bntemp

bntemp

Darth Vader a lovát ugratja

2012. szeptember 22. - s4tch

Az, hogy Delneri alatt sportot űztek a Juve szívatásából, azért sem meglepetés, mert Mr. Nemtom szívéhez közel áll a Chievo, meg azért sem, mert az egy szar Juventus volt. A mumus-státuszhoz az is kellett, hogy a tavaly bivalyerős Juve se tudja egyszer se legyőzni, sőt, Torinóban az egész idényben a Chievo volt a legközelebb a győzelemhez. (Lásd Bálnafos c. írásunkat tavalyról)

Hajlunk a feltételezésre, hogy a veronaiaknak nem véletlenül van a címerükben Darth Vader lovon, márpedig a Jedi nem komálja az ilyesmit. A szóvirágok után zanzásítva kijelenthetjük, hogy utálunk a Chievóval játszani, szombat este mégis muszáj lesz.

Az, hogy Delneri alatt sportot űztek a Juve szívatásából, azért sem meglepetés, mert Mr. Nemtom szívéhez közel áll a Chievo, meg azért sem, mert az egy szar Juventus volt. A mumus-státuszhoz az is kellett, hogy a tavaly bivalyerős Juve se tudja egyszer se legyőzni, sőt, Torinóban az egész idényben a Chievo volt a legközelebb a győzelemhez. (Lásd Bálnafos c. írásunkat tavalyról)

Hajlunk a feltételezésre, hogy a veronaiaknak nem véletlenül van a címerükben Darth Vader lovon, márpedig a Jedi nem komálja az ilyesmit. A szóvirágok után zanzásítva kijelenthetjük, hogy utálunk a Chievóval játszani, szombat este mégis muszáj lesz.

Leszámítva, hogy a semmit egészen magas szinten ragozó veronaiak általában sikerrel szugerálnak minden lebíró nihilizmust ellenfeleikbe, azért olyan nagyon tartani nem kell tőlük. Sőt, itt a remek alkalom, hogy megtörjük a Chievo elleni sorozatot, méghozzá azzal, hogy a B csapattal kipicsázzuk őket jó alaposan.

A Genoa elleni meccs előtt felsorolást felidézve mondjuk ki, kemény sorozatot kezdtünk meg a Chelsea ellen. Szerdától számított két hét alatt jön még a Fiorentina, a Roma és a Sahtar, azaz 14 nap alatt öt kemény meccsen mérhetjük le, mennyire sikerült megerősíteni a keretet. Mivel a mögöttünk hagyott két hét (a válogatottakkal együtt) szintén 2-3 naponta szólította pályára a játékosaink egy részét, indokolt több kulcsember teljes, vagy részleges pihentetése: Pirlo biztosan nem fog játszani, Vidal ugyan a keretben van, de nem valószínű, hogy beáll, Lichti és Barza is pihenőt kap, és Giovinco sem lesz ott a kezdőben. Azt nem tudjuk, hogy Marchisiót mivel táplálják, de ő a Gazzetta szerint ott lesz a pályán, ez szeptemberben már a hatodik meccse lesz.

A helyetteseket helyezzük egyből kontextusba:

Buffon – Caceres (Lúcio), Bonucci, Chiellini – Isla, Marchisio, Pogba, Giaccherini, Asamoah – Quagliarella, Vucsinics (Matri?)

Az Ingyán mellett a sebessége szól, amire a tipikusan kontrákra építő Chievo ellen szükség lehet, Isla pedig pont annyival jobb Lichtinél támadásban, amennyivel gyengébb védekezésben, így az ő játékára elsősorban a gyengébb csapatok ellen kell számítani. Pogba játékát reszketve várjuk, hiszen nemcsak igen ritka, hogy egy 18 éves gyerekét két európai sztárklub üsse-verje egymást hónapokon keresztül, de az előszezonban úgy láttuk, valóban komoly potenciál van a Vieira-klónban. Giaccherini a mezőny egyik legjobbja volt a legutóbbi B-csapatos meccsen (Genoa), bár az ő játékában megint ott lesz a veszély, hogy nem lesz a pályán igaz védekező középpályás.

Quagliarella megérdemli, hogy kezdjen, és nem csak azért, mert iszonyú fontos gólt lőtt Fulhamben, hanem Giovinco formája miatt is. Reméljük, megérzi a vérszagot, hogy most visszaszerezheti elvesztett helyét a kezdőben. Én nem feltétlenül kezdetném Vucsinicset sem, bár az ő helyzete inkább Asamoah-jéra emlékeztet, azaz egy gyengébb meccs után talán jót tesz neki, ha villoghat egy sort.



