. Ellenben itt van az a pont, ahol már nem értek egyet Dartival, sőt, mondhatni a bianconeri blog szemléletével, mert Benito is ezt mantrázza: Vucinic NEM a legjobb csatárunk. Vucinic egy beleszarós, lust f@$*, nem hittem volna, hogy valaha is ilyet mondok Juve-játékosról, de minden negatív előítéletemet igazolni látszik idén. Én már a leigazolásakor sem örültem az érkezésének, de tavaly tényleg ő volt a legjobb csatárunk. Idén viszont egy Ibrás második szezont hoz, azaz egy közepes után egy gyengét. Az, hogy gólt lő a dánoknak, meg hogy a bajnokságban egy akciógólra képes, az akkor sem teszi a legjobb csatárunkká, ha technikailag kivételes képzettségű. Ha Giovincót nézzük, ég és föld a két ember mentalitása, és nem értem, hogy Conténál hogy maradhat még csapatban a montenegrói ezzel a - nincs rá jobb szó - szarral mostanában. Az meg, hogy Q-t minden gólja után hetekig padoztatjuk, megintcsak agyrém. Tényleg elhibázott cseere volt - nem Bendtner helyett behozni. Miért a dán kellett, Mit akartunk vele? Á, mindegy is. ez a hajó már elment. Marchisio skillből megint villantott tegnap, de az MVP középpályánktól egy újabb szezont vett el Marrotta azzal, hogy nincs egy darab minőségi csatárunk sem, aki húzhatná magával a többit a klasszisával, a jó játékával és azzal, hogy megosztja a védők figyelmét. Egy Del Pierónak tekintélye volt a pályán. Egy tetszőleges mai Juventus csatárnak momentuma sincs. Nem tudom, hogy képzeltük, de Conte hiánya mellett ez a másik óriási hiányosságunk. És tartok tőle, hogy ezt januárban sem fogjuk tudni orvosolni...

346607 2012.11.04. 11:24:19

[consminor](#962926): Legyen így. Amúgy nem igazán kedvelem a statisztikákat, de szerintem ebben a fél idényben már több eladott labdája volt a csapatnak, mint tavaly egész idény alatt. Ez jól mutatja, hogy milyen formában is vannak, és azt is, hogy mennyire hiányzik Conte...

334309 2012.11.04. 11:38:31

[juventino_1897](#962945): legközelebb dobj egy levelet vmelyik szerzőnek, és kitesszük posztba az ilyen fasza meglátásokat.

347698 2012.11.04. 11:38:49

azért kellett már egy pofon az élettől. hogy ezt pont az inter, és pont otthon adta, hát Istenem, ez van, ahogy Pogba nyilatkozta szerdán, we have to carry on! nyilván kapnak a srácok egy alapos fejmosást, amit alaposan megérdemeltek páran, főleg Vucinic, aki az idény eleje óta felhúz a hozzáállásával, pontosabban hozzá nem állásával. az, hogy kell egy klasszis csatár télen, nem kérdés (Cavani!!! ritka nagy paraszt szerintem, de tud gólt lőni, ha kell, hajánál fogva rángatnám Torinoba), de főleg Conte kéne a padra, a december 9-ét úgy várom lassan, mint a karácsonyt. egyébként meg, ha ezek után helyrerázódik mindenki formailag meg fejben (és főleg fejben), 50 meccsenként egy vereséggel boldogan kiegyezek!=D

345270 2012.11.04. 12:03:59

Remek írás, maximálisan összefoglalja ezt az egész szitut. A legégetőbb probléma a klasszis csatár, bár tudom régi már ez a nóta. Llorente nem volna elég szerintem a csapat számára, sem pedig Villa aki belövöldözné azokat amiket most elrontunk, és átlövésből is klasszisokkal jobb mint mostani támadóink, de neki is a mérete a probléma, hasonlóan súlytalan mint Gio. Lehet nem fog tetszeni, de Drogba állítólag elérhető, kár hogy Marotta cáfolta, hogy érdekelné a Juvét. Erős, még mindig gyors, klasszis fejjel és lábbal is és a tegnapi meccset elnézve, ezt a Juan Jesus, Ranocchia, Samuel, Traktor védekező négyest a hátára felvette volna adott helyzetekben. Mellette pedig nagyon erős karakter, ami szerintem hiányzik a csapatból. Lehet épp e miatt nem érdekli a Juvét, mert emberileg kevésbé problémás játékosokat akar csak igazolni Marotta, egyszer mintha mondott volna ilyet. Egy szó mint 100, nicns veszve semmi, ismételje meg bármelyik csapat ezt a 49 meccses szériát ha tudja... A hibák pedig azért vannak, hogy orvosolják őket! Forza Juve!

