bntemp

bntemp

30 vagy 28? 2 vagy 3 csillag? Most akkor MIVAN?!

2012. május 10. - s4tch

A kommentek között visszatérően találkozunk ugyanazokkal a kérdésekkel. Akkor most lesz harmadik csillag? Nem úgy van, hogy 28 bajnokságot nyert a Juve? Miért olyan fontos ez az egész? És különben is, a csalással szerzett címeket mé' kell beszámítani? Közérdekű rovatunk következik, szájból szájba rágunk, nem csak buziknak egymásnak.

A kommentek között visszatérően találkozunk ugyanazokkal a kérdésekkel. Akkor most lesz harmadik csillag? Nem úgy van, hogy 28 bajnokságot nyert a Juve? Miért olyan fontos ez az egész? És különben is, a csalással szerzett címeket mé' kell beszámítani? Közérdekű rovatunk következik, szájból szájba rágunk, nem csak buziknak egymásnak.

Kezdjük akkor ott, egyáltalán mik ezek a csillagok?

A csillagok valójában olyan égitestek, amik nukleáris energiát termelnek, emiatt van saját fényük. A föld légköri áramlásai miatt látjuk pontszerűen villódzónak őket, ezt a jelenséget szcintillációnak nevezzük, és egyes vélemények szerint emiatt nem adta meg Tagliavento Muntari fejesét.

A VY Canis Majoris, a legnagyobb ismert csillag. Mérete a Napunk 2100-szorosa. Nem meglepő, hogy szcintillálása elvakított egy halandó partjelzőt.

Há-há, nagyon vicces! Egyes olasz csapatok mezén lévő csillagokra gondoltam.

Az olasz csapatok mezén nem csillagok vannak, hanem stilizált csillag alakú, hímzett jelképek, vagy ragasztott szövetdarabkák. Gondolj csak bele, egy csillag hatalmas méretű lehet, egy átlagos csillag kiterjedése bőven meghaladja a Földét. Ha egy mezen két csillagot szeretnénk elhelyezni, akkor egy Juve-meccsen már eddig is legalább 22 csillagot elbíró futballpályákra lett volna szükségünk, nem beszélve arról, mekkora méretű játékosokat kellett volna igazolni.

Ne csináld már, hülye buzi, tudod, hogy értettem!!!!!!!!!!!4 Azokra a stilizált arany színű bizbaszokra gondoltam, amiből egy Juve-mezen eddig kettő volt, és amiből a hullarablók dresszein csak egy található!!!

Tetszik nekem ez az évődés, huncut vagy, látszik a szemeden. A tárgyra térve, a mezre kerülő csillag tulajdonképp "hazai" találmány: 1958-ban, a Juventus 10. bajnoki címét követően, Umberto Agnelli ötlete nyomán került fel először bármilyen csapat dresszére. A későbbiekben különböző klubok, szervezetek vették át az ötletet, így mára az arany csillag széles körben 10 bajnoki címet szimbolizál.

Na végre, kösz a választ. Fárasztó egy alak vagy az állandó kukacoskodásoddal. Mentél volna inkább ügyvédnek, minőségellenőrnek vagy tanárnak, mint felháborítóan sokat kereső újságírónak. És mi ennek a csillag-dolognak a jelentősége?

Tulajdonképp a klubok nagyságát, dicsőségét hivatott hirdetni. Minden klub büszke a címeire, a kemény munkával elért eredményeire, és ezt nem csak a szurkolókkal, hanem más csapatokkal, riválisok drukkereivel is jó érzés közölni. A sikerek nyomán jogosan dagadó mell nem csak szavakban, hanem ilyen apró jelképekben is megjelenik.

De ha csak szimbolikus jelentése van, mégis miért ragaszkodik körme szakadtáig az aktuális klubvezetés ehhez a jelképhez?

A sport nem csak objektív tényezőkből áll, ifjú barátom. A jelképek pont ugyanolyan fontosak a szurkolóknak, mint maga a klub. Gondolj bele, mi különböztetné meg a Juventus mezét az Izéétől, ha a miénk is fekete-kék lenne?! Hasonló a helyzet a csillagokkal is. A hullarablók sem eresztenék azt az egyet, amijük van, úgy érzik, megdolgoztak érte.

