bntemp

bntemp

Ó-ó-ó-ó-ó, rotáció

2012. október 07. - s4tch

Mostanában Claudio Filippi, a csapat kapusedzője a soros: újabban a sármos úriembert delegáljuk sajtótájékoztatókra. (Zeman persze ebbe is belekötött, mielőtt beleszaladt a középpályás dominancia rikító masnijával átkötött késbe múlt hétvégén. Stilo Juventus, nesze!) Mikor Filippit a mai összeállításról kérdezték, az érdeklődő újságíróknak azt találta mondani, a kezdőcsapatban egyetlen biztos ember van, mégpedig a világ legjobb blogjának hímkoszorúja által egyöntetűen imádott Marrone. Mondjuk mi tudunk még egy tuti pályára lépőt.

Mostanában Claudio Filippi, a csapat kapusedzője a soros: újabban a sármos úriembert delegáljuk sajtótájékoztatókra. (Zeman persze ebbe is belekötött, mielőtt beleszaladt a középpályás dominancia rikító masnijával átkötött késbe múlt hétvégén. Stilo Juventus, nesze!) Mikor Filippit a mai összeállításról kérdezték, az érdeklődő újságíróknak azt találta mondani, a kezdőcsapatban egyetlen biztos ember van, mégpedig a világ legjobb blogjának hímkoszorúja által egyöntetűen imádott Marrone. Mondjuk mi tudunk még egy tuti pályára lépőt.

Mielőtt rátérnénk arra, milyen összeállításban tapossuk bele a Sienát saját stadionjuk dudvájába, emlékezzünk meg az olaszok sportdöntőbíróságának péntekre megszült ítéletéről: Conte eltiltását hosszú cirkusz után 4 hónaposra mérsékelték, így trénerünk december 8-ától teljes erőből ordíthat Lucióval a partvonal mellől. Hogy ez a döntés kinek jó (senkinek), kinek az érdekeit szolgálja (senkiét), kinek a tekintélyét állítja helyre (senkiét), és legfőképp mennyire szolgáltat igazságot (semennyire), arról lehet vitatkozni. Mi, dúsgazdag újságírók egyszeri szurkolók kibírjuk valahogy ezt a két hónapot, és elnézve az eddigi mérkőzéseket, a spílereket sem kell halálra félteni a bajnokikon. A négy BL-meccs, különösen az ukrán túra viszont necces lesz Conte nélkül - igaz, elnézve a Sahtar érett, összeszokott, dinamikus fociját, nyilvánvalóan vele sem lenne madártej könnyedségű a donyecki cudar hideggel súlyosbított randi, és akkor a másik szovjet csapat elleni, ideális esetben tét nélküli zárófordulóról még nem is beszéltünk.

Viszont ahogy a Labdarúgóedzők Nagy Közhelyszótára mondja, mindig a soron következő, 90 percig tartó, gömbölyű labdával játszott meccs a legfontosabb! A Siena bár csak két pontos, mégsem nyeretlen: jelen pontszámukat az induló -6-nak is köszönhetik. Cosmi - Buffon segítségével - már tavaly megviccelt minket a szintén kieső helyen álló Lecce trénereként, úgyhogy keressünk gyorsan egy másik kapaszkodót a közelmúltból. A konstans kosárlabda-lázban égő, nem mellesleg gyönyörű kisvárosból tavaly Matri góljával soványka győzelemmel távoztunk, és ha ritka őszinte pillanataimban kérdezné valaki, azt az eredményt most is aláírnám. Annál is inkább, mert az elmúlt hetekben nem egyszer láthattuk (sőt, meg is énekeltük), ahogy a legjobbnak tartott 11-hez képest néhány ponton megvariált Juventus amúgy magabiztos láncfűrésze meg-megakadt olyan göcsörtökben, mint például a Vucsinics beállítása után kivégzett, de addig igencsak fickós Genoa. Azt is láthattuk, ahogy a Sahtar szétfutotta a középpályánkat, legfőképp Vidalt, akinek ma az edzői stáb szerint is feltétlenül pihennie kell. Vidal szükségszerű jegelésén túl csak két tényező köti meg Contéék kezét: Bonucci sárgák miatt eltiltott, Pepe még pár hétig sérült; a többiek rendelkezésre állnak.

Azt már tudjuk, hogy Bonu helyén Marrone fog kezdeni - és nagyjából ennyi, ami biztos. Ne essünk ki a fotelből, ha Lucio akár Barza, akár Chiello helyett megjelenik az Artemio Franchi kivetítőjén. Egy Lucio-Marrone-Chiellini védőhármas izgi lenne, ilyet még úgysem láttunk idén. Amúgy Bonucci eltiltásával az már teljesen biztos, hogy cserékkel nem lehet meccs közben visszaállítani az elméletileg legerősebb csapatot - persze ezzel nem kell foglalkoznunk, lévén mindig a pályán lévő 11 a legerősebb! Az ötfős középpályán semmi sem tuti: pár napja még azt olvastuk, hogy Pogba mindenképp pályára lép már 15:00-tól, de erre se vegyünk mérget. A két szélre pénteken még a legtöbb lap a két ex-udineit írta, a gazzetta találgatós oldala viszont Forrestet és DC-t várja a vonal mellé. A középső trióra a végtelenhez konvergáló számú kombinációt tudnánk felírni: Vidal kivételével bárkivel számolhatunk. Pirlóra mondjuk igazán ráférne a pihi, kemény és számító férfiakhoz méltó módon nem különösebben szomorkodnánk, ha valami mondvacsinált ürüggyel kihúzná magát a válogatott kötelezettségek alól. Szóval középre ugyanúgy esélyes egy Pogba-Pirlo-Marcsi trió, mint egy Giak-Pirlo-Marcsi, de egy Giak-Pogba-Marcsi soron sem botránkoznánk meg.