343175 2012.11.04. 12:18:52

Szerintem első körben Asamoaht le kell kapni a bal szélről. Nem is azért mert Zanettit talán 90 perc alatt háromszor futotta le, hanem mert nem oda való. Sokkal inkább képzelném el Vidal,Marchisio cseréjeként, mintsem kezdő bal szélsőként. Szerintem itt a Conte elszámította magát. Ő az Udinében is inkább középen játszott, amúgy is minek játszott volna bal szélen ha ott volt Armero, akit nem is értem miért nem igazoltuk le. Hiába futja ki a belét, harcol, vannak jó megmozdulásai, de ugyan úgy mint Lichsteiner képtelen a wingbacket magas szinten bejátszani. A svájci is sokkal jobb 4 védős felállásban, mert hiába 1 végigjátszott idény, én még őt nem láttam kiemelkedő teljesítményt nyújtani 5 fős középpályán. (Ti láttatok már az ő beadásából gólt? Ha igen az csak nagyon ritkán eshetett meg) Mindenkinek tetszett a játéka, mert végig hajt, sőt mind két idény nyitón gólt is szerzett, de amire őt alkalmazza Conte azt csak 50% ban teljesíti (védekezni tud). Innen ered a csatárok tökéletesen impotens játéka is. Szinte egyik szélről se jönnek folyamatos beadások.(Volt már idén egyáltalán fejes gól nem rögzített szituációból??) Mire is várunk meccs közben? Vidal-Marchisio takarít e úgy hogy Pirlónak legyen helye indítani, vagy fel tudják e úgy építeni a támadást hogy 2. hullámban Vidal/Marci/Pogba érkezzen, vagy ők törjenek be. Csodálkozunk hogy miért nem lőnek a csatárok gólt? Mert egyik csapat sem így játszik 3 védővel. Az Internél Snejder/Coutinho. a Milanal Bojan,El Sharrawy (bocs ha rosszul írom), a Napolinal Hamsik jóval előrébb játszik az 5 fős középpályán mint akár Vidal,Marci,Pogba. Egy irányító pozíció, és ezt úgy ellensúlyozzák hogy nincs Pirlo szintű mélységi. Viszont a 2 középső középpályás jóval védekezőbb felfogású. Azt nekem senki se mondja hogy Q, vagy Matri, vagy Vucinics elfelejtett focizni mert azt rohadtul nem hiszem el. Egyszerűen bele vannak kényszerítve hogy 2 csatár, mögöttük túl messze a támogatás bolyongjon a pályán. Csodálkozunk hogy Giovinconak vagy Bendtnernek vissza kell lépni szinte 6.(!) középpályásnak hogy a támadók játékba tudjanak lépni? Ezért lehet az hogy 12 ember már gólt jegyez, és hogy a legeredményesebb góllövő 1 box to box Vidal. Én attól tartok hogy Conte nem meri feladni Pirlót. Vele az a legnagyobb baj hogy (korából és sebességéből adódóan) mindig kell mellette 2 ember aki folyamatosan segíti. A "folyamatosan" szóban azért vagyok 1000% ig biztos mert ha megnéztek 1 tavalyi meccset ahol 3 középpályással álltunk ki ott látszik hogy Vidalnak és Marcinak túl nagy szélességben kéne lefednie a középpályát hogy Pirlót segítsék, ezért hozta feljebb Conte a szélsőket wingbacknek hogy szűkítsék Vidalék bejátszani szükséges területét, így Pirlónak is könnyebb. De ne mondjuk már hogy az helyes hogy 2 embernek mindig segítenie kell, pláne ha Pirlót folyamatosan fogják. Az jó hogy Marci vagy Vidal átveszi a szerepét de akkor mi is történik? Pirlót kioltják ott áll a 2 középpályás a 2 támadótól jóval messzebb, esetleg ha valamelyik vissza nem jön. Szerintem a Pirlóhoz való ragaszkodás (amit láthatunk, mert állandóan játszik és Pogbát is többet látjuk mellette, Marronet meg sehol). Ha változtatnánk lehet a kárára történne de talán: -magára találnának az egyáltalán nem szar csatáraink -irányító szerepkörben szívesen nézném Giovincot (ha ezt játszanák) -Isla talán megmutatná hogy szélső támadónak az igazi (ha ezt játszanák) -Lichsteiner talán magára talána. -Asamoah beljebb húzódva bizonyítaná hogy igenis beton kemény középpályás. -Talán De Ceglie is be tudná normálisan játszani a bal bekk posztját. Ami hátrány lenne: -Pirlo most hol is játszon? -Mindenképp kéne Armero -Ha támadó szélsőkkel játszanánk még egy szélső -megbontanánk a Barza-Bonu-Chiello hármast. Kíváncsi leszek hogy a vereség majd Conte visszatérése hogy fog hatni a csapatra. Forza Juve!

