bntemp

bntemp

Kacagj, mielőtt jön a neheze!

2012. április 24. - s4tch

A Roma ellen letudta az idei utolsó rangadóját a Juventus, azaz elmondhatjuk, hogy most jön a neheze. Zsinórban két kieső, aztán egy tőlük néhány pontra menekülő csapat következik, ellenük kell megvédeni 3 (kvázi 4) pontos előnyünket a Milannal szemben, és bajnokok vagyunk.

Hogy ez miért nehezebb, mint a rangadóink, arra talán fel sem kell hívni senkinek a figyelmét, biztosan mindenki emlékszik még, ahogy az állandó csikorgatástól potyogott a fogzománc, miközben a Cesena, a Bologna vagy a Parma ellen vergődtünk. De most nem erről lesz szó, mert ez a történet még zajlik. Egy olyan következik, amit már lezártunk: a rangadók. Az összes, bizonyám!

A Roma ellen letudta az idei utolsó rangadóját a Juventus, azaz elmondhatjuk, hogy most jön a neheze. Zsinórban két kieső, aztán egy tőlük néhány pontra menekülő csapat következik, ellenük kell megvédeni 3 (kvázi 4) pontos előnyünket a Milannal szemben, és bajnokok vagyunk.

Hogy ez miért nehezebb, mint a rangadóink, arra talán fel sem kell hívni senkinek a figyelmét, biztosan mindenki emlékszik még, ahogy az állandó csikorgatástól potyogott a fogzománc, miközben a Cesena, a Bologna vagy a Parma ellen vergődtünk. De most nem erről lesz szó, mert ez a történet még zajlik. Egy olyan következik, amit már lezártunk: a rangadók. Az összes, bizonyám!

Október 2-án kezdtük meg azt a sorozatot, aminek következtében nemcsak a bajnoki, hanem a rangadós különtabella élére is álltunk. Az első komoly ellenfél (a Bologna és a Catania elleni ikszek után) a Milan volt, amely éppen elég alaposan szét volt fingatva a Copa América, a meghosszabbított nyaralás, és a fontos BL-meccsek miatt. A meccsre biztosan mindenki emlékszik, konkrétan rommá vertük a Milant, talán annyi elég is róla, hogy Ibrahimovic másnap azt nyilatkozta, csak azért nem kaptak ki durva különbséggel, mert későn gyötörte be az elsőt a Juventus.

Ekkor persze még nem tudtuk, ez mit jelent, mert bár a játék egészen magas színvonalú volt, az ellenfél elég meggyötört volt. Például sokkal jobban megfingatott minket három fordulóval később a szezon második rangadóján a Fiorentina, ahol még egy kis szerencse is kellett a győzelemhez. A Viola egyenlítése után nagyon gyorsan (= még azelőtt, hogy fáradni kezdtünk volna a nagy dominálásban) jött Matri gólja, és vele az eufória. Egy fordulóval később az Inter csak nehéz percek okozására volt képes hazai pályán, tulajdonképpen a meccset tökéletesen uralva nyertünk, és még egy égbekiáltó büntetőt is elcsaltak Marchisio ellen, de ez sem számított.

Valószínűleg a Bianconeri egyik legjobb posztját is ennek a meccsnek köszönhetjük. Meg Dartinak, sőt, főleg neki.

És jöttek zsinórban a rangadó, vagy rangadószerű meccsek. A Palermót irgalmatlanul lebombáztuk (ezt csak azért említem meg, mert az utóbbi években nem ez volt a jellemző, hogy nőne köröm Tiago farkára), aztán szoros, hajtós meccsen úgy vertük meg a Laziót, ahogy kell. Nekem ez a győzelem az egyik legszebb volt az egész bajnokságban, mert itt kezdtem el valóban elhinni, hogy ez a csapat tényleg ennyire jó. És ezt csak részben okozta az, hogy ennél tökéletesebben megrajzolt kontrát egyszerűen lehetetlen végigvinni, hiszen a gólban résztvevő három játékos egyike sem a saját posztján ért bele a labdába.


szólj hozzá: JUV

Ez egy olyan év, hogy még az első első rangadós pontvesztés is tömör gyönyör volt. Ne szépítsük, a Napoli egy félidőn át vert minket, mint a kétfenekű dobot, de aztán Conte ráhúzta Estigarribiát Maggio nyakára, amitől előbb féloldalas, majd ettől fáradt lett a Napoli, a Juve pedig visszaküzdötte magát, és némi szerencsével (kimaradt büntető, Pepe botladozós cselsorozata) 3-3-ra mentette az idei szezon egyik legjobb meccsét.

