bntemp

bntemp

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél

2012. október 03. - s4tch

Szenvedős meccsen szerencsével egy pontot szerzett a Juve kedd este a BL-ben: a Sahtarnak több helyzete volt, többet birtokolták a labdát, több párharcot nyertek. Dino Vercotti szerint az ukránok voltak az eddigi legerősebb vendégcsapat, akik a Juventus Arenában jártak - erről és másról is szólunk egy pár szót az értékelésben.

Szenvedős meccsen szerencsével egy pontot szerzett a Juve kedd este a BL-ben: a Sahtarnak több helyzete volt, többet birtokolták a labdát, több párharcot nyertek. Dino Vercotti szerint az ukránok voltak az eddigi legerősebb vendégcsapat, akik a Juventus Arenában jártak - erről és másról is szólunk egy pár szót az értékelésben.

Némi meglepetésre nem telt meg a stadion a meccsre, mintegy 30 000 néző volt csupán a lelátókon - állítólag a magas jegyárak miatt alakult ez így. A szurkolók ezúttal is fejjel lefelé kifüggesztett transzparensekkel tiltakoztak az ellen, hogy be akarják tiltani a nagyrudas zászlókat az olasz stadionokban.

A Roma elleni fölényes siker alapján úgy tűnt, hogy több játékosunk (pl. Pirlo, Matri) is kifelé kászálódik a gödörből, míg Vucsinics, Vidal és Marchisio továbbra is jó formában vannak. Ez alapján joggal reménykedhettünk abban, hogy a két, hosszú ideje veretlen csapatból mi leszünk a jobbak. Nem egészen így történt.

Eleve meglepően kezdődött a meccs, a vendégek léptek fel kezdeményezően, és rendre sikerült létszámfölényes helyzeteket kialakítaniuk - leggyakrabban talán a védelmünk jobb oldalán sikerült nekik ez. Pirlót követő emberfogással őrizte Mkitarjan - ezzel az ukránok beáldozták az egyik legveszélyesebbnek tűnő emberüket. Ugyanakkor braziljaik kiválóan játszottak: Willian folyamatos veszélyt jelentett, Fernandinho pedig uralta a középpályát. Talán a játék meglepő alakulása miatt, talán más miatt, de a lelátói hangulat meglepően hűvös volt. Voltak pillanatok, amikor szinte síri csend uralkodott a stadionban.

A szerencse már az első negyed órában a Juve mellé állt: Willian ellökése/lerántása/elsodrása tizenegyest és akár piros lapot is érhetett volna Lichtsteinernek, de a játékvezető megkönyörült a Juventuson. Már ekkor feltűnő volt, hogy nem sikerül megtartanunk a labdát, és a szokásokkal ellentétben az ellenfél irányítja a játékot. Sokat futva szinte mindig szorosan visszazártak, így rendre jelentős létszámfölényben voltak a saját tizenhatosuknál. Attól sem riadtak vissza, hogy test-test elleni küzdelemmel, apróbb szabálytalanságokkal lassítsák a Juve támadásépítéseit. Ezúttal tényleg igaz volt, hogy minden centiméternyi előrehaladásért vért kellett izzadnia a csapatnak. Ráadásul a Sahtar játékosai jó helyezkedéssel, sok és gyors futással jól zárták a passzsávokat is.

Persze gyors játékkal lehetett volna esélyünk, de ez csak nagyon ritkán jött össze, mivel többen is gyengén játszottak. Lichtsteiner kifejezetten rosszul játszott az első félidőben, Asamoah nagyon bátortalanul kezdett, Pirlót többnyire szorosan őrizték, Vidal pedig aktív volt ugyan, de sokat hibázott. Az sem működött, ami Conte válasza szokott lenni Pirlo őrzésére: azaz Bonucci és Vucsinics aktív részvétele a támadásépítésben. Egyrészt túl nagy volt a távolság a védők és a támadók között, ami a szokásokkal ellentétben hosszú indításokra, előrevágott labdákra kényszerítette a csapatot, másrészt Vucsinics fáradtan és rossz felfogásban játszott.