338072 2012.11.04. 12:26:59

Nyilván könnyebb lenne klasszis csatárokkal, de badarság azt gondolni, hogy egyedül a csatáraink felelősek azért a nagyfokú szenvedésért, ami a meccseinkre jellemző. Szerintem az elsődleges probléma a széljáték gyengesége; Asamoah és Lichtsteiner sokkal inkább szélső hátvéd, mint szélső középpályás. Ebben a rendszerben Bastos, Bale és Dani Alves szintű emberek kellenének. (ami nyilván irreális) Tehát a csatáraink szökőévente egyszer kapnak normális labdát a szélről. És ezért van az, hogy az egész játékunk a középső hármas teljesítményén áll vagy bukik, mert a széleken képtelenek vagyunk megbontani az ellenfeleket. Csak az a baj, hogy bár fantasztikus játékos Vidal, Marchisio, és Pirlo, de csak egy igazi cseréjük van; Pogba, és ez 2 intenzív hónap után már kezd érződni!

336679 2012.11.04. 12:31:04

[juventino_1897](#962945): Vucsinál sajnos nem teszi jobb csatárrá Giovincót a lelkesedése. Vucsi fejben egy szar, de alapvetően ügyesebb játékos. Nem a mentális állapotot írtam le, hanem azt, hogy a pályán milyen a jelenlétük. De abban talán egyetértünk, hogy jobb lenne, ha mindkettőjüknél jobb csatár érkeznek a télen. :)

338072 2012.11.04. 12:32:31

[juvetorino](#963022): "de ugyan úgy mint Lichsteiner képtelen a wingbacket magas szinten bejátszani." Lichtsteiner támadásban 0. Nem tud beadni, nem tud cselezni, rendszerint visszapasszolja Vidal-nak, Pirlo-nak, vagy épp annak, aki arra jár. Szerintem Kwado, és a svájci is egy 4 védő rendszerben tudná a maximumot nyújtani, mert védekezésben stabilak, illetve a támadások TÁMOGATNI tudnák, de támadást VEZETNI nem tudnak, ezt látjuk hétről hétre...

346514 2012.11.04. 13:46:31

[Dartagnanx](#963031): alapvetően igazad van, de ezzel a mentalitással Giovinco jelenleg hasznosabb a csapat számára. Vucinic, amellett, hogy nem hajt, idén még csak gólokat sem lő, így ő, nagy bánatomra Matri és Bendtner is egykutya: ha éppen úgy pattan a bőr, belőhetik, ha arra járnak, de a játékhoz nem sokat tesznek hozzá. Q annyival jobb, hogy róla mintha többször bepattanna mostanában, Giovinco pedig becenevéhez (Formica Atomica) hűen szorgos hangyaként küzd a helyzetekért, ennek gyümölcse volt Pogba gólja (valaki kérdezte, ez például nem rögzített szituból elért fejesgól volt). Ami még az "Alessio-féle játékot" illeti: mostanra láthatóan fáradtabb a csapat, ez is hozzájárul ahhoz, hogy szürkébb a játék. Ugyanakkor rámutattatok ti is, kevesebbet játszik az alapcsapat: viszont rotálni is lehetne okosabban, sokszor veszi ki Conte Lictit és Asamoah-t egyszerre, ilyenkor mindkét szélen gyengülünk. Jó lenne legalább "féloldalassá" redukálni csak a csapatot és nem egyszerre pihentetni őket. Viszont De Ceglie sem hozza azt idén, amit tavaly, így Asamoah-t a "belsők" cseréjének tartani luxus lenne. Esetleg 4-3-3-ban lehetne próbálkozni néha Chiellóval balbunkóban, Asamoah-val Pirlo balján, esetleg Giovincóval balszellőben, ki tudja, melyik a kisebbik rossz. Baloldali wingback-ben eddig még mindig a ghánai tűnt jobb opciónak. Van Persie jelenlegi formáját látva pech, hogy a holland Van der Saarnál érdeklődött a torinói mindennapokról, aki inkább a manchesteri élményeiről számolt be neki...

