bntemp

bntemp

Kutyák, frizurák, számok

2012. május 02. - s4tch

Bagatellizáljuk el a tétet, és tegyünk úgy, mintha a Lecce elleni bajnoki nem dönthetne akár a bajnoki címről is? Vegyük le a nyomást magunkról, szurkolókról, valamint a magyart kissé törő, de a blogot rendszeresen követő játékosokról? Képes előretekintésünkből ez a kézenfekvő tematika kimarad,  viszont megidézzük a klasszikus szeretünk/gyűlölünk hangulatot, megvív egymással az optimista és a pesszimista énünk, és a tárgyilagos, múltra támaszkodó újságíró-kűrt is megfutjuk.

Bagatellizáljuk el a tétet, és tegyünk úgy, mintha a Lecce elleni bajnoki nem dönthetne akár a bajnoki címről is? Vegyük le a nyomást magunkról, szurkolókról, valamint a magyart kissé törő, de a blogot rendszeresen követő játékosokról? Képes előretekintésünkből ez a kézenfekvő tematika kimarad,  viszont megidézzük a klasszikus szeretünk/gyűlölünk hangulatot, megvív egymással az optimista és a pesszimista énünk, és a tárgyilagos, múltra támaszkodó újságíró-kűrt is megfutjuk.

El sem hisszük: ma este matematikailag bajnok lehet a Juventus. Elég lenne hozzá, hogy az Atalanta nyerjen Milánóban, és mi egy kamutizivel legyűrjük a Leccét. Na, ez az, ami nem fog megtörténni: ugyan a Juventus a Beni-zseni által közvetített Conte-üzenetnek megfelelően vélhetően bedarálja a zsinórban harmadik kiesőjelöltet, viszont a Milan behúzza a hazai kötelezőt, ezzel is dilemmát adva a jövő évi mezeket készítő partnereknek. Sebaj, a trieszti délután/éjszaka így még hangulatosabb lehet.

Foglalkozzunk inkább a mai ellenféllel! Az index szaktopikjában, blogunk egyik bölcsőjében Mr. Scott Pilgrim tette fel a kérdést: "Azt a viccet ismeritek, hogy Serse Cosmi?" A Lecce edzője valóban mókás megjelenésű figura, gondoljunk csak kopaszodó fejére tolt különféle sapkáira, szúrós tekintetére, bulldogra emlékeztető fejformájára.

Keresse meg a 4 különbséget!

Cosmi egyébként ott lehet a padon, miután fellebbezése nyomán eltiltását egy 10.000 eurós büntetésre mérsékelték.

Az edzője mellett a kolumbiai válogatott Cuadrado mellett sem tudunk elmenni szó nélkül: az alapembernek számító, fiatal, egyébként tehetséges támadó középpályás egy ősi magyar fajtára emlékeztető frizurával megy a csatába. Csodáljuk együtt fürtjeit!

Kiköpött ikrek

A Lecce másik kulcsjátékosa, a szintén dél-amerikai, ámde olaszos nevű Giacomazzi is megihletett minket. A játékos orra klasszikus görögös arcélt kölcsönözne neki, ha az előre menekülő álla nem emlékeztetné a bánatos szemű, jámbor boxerre.

Amellett, hogy mielőtt sportszerűen kifütyülnénk őket, természetesen tiszteljük az ellenfelet, jegyezzük meg, hogy Cosmi örökmérlege nem ad okot túlzott félelemre. A megosztó személyiségű edző tíz meccsen mindössze négyszer szerzett pontot aktuális csapataival a Juve ellen. Torinóban csak egyszer,  9 éve jött össze egy döntetlen az akkoriban Grossót, Miccolit, Blasit felvonultató Perugia élén. Az idei Lecce viszont idegenben egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy helyezése sugallja: 17 meccsükből tíz pontszerzéssel zárult, ilyen szempontból hatékonyabbak, mint a Roma vagy az Udinese, sokkal inkább emlékeztetnek egy általában rágós falatnak bizonyuló középcsapatra, mint egy kiesőjelöltre. Cosmival "csak" hétszer zakóztak 22 meccsből, és ha egész szezonban úgy gyűjtötték volna a pontokat, mint vele, simán biztos helyen állnának, cirka 43 pontjuk lehetne. Masszív középcsapat-teljesítmény, khmmm. Ráadásul biztos piszok mérgesek Contéra, aki 2007-től lecceiként edzette az ősi rivális Barit.

