bntemp

bntemp

Marotta dilemmái

2012. május 26. - s4tch

Sokan ezt az időszakot legalább annyira szeretik, mint az idényt magát, másokat a hideg rázza ki attól, hogy hónapokon át kell a legnagyobb hülyeségeket, rémhíreket olvasni. Nyakunkon az átigazolási időszak, ami több fontos döntést is hozhat a Juventusnál - ezeket tekintjük át a következőkben.

Sokan ezt az időszakot legalább annyira szeretik, mint az idényt magát, másokat a hideg rázza ki attól, hogy hónapokon át kell a legnagyobb hülyeségeket, rémhíreket olvasni. Nyakunkon az átigazolási időszak, ami több fontos döntést is hozhat a Juventusnál - ezeket tekintjük át a következőkben.

Az első nagy kérdés, hogy mi lesz a Parmával közösen tulajdonolt Giovincoval? Az idei kiváló teljesítménye után több klub is szeretné őt megszerezni, de akár a Juventushoz is visszatérhet - hiszen lehet, hogy Del Piero távozása neki készíti elő a terepet. A mindössze három millióért a játékjoga 50%-át megvásárló Parma mindenesetre rendesen meg akarja kérni az árát: Pietro Leonardi nyilatkozata szerint Gio nem ér kevesebbet, mint tavaly Alexis Sanchez vagy Pastore. Márpedig mind a ketten 40 millió körüli összegért cseréltek klubot. Ez jelzi, hogy ha nem is 20 milliót, de biztosan sok pénzt kér a futballistáért a Parma. Már ha a Juve vissza akarja szerezni, mert nem biztos, hogy illene Conte játékába - akkor pedig egy viszonylag nagyobb bevételre számíthatunk. A hírek alapján az is lehetséges, hogy vakliciten dől el Giovinco sorsa.

Felnőne a feladathoz?

De érdekes lehet az is, hogy mi lesz a Juve támadóival? Megtartjuk-e Borriellot, vagy sem? Matri és Quagliarella marad-e a klubnál? A Brad Pitt imitátort 8 millióért lehetne véglegesíteni, de Marotta alacsnyabb árat szeretne kialkudni. Conte bízik Borrielloban, így egyáltalán nem kizárt a maradása, annak ellenére, hogy a szurkolók körében nem a legnépszerűbb. Quagliarella és Matri elég hullámzó teljesítményt nyújtottak, és valamelyikük (vagy akár mind a ketten) távozhat(nak), ha érkezik egy klasszis támadó - akire szükség is van, hiszen mint azt sokszor leírtuk, a Juve legkevésbé megbízható csapatrésze a támadósor volt (nem véletlen, hogy a legtöbb találgatás a csatárigazolásokkal kapcsolatban hangzik el). Ennél a csapatrésznél ne feledkezzünk el Iaquintáról sem, aki ugyan visszatérne és bizonyítana, de a cesenai kölcsönadás nem túl jól sikerült a számára: mindössze egy gólt szerzett. A 3 milliós fizetése miatt vélhetően Marotta igyekszik megszabadulni tőle.

Ezzel a testtel még Benitót is elcsábítaná

Az érkezők oldalán sem kisebb a dilemma: a sajtó Dzekot, van Persie-t, Suarezt és Cavanit valamint Higuaint emlegeti a leggyakrabban. Egyikük sem olcsó, ráadásul van Persie fizetési igényei vélhetően túl magasak a Juventus számára. Suarez talán a legkönnyebben megszerezhető, de kétséges, hogy nem túl balhés-e a klubvezetés számára. Dzeko nem lenne olcsó, és a fizetése is magas - emellett úgy tűnik, nem is akar távozni a klubjától. Higuain kivásárlási ára 150 millió, persze ha nagyon távozni akar, nyilván ennél jóval kevesebbért is megteheti majd. A fizetési igényei és a játékstílusa egyaránt teljesen olyanok, amilyenek a Juventusnak kellenek. Cavanit rengeteg klub vinné, és nem biztos, hogy a Napoli pont egy hazai riválisnak adná el. Ráadásul a ManCity vagy a PSG ajánlatával senki sem tud versenyezni. Persze az is lehet, hogy a megoldás végül egy kisebb név, egy hazai tehetség lesz, azaz a Genoa tulajdonában lévő , de az idén a Sienában játszó Mattia Destro. A milánói nevelésű támadó jó szezont futott (12 góljával csapata legeredményesebbjének bizonyult), és állítólag szívesen igazolna Torinóba. Azaz a csatársor kapcsán nagy valószínűséggel az is eldől, lesz-e top igazolása az idén a Juvénak.

Itt azért érdemes azt is megjegyezni, hogy furcsa lenne, ha a veretlenül bajnokságot nyerő Juve szinte teljesen lecserélné a csatársorát. Vucsinics helye ugye biztos, Quagliarella és Matri nem rég hosszabbítottak, de ez nem akadálya a távozásuknak, ha úgy alakulna - szerintem egyikük megy is a végén. Pepe a 4-3-3-ban jobbszélső, a 3-5-2-ben pedig alapvetően csere, de bármelyik szélen elvan. Ő - bár egyes hírek szerint lehet, hogy jó pénzért megválna tőle a Juve - szinte biztos, hogy marad. A hozzáállása és a sokoldalúsága egyaránt mellette szól, arról nem is beszélve, hogy kifejezetten jó és eredményes szezon áll mögötte.

Továbbhaladva más csapatrészekre, Estigarribia sorsa is kérdéses. A Juventus tavaly csak kölcsönbe szerezte meg a megbízható kiegészítőembernek bizonyuló paraguayit, akinek 5 millió a kivásárlási ára.  A Juve azonban alkudna ebből - meglátjuk összejön-e, vagy hogy egyáltalán mennyire ragaszkodik hozzá Conte és Marotta. Sokoldalúsága miatt amúgy én jónak tartanám, ha maradna. Hasnoló a Cesenával közösen tulajdonolt Giaccherini helyzete is: az ő játékjogát szinte biztosan teljesen megveszi a Juve, bár a Wolsfburg még próbálkozik egy zavarórepüléssel.