Oké, értem, nem vagyok hülye! De a Juve nem csak 28 bajnoki címet szerzett?

A Juventus a pályán 30 bajnoki címet szerzett. Ebből ugyan kettőt elloptak a calciopoli során, de a klub nem ért egyet a szövetség eljárásával. Az aktuális vezetés kommunikációja egyértelmű: sajátjának tekinti a klub a két, Capellóval nyert bajnoki címet is. Ezzel együtt bárhol utánaolvasol, azt fogod találni, hogy a Juventus 28 bajnoki címmel rendelkezik. Ez a hivatalos adat, de mi szarunk rá.

A klub véleménye a 28 vs. 30 témában

Ha már itt tartunk, a torinói búcsúban bóklászva láttam olyat is, hogy a két arany mellett ezüst csillag szerepelt egy mezen. Az igazi volt? Van ilyen? Mit jelent az ezüst csillag? Tudod, a stilizált.

A mezhamisítás csúnya dolog, ahogy az illegális filmletöltés, a sóval fogyasztott káposztás tészta és a hullagyalázás is azok. Remélem, nem vetted meg azt a mezt.

Neeeeeem, dehogy. Na de az lehetett volna igazi, mondjad már?!

Igen, elméletileg elképzelhető egy ilyen mez is, abban az esetben, ha egy csapatnak 20-nál több bajnoki címe (ezt szimbolizálják az arany csillagok) és egy ezüst csillagot érően legalább 10 kupagyőzelme összegyűlik. Mivel a Juventusnak már megvan a 30 scudetto, és még idén meglehet a 10. kupasiker is, ezért nekünk legközelebb 3 arany + 1 ezüst csillag kerülhet a pólókra.

Még nincs hivatalos 2012-13-as mez. Ez egy nem túl mutatós vízió.

Amúgy a színek hogy jöttek? A sárga csillag nem antiszemita jelkép?

Az nem sárga, hanem arany, így semmi köze az antiszemitizmushoz. Ahogy már az előbb tisztáztuk, Agnelli ötlete volt a scudettót jelképező arany csillag. Az ezüsttel kapcsolatban nincs bővebb információm.

Aha, értem. Ha már itt tartunk, mi az a scudetto?

Szó szerinti fordításban kis méretű pajzsot jelent, egyébként a mai szóhasználatban a bajnoki címet jelentő, pajzs alakú, olasz nemzeti színeket magán viselő jelképet értjük alatta. Tulajdonképp scudetto = bajnoki cím.

Na és figyu, azt olvastam, hogy Zlatan zsinórban 8 bajnokságot nyert. Tőle nem vették el a 2005-06-os győzelmeket?

Látod, ennyire következetlen a milánói retorika: amikor a Juventusról van szó, akkor az a két bajnokság nem a miénk, amikor pedig Zlatanról, akkor azt a két címet is beszámolják neki. Ha Zlatant kérdeznéd, biztos azt mondaná, azt a két bajnokságot is magáénak érzi. Ezt onnan tudjuk, hogy újságírók már többször megkérdezték, és következetes válaszokat adott: azt a két címet a csapat, így ő is, a pályán nyerte meg.

Igaza is van. A pályán sokszor otromba tahó a tag, de a Juvéról mindig is tisztelettel nyilatkozott. Ha már szóba került, mennyire tekinti egy játékos sajátjának azokat az elvett címeket: tudsz olyat mondani, aki a címeitől megfosztott kétszeres bajnokcsapatból nem hasonlóan érez?

Thuram.

Az kicsoda?

Már régen elfelejtettem.

Hiába titkolózol, hülye buzi, úgyis rákeresek. Azt még áruld el, hogy a sajtó mit gondol erről az egészről? És az ellenfelek? No meg a szövetség, ők fognak büntetni, ha felkerül a jövő évi mezekre a harmadik csillag?