 

Nem volt meglepetés, amikor a Sahtar megszerezte a vezetést, viszont nekem pl. az járt az eszemben, hogy hogyan fogunk mi gólt lőni? Ahogy a spanyol inkvizícióra, így Pirlo és Bonucci szögletvariációjára sem számítottam - és a vendégek sem. Némiképp feljavult a játékunk, és a félidő végén Bonucci majdnem megszerezte a második gólját is. Ekkor abban bíztunk, hogy a vendégek elfáradnak a második félidőre.

Úgy tűnt, ez be is jön, mert visszaálltak, csak Luiz Adrianót hagyták hátul, és a játék áttevődött az ő térfelükre, szerencsére Lichti feljavult, így a jobb oldalunk veszélyesebbé vált. Viszont tiszta lövőhelyzetet alig sikerült kialakítani, Vucsinics teljesítménye pedig még az első félidőhöz képest is visszaesett, gyakorlatilag nem volt hajlandó futni, és akkor vették el tőle a labdát, amikor akarták. Carrera le is cserélte mindkét támadóját, de igazi változást nem sikerült elérnie: Quagliarella észrevehetetlen és megjátszhatatlan volt, Giovinco pedig ugyan aktív volt, de egyrészt többször is rossz megoldást választott, másrészt nagyon nem kedvezett neki, hogy a játékvezető engedte a kemény játékot - ugyanis egyetlen szabálytalanságot sem fújt le ellene. Nagyjából a félidő feléig volt némi esély a második gólra, aztán viszont megint a vendégek jöttek, rácáfolva arra, hogy fáradtak lennének. Mkitarjan egyre többször lépett el Pirlo mellől, Willian továbbra is veszélyes volt - labdával rendre lefutott mindenkit. A Sahtar lőtt két kapufát, kihagyott néhány nagy lehetőséget, így a döntetlen mindenképp a Juvéra nézve hízelgő. A kulcsjátékosaink fáradtak voltak, egyedül Marchisio és a védelem hozta magát. Az, ami az olasz bajnokságban működik, nem jött be: alig sikerült a védelmet megbontani a szélre kitolt labdákkal, Pirlo szerepét nem sikerült senkinek átvenni, és míg egy átlagos bajnokin viszonylag sok lövőhelyzete van a Juvénak, addig most elvétve akadt ilyen. Lassúak voltunk mind futósebességben, mind gondolkodásban. És persze kiderült, hogy a Sahtar tényleg erős csapat, kiváló, gyors, erős és labdabiztos játékosokkal.

De Király Gábor örökbecsű gondolatait felidézve: előre kell néznünk – a csapat számára ma reggeltől új időszámítás kezdődött, csak az előttük álló feladatokra szabad koncentrálniuk, és nem szabad azon rágódni mindazon, ami immár a múlt része. A továbbjutás szempontjából nem túl jó dolog otthon ikszelni, de a tegnapi játékával a Chelsea ellen sem esélytelen a Sahtar, így lehetnek még meglepetések a csoportban - hiszen ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél! A Juve dolga, hogy hozza a dánok elleni két meccset, és reménykedjen pl. abban, hogy Ukrajnában több területünk lesz a kitámadó Sahtar ellen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr978240336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

339362 2012.10.03. 09:26:16

Megláttuk, mennyit ér ez Európában... :(

348087 2012.10.03. 09:34:16

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél.