A képen elrejtettük Marco Verrattit és egy labdát

Aztán kérdéses az is, mi lesz Verrattival? A Pescarában játszó, Pirlo utódnak tartott középpályás ára egyre emelkedik, jelenleg a Juve 8 milliót ajánl, a Pescara 12-t kér - de az újabb kérők bejelentkezése még felverheti az árat. ami biztos, hogy a játékos szíve szerint a Juvét választaná. De ha meg is szerezzük, el kell dönteni, hogy maradjon-e egy évet a mostani klubjánál, vagy már az ősztől érdemes elkezdeni a csapatba építését? Hozzá is kapcsolódhat az a dilemma, hogy ki, vagy kik tehermentesíthetik majd a jövőre a középpályát? Marrone? Lehet, hogy kölcsönadjuk, vagy bevonjuk valamelyik üzletbe mint cserealapot. Asamoah? Állítólag a Juve nagyon akarja őt, és akár már a jövő héten eldőlhet a sorsa (Pazienza maradna érte Udinében, meg egy csomó pénz). Nainggolan? A tavaszi idénye nem volt túl fényes, ennek ellenére a Cagliari legalább 15 milliót szeretne érte kapni - amit Agnelli és Marotta sokall.

A védelembe vélhetően egy több poszton is használható játékos érkezik, Cacerest pedig tegnap hivatalosan is véglegesítettük: 2016-ig írt alá. Bonucci távozása a kiváló tavaszi játéka után már nem igazán jöhet szóba, míg a lejáró szerződésű Grosso akár vissza is vonulhat. A kölcsönadott Motta talán marad Cataniában, mert az biztos, hogy a Juvéban nem sok lehetőséget kapna.

 

S4tch féltett emléke: találkozás Martin Caceresszel

A közös tulajdonban vagy kölcsönben lévő játékosok közül a nyáron kiváló felkészülési időszakot produkáló Pasquato csak csere volt a Leccénél és a Torinónál is, így valószínű, hogy legfeljebb ideiglenesen tér vissza, és a Juventus cserealapként bevonja valamelyik üzletbe. A Cagliariban játszó Ekdal játékjogának fele még a miénk, és a játékos egyre javuló teljesítmény mutat: ez pedig növeli az értékét ha cserealapként akarjuk használni. Sörensen a télen került a Bolognához, de keveset játszott, így a megfelelő tapasztalat és játékidő híján vélhetően a nyáron nem kerül vissza hozzánk, hogy kiegészítő emberként tehermentesítse a kezdővédelmet. Szintén bolognai a télen felesben megszerzett 20 éves francia középpályás, Taider, akivel kapcsolatban meglepő lenne, ha a nyáron Torinóba kerülne. Pazienza, meg ahogy azt fentebb írtuk, vélhetően marad az Udinesénél.

A nagy tehetségnek tartott Giandonato mindössze 8 meccset játszott Leccében - a kiesés ellen harcoló csapatba küzdősebb játékosok kellettek. Ugyanakkor Zeman szívesen látná őt Pescarában, még az is lehet, hogy bevonják a Verratti üzletbe. A Ranieri idejében nagy ígéretnek tűnő Fausto Rossi még legalább egy évig marad Bresciában.

A török bajnokságban jó szezont futó Melo és Ziegler végleges távozása szinte biztosra vehető. Melora 13 milliós opciója van a Galatasaraynak, de a törökök alkudnának. Ha nem sikerül megegyezni, akkor a Fenerbahce is vinné, bár a brazil kijelentette, hogy soha nem igazolna hozzájuk. Amúgy kifejezetten jó szezonja volt, annak ellenére, hogy egy edzésen úgy megverte a csapattársát, Rierát, hogy az kórházba került. Zieglert 3 millióért véglegesíthetné a Fenerbahce, amely 600 eurót fizetett az egy éves kölcsönért. Vélhetően élnek is majd a jogukkal az idén, hiszen a svájci alapemberré vált náluk.

Fontos kérdés, hogy mennyi pénz sikerül kapni a kudarcot vallott szélsőkért: Kraszicsért, Eliáért, és Martinezért. Ők részben a taktikai változások áldozatai is, hiszen a 3-5-2 más típusú játékosokat kíván, de a teljesítményük ettől függetlenül sem volt meggyőző - és akkor még visszafogott is voltam. Az előbbi két játékosnak vélhetően bőven akadnak majd kérői, de Martinez a kieső Cesenába sem fért be - már amikor egészséges volt. Az ő sorsa talán az újabb kölcsönadás, netán a szerződésbontás lehet.

Az érkezők oldalán több fiatal sorsa is kérdéses. A manchesteri Pogba leigazolását sokan biztosra veszik, de szó van még a lens-i védekező középpályás, Kondogbia szerződtetéséről is, míg a bresciai Leali lehet Buffon utódja (illetve első körben a lejáró szerződésű Manningeré). Ehhez kapcsolódóan pedig érdekes lehet, hogy az elmúlt egy-másfél évben érkező Buoy vagy Appelt vajon lehetőséget kap-e tétmeccsen is az első csapatban.

Bár a blog deklaráltan nem tör a híroldalak babérjaira, nyáron hétről hétre áttekintjük majd a legfrissebb igazolási hírek, pletykákat, és persze megmondjuk majd a tutit is. Aminek azonban ne higgyen senki: tavaly a szerkesztőség többsége rossz ötletnek tartotta Pirlo leigazolását. Kiderült, Conte és Marotta jobban értenek ehhez a játékhoz (viszont blogban mi vagyunk a jobbak).

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr838240158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kilopo 2012.05.26. 10:01:11

Június 1-én kezdődik az átigazolási időszak? Köszi

Kiraly 2012.05.26. 10:12:51

Én már tavaly is mondtam h Pirlo nagyon jó lesz(bár ennyire jóra persze nem számítottam). Ezt csak azért írom le, hogy nehogymár hasraessünk attól hogy véletlenül 1szer jót igazolt(persze, Vucinic meg Lichsteiner se volt rossz). Ne felejtsük el azt, hogy irdatlan sok pénzt költöttünk. Nekem, személy szerint az az érzésem hogy Marotta csak próbálkozik ami néha bejön és általában nem, de ami a legrosszabb, hogy már nem egyszer láthattuk olyan ordító hibákat tőle, amelyek egyszerűen megmagyarázhatatlanok, hogy hogy nem látta őket(Martinez, Q-t és Matrit egyszerre leigazolni, MOTTA megvétele(2szer is megvette... Mégis hogy történhetett ez meg????), Ziegler stb....) Személy szerint jobban érezném magam ha a szerkesztőség irányítaná a Juventus átigazolásait.