346514 2012.11.04. 13:56:15

[benitoNST](#962987): elismerésem a Barca könnyvel végzett munkátokért, örülök, hogy egyre többen felfedezik az NST-s brigádban rejlő potenciált. Reménykedem, hogy a közeljövőben a "Conte-korszakról" és a Juventusról is megjelenhet majd hasonló könyv, azt sem bánnám, ha azt szerzőként jegyeznétek Dinóval kiegészülve, a költséghatékonyság jegyében akár pdf-formátumban. De a Lippi-korszakról is szívesen olvasnék átfogó jellegű írásokat.

338211 2012.11.04. 15:08:52

Wow, rengeteg nagyon jó hozzászólás van, már ezért megérte tegnap kikapni. :) A meccsről: a bíró botrányos volt, nem érdemeltünk 1 pontot sem, Strama pedig Conte és Prandelli mellett a következő 20 év meghatározható olasz edzője lehet. A történelem: én nagyon örülök neki, hogy pont a nemesis, a legnagyobb ellenfél, a legnagyobb rangadón vette el a stadion szüzességét. Ez olyan epikus, heroikus, még évtizedek múlva is emlékszik majd rá minden interista és juvventino egyaránt. (Még akkor is, ha tegnap mi volt a gonosz szerepében és az Inter volt a legkisebb királyfi.) A csatársor: Bendtner - Giovinco csatársorral a bentmaradásért lehet küzdeni, másért érdemben nem. Én Q - Matri párossal lépnék pályára legalább 5 meccsen, legalább az egyikükből hagy jöjjön ki a tehetség és lendüljön formába. Összességében ez a vereség már nagyon kellett, a veretlenség mítosza már nagy teher volt a játékosokon. Pont ezért a legjobb, hogy az Inter vert el minket, így most már a srácok talán érzik a keserűséget a torkokban. Conte nagyon hiányzik a vonal mellől, már alig várom, hogy visszatérjen (kb annyira, mint gyerekként a Mikulást vagy a karácsonyt), de ő is csak akkor lesz igazán jó, ha belátja, hogy Marronenak és főleg Pogbának játszania kell. +1: lehet hülyének néztek, de szerintem a Conte visszatéréséig következő meccseken a nyerő emberünk Pepe lehet és a 4-3-3. Az az ember lehet, hogy nem egy Messi, de ő nem fog ténferengni a pályán soha. Megy, küzd, hajd, aztán max megdöglik a pályán. Szükség van egy újabb adag Spirito Juvéra a casapatnak és úgy érzem Pepénél lehet a gumibogyószörp.

347168 2012.11.04. 15:35:27

Olyan szépen összefoglaltátok már, hogy nem is igazán tudok hozzátenni. Nekem a legrosszabb élmény az volt, hogy a második izégól után valódi kétségbeesést láttam a fiúkon. 50 meccsenként egy vereség azért még belefér, de az Inter ellen ez különösen fájó volt. Remélem, hogy kijózanító lesz a csapat számára. Forza Juve!

262910 2012.11.04. 16:35:53

interista vendégeink figyelmébe ajánlom: a csapattal kapcsolatos kárörvendő véleményeket bizonyos határokon belül eltűrjük, a szerkesztőket direktben mocskoló, nem pedig véleménnyel vitatkozó hozzászólásoknak viszont leginkább nyissatok saját blogot.

338546 2012.11.04. 17:39:20

Jó kis poszt ez, teljesen egyetértek vele. A mai anyázós, fröcsögős, ujjal mutogatós virtuális térben nagyon jó az ilyeneket olvasni. Ahogy nagyon jó a mai Puzsérral súlyosbított közvetítések idején az olyan szakvéleményeket hallgatni, mint amilyen benitóé volt a stúdióban. Higgadtan és reálisan értékelve tudjátok fogadni vereséget még akkor is, amikor éppen Mordor seregei ellen szenvedték el az igazság bajnokai. Jó fejek vagytok, kár, hogy nem a megfelelő csapatnak szurkoltok. De hát senki sem tökéletes.