A következő pontvesztés már nem volt ilyen vidám, a Roma ellen csak a Románál voltunk jobbak, de igazából nem érdemeltünk volna győzelmet. Talán megzavarta a csapatot a legröhejesebb gól, amit idén kaptunk. Persze Estigarribia gólpassza is mókásra sikerült a túloldalon. Ez egy ilyen meccs volt, jött az 1-1.


szólj hozzá: Rome 1:1 Juventus

A rangadók közül a legrosszabbul talán Udinében játszott a Juve, bár ebbe az élménybe talán belejátszott az is, hogy testületileg fagytunk szarrá a Friuli vendégszektorában. A győzelem elmaradt, de – idén először – a játék is, hiszen tökéletesen lehetett érezni mindkét csapaton, hogy a segge partjára nem kívánja az első fordulóból elhalasztott meccset, szinte látni véltük a cinkos kacsintást a két pad között. Ha szigorúbban nézzük, az udinei játék már az előfutára volt a ridegre sikerült télnek. De miért néznénk szigorúan, amikor most már tavasz van, és újra szép minden? Pedig hát négy héttel később újra belefutottunk az Udinesébe - nem sokkal azután, hogy a kupában kőkeményen megraktuk a Romát, és jól játszva vertük le őket, csak sajnos nem mindig velük játszottunk.

Közben a kupában megraktuk Milánóban a leendő ezüstérmest, amivel az izgalmak nélküli visszavágó ígéretével utazhattunk újra a San Siróba, hogy bajnokin is móresre tanítsuk őket. Hát, ez nem sikerült, sőt, egy itt-ott kifejezetten kellemetlen első félidőt tudtunk le egygólos hátránnyal, amihez persze kellett a vakegér asszisztens Buffon, aki a gólt is védi. Sosem tudjuk meg, mi lett volna, ha megadják Muntari gólját, így csak annyit tudunk, hogy a Juve – a nápolyihoz hasonlóan – Conte átszervezése után sokkal jobban játszva, a második félidő alapján megérdemelten hozott el egy pontot, és őrizte meg a veretlenségét.

És még mindig a Milan: a kupameccs visszavágójára hasonló megállapítások illettek, mint a bajnokira: a tartalékos Milan néhol kifejezetten kellemetlen nyomás alatt tartotta a kapunkat, nem volt érdemtelen sem a vezetése, sem az, hogy összesítésben kiegyenlített, és hosszabbításra mentette a párharcot. Viszont az sem volt érdemtelen, hogy a Juve jutott tovább, mert a ráadásra elfogyott a Milan: Vucsinics csodagólja csak a koktélmeggy volt a habostortán, hiszen ekkora már azt is tudtuk, hogy négy meccs után is veretlenek maradunk a legnagyobb hazai vetélytárssal szemben. Hogy a Milan valóban a második legjobb csapat Olaszországban, azt az is bizonyítja, hogy náluk jobban csak a Bologna (összesen három 1-1-gyel) és a Chievo szorongatott meg, sőt, a veronaiak kvázi idegenben lőtt góllal ki is ejtettek minket.

A tavaszi dömpingnek némi félelemmel mentünk neki, de most már tudjuk, hogy erre semmi okunk nem volt. A vergődős időszakot igazából Genovában zártuk le, ahol a 0-0 ellenére már jól ment a Juve, csak a csatárok kihagytak mindent. Aztán Firenzében már nem hagytak ki mindent, úgyhogy irgalmatlanul kipicsáztuk a Violát saját pályán, ahova hiába utazott el 7 ezer torinói szurkoló, sajnos nem láthatták Amaurit gólt lőni. Az Inter Torinóban egy félidőn át tartotta magát, és egy komoly védelmi hiba kellett hozzá, hogy feltörjük a védelmét, de onnantól nem volt gond: a vége közelebb volt egy irgalmatlan taslihoz, mint a döntetlenhez – végül megúszták szolid 2-0-lal (és hoppácska, Alex első bajnoki góljával).

A déli napok madárfüttyös tavaszt hoztak, a Napolinak gyakorlatilag percekig sem volt esélye, a 3-0 -al a kupadöntőnek is megágyaztunk, aztán Palermóban csak az volt a kérdés, hogy ötnél többször átlépi-e a félpályát a félholtra vert hazai csapat. Nem lépte, az izgalommentes meccsen csak az okozott zavart az erőben, hogy a csatárok rengeteg helyzetet töketlenkedtek el.