A sajtó a hivatalos adatot tartja elsősorban nyilván, de a mostani cikkekben általában tárgyilagosan megjegyzik, hogy a klub úgy gondolja, 30 címet nyert, amiből kettőt a calciopoli kapcsán elveszített. A Gazzetta dello Sport hétfői számában nagy terjedelemben foglalkozott a friss bajnokkal, a klub korábbi címei között feltünteti a 2005-06-os scudettókat is, áthúzással jelezve azt, hogy ezeket elvették a csapattól. Az ellenfeleknek nyilván nem tetszik a dolog, Moratti egyenesen provokációnak nevezte a 30 címhez való ragaszkodást, de miután Moratti és az Izé önmagában egy provokáció, ezért ezzel nem foglalkozunk bővebben. A szövetség hivatalosan nem foglalt állást, de mivel egy informális szimbólumról van szó, ezért jelen szabályozás szerint nem tehetnek semmit.

Ha felvarrják a 3. csillagot, ki kell basznom az összes juvés cuccomat, amin csak kettő van?

Illene, több okból is. Egyrészt már gagyi, elavult a két csillag. Ódivatú, hogy úgy mondjam. Másrészt a klubok egyik fő bevételi forrása a merchandising, szóval ha azt akarod, hogy leigazoljuk Higuaint, Falcaót és Suárezt, ezzel Magyarországról is tudod támogatni a csapatot. Harmadrészt te is egy friss sállal, bögrével, hűtőmágnessel leszel igazán menő: a hullarablók még a másodikat is csak keresik, nekünk meg már megvan a harmadik is!

Egy lehetséges 2013-as mez. Szerintünk dögös. Kupagyőzelem esetén ezüst csillag is lesz rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr858240122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laac 2012.05.10. 19:14:22

Nagy faszok vagytok,de még mindig rajongok a blogért!Kitartás JUVEntinok!!!!!

344520 2012.05.10. 19:31:24

Ezért imádlak titeket.S4tch, ilyen bejegyzésekkel, hamar beloptad magad a szívembe. De, már látom előre, sajnos a sok humortalan, nem Juve-s szurkoló elkezd, majd itt is fröcsögni. Pedig, ez pont nekik készült, de sohasem veszik a lapot. Ezen a blogon mindig úgy érzem magamat, mint amikor, annak idején a haveroknak megmutattam a Monty Python's Flying Circus-t. Egyszerűen nem értették, zavartan vakarták a fejüket, én meg halálra röhögtem magam. Sajnos, van, ilyen. Valaki veszi a lapot, valaki nem.

344054 2012.05.10. 19:45:39

király poszt,fetrengek.... nem csipázom az olasz focit de vannak Juve szurkoló barátaim,már csak azért is szorítok hogy veretlenül legyetek bajnokok!!!

Kovács Tamás 2012.05.10. 19:49:09

Kicsit más téma. De ha tudtok segítsetek. Köszi. Szeretnék Juvéról szoló könyveket venni, olvasni. Milyenek vannak és hol lehet beszerezni. Kettő van eddig de még szeretnék. Misur Tamástól a Juventus Békés Sándortól a Forza, Juventus! Köszi előre is!

341197 2012.05.10. 19:57:33

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában!

295377 2012.05.10. 20:02:51

[Kovács Tamás](#820582): a Békés Sándor Forza Juventus könyvet hol vetted? A cikk rohadt jó, nagyon röhögtem. A fekete mezen a címer nem jó a koszorúval, mert tiszta Udinese filing. :D

317065 2012.05.10. 20:14:23

Nagyon jó cikk!! s4tch, egy állat vagy xDDD

FJ 2012.05.10. 20:57:12

Hiába titkolózol, hülye buzi, úgyis rákeresek. Ezen mekkorát röhögtem :DD

Paco 2012.05.10. 20:59:57

Megérted a pénzed s4tch nájsz dzsob

346601 2012.05.10. 21:05:11

Úúúúúú, micsoda trollmágnes :D Hamar beilleszkedtél, S4tch :D [babo410](#820590): Olyanom nekem is van, még anno neten rendelte, ha jól emlékszem, a tag neve Galántai Gábor volt, esetleg próbálkozz rákeresni, árul-e még ilyesmi cuccokat.

337297 2012.05.10. 21:08:04

Mindenkit megb**zunk! "Moratti és az Izé önmagában egy provokáció" :D :D S4tch, örülök, hogy leigazolt a blog, nem hittem volna hogy lehet jobb, de veled még jobb lett. :)

Kovács Tamás 2012.05.10. 21:16:33

@babo410: Legalább 4-5 éve vettem Ajkán egy könyvesboltban, ha jól emlékszem.