346364 2012.10.03. 09:39:26

Azért még nem kell temetni a csapatot. Ez a Sahtar jobb játékot mutatott be, mint angliában anno a Chelsea. Lesznek itt még "körbeverések". Chelsea-t itthon verni kell + a dánokat oda-vissza, akkor nagy eséllyel továbbjutunk. Nem megoldhatatlan feladat. Matri-t kár volt lecserélni, sztem nem volt rossz (legalábbis a többi csatárhoz képest nem volt rosszabb). Bendtner Matri kettőst kellett volna cserélni, látszott, hogy a beívelt labdáknál (lásd szögletek) nincs a helyzet magaslatán a Sahtar. Lichtitől jöttek a beadások (mondjuk rosszak: lapos, pontatlan)Bendtner és Matri inkább képesek ezekre odaérni, mint Gio és Q. Bonucci hatalmas gólt lőt, de védelemben borzasztó volt. A Gio felé előreívelt labdáitól pedig kirázott a hideg (könyörgöm 160 cm az ember), volt olyan pillanat amikor arra gondoltam még egy Bonu előreívelés és lekapcsolom a TV-t. Asamoah 2-szer próbált egy-egy ellen támadni, ami sikerült is, nem értem miért nem próbálta többször. Nagyon visszafele játszott, pedig hát ha valaki akkor Chiellini az akiben lehet bízni, hogy a nehezebb feladatokat is megoldja (egyedül).

348085 2012.10.03. 09:40:29

Már megint nagy a pofátok!

337297 2012.10.03. 09:43:32

Ezt is összecsalta nektek Moggi! Szerintem még 2 meccs alapján sem láttuk meg, hogy ez mennyit ér. Én legalábbis egyetlen fos meccs alapján nem ítélkezek, majd 5-6 forduló után kiderül, hogy mennyit érünk. :)

346364 2012.10.03. 09:44:07

[juuvee](#934263): Igen megláttuk! Veretlenek vagyunk eddig európában is. Tőlünk többre tartott csapatok is "szenvednek" a BL-ben (lásd. pl.:Bayern, előző fordulóban Barca...stb.). Az a lényeg, hogy a továbbjutás meg legyen, az pedig bőven meglehet még. Úgy látom általános dolog európában az ukrán és orosz csapatokat alulértékelni, pedig jelenleg igen jó erőt képviselnek és évek óta résztvevői az európai kupasorozatoknak.

347392 2012.10.03. 10:08:46

Ha Muntari gólját megadták volna!

337455 2012.10.03. 10:13:43

Hülye vagyok, ezért inkább hozzá sem szólok! Csak annyit, hogy szerintem ha a szurkolók normálisabbak tegnap és nem nézőknek mentek volna ki, hanem szurkolóknak, akkor tudtak volna annyi pluszt adni a csapatnak, amivel meg lehetett volna a 3 pont :( Nagyon fog még hiányozni ez a 2 pont a továbbjutáshoz.

347794 2012.10.03. 10:21:06

[JUVEloko](#934272): Mint írtam szerintem rövid a padunk minőségi csatárok terén.Ez BL-szinten elég arra,hogy veretlenek maradjunk,de arra nem,hogy potenciálisan ott legyünk a legjobb 4 európai nagy csapatban.A körbeverések tekintetében én is reménykedem,de hát a Juvéról beszélünk,nem nekünk kéne más csapatok hibáira apellálni,hanem nekik tartaniuk tőlünk:(

346607 2012.10.03. 10:25:37

A szenvedést nézve tegnap azon gondolkodtam, hogy idén hagyni kéne még ezt a BL-t a picsába. Legyen meg a scudetto, a BL-ben meg játsszanak a cserék.

346364 2012.10.03. 10:33:12

[chicharito74](#934300): Hát igen, de ez van ebből kell gazdálkodni. A BL-hez azért kell a szerencse is. Nézzük meg csak a 2011/12-es kiírás eredményét. Én reálisan nem várom a csapatot a legjobb 4 közé. Sztem még nem tartunk ott, pont azért amit írtál. A 16 közé menni kéne az önbizalom és a "sikeres" visszatérés miatt, ott pedig lesz ami lesz alapon, oda-vissza vágós rendszerben sok minden szerepet játszik. Ehhez idén ismét meg kellene nyerni a bajnokségot, ez nagyon fontos lenne szerintem. Egyrészt most nagyon jó esély van rá, egyedüli konkurenciának a napoli tűnik, ilyen helyzet nem fog sokszor adódni, ki kell használni. Jövőre akár a bajnokság kárárs is némi erősítéssel meg lehet célozni a, lehető legjobb BL szereplést. Kb. véleményem szerint itt tart most a csapat, ezt lehet elvárni tőlük, ami azért valljuk be igen csak szép teljesítmény lenne.