Következett a Lazio, amitől én személy szerint sokkal jobban tartottam, mint a Romától. Így is lett, Rejáék szervezetten védekeztek, és a semmiből még egy gólt is szereztek, amivel egészen a hajráig úgy nézett ki, elvisznek egy érdemtelen pontot. Mivel jelzőink már úgysem nagyon vannak, csak nézzük meg, ahogy Alex... Abban sem tévedtünk, hogy a Romától a világon semmi félnivalónk nem volt, Conte úgy lerohanta őket, ahogy kellett, így az utolsó bajnoki rangadón az a furcsa helyzet jött el, hogy 60 percig mindenki a lefújást várta. Nem a mi hibánk volt, na.

Lenne ennek a posztnak egy párja is, amiben rettenetes pillanatokat élnénk újra, de egyrészt egy kicsit féloldalas lenne, hiszen négy meccs még hátravan, másrészt minden emléket megszépít, ha szerdán megcsapjuk a Cesenát, és rengeteg magyar szurkoló szeme láttára behúznánk a bajnoki címet Triesztben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr58240066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vitoria 2012.04.24. 14:20:07

Igen, most jön az a rész, hogy: "Ha az élen vagy, tartsd a pofád és maradj ott!" Talán a sok magyar vonatkozású kézilabda-meccs nézése tette velem, de a pozitív hozzáállásom ellenére is csak akkor fogok tudni örülni a bajnoki címnek, ha már pontszámban sem lesz esélye behozni minket a Milannak. Ha Conte megérteti a játékosokkal (és miért ne tenné?:D), hogy 5 döntőt kell megnyernünk, akkor sikerülni fog! SIKERÜLNI FOG! I

forzaalex 2012.04.24. 14:30:42

5 meccs van még, de tudom hogy ezt direkt írtátok el :D Fasza cikk, ennél már csak a csapat faszább, meg Conte, Torinó Második Istene. Az elsőt nem kell megneveznem, gondolom.

bmacsai 2012.04.24. 14:31:34

remek cikk.

340119 2012.04.24. 14:55:25

Próbálnék értelmes dolgokat írni, de én már önfeledten örvendezek, mert a legrosszabb esetben is miénk a második hely a Bl főtáblával együtt. Ha így érzi a csapat is, akkor könnyen behúzzuk a hátralévő meccseket.

346364 2012.04.24. 14:56:03

[Vitoria](#800265): Én is abban bízom, hogy Conte szigora nem enyhül és szétszedjük a Cesena-t. Ez egy igen fontos mérkőzés lesz (mondjuk melyik nem az). Amennyiben holnap erődemonstrációt (úgy mint, Fio., Róma...) tudnánk tartani, az elvehetné a milánóiak kedvét a nagy üldözéstől.

338554 2012.04.24. 15:48:51

[JUVEloko](#800306): A Chievo és Bologna elleni játékukat elnézve már most sincs túl sok kedvük.. A BL-kiesés no meg a 4 pontos előny 2 forduló alatt való elherdálása kinyomhatta náluk a biztosítékot.

346364 2012.04.24. 15:55:55

[neuropa](#800348): Igaz amit írtál, és bízom benne, hogy most nem is tudnak kijönni a gödörből. Jó lenne hamarabb lezárni a scudetto kérdést és egy kis örömfocit nézni a végére. Ráadásul én még azért tartok egy-két találkozótól (pl.: Lecce), a Seria A-ban nem ritkaság a 0-0 és az 1-1.

melákovics 2012.04.24. 15:57:44

[JUVEloko](#800306): Én nem akarok nagy mellénnyel okosságnak tűnő dolgokat fröcsögni, ellenben azt szinte mindenki sejtette, hogy ez a Roma nem fog ponttal távozni, sőt még a legvérmesebb farkasok is abban reménykedhettek, hogy nem lesz agyonverés. Ellenben az erődemonstrációt nem mi, hanem a Bologna tartotta, akik elhullajtottak 2 pontot a Milan ellen. Ez volt a döntő jelentőségű mozzanat. A Milan örülhetett az 1 pontnak és annak is, hogy csak hárommal megyünk. Ebben a helyzetben már egy Conte kaliberű motivátor kellene, hogy kijöjjenek a gödörből és csináljanak valamit. Ellenben nekik még a Genoa és az Inter ellen is forró lesz a pite, nem is kicsit. És elég még egy Milan döntetlen, hogy szinten matematikai esélyük sem legyen. Nem lesznek könnyű meccsek a mieink sem, ellenben ha olyan erővel, szívvel és akarással megyünk nekik, mint a Roma-nak, vagy a Fiorentina-nak, akkor biza a szezon gólrekordos meccsét is megdöntheti a csapat, mert talán ez az egyetlen rekord amit még nem mi írtak át. Szavak nincsenek erre a Juventus-ra, és már most cím és trófea nélkül is minimum büszkének kell lennünk!