Ruida 2012.05.26. 10:14:54

Támadók: Giovinco-t mindenképp vissza, nem tudom egy játékos mit tegyen még, hogy bebizonyítsa helye van nálunk. Befejezőcsatárnak pedig Cavani/Higuiain lenne a legjobb, szerintem. Középpálya: Ekdal-t vonjuk bele a Nainggolan üzletbe, Giandonato-t pedig a Verratti félébe, aki kezdjen nálunk, ha túl kevésszer fér be, télen kölcsönadjuk. Védők: Davide Astori ingyenesen igazolható, rajta kívül még egy bal szélső elférne. Kapus: Leali HA jön, maradjon kölcsönbe.

335361 2012.05.26. 10:25:06

Jó összegzése az sajtónak, bár egy kicsit bulvár szagú lett; később szívesen olvasnék a ti virtuális igazolásaitokról is, hogy szerintetek kit kellene hozni, kit kellene eladni. Ha megengeditek, akkor én leírom az általam preferált játékosok névsorát. Suárez, Giroud vagy Cavani és egy cselezni, futni tudó, kreatív fiatal, Immobile; Asamoah, Hernanes, Nainggolan; Kolarov, Armero, Zapata. Nyilván, akik egy poszton játszanak, ott a vagy-vagy esete áll fent, nem az összes játékost venném meg egyszerre. Aki mehet: Quagliarella, Borriello, Krasic, Estigarribia, Elia, Padoin, Grosso. Kezdőim: 3-5-2 Buffon Barzagli, Zapata, Chiellini Lichtsteiner, Vidal, Hernanes, Marchisio, Armero Cavani, Vucinic 4-3-3 Buffon Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Kolarov Vidal, Pirlo, Asamoah Suárez, Giroud, Vucinic

335361 2012.05.26. 10:27:19

[keshudioo](#837670): A kölcsönben lévőkre nem figyeltem, természetesen Iaquintát meg a bagázsát is elküldeném.

334309 2012.05.26. 10:27:27

[Kiraly](#837656): marotta azért nálam bőven pluszban van, csak két komoly melléfogása volt: elia és martinez, bár utóbbit lehet, hogy az edzők kérték, ő csak szarul tárgyalt. viszont Q tavaly a legjobbunk volt a sérüléséig, matri tavaly tavasszal és idén ősszel bőven megérte az árát, mottát pedig a pepe-üzlet keretében el kellett hoznunk, úgy tudom. az idei év meg parádé: pirlo nagy fogás, vucsinics, lichtsteiner, caceres, vidal mind tökéletes igazolások voltak, ült is az összes. zieglert sokáig mi sem értettük, de ez után az idény után ha conte azt mondja, hogy feltolja centerbe buffont, arra is bólogatni kezdünk.

334309 2012.05.26. 10:29:14

[Ruida](#837657): astori már a milanáné kvázi. giovinco meg a franc tudja, segít-e rajtunk. ne felejtsük el, hogy ő bármit mond, megkapta a lehetőséget, csak éppen kurvára nem élt vele. a parmában amauri is isten volt, csak mondom. szerintem giovinco méretével csak akkor lehet valaki eredményes, ha olyat tud mellé, mint messi, vagy iniesta. de ő sztem a kanyarban nincs.

cortamelasombra 2012.05.26. 10:55:13

nekem a első számú csatár választás Suarez lenne, nemcsak azért mert a VB óta istenitem a gyereket hanem azért is mert a liverpoolba az a legnagyobb baja hogy nincs mögötte egyáltalán középpálya és vissza kell mennie saját magának felhozni a labdát ha akar vmit, egyébként csak semmilyen ivelgetéseket kap. Egy Marcsi-Pirlo-Vidal középpályán (ami jövőre még tuti kirobbanthatattlan első számú választás lesz) percenkétn kapná a labdákat amivel le tud fordulni meg tudja csinálni a cselt. ez pont az amire egyik csatárunk se volt idén képes és a falakat sehogy se tudtuk átütni. Cavani megint csak nagyon jó, de lehet h egy kicsit drága azért hogy 3 meccsenként eltűnjön a pálya közepén. Van Persie-t én nem akarom errefelé látni mert olcsóbban hozhatunk fiatalabbat, mostmár minden évbe átlag 3-4 milliót veszit majd az értékéből már csak a kora miatt is, idejön, focizgat aztán 2 év múlva lelép hollandiába. akkor már inkább Higuain vagy bárki aki nálunk még hozzátehet az árához vagy ha nem akkor 5-6 itt elfocizgat, bár ez a mai modern fociba egy csoda lenne. többi meg: 1. giovinco nem kérdés, bármennyiért csak hozzuk el, vidal csere, szélen is ki lehetne próbálni, marcsi helyett is, kupába, BLbe akár. tökéletes. 2. estigarribiat tartsuk meg. tök feszkós a srác, de igyekszik mint állat, még kell neki idő mire beletanul. jövőre se akkor mehet majd kölcsönbe. 3. se Borielloért se Qért nem sirnék különösebben, Matrit megtartanám hátha egy jó csatár mellett tudá adni a passzokat, kisegit, ilyenek. végülis ha 10 gólt lő jövőre is akkor az már okés, csak ne tőle várjunk többet 4. Pogba, Naingolian, Veratti, nekem tökmind1 csak válljon be a középpályán. majd Conte megmondja melyiket hozzuk el. 5. énmég vennék egy szélsőt de sürgősen. de egy klasszikusabbat. James Rodriguezért semmi pénz nem sajnálnék. ha ezek meglennének tökéltes lenne a Mercato. esetleg még vmi őrült igazolás amitől tépjük a hajunkat (öhm Pir....) de Contétól bizalmat kap és jövőre a csapat vezére lesz. (Balotelli LOL)

Phuturo 2012.05.26. 11:29:55

600 euró 1 teljes szezonra a kölcsönért?!

334309 2012.05.26. 11:45:08

[cortamelasombra](#837690): v-i-d-a-l cs-e-r-e???