Kovács Tamás 2012.05.10. 21:19:07

[babo410](#820590): Neten megtudud rendelni.

254290 2012.05.10. 21:19:35

Jóóóóóóó :D Vasárnap 15h, remélhetőleg veretlen ünnepség lesz.

340463 2012.05.10. 21:33:23

"huncut vagy, látszik a szemeden" - nagyon jó és nagyon vicces, több ilyet! Ráfér a blogra a színvonal emelése, írjál többet ;) Btw ezzel az "Izé"-vel mindig az jut az eszembe, hogy kisebbségi komplexusotok van ;)

Hungarianmotormouse 2012.05.10. 21:34:43

Jó cikk, derültem rajta... :)

338554 2012.05.10. 21:56:31

Gyerekek, neee.. :D S4tch, le a kalappal, ilyen sziporkát nem olvastam a Darti-féle Izé-Juve előrehozott tudósítás óta.. Egy-egy győztes meccs után szokott olyan jó kedvem lenni mint most ettől az írástól van! A kedvencem az Ibra-vonal visszássága, meg ez az értetlenkedő skizofrénia. Meg úgy az egész.

Torinojuve 2012.05.10. 22:00:43

Jó volt viszont Thuramal kapcsolatban nem értek egyet. 1. Cannavaroval ellentétben ő megmondta hogy nem szeretne a B ben játszani, nem lett a kedvenc játékosom de nem neheztelek rá. 2.Úgy emlékszem az 1ik rokona aki ugyan úgy focista volt szívelégtelenség miatt halt meg, ekkor őt is kivizsgálták a Barcelonánál és nála is kimutattak rendellenességet, ezután ő rögtön abba is hagyta. Ha igazak a hírek ezt Torinoban is észre kellett volna venni, és belegondolva hogy itt is simán összeeshetett volna a pályán, szerintem ezért neheztel a Juventusra. De ez csak az én véleményem....

271697 2012.05.10. 22:13:17

Faszipántos poszt lett, gratula. :D

344312 2012.05.10. 22:21:18

Zseniális, bearanyozódott az estém. ÉS még a csillagok is ragyognak az égen :)

340119 2012.05.10. 22:28:32

Öt csillagot kapsz a posztra. :DDDD

338554 2012.05.10. 22:34:08

[Torinojuve](#820683): Thuramot imádtam amíg itt játszott (Juve 4-1 Roma, mintaszerelés-kamubüntető), szóval én sem szeretem olvasni az ekézését, de a posztban olyan kis szerep jut neki, hogy az élményt egy kicsit sem rontja. Te nem neheztelsz rá, más meg igen, ilyen ez..

hehehaha 2012.05.10. 23:01:45

Thuram-ra nem azért neheztelnek, mert elment (akkor Zambrotta-val is ugyanezt csinálnák pl), hanem mert egy interjúban, amikor a Juve-ról kérdezték, valami ilyesmit válaszolt: "Juve who?"

295377 2012.05.10. 23:07:44

Köszönöm a segítséget mindenkinek!

338554 2012.05.11. 00:53:47

@hehehaha: És tényleg.. Na nekem ez csúnyán kimaradt eddig, egy jószolgálati nagykövettől igen méltatlan megnyilvánulás. Lilian Thuram has dropped a big hint he won't consider playing for Juventus outside of Serie A next season. At last night's post-match media conference after France's 1-1 draw with South Korea, Thuram was asked about his situation at Juve and replied: "Juve who?"

adams 2012.05.11. 01:19:11

Thuram aki a rasszizmus ellen kampányolt(huhuhuhu:D) ekkora eke lenne,hogy a Juvéra egy "who"? kérdéssel feleljen ?nem tudom elhinni róla ,nekem egy igazi tanárnak tűnt mindig is ,aki a pályán kívül is tanár volt! Én nagyon szerettem!

343719 2012.05.11. 01:19:12

Amúgy szerintem teljesen mindegy, hogy ki mit gondol arról a két bajnoki címről. A Juventus természetesen a magáénak érzi, az Inter meg szintén így érez. Szerintem is rajta kell lennie a 3 csillagnak, meg aztán ez a veretlenül bajnoki cím megér plusz kettőt :) Le a kalappal az idei Juve előtt, mert sajnos az én Interem még a 2006-2007-es szezonban sem tudta megoldani a veretlenséget, pedig ott nem volt ellenfele... Na mindegy gratulálok a bajnoki címhez és jó a poszt!!! FORZA INTER!!!!