348019 2012.10.03. 10:33:16

Istenfaszámár.... Úgy unom ezt a hurráoptimizmust... Senki ne mondja hogy a Juvénak nem voltak helyzetei... Marci 2 méterről lőtte fölé, majd kibaszottul lemaradt egy lichti beadásról amit ha nem értetlenkedik, akkor simán megvan. ott voltak a helyzetek, és valószínű, hogy ott is lesznek, szokni kell még ezt a bl-t. faszomatmár mintha a juve nem x-elhetne mert az ciki.... mindenki mennyen át akkor a bayern blogra is hogy mekkora egy fostalicska a csapat...

346364 2012.10.03. 10:35:13

[daneeka30](#934302): Ilyet nem tehet meg egy JUVENTUS kaliberű klub, ezt Te is tudod. A BL az európai foci csúcsa, és amelyik csapat az elitbe kíván tartozni nem veheti félvállról a BL-t. Az olasz kupát, na azt hagyni kell majd a cseréknek + ifiknek.

346364 2012.10.03. 10:38:00

[Biankaneni](#934305): Persze, hogy voltak, de ismerjük el partiban volt a sahtar. Igazságos döntetlen lett. Persze jobban örültem volna egy szerencsés/igazságtalan/bármilyen JUVE győzelemnek.

338211 2012.10.03. 11:40:37

Ha oda-vissza verjük a dán csapatot (amire azért van esély), akkor csak annyi kell, hogy egy meccset még nyerjünk a Chelsea - Sahtar kettős ellen (11 pont) vagy egyiktől se kapjunk ki (10 pont). Így biztos továbbjutók vagyunk, maximum második helyen megyünk tovább. Én ennek jobban is örülnék, februárban jöjjön egyből egy nagyágyú (Barca, MU, Real) lássuk végre mennyit is ér ez Európában. Ha ott is helyt állunk, akkor érdemes energiát és bajnoki pontokat fektetni a BL-be, ha viszont ilyen csapat ellen alulmaradunk, akkor már jobb a tavasz elején feladni, ne b@sszuk el a bajnokságot is. (A BL legjobb 16 nekem bőven vállalható eredmény idén.) Illetve csoport másodikként úgy néz ki lehet kapni majd a BATE-t is :D, ha valaki egyszerűbb ellenfelet szeretne. A meccset egyébként nem láttam, de nekem kicsit a Nápoly elleni kupadöntőre hasonlít, csak most szerencsésebbek voltunk. Nagy lett a mellény, csökkent a koncentráció és jött a pofon. Most újra gatyába rázódnak a fiúk és a maradék 4 BL meccsen felszántják a pályát. Szerintem ez a botlás jókor jött, főleg, hogy a szerencse és a hazai pálya miatt nem vereség csak X lett belőle.

338211 2012.10.03. 11:41:40

[Chievo&Juve](#934356): egyébként is az a Juve módi, hogy 2 győzelem 4 dönttetlennel megy tovább a csapat. :P