Camo 2012.05.26. 12:01:04

Sziasztok! A védelembe vélhetően egy költsèghatékony opció kéne,persze nem Motta,de oda aligha Hummels fog érkezni,vagy más nagy név.Bár Marotta állítólag meg akarja szerezni Armero-t,na ő egy àllat nagyon örülnèk neki! Ami a középpályát illeti,Pogba nagy fogás lesz,mellé valószínűleg Asamoah érkezhet,aki kiváló és játékos  Vidalnak se lenne bérelt helye a kezdőben. Verrattival kapcs vannak kételyeim a paraméterei miatt,de ha tényleg ide akar jönni,és akkora tehetség amilyennek mondják,meg kéne szerezni,egy évet pedig maradhatna kölcsönben a Pescaranál. A csatársor idén prioritást élvez ez egyértelmű,ide kell a legtöbb pénz. Abban szinte mindenki egyetért hogy Cavani lenne az ideális megoldás,de alig látok esélyt rá,hogy a strandkorlátosok eladnák,főleg nekúnk,főleg ha Lavezzi valóban távozik.Conte majd eldönti kell-e neki Giovinco,én inkább bevonnám egy esetleges Cavani vagy Jovetic bizniszbe.Van Persie-t nem is kommentálnám,aki szerintem mozdítható reális áron,az Suarez,és maradhatna pénz még Destro vagy Borini megvásárlására. Ha már kívánságműsor,én Hulkot hoznám a Portoból.Bár a portugálok árképzése alapján ő valszeg egy arab csapatban fog kikötni. A Benficás Cardozot is megfontolnám,meg ott van Damiao,de ő zsákbamacska. A Q-Matri kettősből valakit el kellene passzolni,hiába szimpatikus arcok.Higuain kérdéses,attól függ,hogy a Real fog-e igazolni sztárcsatárt,ha igen,szinte biztosan távozhat.Ő lehetne a Trez utód:)  FORZA JUVE!!!

giorgiO 2012.05.26. 12:24:01

Nálam az álom mercato így nézne ki: Támadók: - Van Persie (szerintem a legjobb korban van olcsóbb mint a többi sztárcsatár, emberileg képességei szempontjából (nagyon) rendben van, ha ő nem jönne akkor Higuain jöjjön, Suarez-t, Cavani-t, Dzeko-t nem nagyon szeretném a csapatban látni, akkor már inkább vmi tehetség jöjjön Destro esetleg Borini) - Giovinco-t visszahozni!!! (univerzális, Vucinek alternatívája lehetne rotálni őket) Középpálya: Nem tudom, hogy 2 vagy 3 embert akarnak-e hozni, ha 2 embert akkor nálam az a 2 ember Asamoah és Pogba, ha 3, akkor az előző két ember + Veratti (12 milláért ne hozzuk el max 10-et ér szerintem, de a 8 milla amit Marotta adna érte az reális szerintem, Giandonato-t be kell vonni az üzletbe valahogy.) Ilyen Hernanesektől isten ments!!! Baloldali középpálya: Hát ide nem tudom ki kellene, Kolarov-ot írják sokan, de nem tudom, hogy mennyi a reális ára, hogy mennyiért adná a city, amúgy nagyon jó játékosnak tartom, más embert rajta kívül nem tudok nagyon elképzelni a posztra, eddig, úgy voltam vele, hogy Ziegler vissza aztán az úgy jó, de hát nem fog visszajönni ez biztos. Védelem: Zapata!!! Bocchetti-n is gondolkodtam, de a transvermartk szerint 12 milla és keveset játszott a szezonban, Zapata-nál 7 millát ír, de mivel a Villareal kiesett lehet olcsóbban meglehet szerezni, ráadásul végigjátszotta a szezont. Kapus: Leali-t vegyük meg de maradjon kölcsönben, 3. számű kapusnak meg vagy vkit hozzunk fel a primavérából, vagy vmi ingyen igazolható öreg róka jöjjön, azt hiszem Antoniolival nem hosszabbítanak, annak szerintem nincs értelme, hogy Leali végigpadozza nálunk az idényt. -Szerintem ha Q megy akkor Boriello maradhat, persze max 5 millát fizessünk érte, még lehet, hogy annyit sem ér. :D - Esti maradjon, univerzális, fejlődőképes, de eléggé lámpalázas, én adnák neki egy esélyt. -Ekdal-al, Sörensen-el nem tudom, hogy mi legyen. Aki mehet: Krasic, Elia, Grosso, Iaquinta, Martinez, Borriello vagy Quagliarella.

275991 2012.05.26. 12:24:54

[cortamelasombra](#837690): Tehát Giovinco játszon Vidal helyett? Ez te se gondoltad komolyan :D Vidal egy meccsen többet csinált, mint Gio 2 szezonban... a csatársorba kell egy klasszis, Giovinco visszajöhet felőlem, de ne csak ő, ne vele akarjuk megoldani a klasszis problémánkat, mert ő nem az De Ceglie-nek egy csere, erre Ziegler tökéletes lenne, Vidalnak egy csere, erre meg Melo, de utóbbi már kijelentette hogy nem fog Én amúgy, a nem említett Falcaot hoznám, menni fog az Atletcioból, bl-ben akar játszani, milyen érdekes, mi meg ott fogunk, rá lehetne licitálni

giorgiO 2012.05.26. 12:27:16

*Baloldali középpályás

344520 2012.05.26. 12:49:19

[JuvePredal91](#837752): Nem, az elnök Gil Marin mondta, hogy ha a csapatnak nem sikerül magát a Bl-be kvalifikálni, akkor nagy valószínűséggel meg kell fontolniuk az eladását.(köszönhetően neki és a másik dilettáns elnöknek, akik, ilyen hülyén vezetik az Atletico-t). Ellenben Falcao, kijelentette nem akarja elhagyni a csapatot. A másik, ami hozzátartozik egyszerűen mozdíthatatlan árban van nekünk. Tavaly vették 40 millio euro-ért, akkor most, ilyen teljesítmény után kb 50-ért adnák el. Soha az életben nem adna Marotta ennyit érte. Én legszívesebben, ha tehetném, egy "sztár" csatár mellé hoznám Destro-t és Immo-t. A jövő is épüljön, Destro-ért érdeklődünk is. Amúgy ezt a mercatot, nagyon okosan meglehetne csinálni. Sok lejáró szerződésű játékos, rossz csapatszereplés, játékosok cseréje, részlet fizetés, miatt mozdíthatók lennének hasznos játékosok. Most válik el, hogy eredmény mellet már Marotta kiket tud hozni. Nem is kell feltétlenül iszonyú sokat költeni a védelemre és középpályára, amit ott spórolunk az "ügyeskedésekkel" beinvesztálható a csatárposztba. Én reménykedem, mostantól már csak várok, olvastam minden célpontról, elképzelésről. Várom, hogy beteljesüljenek, hiszen Conte kijelentette komoly elképzelései, követelései vannak posztokra. Hosszabbított, így biztos kapott valamilyen garanciát a megfelelő emberek érkezésére.