Zoleee 2012.05.11. 10:02:22

"Aha, értem. Ha már itt tartunk, mi az a scudetto?" Hát ez nagyon nagy :DDDD Király poszt :D De: Ha Muntari gólját megadták volna! xDD

255347 2012.05.11. 10:08:31

Nyomorék FIGC! Ha meglenne az ezüst csillag is olyanok lennének, mint vmi tábornokok! :) * * * 30 ;)

334309 2012.05.11. 10:09:23

http://forum.juventuz.org/threads/17826-Thuram-Juve-Deserved-Punishment

balazs91 2012.05.11. 10:42:31

s4tch, tőlem is nagy grat, egyedül a végével nem értek egyet a Juvés cuccok kibaszásával: te kidobnál egy Nedved-mezt például, csak mert azon még két csillag volt? Inkább kereteztessük be a régi cuccokat, és az újakban masírozzunk az utcákon :) Thuramot én is imádtam amikor nálunk játszott. Például ezért: http://www.youtube.com/watch?v=6r92yiVTZDo Zlatan meg van akkora tahó, hogy neki elhiszik a bajnoki címeit... akkor pedig a 30 nem 28... (az a 2 alighanem áfa)

339362 2012.05.11. 12:26:21

zseniális, mint mindig!

344907 2012.05.11. 14:08:07

Mikor újultak meg a gyorskommentek?

doma17 2012.05.11. 14:16:28

srácok picit nemértem ezt. Én Milan drukkerként érzem cikinek azt, hogy sárosok voltunk, és azt hogy miért nem basztak át minket is a B-be ezért. Ti meg büszkék vagytok erre? Meg hogy nem értetek egyet? Dehát uraim, ezek tények, hogy a csapatotok csalt. Úgy mint a mienk. Számomra ez teljesen érthetetlen, egy színvonalas blogról beszélünk, azonban ezek a megnyílvánulások csak egyre jók : A Juve toronymagasan Itálián belül a legeredményesebb csapat, de ezekkel a cikkekkel sározzátok a saját csapatotokat. Nem várom el, hogy helyeslő kommentek legyenek.

258608 2012.05.11. 14:33:28

a sajat renomem erdekeben, ez volt az utolso alkalom, h munkaidoben a juve-blogot olvasgattam. sirok a rohogestol.

2012.05.11. 14:36:24

doma17- Akkor a telefonbeszélgetések azon részét amelyeken mondjuk Fachetti hangja is szerepel miért is nem tárta fel a fel a ügyészség a tárgyalás során? Ja mert azok az Inter is kompromittálták volna, vagy kiderülne hogy valójában nem volt ez akkora dolog mint azt egyesek hiszik? Minimális fogalmad lenne az egészről, talán még végig is olvastam volna a kommentedet...

334474 2012.05.11. 14:55:19

Brutál. Grat!

346607 2012.05.11. 14:56:14

[doma17](#821165): Azért, mert a Juve vitte el a balhét a többi csapat helyett is. És miért? Azért, mert a vitatott szezonokban ők nyerték a scudettót. A gondolatmenetedet folytatva a Milan-nak is vissza kéne adnia a 2007-ben szerzett BL-címet!

338823 2012.05.11. 15:02:00

Meglátjuk, mennyit ér ez Európában! :D

254529 2012.05.11. 15:22:04

Remélem szép lesz az új mez, és Del Piero nevével is lehet majd kapni!!!!!!! Nekem csak olyan kell, egy Vucinic mezzel nem lehet mit kezdeni, nincs értéke...Borielloról nem is beszélve... Agnelli, ha elküldi az Élő Istent, akkor gyújtsák fel a p.icsába!

341781 2012.05.11. 15:24:41

Minőségellenőr társaim nevében kikérem magunknak a kukacoskodást! :D

337079 2012.05.11. 15:29:59

Igazi köcsögök vagytok! Ráadásul a csapatotokat is csak Alex miatt szeretem, miatta is már csak egy kicsit. De imádom a posztjaitokat. Könnyesre röhögtem magam má megen'. "Hülye buzi"... Aztaqrva. :-) Grat!