340119 2012.11.04. 19:28:46

A posztnál csak a remek kommentek tetszenek jobban. A lényeget már többen is leírtátok, ezért én inkább csak csendben sírdogálok. A tegnapi Inter a tavalyi Juventus volt.

345333 2012.11.04. 19:58:16

valóban rengeteg most a jó komment. úgy látom a vereség még minket szurkolókat is "helyrerázott", tényleg rég olvastam ennyi értelmes hozzászólást. én már csak annyit tudnék hozzátenni, h a csatáraink sztem se szarok és tényleg megpróbálhatnánk lassan formációt váltani mert-a bologna elleni győzelem ellenére-a csapat meccsek óta csak szenved, és sztem mind a nordsjaelland, mind a pescara ellen megérne legalább egy próbát vmi ami nem 3-5-2.én személy szerint egy 3-4-3al próbálkoznék, ahol asa,pogba v marrone a negyedik kp-s és pepe,q,gio sorral támadnék. pepe szükség esetén ugye visszalép. (+októberben sztem a gio,marchisio,bonucci 3mason kívül nem nagyon volt olyan akin minden meccsen érztem vna a spirito juvét)

337297 2012.11.04. 20:50:57

[JuveAurel](#963543): Azért Chielloban is ott a Spirito, az biztos. Egyébként megnyugodtam, hogy nem csak én hiányolom hónapok óta Marronet a középpáláyáról, és való igaz, Pepe is adhatna egy (kisebb-)nagyobb lökést a csapatnak. :) Remélem tényleg kijózanító hatású volt ez a vereség, ha már az inter ellen kellett elszenvedni, és jövő héten már nem azt a játékot kell látnunk, amit az elmúlt hetekben szenvedve néztünk a TV-ben. (Még egy-két apró öröm az ürömben: otthon ikszelt a Nápolyi, Cataniaban pedig nagyon kikapott a Lazio.)

346627 2012.11.04. 22:47:21

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

273242 2012.11.05. 01:21:14

Most már egyébként lassacskán körvonalazódni látszik, hogy a legnagyobb mellékvágány a nyári mercato volt. Valahogy az átigazolási időszak végén nem voltam maradandóan boldog és őszintén szólva nem pusztán csak a sztárcsatár átigazolása, pontosabban annak hiánya miatt. Nem igazán fért a fejembe, hogy a Seria A-ban regnáló bajnok, aki veretlenül nyeri a szezont, tudatos csapatépítéssel rendelkezik, tiszta és előremutató anyagi helyzete van, ráadásul a Jeep európai szerepvállalása miatt financiálisan is jó pozíciót élvez miért nem tud úgymond klasszisokat igazolni. Már tavaly télen is le tudtam volna kaparni a falról a vakolatot a Boriello, Casceres igazolásoktól, valahogy egyikük sem az a kimondott nagycsapat szint. Egyelőre a két udinese-i játékos nem igazolja vételének jogosságát, a kezdeti nagy lendület után Asamoah is inkább csak hozza a kötelezőt, de semmi kiemelkedő. Isla pedig egyelőre nagy rejtély. A tavalyi Juventusnak nem lett volna másra szüksége, mint egy toptámadó igazolására illetve minőséggel mélyíteni a keretet a többfrontos küzdelem miatt. Ez utóbbi hellyel-közzel sikerült csak. Én itt látom az első problémát, aminek következménye a mostani hullámvölgy. Egyébként elnézve a csapat játékát, tartok tőle, hogy ez még messze nem a jéghegy csúcsa. Nem akarok vészmadárkodni, de a soron következő három BL meccs nagyon keménynek ígérkezik, de lesz még afférunk az egyre feljövő Milannal, és a mindig veszélyes Lazioval. Nem is pusztán az eredmények, hanem az elmúlt egy hónapban mutatott játék képe az, ami aggasztó. A csatárkérdésre még kicsit visszatérve, nem csak egy megfelelő individum kellene, de valahogy csapatszinten sem működik a támadójáték. A Roma például lényegesebben kreatívabb ilyen téren, de az Inter gépezete is gördülékenyebb. Ez pedig nem is feltétlenül az egyes játékosokon múlik