346364 2012.04.24. 16:05:31

[melákovics](#800359): Persze, így van. Azért biztos, ami biztos alapon: 1/ Kapjon ki a milán, mert ez mindig jól esik. 2/ Nyerjünk, mert ez esik a legjobban. :)

258945 2012.04.24. 16:06:53

Tegyük azt is hozzá, hogy Conte a bajnokság végére időzítette a csúcsformát. Inkább azért nem ment a kicsik ellen télen ( ősszel meg azért mert még nem állt össze a csapat). Akkor csak kóvályogtunk, most pörgünk. Az meg van hogy vasárnap estére ha jól alakulnak a dolgok akár bajnokok is lehetünk? :D, de én beérem 3+3 (pontelőny-hátralévő meccs) kombóval is

339362 2012.04.24. 16:59:59

a csapat, a játék, a hatékonyság folyamatos javuló tendenciát mutat, a SPIRITO JUVE átjön s tévén, mikor nézem a meccseket, átjön az erő, elfog a legyőzhetetlenség érzése, és kiráz a hideg! mint anno Lippi idején, és a dragon ball z-ben:)

335692 2012.04.24. 18:16:18

gyorskommentbe légyszíves tegyetek be egy ilyet: Hol tudok occsó (30 eurós) jegyet szerválni a trieszti meccsre? :) amig ezt nem programozzátok be, addig megkérdezem külön: Hol tudok occsó (30 eurós) jegyet szerválni a trieszti meccsre? Tippek, trükkök, trú ledzsendek érdekelnének!

338554 2012.04.24. 19:12:37

[benkebusto](#800468): Szerintem itt érdeklődj: juventusclubhungary@gmail.com Átmenetileg szünetel a jelentkezés ha jól tudom, de azért írj nekik, mert hátha mégsem. Továbbá juventushungary.hu, elvileg van utazós, JCH-s menüpont is, nézz szét nyugodtan.

344520 2012.04.24. 19:12:50

Amit még fonton kiemelni azon a boldogító tényen kívül, hogy, ilyen jól hoztuk ezeket a rangadókat, ahogyan nem kaptunk ezeken szinte gólt. Meg szinte egész szezonban. Nekem ez a legnagyobb csoda, amit a védekezéssel tett Conte mester. Ahogy Q említette egy interjúban, a mester a legkeményebb edzéseket tartja. Szerintem egyszerűen úgy megfingatta az elején őket Conte, hogy eszünkben sem volt gólokat kapni:D:D:D Sokan hasonlítják a játékunkat a Barcahoz. És itt nem röhögni, persze nem(még) kvalitásaiban hasonlít, hanem a játékfelfogásban, a rendszere, stílusában. Ez a totális futball. Mindenki támad és mindenki védekezik. Ha csak összehasonlítjátok ott is egyszerre 2-3 támad az ellenfél játékosára, hogy visszaszerezze a labdát, már a labdafelhozatalát megakadályozva ezzel. A passzsávokat zárva, de ezt csak mind félelmetes futómennyiséggel. Ez a csapat is, amennyit gürizik egy meccs alatt. Szinte vámpírként ugranak az ellenfélre, hogy kiszívják a vérét. Ez Conte mester érdeme, az ő szívósságának a leképezése, átültetése.

forzaalex 2012.04.24. 20:24:29

[Godbluff](#800541): 1-2 hete a blogon is megírták, hogy a stílusunk a Barcához hasonlít, a labdatartás, az egypasszos játék, a letámadás, stb. miatt. Csak éppen mi sikeresebbek leszünk, muhaha.

335692 2012.04.24. 21:35:23

[neuropa](#800540): igen, első dolgom ez volt. email szőnyegbombázás alatt állnak, szerintem nem csak az én részemről. egyelőre szerintem az igényfelmérésnél (nagy) tartanak, s majd előállnak a tényekkel pár nap múlva

claudio 2012.04.24. 23:17:05

Conte valami effélét nyilatkozott arról, hogy mi juttatta el a Juventust idáig: "...alázat, áldozat, munka és csapategység..." Asszem konkrétan szerelmes vagyok belé.

juvi 2012.04.25. 07:29:53

nem kéne ezzel a 30. bajnoki címmel kérkedni, mert csak basztat mindenki érte. tegyük már túl magunkat a két elvett bajnokságon. most a 28-ikat nyerjük meg.