287507 2012.05.11. 15:51:04

Nyilván két csillag. Kár ilyen unszimpatikussá tennie magát a Juvénak most ezzel.

buddha 2012.05.11. 15:51:34

csak azt áruljátok el,hogyez a hullarablós dolog miből alakult?

Feri 2012.05.11. 15:53:47

ez k...a jó :) komolyan, az ilyenekért érdemes blogot olvasni :) Nagy a pofátok, pedig jövőre szopni fogtok! :D

344969 2012.05.11. 16:09:32

ez kurvajó lett :DD Remélem jövőre összejön a BL-ben egy Real-Juve meccs, nagyon élvezetes lenne :) Higanytól meg el a kezekkel... :P

334232 2012.05.11. 16:28:34

Ezt is összecsalta nektek Moggi! fúú, ilyen gyorskomment lehetőséget a fertigre is kéne rakni:))

337436 2012.05.11. 16:32:34

Nagy a pofátok, pedig jövőre szopni fogtok! :-D Engem az zavar, hogy a Bayern-mezen meg már öt csillag van, mert mindenhol más szisztéma szerint adják, ott talán minden 5. bajnoki címre?

bianconeri2220 2012.05.11. 16:42:33

[stanleykubrick](#821240): akkor te vedd úgy h mi 28-anként rakunk 3 csilagot és 56-nál lesz hat ha így jobban tetszik....... nem igazán érdekel itt senkit szerintem, hogy ez kinek szimpatikus és kinek nem..... 3 jár mert a pályán nyertük meg és kész....

hehehaha 2012.05.11. 17:18:48

[buddha](#821241): 2006

338554 2012.05.11. 17:25:48

[stanleykubrick](#821240): Itt egyedül te teszed magad unszimpatikussá. [doma17](#821165): A bűnrészesség elismerése egy dolog, a bajnoki címek elvétele meg egy másik. A Juve lekrült a B-be, ti meg nem. A Laziót kizárták az európai porondról, titeket nem. A büntetés számomra ott lett volna arányos, hogy ha mindenki más megúszta a lesorolást, akkor ennyiben kimerül a Juve büntetése. De emellett még azokat a címeket is elvették, amiket az idő már soha nem ad vissza. Amikért minden játékos megdolgozott. Egy olyan ügy miatt, ahol szinte minden klub próbált a másik kárára ügyeskedni.

Maradona 2012.05.11. 17:28:56

A 3. csillag köré varrassatok bundát nehogy megfázzon! he he

333862 2012.05.11. 17:35:02

Nem vagyok egy Juve fan (bár nem is utálom őket), de remélem meg lesz a veretlen bajnokság!

xenosz2 2012.05.11. 17:47:49

1. Hogy lehet a pályán elért eredményre hivatkozni,ha kiderült,hogy csalás volt? 2. Attól,hogy más is csalt, az én csalásom már nem számít? 3.A csillaghasználat értéke egy közmegegyezésből született,annak köszönheti az eszmei értékét.Ha bárki elkezdi vitatni,hogy kinek mennyi a jogos,akkor már elvesztette az értékét. Értelmét veszti a rá való hivatkozás. Egy díszítőelemmé degradálódik,amit egyesek elfogadnak mások nem,holott pont az lenne az értelme,hogy mindenki elfogadja. így viszont....

dvLn1 2012.05.11. 17:54:36

[a_fater](#821275): igen, a bayernnel 5nel pakoljak fel ! :)

346588 2012.05.11. 17:55:02

[Maradona](#821340): Csak nekem tűnik pikánsnak 'Maradona' nickkel bundáról dumálni????

342768 2012.05.11. 18:05:37

[a_fater](#821275): a Bayernnél a BEK/BL címeket jelölik a csillagok. Beteg poszt lett ez is grat,itt mindig szakadok azon amiket írtok. :D

287507 2012.05.11. 18:12:10

[neuropa](#821335): Szerencsére nem vagyok én egyedül, pedig még gratuláltam is a Juvénak és örülök, hogy nyertek, de ez a 30-azás visszataszító.

287507 2012.05.11. 18:13:46

[lacika1116](#821380): Nem, az ötödik bajnoki cím után jár egy csillag.