258945 2012.11.05. 09:08:27

[DragonAnti](#963807): Szerintem meg túl messzemenő következtetéseket vonsz le egy (azaz egy) darab vereségből. Ezt a klasszis csatár dolog, szerintem már itt és minden Juventus fórumon ki lett vesézve. Oké klasszis csatár, de ki? Dzekot nem engedte el a City, RVP mennyibe fájt a MUnak? Llorente ha a Bilbao vezetősége kicsit is normális már zebramezben feszítene, hogy a Falcao, Higuan teljesen irreális elképzelésekről ne is beszéljünk. Én nem látom hol hibázott a vezetőség, egyszerűen az a helyzet, per pillanat egy Olasz csapat sem tud egy jó korban lévő klasszis csatárt leigazolni, nincs senkinek 30 milliója erre, plusz a fizetése. Asamoahat és Islat nem 2 hónap alapján kell megítélni. A róma támadógépezete 3 góllal jobb mint mi, azon az áron hogy 2gól/meccs bekapott átlaggal operálnak, az Inter meg eggyel kevesebb gólt lőtt mint. Nem a támadójátékkal van probléma, hanem a csatárok helyzet kihasználásával.

338211 2012.11.05. 09:31:23

Azért a kardunkba nem kell dőlni egy vereség után. Kicsit elszoktunk ettől az érzéstől, azért ilyen fura, de ez van. Próbáltam rákeresni, de nem igazán találtam, ettől függetlenül szinte biztos vagyok benne, hogy 11 forduló alatt elért 28 pont elég jó rajtnak számít. Ebben a ritmusban kb a 33. fordulóra bajnokok lehetünk. Asamoah és Isla szerintem nagyszerű igszolások, Pogba ingyen, Fergie orra elől egyszerűen tökéletes, védelem Lucioval és Caseressel erősítve szintén brutál. A keretmélyítés tökéletesen sikerült, sőt csatárt is hoztunk 2 típusút is, oda egyelőre jobbat nem lehet. Inkább az a helyzet, hogy amíg a középpályát és a védelmet túl kevésszer rotáljuk, addig a csatársort túl sűrűn. Most mindenesetre jön két könnyed felszopó meccs, ez a dán csoda, meg utána a kiesőjelölt Pescara. Mindkettőn nyerünk 3 góllal, a csatáraink közül is betalál pár, aztán újra sínen vagyunk.

338211 2012.11.05. 09:33:30

[t.junior](#963891): Látva a Blibao idei teljesítményét, nincs kizárva, hogy télen, picit a nyári árnál olcsóbban rabruhába öltöztetjük Llorrentét. :)

