bntemp

bntemp

Készüljünk fel Conte eltiltására

2012. július 27. - s4tch

Gondoltam, írok egy posztot a sorsolásról, de aztán rájöttem, hogy arról nem kell poszt, mert elég, ha mindenki megnézi, és kiválasztja, melyik meccsre akar menni. És ha menni akar, akkor megkeresi a JCH-t, és szerény összeg fejében hivatalosan DOC klubtag lehet, ami a jegy mellett egyéb előnyökkel is jár. Bővebben itt.

Szóval nem a sorsolásról lesz szó, hanem Contéről, és arról a nehéz helyzetről, amibe most valójában belekeveredett a Juventus. S4tchy pozitív, életigenlő szemléletétől ugyanis távol áll minden borús gondolat, így a posztjában is inkább annak örül, hogy Conte ártatlannak bizonyult a legsúlyosabb vádban. De itt nincs vége a történetnek.

Gondoltam, írok egy posztot a sorsolásról, de aztán rájöttem, hogy arról nem kell poszt, mert elég, ha mindenki megnézi, és kiválasztja, melyik meccsre akar menni. És ha menni akar, akkor megkeresi a JCH-t, és szerény összeg fejében hivatalosan DOC klubtag lehet, ami a jegy mellett egyéb előnyökkel is jár. Bővebben itt.

Szóval nem a sorsolásról lesz szó, hanem Contéről, és arról a nehéz helyzetről, amibe most valójában belekeveredett a Juventus. S4tchy pozitív, életigenlő szemléletétől ugyanis távol áll minden borús gondolat, így a posztjában is inkább annak örül, hogy Conte ártatlannak bizonyult a legsúlyosabb vádban. De itt nincs vége a történetnek.

Van egy olyan érzésünk, hogy Conte ártatlanságának bizonyításához feltétlenül szükség volt arra, hogy beismerje, igenis tudott a bundázásról. Ha belegondolunk, hogy a fél Serie B, és néhány A-s csapat is masszívan benne volt a buliban, tulajdonképpen eljárást indíthatnának a fél ország ellen, de Conte szerepe egészen más. És tartunk tőle, hogy ebből bizony eltiltás lesz.

A cremonai főügyész azt mondta, ő egy évre tiltaná el Contét – mindezt még akkor, amikor azt sem tudtuk, hogy bundázásért, vagy csak a hallgatásért. Most már tudjuk, hogy a bundázásban nem találták bűnösnek Contét – és Pepét sem –, ugyanakkor valószínűleg mindketten vétkesek a jelentési kötelezettség elmulasztásában, ami meglehetősen súlyos kihágás. Bonucci ugyanakkor szarban van, mert ellene büntetőeljárást indítanak a többi bundással együtt, így hiába örültünk neki, hogy kezdte összekapni magát, ahogy S4tchy is írta, rá valószínűleg hosszú eltiltás vár. Ezzel bővebben majd akkor foglalkozunk, ha már tudjuk az ítéletet.

Ha a fentieket elfogadjuk, sajnos tényként kell kezelnünk, hogy Contét és Pepét el fogják tiltani. Nem évekre, de néhány hónap igen valószínűnek tűnik. A találgatások igen szerteágazóak, a milánói hullarablók például beadvánnyal készülnek, amiben részletezik, hogy Conte nem szedi fel a kutyája szarát, egyszer lehugyozott egy különösen értékes rekettyést Torino-alsón, és lopja a szomszédja wifijét, amiért életfogytiglani magánzárkára ítélnék. A visszafogottabb, de szintén rosszindulatú (= milánói kézben összpontosuló) sportsajtó szerint a legvalószínűbb büntetés 6 hónap, miszerint márciusban dolgozhatna legközelebb, ha szeptembertől tiltják el, de megpendítik egy vádalku lehetőségét, amivel akár 3-4 hónapra is lerövidíthető a büntetés.


Ne tévedjünk, az is kurva sok. Ennyi idő alatt lemegy a BL-csoportkör, és a bajnokság közel fele, és itt most rohadtul nem arról van szó, hogy Conte a genovai stadion sajtópáholyában egy walkie-talkie-val felszerelkezve osztja az ukázokat. A Capitanóra a vonal mellett van szükség. Beszélhet a segédedzőivel, a cserékkel, odahívhatja a vonalhoz a játékosokat, és bármikor elkaphatja Kraszics grabancát, hogy lenyugtassa magát egy kis üvöltözéssel. Ráadásul van egy csomó új játékosunk, akiket be kéne építeni. Tiszteljük Angelo Alessiót, de azért ezt nem kéne rá bízni - ráadásul most írja S4tchy a listán, hogy a Contét megcsapják, akkor ugyanúgy őt is.

Ha létre jön a worst case scenario, akkor pótolni kell Contét. Alessiónál sokkal valószínűbb, hogy a jelenlegi primavera-edző, Marco Baroni lehet a befutó, akinek van Serie A-s tapasztalata, igaz, csak három hétig irányította a Sienát beugróként. Nagy kockázata van, az biztos.