340638 2012.05.26. 12:53:47

Marottának a Ziegler-biznisze is ült, mivel ha jól emlékszem ingyen jött, most meg három milliót is kaphatunk érte.

giorgiO 2012.05.26. 13:30:42

Végiggondoltam, ès Kolarov helyett èn inkább Armero-t hoznàm a bal oldalra, jobban tetszik a játéka és ha Asamoah is jönne, akkor gyakorlatilag kifosztanánk az Udinese-t. :D

345214 2012.05.26. 14:04:11

[giorgiO](#837804): csóri udineiket hagyni kellene, hátha többet mutatnak blben, mint tavaly

cortamelasombra 2012.05.26. 14:20:50

[benitoNST](#837724): miért olyan hányszor volt már a szezonba hogy Vidal megkapja az első sárgáját és erre hátulról odacsúszik valakinek hogy biztos meglegyen a második is ? :D eltiltás, esetleges sérülés, kupa+bl+bajnokságot Vidal nem hiszem h végigtudja tolni egymaga.

300426 2012.05.26. 14:24:51

[cortamelasombra](#837839): nem az a lényeg főnök

cortamelasombra 2012.05.26. 14:24:59

[JuvePredal91](#837752): Isten ments hogy helyette! cseréjének, pótlására. giovincot nem tudom elképzelni feltolva csatárba. BLbe azért 164 centis embereket esznek reggelire a normáls védők. egyel hátrébb viszont semmi gond már vele.

336677 2012.05.26. 14:40:57

[cortamelasombra](#837839): szerintem egyszer sem volt ilyen. a Milan ellen állítatta ki magát, amikor egy kontrát kellett megakadályoznia (ami előtt vélhetően szabálytalanul szerelték). pont ez az egyik, amiben nagyságrendekkel jobb a végtelenül ostoba Felipe Melonál. Vidal az idei Juve egyik legjobbja volt, ilyen szintű futballistát általában 20-25 milliéórt lehet csak venni [keshudioo](#837670): hát sajnos az átigazolási időszak teli van bulvárhírekkel :) ez volt az alapozás, majd lesz olyan is, hogy mi kit szerződtetnénk, tartanánk meg, vagy küldenénk el. illetve ahogy írtam is, időről-időre összegezzük a friss történéseket, híreket

Király 2012.05.26. 15:20:31

[benitoNST](#837673): Van igazság abban amit mondasz, és én valóban túloztam, de amire fel akarom hívni a figyelmet az az, hogy azért vannak itt érdekes dolgok a jó fogások mellett. Ennyi pénzből azért az volt a minimum, hogy kijöjjön ennyi jó játékos, és azért közben csak becsúszott egy Martinez, Elia , Ziegler(miből állt volna megkérdezni Contét h kell e neki?)Boriello(akit félelmem és a hírek szerint meg akar venni Estigaribiával együtt - és bár nem rossz játékosok, a jövő évi Juventus várt szintjétől nagyon messze vannak(ha már a klubbnál lennének azt mondom oké, de ilyenekért fizetni... most... amikor minden buznyák kell?) , és eladta Giovinco felét 3(!) misiért(az én megítélésemben ennél rosszabb dolgot nagy erőlködések közepette se tudott volna kitalálni), akár kölcsönadja(legjobb) akár eladja, de még ha marad, akkor is jobban jártunk volna(és ezt már akkor is érezte mindenki rajta kívül). De az igazi megítélése -az én részemről- az idei évtől függ, ugyanis most már végképp eljött az ideje h ne sok közepest hanem kevés jót vegyünk(ez volt a gondom azzal is, hogy egyszerre leigazolta Q-t és Matrit(ráadásul rohadtul nem kevés pénzért)). És itt már nagyon nagyot lehet nyerni és veszíteni is egy-egy jó vagy melléfogással. Ha most jókat húz(legalább 2szer) - és ez nálam minimum Cavani, Suarez, Llorente,(Drogba)(van Persie nem hiszem hogy elérhető nekünk) szintű játékos kell h legyen (Higuainnak pl nem örül, mert bár jó játékos, nem ér annyit amennyit kérnek tőle, és nem az a karakter aki egyedül is tudja húzni a hátán a csapatot(pedig nekünk ilyen kell)- akkor mindent visszaszívok.

345214 2012.05.26. 15:48:21

[Király](#837884): Ziegler Conte előtt jött, Elia meg az ő kérésére(talán a sokat emkegetett 4-2-4hez?)

Király 2012.05.26. 16:33:29

kicsit Conte előtt jött, de Marotta valszeg tudta h Conte lesz az edző(ha csak nem rekord gyorsasággal döntötte el meg tárgyalta le h ő legyen)

258945 2012.05.26. 18:54:17

Én úgy tudom Zieglerért 6 milliós opciója van. Klasszikus balbekk nem hiszem hogy jön, van néhány kóbór hír, de semmi komoly. Conte által preferált 3-5-2ben nincs is ilyen poszt, ha meg 4 védővel játszanánk arra ott van Ashton, vagy Chiellini, esetleg ha Bocchetti szereznénk meg ő is. 1 szó mint 100 egy olyan posztra ami nem is nagyon lesz nem fogunk 10-15 milliót költeni

258945 2012.05.26. 19:00:12

[Király](#837929): Nem értem mi a probléma Ziegler leigazolásával, kapott esélyt Contétől nem győzte meg, ennyi. Jó pár milliót hoz a konyhára ha eladjuk.

Sotyo Acélgyárovi 2012.05.26. 19:26:48

A lényeg, h. olyan játékosokat igazoljanak, akik elbírják majd a háromfrontos harcot (Serie A, Kupa, BL) és szükség esetén számot tudnak adni a taktikai érettségükről. Krasicsról nem kellene majd aprópénzért lemondani, mert ha Olaszban nem is használ(hat)juk, de a BL-ben más mentalitású csapatok ellen jó lehet a moszkvai tapasztalat. A csatársorba Higuain kellene, m. Mourinho-nál a taktikából "diplomázhatott", de megvan benne is a kellő európai tapasztalat. Iaquinta elmehet, hisz simán kiszorult, Matri viszont erőre kaphat a BL lehetőség miatt. Itt lenne az ideje egy fiatal tehetség megvételének pl.:Borini. Van Persie (sajna) nem reális, Balotelli ne is legyen, Giroud formája lehet egyszeri is, ráadásul Olaszban sokszor meg is sérülnek a nagy tehetségek (Ronaldo - Inter, Pato - Milan). A védelem bal oldalára Lahm lenne a tuti, de ő sem reális. Fabio Q. helyére pedig jó csereként Lewandowski-t is el lehetne képzelni (a Dortmunddal a Bundesligában 2 arany és góllövőlista 3. hely nem rossz...)