259443 2012.05.11. 18:23:52

A sárga csillag szerintem szemita jelkép, nem pedig antiszemita...de ez csak kukacoskodás. Amúgy jó kis írás, gratula

258608 2012.05.11. 18:24:37

kazinczy-dijjal a zsebemben csak szolok, h olyan szo nincs, h unszimpatikus. helyette hasznaljatok az antipatikust v. meg egyszerubb, az ellenszenvest.

viop 2012.05.11. 18:38:49

Aki nem Juve drukker mit foglalkozik vele , hogy hány csillag lesz a mezen ?? Hogy úgy mondjam : mi a fasz kozotok van hozzá ? Menjetek a saját csapatotok blogjára okoskodni ! Tudom , ez egy nyílt blog , így jogotok van olvasni, de a Juve drukkerek nem kíváncsiak a suketelésetekre !

doma17 2012.05.11. 18:46:06

nos nyilván a zéhez hasonló kommentek nem segítenek a téma megvitatásában, de tőle nem várom el, hogy értse mit mondok, valószínűleg még pici és a holnapi olvasás röpdoga miatt ideges. a többieknek: mint ahogy írtam, cikinek érzem azt, hogy a milant nem részesítették ugyanolyan büntetésben mint a többi gárdát. Forza Milan!

344520 2012.05.11. 18:59:02

Mindig valami máson van a téma, nemhogy kibeszélnék az évet. Tudom, biztos lesz szezonértékelő és majd ott, de ennél a témánál még az is érdekesebb lenne. Engem nem érdekel most a három csillag vagy kettő. Megmondom mi érdekel, hogy a kapitányunk távozik a szezon végén, és még mindig nem fogom fel. Most megnéztem egy videót, és, majdnem újra megkönnyeztem, mint a bajnoki címet. Lényegtelen hány csillag a mezen, ha már nem, olyan játékos, aki megérdemli a mezt.(ez most csak költői túlzás volt a részemről, hosszú idő után újra szerethető csapatunk van, számos kíváló és mind csupa szív játékossal) Nehéz lesz az Alex utáni időszak, a szurkolóknak főleg, de, amíg így teljesítenek a srácok, feledhetik. Addig kibírjuk még jön Alex helyére egy hasonló kvalitású játékos, egyén, aki kiérdemli ezt. Sajnos bele kell törődnünk, a többség, aki ide jár, az mind Alex korosztályával ismerte, szerette meg a focit. Ők már visszavonulnak, most is egy legenda Nesta. De nehéz leírni, hogy már nincsen a pályákon Bergkamp,Maldini, Cannavaro, Rui Costa, Zidane, Baggio, Davids, Nedved... Reméljük lesznek, akik átveszik az ő helyüket.

344520 2012.05.11. 19:03:58

Basszus szétdobta az oldalt. Bocs, fiúk, pedig nem is link. Inkább töröljétek a hozzászólásomat.

342646 2012.05.11. 19:57:51

:D:D Először néztem át hozzátok, de ha minden poszt ilyen humoros, akkor azt hiszem gyakrabban jövök :D Gratula a poszt írójának! Jövőre remélem veletek játszuk a BL döntőt! Hala Madrid!

dirat 2012.05.11. 20:39:20

Senkiháziak! Attól, hogy nem értetek egyet a szövetséggel az elcsalt bajnokikról, attól még azt bizony elcsaltátok szal maradjon csak a 28... Azért ne túlozzunk!

275991 2012.05.11. 20:49:19

[dirat](#821545): Akkor hiszem el, ha mutatnak egy videót 2006-ból, hogy az Inter átveszi a trófeát...