346364 2012.11.05. 10:40:42

Én is leírom az "edzői meglátásaimat", mert itt nem a vereséggel, hanem a hetek óta mutatott játékkal van probléma. 1/ Védelem - Adott elég stabil, megbízható teljesítménnyel. Azt mondom még a cserék is megoldottak/megoldhatóak. 2/ Kp. - Itt vagyunk bajban. Az MVP hármasból Pirló azért tudja végigtolni az idényt, mert M és V erőn felül teljesít. Egy idényben BL nélkül még csak-csak elvárható (úgy is hatalmas teljesítmény), de egy szerda-szombat kombóban nincs ember a világon aki ezt bírja folyamatos minőségi játékkal. Egyébként Vidal cseréjének tökéletesen alkalmas Pogba, míg szerintem Marci helyett nyugodtan kaphatna lehetőséget Marrone (láttuk már, korábban, hogy mire képes). Nem éltünk Estigarribia vételi opciójával, pedig sokkal hatékonyabban tudnánk alkalmazni Asa cseréjeként, mit De Ceglie-t. Lichti nem wingback, legalábbis komoly csapat ellen ott nem tud 100%-ot hozni. 3/ Csatárok - A 3-5-2-es játékhoz két csatárunk van, Vuci és Q, de mint látjuk nekik sem fekszik, hogy 40 méterre háttal a kapunak kellene megjátszaniuk a labdát. Matri és Bendtner egyértelmű befejező csatár, ők a 4-3-3-ban tudnának jól teljesíteni. Gio szerepköre számomra behatárolhatatlan. Befejező csatárnak bizton nem nevezném, kreatívnak igen, de annak egyenlőre nem elég jó. Kérédseim: Miért nem játszunk soha 4-3-3-at, mikor a keret adott hozzá (az előző szezonban a kiszámíthatatlan és meccs közbeni formációk variálása teremtette meg a lehetőséget a győzelemhez)? Pepe nélkül nincs más taktikai variációnk mint a 3-5-2? Conte, vagy helyettesei nem mernek/tudnak taktikát váltani menet közben? A mostani szezonban, ha megszerezzük a vezetést, szinte minden meccsen visszaállunk, miért? Tavaly pontosan azzal lettünk bajnokok, hogy mindenkinek annyit rúgtunk amennyit csak bírtunk, most miért nem? Megjegyzés: Igazából ezen a meccsen teljesen mindegy volt, hogy Asa és Lichti hogy játszik, hiszen a beadásaikra senki nem tudott volna érkezni. Vidal és Marci messze volt, Gio-nak fizikailag képtelenség ezt a feladatot ellátnia, Vuci sem az a kimondott befejező csatár. Szabadrúgásaink: Mióta nincs DP egy kalap szart érnek! Pirló 5-ből 2-szer talál kaput, abból az egyiket leveszi mellel a kapus. Rúghatná néha esetleg Gio. Szögletek: 12-ből egy veszélyes. 10-et a rövid sarkon fejel ki a védő, tehát szarok. Korábban voltak tetszetős és eredményes variációink szögletekre. Nem értem miért álltunk át a "Pirló tekerje be a rövidre" variációra, meddő! Egyenlőre ennyi!

273242 2012.11.05. 11:53:29

[t.junior](#963891): Azt nem mondanám, hogy egy mérkőzésből, mert bár csak az Inter ellen lett cumi, azért ne felejtsd el, hogy a Catania meccset nem a Juve, hanem a játékvezető nyerte meg. Akkor nyugodtan idevehetjük a dánok elleni arcpirító betlit idegenben, illetőleg azt, hogy a Bologna-t az utolsó utáni pillanatban tudtuk csak megverni. Számomra az ukránok elleni hazai remi( a játék képe alapján inkább veresség) sem azt mutatta, hogy minden tökéletes rendben van. Mint ahogy írtam a játék képével vannak problémák. Az, hogy a Róma támadógépezete három góllal jobb csak, az egy statisztika. A lejátszott mérkőzések alapján sokkal összerakottabb, szervezettebb az előre(!) játékuk, lényegesebben kreatívabbak a támadó harmadban. Sok olyan meccs volt idén, ahol a Juve csak presszionált vagy ha úgy tetszik felőrölte ellenfelét de igazi kreativitást nagyon keveset látni. És igen bármennyire is rossz leírni, én eddig azt gondolom Asamoah, Isla és Giovinco sem szolgálta meg az értük leperkált kavicsot. Remélem ez változik, de momentán nem tenném a kirakatba ezeket az igazolásokat.

273242 2012.11.05. 11:53:30

[t.junior](#963891): Azt nem mondanám, hogy egy mérkőzésből, mert bár csak az Inter ellen lett cumi, azért ne felejtsd el, hogy a Catania meccset nem a Juve, hanem a játékvezető nyerte meg. Akkor nyugodtan idevehetjük a dánok elleni arcpirító betlit idegenben, illetőleg azt, hogy a Bologna-t az utolsó utáni pillanatban tudtuk csak megverni. Számomra az ukránok elleni hazai remi( a játék képe alapján inkább veresség) sem azt mutatta, hogy minden tökéletes rendben van. Mint ahogy írtam a játék képével vannak problémák. Az, hogy a Róma támadógépezete három góllal jobb csak, az egy statisztika. A lejátszott mérkőzések alapján sokkal összerakottabb, szervezettebb az előre(!) játékuk, lényegesebben kreatívabbak a támadó harmadban. Sok olyan meccs volt idén, ahol a Juve csak presszionált vagy ha úgy tetszik felőrölte ellenfelét de igazi kreativitást nagyon keveset látni. És igen bármennyire is rossz leírni, én eddig azt gondolom Asamoah, Isla és Giovinco sem szolgálta meg az értük leperkált kavicsot. Remélem ez változik, de momentán nem tenném a kirakatba ezeket az igazolásokat.
süti beállítások módosítása