254529 2012.05.26. 19:51:41

Benfica- Oscar Cardozo Porto- Hulk A.Bilbao- Llorrente ... Kíváncsi vagyok a véleményekre, mert nálam ők a favorit támadók, főleg, hogy a van Persie félékek alig lehet megszerezni, mert drágák, és amúgy sem jobbak, mint a fentiek ... Még van egy név, de egy bizonyos Falcaoról csak álmodozom...:D

346626 2012.05.26. 20:48:21

Én legszívesebben csatárba elhoznám Remyt és/vagy Huuntelaart , középpályára Mvillát és Hernanest(bár oda nem hinném hogy érkezne lényeges erősítés), hátulra meg egyértelműen Armero. Giovinco-ról meg az Eb-n mutatott formája után kéne dönteni

338823 2012.05.26. 21:00:28

Ha Muntari gólját megadták volna!

rekkk 2012.05.26. 21:08:04

Akik távozhatnak:Manninger,Grosso,Melo,Krasic,Padoin,Borriello. Ziegler-t én megtartanám...kövezzetek meg,de szerintem jobb játékos mint De Ceglie.Nem véletlen volt annó sok sztárklubtól ajánlata és most a Fenerben is jól muzsikált.Ugyanigy vagyok Elia-val is...nem értem mért nem játszott többet a gyerek,de persze a lényeg,hogy igy lett bajnok a Juve. Akik jöhetnek:Giaccherini végleg,Verratti srác mivel Pirlo 33. életévét tapossa,Borriello helyett inkább megtartanám a Pasquato-t(szerintem tehetség a srác),plusz ugye nyilván Alex helyett egy klasszis támadót kell igazolni. Szerintem Giovinco-t nem merik megkockáztatni helyette a zebramezesek.Pluszba meg leigazolni fölösleges lenne,de ne legyen igazam,mert én neki drukkolok és igy olyan orbitális pénzösszeget ki sem kell majd szórni más csatárokra.(Cavani,Higuain,Dzeko,Vanpersie)

rekkk 2012.05.26. 21:08:21

Akik távozhatnak:Manninger,Grosso,Melo,Krasic,Padoin,Borriello. Ziegler-t én megtartanám...kövezzetek meg,de szerintem jobb játékos mint De Ceglie.Nem véletlen volt annó sok sztárklubtól ajánlata és most a Fenerben is jól muzsikált.Ugyanigy vagyok Elia-val is...nem értem mért nem játszott többet a gyerek,de persze a lényeg,hogy igy lett bajnok a Juve. Akik jöhetnek:Giaccherini végleg,Verratti srác mivel Pirlo 33. életévét tapossa,Borriello helyett inkább megtartanám a Pasquato-t(szerintem tehetség a srác),plusz ugye nyilván Alex helyett egy klasszis támadót kell igazolni. Szerintem Giovinco-t nem merik megkockáztatni helyette a zebramezesek.Pluszba meg leigazolni fölösleges lenne,de ne legyen igazam,mert én neki drukkolok és igy olyan orbitális pénzösszeget ki sem kell majd szórni más csatárokra.(Cavani,Higuain,Dzeko,Vanpersie)

343425 2012.05.26. 21:20:23

Én egyetlen egy dologban reménykedem, hogy még véletlen sem hozzuk vissza Giovincot. Pláne ne Alex 10es mezébe. Ha eltekintünk attól a ténytől, hogy szerintem kurva messze van a klasszis kategóriától, egyszerűen csak jó játékos, akinek kis csapatokban érvényesül a tehetsége, nagyokban pedig simán elveszik, az igazi problémám azzal van, hogy borzasztó nagy arca van csak nem tudom mire. Amiért igazán utálom és a hideg ráz a visszatérés gondolatára, hogy hányszor jelentette ki, hogy márpedig ő ide vissza soha többet. (persze mióta megy a szekér rájött, hogy najó mégiscsak.) Ebből a csapatból senki nem pofázik, ha nem játszatják, se Q, se Alex, de még Elia se szólt egy szót sem, pedig egyik sem játszott annyit, mint amennyit szeretett volna. Giovinco egyből üzengetne a sajtón keresztül, ahogy azt már korábban is tette, amikor se a játéklehetőséggel, se a fizetésével nem volt elégedett. Egyszerűen nem való ide.

254911 2012.05.26. 22:26:36

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

254911 2012.05.26. 22:36:00

Nálam az álom Mercato Csatár: + Gio, RvP/Dzeko/Suarez - Boriello, Matri/Q, Iaquinta KP: + Essien, Giacherrini, Asamoah, Pogba, Verratti - Pogba, Verratti, Marrone, Krasic, Elia, Melo, Martinez Védő: + Zapata, Kolarov - Motta, Grosso Buffon Lichtsteiner,Barzagli,Chiellini,DeCeglie Vidal,Pirlo,Marci/Essien Gio,Suarez,Vucinic Buffon Barzagli,Bonucci,Chiellini Lichtsteiner,Vidal,Pirlo,Essien/Marci,Kolarov Suarez,Gio/Vucinic

adams 2012.05.27. 02:09:37

Borzalmas lesz ha Destro lesz előre az igazolásunk,akkor felkötöm magam!marottánál benne van bőven..kurva milan már most lényegesen jobban igazolt,Astori-Montolivo elég jó!semmi pénzért végképp!Marotta kurvára tegye oda magát,Destroval rémálmaim lesznek,ha ő jön sehol se leszünk!Matri2

Geri82 2012.05.27. 09:20:51

[adams](#838204): Jönni fog sztárcsatár nyugi. Ami Destrot illeti, ha jön, akkor Conte kérésére fog jönni, nem Marrotta egyéni akciója lesz. Ha pedig Conte kéri akkor annak meg van az oka :) Egy szar Sienaban lőtt 30 meccsen 12 gólt, ami azért elég szép. Itt had idézzem DP-t: "nem az a klasszis aki egy nagy csapatban termeli a gólokat, hanem az, aki egy gyenge csapatban teszi ezt." Ezzel teljesen egyetértek. Az én "álom" Mercatom: kapus: Leali fel az első csapatba, Manninger el Védő: Dedé, Kolarov; el Grosso Középp.:Asamoah, Verratti, kölcsönbe el Esti, Padoin; el Elia, Krasic csatár: Higuain/Cavani + Immobile; el Borriello, Szívem szerint elhoznám Rémyt a Marseilleből de sajna most sérült és az EB-t is kihagyja. Sztem Higuain nem fog jönni és Cavani sem, most h Lavezzi távozik, úgyh talán Suareznek van a legnagyobb esélye, h jön. Damiao is jó lenne ha jönne, persze egy sztárcsatár mellé természetesen. Mindenképpen kéne 2 jó csatár(de inkább 3)akiből egy már bizonyított Európában. Conte-ban bízok, most már csak Marrottán múlik, h el tudja e hozni a kiszemelteket.