Persze ez nem elég ahhoz, hogy berezeljünk. A Lecce csak helyezéséhez képest sakál idegenben: egyetlen felsőházi otthonban tudtak nyerni a déliek, a Cataniát gyűrték le. A Juventus számára már nem újdonság, hogy az aktuális ellen a túlélésért küzd (az előző két körben a Cesena és a Novara is hasonló pozícióból, igaz, lényegesen kevesebb eséllyel próbálkozott), így ezt is kihúzhatjuk az esetlegesen zavaró tényezők közül. A formára sem panaszkodhatunk, zsinórban nyolcat nyertünk, úgy, hogy 23 rúgott gól ellenében csak Mauri győzte le egy pillanat erejéig Buffont. Hangyányit árnyalja az eredménysort, hogy az elmúlt 8 leigázott ellenfél közül egyedül a Napoli van úgy-ahogy elfogadható formában, de ezen elegánsan át tudunk lépni. A középpályásaink és a középső védőink tökéletes állapotban vannak, és ők is tudják, már csak háromszor kell úgy koncentrálni, ahogy azt az utóbbi időben tették.

Estére várhatóan visszatér a csapatba De Ceglie és Quagliarella. Előbbi feladata a várhatóan szintén 3-5-2-t játszó pugliaiak jobb oldalán nyomuló korábbi torinói közönségkedvenc Blasi megfékezése lesz, Fábinak pedig a gólokat mostanában ipari mennyiségben termelő Borriellót kellene valahogy pótolni. (Irónia alert: Blasit sosem szerette a torinói közönség, bántóan ügyetlen játékosnak tűnt zebrába öltözve, Borriello két gólja pedig nem feledteti azt, hogy korábban csak a Genoában volt képes csatárhoz méltó góltermésre.) Pepe továbbra sem bevethető, viszont Matri eltiltása letelt, Conte szinte kedvére válogathat a keretből, amit most Krasic, Elia, Marrone és Estigarribia bánhat.

Egyikük ma este játszik - a gyep segít az azonosításban

Chiellini a Novara elleni meccs nehézségét túlbecsülte, várakozásához képest habkönnyű teadélután lett a várt hirigből. Reméljük, most is hasonlót téved, amikor azt állítja, hogy a mai ellenfél komolyabb akadály lesz a korábbiaknál. Mi úgy gondoljuk, csekély esélyével nem tud élni Conte szülővárosának csapata, és fejet hajtanak a Vidal-Pirlo-Marchisio-Vucinic tengely előtt. Persze láttuk már, hogy egy hangyányi sanszba kapaszkodva milyen tettekre képes az ember...

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr998240094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338554 2012.05.02. 15:28:21

Zsír, egy közös újbudai meccsnézés jólesne. Vagy marad a stream és az élő közvetítés, már ha lesz.

Mike 2012.05.02. 15:37:34

Simán kinézhet egy milan vereség. Ma bajnokok leszünk... vagy hétvégén, de a héten az biztos.

dvLn1 2012.05.02. 15:38:36

újbudán hol?

338554 2012.05.02. 16:14:56

[dvLn1](#810706): Nekem igazából mindegy, a felvetésem inkább érdeklődő mint szervező jellegű. Viszont a Roma elleni meccset az Arena Corner sörözőben néztük, ami a Feneketlen-tó mellett van, a Móricztól 3-4 saroknyira. Estig még megkérdezhetem mit adnak, de ha valaki tud egy jó helyet, akkor szóljon nyugodtan.

bianconeri2220 2012.05.02. 16:48:01

[neuropa](#810735): Ajánlom nektek a Bikás sörözőt/sportbárt (a bikás park bártfai utcai oldalán, a tétényi út felől). Elég nagy, van kivetítő is. Két terem, fasza kiszolgálás (5-600 egy sör). 06-1-203-1916

boniperti 2012.05.02. 16:59:07

Ha megengeditek javítok. Még 4 meccsen kell koncentrálniuk, ott a Napoli elleni kupadöntő is.