Egyre hangosabbak a pletykák, hogy adott esetben a Juve kölcsönkérné az olasz válogatottól Cesare Prandellit, aki egyrészt fasza csávó, másrészt komoly Juve-kötődése is van, harmadrészt az egész – frenetikus sikerrel zárult – olasz Eb-kampányt Conte Juventusára építette fel. Hangsúlyozzuk, ez csak pletyka. Van egy csomó egykori Juve-edző, akinek éppen nincs munkája, de Ranierit nem gondolhatjuk komolyan, Delnerit még kevésbé, Zaccheronit a legkevésbé. Aztán ott vannak azok, akik éppen nemzeti csapatoknál dolgoznak (mint Prandelli), így könnyebben mozdíthatók akár kölcsönalapon is. Capello (Oroszország), Trapattoni (Írország), sőt, akár még Lippi is szóba kerülhetne, de – ez is csak tipp – szerintem az általa a válogatott miatt összeharácsolt Ferrara-Juve miatt megromlott a viszony.

Egy gondolat erejéig adjunk hangot a bennünk rejtőző dühöngő paranoid Juventinónak. Megbassza ezt a szövetséget, ligát, elnökséget a rézfaszú bagoly a templom tetejéről élesbe, de komolyan! Az ilyen Galliani-féle bűnbanda mindent megúszhat? Moratti ráró-vigyorral tudomásul veheti, hogy nem rugdossák vissza a szaros csapatát a Lega Pro-ig, csak mert elévült a bűntetteik közül néhány? Preziosi egy ejnye-bejnyét kap, miközben többet van a bíróságon, mint a budin? Lehet pofátlanul tolni a Napolit éveken keresztül, csak mert ott sok néző van?

A szabály, az szabály. Ha Conte vétett a szabályok ellen, akkor büntessék meg úgy, ahogy a törvények szerint meg kell. De – ahogy egy jeles olasz játékvezető megjegyezte – ne legyen már az, hogy a „barátainkkal szemben értelmezzük, ellenségeinkkel alkalmazzuk a szabályt”.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr358240224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

346607 2012.07.27. 12:21:31

El kell menni a nemzetközi bíróságra. Milyen jogrendszer az, ahol az ártatlansáogt kell bizonyítani?

345214 2012.07.27. 12:35:14

Baroni volt Siena edző??? Rossz jel :P

295377 2012.07.27. 12:52:16

Én bízom benne, hogy csak pénzbírságot fog kapni. Remélem a Juve kimenti a sz.rból. Nagyon nagy érvágás lenne őt elveszteni. Senkivel nem lennénk olyan jók, mint vele. Amúgy vizsgáltak egy 2010/11-es szezonbeli Udinese-Milan meccset, amikor a Milan már bajnok volt. Azzal mi lett? Vagy még azt vizsgálják? Érdekes lenne, ha ott meg nem találnának semmi!

346893 2012.07.27. 13:07:11

Akkora pofont lebasznék most a szövetség elnökének! :D Majd akkor fogok röhögni, mikor a milánói hullarablók az európa ligás helyért vitézkednek, mi meg begyűjtjük a 31. scudettót Conte, Pepe és Bonu nélkül is.

340942 2012.07.27. 13:10:45

Berlusconi küldött a bundaügyön dolgozó embereknek egy-egy 16 éves thai-kanadai konzumhölgyet, Moratti egy életre szóló ingyen benzin kupont, az észak-afrikaiak a szövetség tiszteletére építenek egy piramist, Preziosi meg egy gyümölcskosarat. Komolyra fordítva a szót, nem akarok más edzőt látni a kispadon :(....Conte olyat tett amire csak kevesen képesek ezen a világon. Csak remélhetjük, hogy az esetleges büntetése nem lesz olyan mértékű hogy az hosszú távon a csapat kárára legyen.

338064 2012.07.27. 13:11:28

"a milánói hullarablók például beadvánnyal készülnek" ez most komoly? Moratti, vagy Galliani? érzik, hogy másképp nem lehet megfogni ezt a Juvét (már megint), de ők így se lesznek bajnokok jövőre

258945 2012.07.27. 13:24:23

Legalább izgalmas lesz a bajnokság, mert különben nagy az esélye az unalomnak, ha már így letaroltuk a mercatot eddig :). Olyan dolgok jutnak eszembe, hogy Bonucci Baris játékosként maga volt a bundakirály, ellenben a mellette kolbászolgató védő társa, Ranocchia meg a semmit nem tudó ártatlan bárány...hát ez hihető, de mit lehet tenni ha ő már az intert "erősíti"?

334474 2012.07.27. 15:49:12

"De megpendítik egy vádalku lehetőségét, amivel akár 3-4 hónapra is lerövidíthető a büntetés." Komoly, hogy Contenek be kell vallania a "bűnösségét", ha mérsékeltebb büntetést akar. Remélem elengedik a falra, és nem fejezteti le Berlusconi lánya. Galliani tündökölt a pók szerepében, míg Massimo "kisujj" Moratti csendben szervezte a mókát.