344907 2012.05.27. 20:36:12

Mikor újultak meg a gyorskommentek? Maxi Lopezt írták ma. mondjuk, bulvárba ;).

334474 2012.05.28. 00:29:40

[nightshift](#838539): Maxit elnézném Borriello helyett. Ha a Quagrialla-Matri duóból, az egyik távozik a nyáron, akkor Lopez jó lenne a padra. Amúgy annyira letisztult most a kép(KP Asamoah+Pogba/Verratti, Csatár Cavani/Suarez), hogy tuti valaki más fog jönni. :D Valahogy mindig azt hiszük július közepére már kész lesz a keret, aztán augusztus közepén anyázunk, hogy mi ez már, aztán valahogy mégiscsak fasza lesz minden. Amúgy a (nem annyira)meglepetéstippjeim: Gio visszajön. Conte már tavaly is akarta. Csatárnak Dzeko jön majd valami őrült kölcsönüzlettel, miután a City megvette Van Persie-t, Damaiot és Ibra-t(irónia). KP-ra Nainggolan(sztem tél óta le van zsírozva) és Sahin/Diarra(szokásos kölcsönben, opcióval, részletre) esik majd be augusztus vége felé. A hátvédsorba Bocchetti és/vagy Armero érkezik. Utóbbi Pazienza+pénz+kölcsönbe Padoin/Marrone.

334474 2012.05.28. 08:52:36

[andree10](#838653): *Quagliarella. Későn volt már. :)

bmacsai 2012.05.28. 09:16:39

csak muntarit ne igazoljuk le, mert neki nem adják meg.

Paco 2012.05.29. 01:25:14

Na okoskák a következő a helyzet ! Nem tudom néztétek e 2011-2012 es Serie A meccseket ott is a veretlen bajnok mérkőzéseit? Azért cinikusan kezdem mert itt a névdobálózás során elfelejtettétek hogy kik azok a játékosok akikkel sikerült ezt az eredményt elérni. Hány olyan játékos akit leírtak nem ismertek fogalmunk sem volt hogy kik ők és megcsinálták csapatként. Igen egy klasszis gólvágóval lehet könnyebb lett volna de ! Ez a csapat egymásért küzdött és így érte el sikereit. Szerintetek Moreno Torricelli vagy Michele Padovano vagy Angelo di Livio és sorolhatnám hol lettek nagy játékosok és miért? Mert éhesek voltak és alázatosak elfogadták szerepüket és teljesítették feladatukat amit a "miszter" kért. Ilyen játékosokra van szükség akik tudják mi a spirito Juve és meghalnak a csapatért. Szóval mikor dobálózni kezdetek a nevekkel először gondoljátok át ez a játékos tényleg ki fogja köpni a tüdejét a csapatért??? Csak ilyen játékosokra van szükség és aki Qt és,vagy Matrit eladná arról sejtitek mi a véleményem. Tehermentesítő emberekre van szükség (Asamoah - Vidal) (Bochetti - védelem) akik szeretnének szereplői lenni a Juventus következő kalandjának és teljesítményükkel akár főszereplőkké válni. Illetve egy csatár még érkezhetne de én az említett nevek közül csak Suarezen látnám szívesen a terepjárós trikót. Illetve egy játékos akit nem említett senki de nem is aktuális sajnos Torres. Igazából Immobile és Borini akiket ha lehetne leigazolnék azonnal. Emlékezzetek Del Piero - Padova, Inzaghi - Atalanta, Vieri - Atalanta, Mind nálunk lettek nagy játékosok szóval mivel csóróság van ezt az utat látom járhatóbbnak még a BL szereplés ellenére is ha egy Basel és egy Nicosia oda tud kerülni mint csapat akkor a Juve nehogy már ne legyen ott ezzel a játékkal és tudással. Forza Juve Per Sempre

346607 2012.05.29. 20:04:21

[Paco](#839517): +1 Amúgy én még Joveticet is elnézném a csatársorban, csodálkozom, hogy senkinek sem jutott eszébe.

344520 2012.05.30. 09:50:02

[daneeka30](#840037): Dehogynem, sokaknak eszébe jutott, én is szívesen megnézném, ahogyan világsztárrá avanzsálódik nálunk, hiszen bőven megvan hozzá a tehetsége. Érdeklődött is érte a csapat, de ő kijelentette kategorikusan, hogy nem fogja elhagyni a Fio-t, részese akar lenni a csapat fejlődésében, és ő akar lenni a Fio-i Del Piero, a szurkolók szemében. Valami ilyesmit mondott, ha jól emlékszem.

317065 2012.05.30. 14:19:16

Nainggolan mi van? Olyat olvastam, hogy már aláírt hozzánk, majd tagadta stb...

295377 2012.05.30. 17:03:57

Azt mondjátok meg nekem, hogy Suarezben mit láttok annyira, hogy a kommentelők többsége megvenné? Én nem örülnék neki. A Liverpoolban lőtt 11 gólt. Jó mondhatjuk, hogy sz.r volt mögötte a kp. Na akkor kérdezem a mi csatáraink hány gólt lőttek? Ja, hogy Matri a legjobb 10 góllal? Boccs akkor nálunk is sz.r volt a kp? Én nem hoznám el Suárezt, mert nem ő fogja a mi gondunkat megoldani. Cavani, Higuaín, nálam ők jönnének. Dzekot nem tudom mire lenne elég. Van Persie meg 29 éves lesz augusztusban. Egy 29 éves játékosért meg sok a 30 milla. Pláne, hogy lenne max 3 jó éve, és utána mennyiért adnánk el? Jönne még egy játékos aki 2 évig segít nekünk, utána meg bukunk rajta hatalmas lóvét? Mióta feljutottunk ezt csináljuk. Megvettük Melot is két évre 22-ért, most legoptimistább forgatókönyv szerint is 9 milla bukta lesz rajta. Amaurin meg a teljes 22 millás vételárat bukjuk. Most végre olyan játékos kéne, aki hosszabb távon lenne nagyon hasznos. Én csatársorba legszívesebben Cavanit látnám (BL-ben nagyon megkedveltem. Napoliban európai porondon 10/7 és 8/5 gól a mutatója, bajnokin meg 20 fölött lőtt a Napolis időszakában), ha már tavaly a nagy kedvencem Agüero nem fért bele a zöldségvetésbe. :D Giot inkább eladnám, vagy cserélném, de ha marad akkor legyen jó! A játékáűval nincs bajom, de néha nagyon játsza a meg nem értett zsenit. Ha visszajön akkor viszont nem lehet 10-es. Érdemelje ki. Kp-re Pogba-t, Verattit mindenképpen megvenném. Nainggolant nem szeretném itt látni, nem győzött meg. Igaz sokat nem láttam, de az a kb 10-15 meccs amin láttam nem volt meggyőző. Asamoah-t szívesen látnám, Islat is, vagy Hernanest. Ők jöhetnének. Védelembe viszont nem tudom ki lenne jó. talán zapata olcsó opció lenne, vagy Armero ha elhozható jöhet. Kolarov se lenne rossz megoldás!