forzaalex 2012.05.02. 17:07:47

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem hátborzongató érzés belegondolni, hogy 6 évnyi hányattatás után akár már ma este bajnokok lehetünk... Kicsit őszintén szólva félek is tőle vagy nem is tudom... Az az érzés amikor nagyon vársz valamit, de mikor ott vagy közvetlenül előtte, nem akarod hogy olyan gyorsan eljöjjön... Kicsit bízok benne hogy csak vasárnap döntjük el :D De ha nem ma dől el, akkor vasárnap lesz ugyanez az érzésem... Most hogy beteljesedhetnek az álmaink, szeretném minél jobban elhúzni a pillanatot. Nem attól félek hogy nem lesz meg, pont ellenkezőleg. TUDOM, hogy meglesz. És minden jóban mi a legjobb? Az a néhány pillanat (jelent esetben néhány nap, hét vagy hónap, kinek mi), amelyik megelőzi. Lehet hogy hülye hasonlat lesz, de az első csókban nem maga a csók a legjobb, az sokaknak csalódás, hanem az a 2-3 másodperc előtte :D És most ezt a 2-3 másodpercet éljük, és jó lenne ezt még sokáig élni :) És persze hasonló volt az előző bajnoki címek előtt is (2003. május 14. óta szurkolok a Juvénak - piros pont aki fejből tudja, mi miatt), de ez a bajnoki cím más. Egyrészt sokkal fanatikusabb szurkoló lettem 2006, az utolsó óta, akkor még nem néztem meg minden meccset, stb. Másrészt akkor olyan csapatunk volt, hogy címvédőként óriási esélyesei voltunk a Scudettonak. Most pedig 6 évnyi megaláztatás, szenvedés, elnyomás után a magunk erejéből tétünk vissza egy előzetesen bajnoki címre esélytelennek titulált csapattal. Évekig hallgattam minden Milanos-interes-Realos-stb. ismerősömtől hogy csaló Juve, hol van a Juve, 7. hely, megint szoptunk, mi is az a BL, kiesik ez a gyenge Juve, 0-3, stb. Ennek most vége lesz. Ilyen pillanat több a mi életünkben nem lesz, sosem fogunk már ilyen mélyről felállni. E mellé társul a tény hogy veretlenül nyerhetünk meg idén minden lehetséges sorozatot. És akkor még az is ott van, hogy a következő kupákat már Del Piero nélkül fogjuk megszerezni... Számomra ennél az évnél csodásabb lehet hogy sohasem lesz. Forza Juve per sempre! Amúgy s4tch, rendesen bekezdtél tetszenek is a cikkeid, csak így tovább, Isten hozott itt! ;)

Paolo 2012.05.02. 17:15:40

[neuropa](#810735): Aréna Cornerben lesz ma nagy Juve meccs nézés, várlak szeretettel, leszünk kb 12-en, gyere te is!

dvLn1 2012.05.02. 17:17:21

[neuropa](#810735): szivesen elmennek de kozbe jott vmi es igy csak holnap megyek pestre. de vmelyik meccsre szervezhetnenk meg vmit, gondolom nem csak minket erdekelne!

338554 2012.05.02. 17:57:46

[Paolo](#810788): Köszi a meghívást, akkor csatlakozom. A legjobb helyeket már úgyis lefoglaltátok :D

338144 2012.05.02. 18:33:42

Jók a cikkek s4tch!! De tényleg vigyázz, mert ezek a hajcsárok képesek lesznek rád zúdítani az összes melót, amíg ők majd hereverésznek a szerkesztőségben :D

335361 2012.05.02. 18:59:58

Annyira jó ez a poszt, hogy kezdem azt hinni, S4tch Benito, Tyler, Darti és Dino szerelemgyereke.

Natesz 2012.05.02. 19:03:13

@forzaalex: akkor vertük a Real-t 3-1re Trez, Alex, Nedved. Én is ekkor lettem Juve szurkoló :D

forzaalex 2012.05.02. 19:39:41

[Natesz](#810892): Bevésheted a piros pontot :D

338144 2012.05.02. 20:00:13

[Natesz](#810892): [forzaalex](#810932): De sajnáltam Nedvedet azon a meccsen :( Alex góljának meg úgy örültem, hogy begörcsölt a combom :D

335361 2012.05.02. 20:42:57

[Natesz](#810892): Mekkora meccs volt, atyaég! Azokra a gólokra örökké emlékezni fogok.

336677 2012.05.02. 21:00:08

gyorsan hozzáteszem, hogy azon a 2-2-es Juve-Perugia meccsen ott voltam 2003-ban, akkor az döntött a bajnoki címről (a Milan csak döntetlent játszott ugyanakkor) három nappal később volt a Real elleni 3-1
süti beállítások módosítása