A támadók közé - feltehetően tanulva a genoai homályból - Vucsinicset nagy valószínűséggel nevezni fogja Conte. A tavaly szeptemberben győztes gólt szerző Matrinak kevés, Giovincónak is csak alig több esélye van bekerülni a mai csapatba; vagy Quagliarella fog kezdeni, vagy végre a parti elejétől bemutatkozhat a dán herceg. Ennyi variálás után egy Peruzzi - Ferrara, Marrone, Montero - Camoranesi, Conte, Zidane, Tacchinardi, Nedved - Di Vaio, Trezeguet kezdőn sem húznánk fel a szemöldökünket. Egyedül a Sydneyben pénteken vesztes meccsen bemutatkozó Del Pieróra nem számítunk.

A poszt címét ez a remekmű ihlette:

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr628240342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338144 2012.10.07. 11:50:40

Remek ez a mai csapat, de ez a "Camoranesi, Conte, Zidane, Tacchinardi, Nedved" középpálya azért rohadtul odavágos lenne :D Persze a fent említett csatársorért is adnék egy havi fizut legalább :)

340942 2012.10.07. 12:30:37

Nekem a címből más jutott eszembe. :) O-o-o-o Oshikuru!! :D

334417 2012.10.07. 13:10:31

"Hogy ez a döntés kinek jó (senkinek)" Én például örülök neki, hogy a szezon lényegi részében már Conte lesz a padon, mégha ez az egész ügy abszurdságát nem is változtatja meg. Egyébként a Donyeck ellen lesz a záróforduló.

335692 2012.10.07. 14:22:25

A mai mérkőzés során számomra egy pontban találkozhat az anyagi és lelki kielégülés (ha kellően szimpatikus lesz a játékunk, még akár egy harmadik fajta is bejátszhat :D): -1.5 gólos hendiből tettem meg magunkat! 0-2!

347392 2012.10.07. 15:36:54

Vucinic bálnafos Giovinco libafos

348257 2012.10.07. 15:47:35

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

347392 2012.10.07. 15:48:33

szép gól. megérdemelték. meg mi is.

346514 2012.10.07. 16:09:16

"és akkor a másik szovjet csapat elleni, ideális esetben tét nélküli zárófordulóról még nem is beszéltünk." Csakhogy ez a zárómeccs a Sahtar elleni idegenbeli csörte lesz, mert a BL-ben A,B, C, C, A, B a sorminta, azaz az oda-visszavágós 3-4. kör után először az 1. forduló visszavágója (Chelsea) jön, aztán a 2-é. Szóval a dánok ellen kötelező a 6 pont, után a Chelsea ellen hazai pályán harcolhatjuk ki a továbbjutást vagy megyünk ki-ki meccset játszani Ukrániába. Egyébként pont olyan szarok vagyunk, mint hétközben, csak a Siena annyival gyengébb, amennyivel többet van nálunk a labda. Jön az első hullámvölgy?

258945 2012.10.07. 17:43:38

[juventino_1897](#937952): feltételezem arra gondoltak, hogy ha otthon elkapjuk a Chelsea, a Shaktar meg otthon vagy idegenben megveri őket, akkor ukrajnába tét nélkül megyünk, persze ehhez oda vissza kell verni a dánokat

262910 2012.10.07. 18:20:45

[t.junior](#938201): nem, egyszerűen elbasztam, Pagliuca mellett ezt is. Az összefoglaló pontosabb lesz, ígérem. Aki hibát talál benne, megerőszakolhat.

347794 2012.10.07. 19:48:32

[juventino_1897](#937952): Szerintem igen,olyan szarok voltunk mint hétközben.A vége már egy vízilabda meccsre hasonlított.Hála az égnek van egy Marcink,akit hétről hétre hozza azt amit más nem.Mirko???Legalább most Gio volt önmagához képest jó.Ha ez hullámvölgy akkor ba*hatjuk.A védelmünkre ki sem térnék,mert o.k,hogy Marrone hátvédként kezdett,de ez mi volt?A Siena egyébként nagyon szimpatikusan játszott és a végéig ügyesen tömörültek,azon rimánkodtam,hogy ne másoljuk le a lilák ellen mutatott produkciónkat.

346364 2012.10.07. 20:41:13

[Dagobahrendszer](#937916): Pontosan. Ennyit Matri is tud, de lehet hogy Bendtner is csak azt nem láthatjuk. Gio és Vuci felé úgy néz ki töretlen a bizalom. Télen le kell igazolni azt a bizonyos klasszis csatárt és akkor talán Vuci összefossa magát annyira, hogy játssza amit tud (az sztem igen magas szint). Gio eladását lassan elő lehet készíteni, ha így folytatja nyáron mehet vissza a Parmaba (sajnos).
süti beállítások módosítása