335361 2012.04.25. 08:06:54

Számomra a Nápoly elleni 3-3-nál kezdődött az eufória, mert óriási előrelépésnek éreztem, hogy ezúttal mi mentünk 3-1-ről döntetlenre, és nem egy Chievo, egy Bologna ment ellenünk, vagy ver szét minket egy Parma, mint az elmúlt szezonokban. Ott éreztem, hogy itt valami más, csak még nem akartam, nem mertem elhinni, hogy valóban az. Az, hogy veretlenül, téli bajnokként zártuk az esztendőt, szintén rendkívüli élmény volt, de még azt is nehéz volt megemésztenem, az előző szezonok árnyéka folyton ott lebegett a szemem előtt, hogy majd a szünet után ismét kipukkadunk, leszakadunk, aztán a Scudetto újra csak álom marad. Aztán jöttek az új rangadók, a Milan elleni meccsek (bírói ítéletek ide vagy oda), és ott, akkor, Vucinic góljánál elhittem, hogy a p.csába is, van keresni valónk. Persze az elsőségünkhöz kellett ez a gyenge olasz bajnokság, jól jött, hogy a mögöttünk lévő csapatok rendre kikaptak, ha mi csak ikszeltünk, és senki nem tudott harmadikként beleszólni a bajnokságba, és most én is már lehetetlennek tartom, hogy innen ne húzzuk be a bajnoki címet meg a kupát, rendkívül nagy ugrás lenne a csapat számára. Jah, és szerintem az mindent elmond, hogy (talán mostanában túl érzékeny is vagyok, nem tudom:D) a Roma ellen is megkönnyeztem Vidal mindkét gólját, és egy ideje rendszeresen ezt teszem, mert fantasztikus érzés kerít hatalmába, hogy igen, újra mi lőjük az elsőt, és mi dominálunk.

donjanii 2012.04.25. 08:23:07

NEM! A 30-ikat nyerjük meg. A 2 elvett scudetto-ba pedig nem szabad belenyugodni, hisz ha jól tudom újra folyik a nyomozás, mivel új bizonyítékok kerültek el, ezúttal az inter ellen...

Scooter82 2012.04.25. 10:00:08

Ott voltam a Róma elleni meccsen, hihetetlen élmény. 82-ben nyertük a 10. scudettót, akkor születtem, most 30 éves vagyok és várom a 30. scudettót :)

Scooter82 2012.04.25. 10:01:43

Kicsit elírtam: helyesen: Ott voltam a Róma elleni meccsen, hihetetlen élmény. 82-ben nyertük a 20. scudettót, akkor születtem, most 30 éves vagyok és várom a 30. scudettót :)

346364 2012.04.25. 10:10:11

[Godbluff](#800541): Szerintem nem sokba hasonlít a játékunk a barca játékára és nem is örülök, hogy hozzá hasonlítják. Ez a csapat a JUVENTUS és még véletlenül se legyen barcelona. Persze, több játékelemben hasonlít a stratégia: pressing(egész pályán), labdabirtoklás. Szerintem viszont ezekben eltér: mélységből indítjuk az akciókat, míg a barca nem. Nem akarjuk mindenáron a gólvonalig vinni a labdát, vannak átlövések beadások. Sokkal stabilabb védekezésünk van. A barca védekezése arra épül, hogy az ellenfél eleve nem birtokolja a labdát. Nálunk akkor sincs gond, ha úgymond bekkelni kell.

346364 2012.04.25. 10:12:45

[donjanii](#801777): Nem folyik a nyomozás, folyt nyomozás újra, de elévülésre hivatkozva itt a vége fuss el véle! Akkor kellett ütni a vasat amíg volt rá lehetőség. Egyébként pedig mindegy mert mindenki tudja, hogy ez Moratti műve és az inter a csaló. Természetesen a 30. scudettot fogjuk nyerni idén.

laleey 2012.04.25. 11:08:58

[juvi](#801747): Nincs min túltenni magunkat, mivel 29 bajnoki címünk van, és a klub is annyit tart számon, nem véletlen a stadion megnyitón is 29-ről kezdtek visszaszámolni.

forzaalex 2012.04.25. 11:49:25

[juvi](#801747): Ennyi erővel lemondhatnánk az 1905-ösről, vagy az 5-ös sorozatunk összes Scudetto-járól, adjuk oda a 82-est vagy a 2003-ast, mit számít az... Azt a 2-t ugyanúgy nyertük meg mint az előző 27-et, akkor pedig 29 van, jól számolom?
süti beállítások módosítása