Quags ilyeneket tud Vaderék ellen

Bízom benne, hogy a fentieken kívül játéklehetőséget kap Marrone, és legfőképp Bendtner, akinek biztos szú van már a seggében, hogy bemutatkozhasson a világ legnagyobb klubjában. Ezen a meccsen amúgy is a csatársor megfelelő összetétele lesz a győzelem kulcsa, hiszen várhatóan 97 százalékban a Juventusnál lesz a labda, 67-szer fogják kapura lőni a labdát a játékosaink, és a második félidőben Buffon lenyeri a kapuja mögött gubbasztó fotós gatyáját ultiban.

Szerintünk egyébként nyerünk. De jó nehezen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr608240302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

348087 2012.09.22. 13:11:17

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

348087 2012.09.22. 13:12:33

gyön az UEFA-vájrus, gyenge teljesítmény, vérszomjas ellen. itt az első zakó. meg is teszem, majd megírom, mennyit nyertetek nekem. ;)

338765 2012.09.22. 13:52:18

Sima lesz ez meglássátok! 3:1 ide

258945 2012.09.22. 15:07:10

Amit idén láttam a Chievoból, azt mutatta hogy jelenleg a semmit sem tudják már ragozni. Inkább önmagunktól félek, ez a minden ellenfél játékos a saját térfelén játék ellen általában borzasztóan szenvedünk.

334474 2012.09.22. 17:00:43

Ezen a Darth Vader lovon dolgon még mindig sírva röhögök.

334376 2012.09.22. 20:34:51

Ezen a szinten már nincs könnyű ellenfél. Nincs valami tuti szopkesztes linketek? Kicsit szar hogy nincs sportklubom...

341788 2012.09.22. 22:22:32

Quagliarella újra a régi formájában van! Erre szerintem senki se számított, hogy ő lesz az új szupercsatár.

334474 2012.09.22. 22:46:24

Nos így kell megnyerni egy mecset nagycsapatként. Tökéletes kontroll. A Pogbaval stabilizált középpálya mögött, a (tökéletesen játszó)védőhármas kényelmesen oktathatta az arra járó embereket, így még (az azért annyira nem rossz)Gia-t is elbírtuk. Csak idő kérdése volt, mikor akad be valami. Szerencsére még a görcsöléses időszak előtt megtörtént, így olyan nagyon meg se kellett izzadni Lichtéknek. Asamoah továbbra is ámulatba ejt. Tavaly Vidalra pörögtem így rá szezon elejétől. Most nála érzem a bassza meg mekkorát fogtunk ezzel a sráccal feelinget. Egyszerűen nem veszít párharcot és majd minden lövése, beadása és csele jó. Q pedig sztem valahol mindenkinek a szíve csücske volt így örülhetünk, hogy az utolsó utáni pillanatban bár, de úgy tűnik visszatért.

346514 2012.09.22. 23:02:45

Én is örülök Q remek formájának, Asamoah meg igazi gólpasszgép lett, Pirlo lassan felkötheti! :) Utólag már könnyen mondjuk, hogy tökéletes kontroll, de az első félidőben még úgy voltam vele, hogy ha nem is vagyunk Pirlo-függők, Szundi és Vidal együttes hiánya már meghozta az elvonási tüneteket. Ők Marcival olyan triót alkotnak, amit teljes egészében megbontani büntetlenül nem lehet, nem véletlen, hogy Vidal pályára lépése után rúgtuk a gólokat. Külön figyeltem Pogbát, nem rossz a srác, szépen osztja le a labdákat, de ha neki kellett kezdeményezni, bizony pontatlanságok is becsúsztak. Pont az ilyen meccsek miatt sajnálom Verrattit, a kis olasz nagyobb hatással van a játék képére, persze azt se feljtsük el, hogy a francia először kapott lehetőséget. Islával is elégedett voltam, szerintem Asamoah mellett ő is hasznunkra lesz, és ha Q így folytatja, elöl is rendben leszünk. Egy klasszis csatár azért elfért volna még a keretben. Négyből négyet nyertünk, megvan az olasz szuperkupa, remekül helytálltunk a BL-címvédő otthonában, azaz nem lehet panaszunk a kezdésre. Ha jövő héten még négy pontot bezsákolunk, én maradéktalanul elégedett leszek. Pontosabban maradéktalanul csak akkor, ha elkenjük Zemanék száját, Montellát bírom, de ettől a cseh okostojástól kiráz a hideg.

347794 2012.09.22. 23:09:44

Q mindig is nagy kedvencem volt,remélem tartós lesz a formája.Talán ez a magabiztosság hiányzott a kis csapatok ellen.O.k volt szenvedés,de azt legalább nagyképűen csináltuk:-)

346607 2012.09.23. 10:56:46

[nighshift](#923319): Na, mennyit? A Fiorentina ellenit is megteheted, az jó ómen :)
süti beállítások módosítása