295377 2012.05.30. 17:49:44

[Godbluff](#840388): Ezt én is olvastam, ezért nem kéne erőltetni Joveticet. Nem hiszem, ha elmenne, akkor magától tenné. Kényszerből fog menni, mert a Fiorentinának pénz fog kelleni (ha megy), és mint ilyen, hozzánk nem fog jönni. Sztem akkor elmegy a Chelsea-be.

344520 2012.05.30. 18:22:53

[babo410](#840822): Én kedvelem Suarez játékát, ő inkább Del Piero-ra hasonlít abban a tekintetben, hogy sok gólt elő is készít. Mint, ahogy tette Alex, amikor Trez volt mellette. Az is igaz, hogy ebben a szezonban csak 11 gólt lőtt, de ne feledd, hogy, amit te is megemlítettél egy, olyan csapatban kellett ezt tennie, ami igazán nem segítette őt a gól szerzésben. Folyton hátra kellett jönnie a labdáért, azzal egyedül tört be a tizenhatosra, így kb. 30 méteren cipelve a labdákat. Emellett hihetetlenül peches is volt, lőtt mintegy legalább 10 kapufát is. Gerrard sérült volt tavasszal szinte egész végig, azt King Kenny nem támadóköz. rakta be, hanem visszavonta szinte védekezőközép.-nak. Aztán a fogalmatan Henderson, Downing páros, így szinte nem volt aki segítsen neki a támadásban. Mellette Andy Carroll, aki nem egy labdazsonglőr, bár a végére már eléggé feljavult. Tehát ezek ismérvek alapján, bőven kijelenthető, hogy egy, olyan csapatban, akit csak az nem vert meg, aki nem akart, igen is kiemelkedő még ez a 11 gól. Van Persie mögött ott volt Arteta és Song, akik tanári labdákkal tömték folyton, ennek és a jó formájának köszönhetően lőtt 30 gólt. Tehát Suarez tökéletes Alex utód lenne, abban az aspektusban nézve, amit a pályán betöltött szerepe enged láttatni. Így mellé egy Trez utód, akit most keres a vezetőség, vagy a meglévő Matri, tökéletes csatárpáros lenne. Bár, ha egy szem csatárral játszunk, akkor is tökéletes lenne, hiszen, így Vuci tömné őt labdával meg Pirlo. Harcos, küzd, technikai képzettség, számomra ezek és a korábban említettek miatt nyugodtan jöhetne. Inkább, mint Dzeko, akitől csak, úgy elpattognak a labdák, mint Gomeztől, én viszont őt nem akarom a csapatban tudni. RVP meg nem hosszútávú megoldásnak kell, hanem gyors, azonnali gyógyszernek, a csapat hiányosságára. Bár nem értem ezeket az érveket, mára manapság mindenkinek egy 29 éves játékos öreg.... Bőven benne van még 5 év, jó szezon, mellé meg, majd jön fiatal, akit fel lehet építeni, remélem. Annak meg nem örülnék, ha Cavaniért 30 milliót és még Matrit is adnánk, azért, annyit nem ér. Igaz a mai örült árak mellett ki tudja...

295377 2012.05.30. 21:21:11

[Godbluff](#840897): Na látod, pont ez az, hogy ennyi erővel a mi csatáraink is csak 10 gól körül termeltek. Akkor a mi kp-nk is sz.r? Nem. Egyszerűen Suárez a holland bajnokságban jó volt, angolban már kiderült, hogy nem olyan jó. Én nem hiszem, hogy ő oldaná meg a mi gólképtelenségünket. És olyan csatárt nem vehetnénk aki azt a 10 kapufát belövi? Még Van Persie-nek is jobban örülnék, pedig ő 29 éves lesz augusztusban. Nem hiszem, hogy érte kéne 30 millát kiadni. Én csak Higuaínt, meg Cavanit, max Dzekot tom megemlíteni, akiket velünk szóba hoztak és örülnék is nekik nagyon. Azok közül akiket velünk nem hoztak szóba, viszont van sok. :D Amúgy arról mit tudtok, hogy Dzekot állítólag nagyon közel van a Bayernhez?

344520 2012.05.30. 22:11:43

[babo410](#841132): De most komolyan kérdezem, hogy nézted huzamosabb ideig is a Liverpooli meccseket, minimum 10 meccset láttál? Akkor tudsz igazi képet alkotni róla, ezerszer jobb technikai képzettsége van, sokkal jobb meglátásai, saját magának teremt helyzeteket a semmiből, megeteti a védőket, és mindezt Angliába, ahol nem 50 kilós védők rohangálnak. A sok kapufa a frusztráltságól is akad, hiszen mellette még a csapat rúgott vagy 20 kapufát, semmi nem jött össze nekik, de, ha azt mondod, hogy semmivel sem jobb mint a mostani csatáraink, akkor nem értelek. Persze tudom, most mindenki azt várja, hogy egy, olyan csatárt igazolunk, aki kapásból 25 gólos szezont fog szállítani évekig, de ez nem Football Managar, itt sok minden közre játszhat. Egy biztos akármelyikük is érkezik már előre lépést jelent a jelenlegi helyzethez képest(kivéve Dzeko, mehet nyugodtan Bayernbe, kiegészíti, majd Gomezt, aki azért rúgott ennyi gólt, mert a világ legjobb támogató középpályája van mögötte. Egy Cavani, Falcao akár 50 gólt rúgna ott, ő semmiképp nem kell ide.)
süti beállítások módosítása