348019 2012.10.03. 12:31:30

[JUVEloko](#934311): azt én sem állítottam, hogy ez az eredmény kielégítő lenne, és hogy ez így rendjén van. Én csak azt mondom hogy várjunk picit, és szerintem ugyanannyira volt szerencsés mind a két csapat (pl. matrit konkrétan lehorgászták a kezénél fogva...) Úgy summáznám, hogy mi összjátékunk (amikor persze volt neki tér) jobb volt, ők viszont veszélyesebbek voltak... Kell ennyi, ne feledjük hogy újoncok vagyunk. És azt sem hogy Vidal-nak annyira azért nem ment, és hogy ez nem volt a maximum, és hogy conte még nincs a padnál. Ebben a csapatban van még bőven, csak meg kell találni a módját, hogy hogy hozzák ki belőle. Igen ez igazságos volt. A játékunk nem volt ciki, se szégyen. Most ez így jött össze... Éltünk már ennél rosszabb időket, most meg azon sajnálkozunk hogy a Bl egyik szerintem legnagyobb "meglepetés" csapatával döntetlent játszottunk. Egyébként azt is megkockáztatnám hogy a Shaktar a Chelsea-nél is veszélyesebb csapat... Forza Juve! :)

346607 2012.10.03. 13:40:11

[JUVEloko](#934309): Sajnos azt látni, hogy a hétközi meccseken csak szenved a csapat. Nem kéne a Napolinak átengedni a scudettót... A dánok ellen kötelező a 6 pont. Viszont a tegnapi játékkal benne van egy csúnya zakó is Ukrajnában.

347595 2012.10.03. 13:50:56

Valahogy pont az hiányzik, amivel tavaly a Juve a többi csapat fölé nőtt, hogy képes legyen meccs közben taktikát változtatni. Az öreg, rutinos Lucescu szépen kitalálta mivel lehet megfogni a 3-5-2-t. Pont ezért hiányzik nagyon Conte (innen is gratula az olasz szövetségnek az egyetlen ütőképes BL csapat kiheréléséhez) a kispadról. Remélem nem hitte el, hogy ez a felállás maradhat most már örökre. Nagyon nagy hiba volt hagyni ennyire széthúzni a mezőnyt, így a fürege lábú középpályások villámgyorsan átszaladtak rajtunk. Volt olyan, hogy Lichti, Asamoah még az ellen tizenhatosa körül bóklászott, Vidal zavarta a kapust (Vidal????), a kócos kisgyerek közben masnit kötött a 3 csatahajó szinten kanayarodó védőink lábára.

347794 2012.10.03. 16:31:50

[Chievo&Juve](#934358): Való igaz:)Csak most kicsit nagyobb volt bennem az elvárás a csapat felé:(

339362 2012.10.03. 17:11:41

Aki tovább akar jutni a csoportból, annak otthon az ukrán bajnokot le kell vernie, függetlenül attól, hogy az ukránok igen jók. Nem is az 1-1 a legnagyobb baj, hanem az, hogy lefociztak minket otthon.

334417 2012.10.03. 18:17:14

[juuvee](#934589): A 10-10-es kapuralövési arány is ezt mutatja.

334417 2012.10.03. 18:23:02

"A Sahtar lőtt két kapufát" Melyik volt a második? "kihagyott néhány nagy lehetőséget" Mi nem? Marchisio 2x, Bonucci, Matri csak így hirtelen.

346607 2012.10.03. 19:55:47

[juuvee](#934589): Pontosan erre gondoltam én is. Meg kell azzal barátkozni, hogy a Juve már (és még) nem tartozik az európai nagycsapatok közé. Lehet elődöntőt várni, de akkor nagyobbat koppanunk majd, mint 7. helyes idényekben.

336677 2012.10.03. 20:12:51

[calciodirigore](#934630): az első kapufa: Willian 20-ról, a bal oldali kapufát kívülről érte a labda. a második: az utolsó percben, a saját játékostársáról elé pattanó labdát a felső lécre lőtte ugyancsak Willian

338554 2012.10.03. 21:21:48

Az én vágyam egy MU a 16 közt és Madrid a 8 közt, mindkettő Juve továbbjutással. Az első RvP miatt, a másik pedig a tradíciók miatt. Szép álmok..

275991 2012.10.04. 11:43:27

Én Juventus-Dortmund meccset akarok látni az idén! :)

334417 2012.10.07. 13:11:20

[_Tyler](#934745): Kösz!
süti beállítások módosítása