347392 2012.07.27. 16:08:28

"akár még Lippi is szóba kerülhetne, de – ez is csak tipp – szerintem az általa a válogatott miatt összeharácsolt Ferrara-Juve miatt megromlott a viszony. " Mi van? Miért romlott meg a viszony?

345214 2012.07.27. 16:22:14

[andree10](#879696): de legalább mire ideér a tél, újra Conte ülhet a vastrónonó

347384 2012.07.27. 17:19:04

Buzi zebrák!

347384 2012.07.27. 17:19:23

Nagy a pofátok, pedig jövőre szopni fogtok!

347384 2012.07.27. 17:20:22

Ezt is összecsalta nektek Conte!

347399 2012.07.27. 17:57:53

Tornyi Barnabás ideális lenne Conti pótlására.

265063 2012.07.27. 18:02:00

Kár vészmadárkodni... A hídon akkor kell átmenni, ha odaér az ember. Az, hogy mennyire korrupt az (olasz) futball és a hozzátartozó slepp (tulajdonosi háttér, sportbíróságok...) kizárásunk óta tudjuk, a bohózatba illő egyéb történéseket ismerjük. Ezért idegeskedni lehet, de nem érdemes. Nézzük úgy, hogy ez egy kiváló lehetőség lesz arra, hogy a sokszor emlegetett "spirito Juve" ismét megmutatkozzon. A (veretlen) bajnoknak rengeteg irigye van, ez Milánó ocsmány és még ocsmányabb felére, de akár arra a szerencsétlenre is igaz, aki vmilyen portugál beütéssel kommentelt előttem. Amikor a B-ben voltunk, majd a hetedikek - ugyan ki foglalkozott velünk, ki irigyelt, ki támadott bennünket?! Annál édesebb lesz év végén az újabb bajnoki címünk!

341666 2012.07.27. 20:30:12

'Az ilyen Galliani-féle bűnbanda mindent megúszhat?' Erre csak ennyit tudok mondani..: Ha Muntari gólját megadták volna! :D Sajnos, egyre hangosabb a Seria A halálhörgése. A nyakamat is rá merném tenni, hogy bunda minden egyes országban van. Igen, még a tuskó agyatlan, 'Barca, Real az Isten, az olasz meg nagy budás bajnokság' kedvencében a La Ligában is, PL dettó. De mégis mindig csak csizmaországban van belőle botrány. Azt nem tudom elhinni, hogy máshol nem lenne, szóval a talján ügyészség szopatja saját magát, ráadásul úgy, hogy mindent szétkürtölnek egyből a médiának. Arról már nem is beszélve, hogy zsebből, kápéból lerabolják a 'celebcsapatok' tulajai a fél ligát, úgy hogy esélyünk sincs megtartani a liga sztárjait. Kriminális ami történik, már ítéletidő óta tart a szerelmem a Milannal, és az olasz focival, de ilyen mélypontot még sosem éreztem. Sürgősen kell valamin változtatni, mert ez így nem mehet tovább..:(

347384 2012.07.27. 20:38:30

Ha Muntari gólját megadták volna!

347384 2012.07.27. 20:38:49

Buzi zebrák!

338554 2012.07.28. 00:01:13

[paolo3](#879834): Mostanában engem is kerülget a "szaraegész" életérzés a calcioval kapcsolatban.

341666 2012.07.28. 23:35:43

Platini kis túlzással, mindent amit elért a Juvénak köszönheti. Amikor ő került az UEFA elnöki székébe, gondoltam felkarolja a Seria A-t, ha nem is teljes pálfordulást gondoltam a calciopoli utáni káoszban, de legalább valami jelét, hogy foglalkoznak az Uefánál is a calcioval. Erre odaadta az EB-t a lengyeleknek, meg az ukránoknak, a következőt persze hazaküldte franci honba. Egy világbajnokság, vagy már akár 'csak' egy kontinenstorna is iszonyat sokat segítene a jó útra való visszatéréshez. Önerőből szinte lehetetlen a mai stadionokat(tisztelet a kivételnek, pont nektek:) )korszerűvé tenni, főleg, hogy a legtöbb a város tulajdona és csak bérlik őket a csapatok. És még lehetne sorolni a milliónyi szarkupacot, amit idetettünk és idesöpörtek a küszöbünkre. Leonardo szinte már pofátlan 'rablásán' meg sem lepődtem..

346607 2012.07.31. 12:32:54

Az olasz szövetség hatásköre kiterjed egyáltalán a BL-meccsekre? Szerintem ahhoz semmi közük.

347168 2012.07.31. 20:55:10

Remélem Conte-t végül nem tiltják el, vagy a vádalku után max 3 hónap, aztán felejtés ...annál is inkább, mert szeretett Vezérünk, Antonio ma, július 31-én 43 éves! BOLDOG SZÜLINAPOT innen is! Remélem készül egy szülinapi poszt! :) Forza Juve Ale'
süti beállítások módosítása