295377 2012.05.11. 21:46:40

[dirat](#821545): Az a baj, hogy elvették a két bajnoki címet, pedig nem csináltunk semmi különöset. Ezt már számtalanszor bebizonyították, hog a Juve uazt csinálta, amit akkor mindenki. A szövetség pont a lehető legjobban találta ki a bíróküldő rendszerét. Csak az nem manipulálta aki nem akarta. Mindenhol azok a bírók fújtak, akiket kértek. A Juve semmivel nem volt csalóbb, mint bárki. Azt a két címet elvették tőlünk, hogy büdös szemét csalók vagytok, és átadták az internek, hogy tessék, okos, szép, jók vagytok, csaljatok nyugodtan, nem számít. És a Milannak is kb csak annyi volt, hogy csaltatok? Nem baj, menjetek nyerjétek meg a BL-t. Ezért érzi úgy a Juve, hogy jár neki. Talán ha mindenki azt kapta volna amit megérdemel. És nem derült volna ki, hogy itt nem a bundázás megállítása volt a legfontosabb, hanem az, hogy a Juvét fékezzék meg, hogy ne ő lehessen a világ legerősebb csapata. Sajnos a Juvét kizárták, elsőre a harmad osztályba akarták, nem jött be. Jött az, hogy akkor legyen másod osztály, de olyan levonással, hogy max 2 évig ott rohadjon. Csak szerencsére belátták, hogy a Juve nélkül a bajnokságnak annyi.

295377 2012.05.11. 21:50:11

Ja és kb olyan volt az egész Calciopoli, hogy kimondták kb a Juvén kívül mindenkinek megengedett a csalás.

Paco 2012.05.11. 23:07:57

[doma17](#821419): Kedves doma17 nagyon örültem volna ha "ciki" módon intézkednek szeretett csapatom ügyében is mint a Milán esetében. Nem ez történ itt a bajnok csapat vitte el a balhét és szétrobbantották olaszország legerősebb csapatát. Talán a VB címet is letutizták az olaszok aminek a gerincét a Juventus adta? Ismét a csúcson vagyunk és Olaszország is ott lesz hála a Juvénak. A lényeg a "ciki" érzésed és az én keserűségem a csapat büntetése után hogy az rúgott minket picsán az előző években aki csak akart és a megaláztatás hogy "hogy szurkolhatok én egy ilyen csaló bandának" finoman szólva is nagyon messze van egymástól. Szóval ne hogy azt hidd hogy egyetlen igazi Juve szurkoló is azt fogja neked mondani: igen értem mit akartál írni.

339855 2012.05.12. 00:28:13

Ha Muntari gólját megadták volna! :D:D:D Na engem is idehordott a szél. :) Azt kell mondjam, fasza lett az írás, jót röhögtem rajta. :D Igazából egyik serie a-s csapattal sem szimpatizálok különösebben, abszolút nincs kedvencem, talán a Milan kicsit távolabb áll tőlem mint a többi csapat. (Mondjuk még mindig nem emésztettem meg azt amikor Nedved a bombájával elütötte szeretett csapatomat 2003-ban a BL döntőtől.) Egyébként grat a bajnoki címhez és jó lesz újra látni titeket a BL-ben.

viop 2012.05.12. 00:54:23

Valamin gondolkodjatok el kopkodok : ha az , hogy a Juvét megbuntették úgymond csalás miatt és ez nektek egyértelmuen bizonyítja a csapat és vezetoi bunosségét, akkor az, hogy a magyar elso osztályban hosszú évek, akár évtizedek óta nem buntettek semmilyen csapatot bunda miatt, azt bizonyítja, hogy itthon nem bundáznak ?

338554 2012.05.12. 02:52:25

[xenosz2](#821361): Mi volt csalás? Hogy nem a randomgenerátor válogatta a bírókat a meccsre, hanem amelyik csapat éppen gondolt egyet? Ezt a simlit szinte mindenki hobbi szinten űzte évek óta, mégsem panaszkodott senki, mert nem kimondottan bunda, csak néhány segítő ítélet (de nem emlékszem olyan vérlázítóra mint amit Moreno csinált 2002-ben vagy amit a fontos Barca meccseken már megszokott az ember). Ha jogtalan előnyt szerez egy csapat, akkor érthető a címek elvétele, de mikor egymást lökdösik a húsos fazék körül, az szerintem nem minősül előnyszerzésnek. Ettől még a dolog illegális, menjenek a B-be (a többiek?) egyedül, de a címeket elvenni már túlzás. Így is a Juve kapta a büntetést mindenki helyett. Az Inter viszont megkaphat egy elvileg "csalás" miatt visszavont címet. Na ez az igazi erődemonstráció..

338554 2012.05.12. 02:55:51

[viop](#821840): Hehe, ++; A "bundás olasz foci" az megy, de hogy a világ többi részén miért nem buknak le a próbálkozók, az rejtély. Máshol biztos nincs annyi pénz mint az olasz fociban..
süti beállítások módosítása