bntemp

bntemp

Sajtócsend és bírózás helyett elemzés

2012. március 13. - s4tch

Hírzárlat van Torinóban, csak a vezetőség nyilatkozhat, sem a játékosok, sem a szakvezetés nem beszélhet a sajtóval. Elvették a játékunkat, úgyhogy megsértődtünk. Bár első pillantásra inkább kicsit színpadiasnak, már-már nevetséges lépésnek tűnik pont a genovai meccs után, igazából egyáltalán nem butaság.

Pont arra nincs most semmi szükség, hogy a sajtó a kórusban bírózó Juventus-játékosokkal legyen tele. Ezt bölcsen látják Agnelliék. Egyrészt semmi haszna (a Juventus már nagyon régen nem tud nyomást gyakorolni a játékvezetőkre, nemhogy nyilatkozatokkal, de a pályán sem), másrészt a csapat számára is csak annyi eredményt hozna, hogy elterelnénk a figyelmet a fontosabb dolgokról.  Mi is inkább ezekkel foglalkozunk hajtás után.

Hírzárlat van Torinóban, csak a vezetőség nyilatkozhat, sem a játékosok, sem a szakvezetés nem beszélhet a sajtóval. Elvették a játékunkat, úgyhogy megsértődtünk. Bár első pillantásra inkább kicsit színpadiasnak, már-már nevetséges lépésnek tűnik pont a genovai meccs után, igazából egyáltalán nem butaság.

Pont arra nincs most semmi szükség, hogy a sajtó a kórusban bírózó Juventus-játékosokkal legyen tele. Ezt bölcsen látják Agnelliék. Egyrészt semmi haszna (a Juventus már nagyon régen nem tud nyomást gyakorolni a játékvezetőkre, nemhogy nyilatkozatokkal, de a pályán sem), másrészt a csapat számára is csak annyi eredményt hozna, hogy elterelnénk a figyelmet a fontosabb dolgokról.  Mi is inkább ezekkel foglalkozunk hajtás után.

El sem kezdjük összeszámolni, mennyivel lenne több pontunk a minket sújtó, egyértelmű bírói tévedések nélkül. Nem akarunk azzal foglalkozni, hány büntetőt lőhettek a vetélytársak, miközben a Juventus csak egyet. Nem foglalkozunk a lesekkel, amiknek a megítélése általában nem a Juvének kedvez. Ezek már elmentek, engedjük el őket mi is, különben olyan nevetségesek leszünk, mint a Milan vezetősége, akik a rangadó előtt alaposan megtépázott Juve panaszaira megvonták a vállukat, és közölték, „a bírói hibák hosszú távon kiegyenlítik egymást”, aztán utána két héten keresztül vérző szívekről, és játékvezetőket vásárló Juventusról zokogták tele a házisajtójukat. Nem kell ez.

Sokkal fontosabb probléma van a kezünk ügyében, amivel már csak azért is érdemesebb foglalkoznunk, mert ezen, szemben a fentivel, tudunk, és csak mi tudunk segíteni. A Genoa, vagy még korábban a Parma, és a Siena elleni meccsekre ha visszaemlékeztek, egyiken sem bíróztunk. Ahogy egy igazi bajnokhoz illik, magunkban kerestük a hibát, nem másban. És tartjuk a mai napig is, hogy a hiba bennünk van.

NEM ezen múlt


Ha hibázgat is a védelmünk, azért bőven a legkevesebb gólt kaptuk, a kapuban pedig egy idén újra régi fényében tündöklő Buffonunk van. A középpályás védekezésünkkel sincs gond, Vidal talán az egész Serie A legjobb ütemérzékű horgonya, Marchisio is vissza-visszaér, Pirlo pedig mindig ott van hátul, hogy lecsapjon a rossz passzokra. A saját térfelén, ezt kijelenthetjük, rendben van a Juventus.

A gondok az ellenfél térfelén vannak, mégpedig kétfélék. A Juve gyengébb meccsein vagy az a baj, hogy a középpályások sematikus, kiismerhető játéka miatt nem jutnak el értékelhető labdák a csatárokig, vagy a csatárok képtelenek a lehetőségekből helyzeteket, a helyzetekből gólokat szerezni. Nézzünk csak vissza: voltak olyan meccseink, ahol ugyanúgy megvolt a 60-70 százalékos labdabirtoklás, de helyzetünk is alig akadt, ami nagyrészt a középpályások sara, és volt egy csomó olyan, amikor özönlenek a beadások, lyukrafuttatások, de a csatárok rossz döntéseket hoztak, vagy simán csak elbalfaszkodták a helyzeteket.

Kezdjük akkor az első részével, a középpályásokkal. Pirlo fantasztikus újjászületése a Juventus idei sikereinek egyik kulcsa. Megbízható átlagot hoz, köztük néhány olyan teljesítménnyel, mint a genovai, ahol a feje fölött folyamatosan ott lebegett egy angyalkórus, akik hol hárfafutamokkal, hogy death metallal kísérték a varázsló közel tökéletes játékát. Nyilvánvaló, hogy 31 évesen ezt nem lehet egy egész szezonon át csinálni, ám ősszel azért is voltunk sokkal nyugodtabbak, mert Marchisio nemcsak kiválóan egészítette ki Pirlót, de a személyében feltűnt az utódja is. Ez viszont most már csak szép emlék, a tavaszi Marchisio pontosan olyan súlytalan, mint az, akitől tavaly az év végén elköszöntünk. Ebben nincs teljes egyetértés a trópusi forróságot árasztó szerkesztőségben sem, de szerintem a legnagyobb baja ez a mostani csapatnak. Ősszel nemcsak az ihletett passzok, hanem a gólok is jöttek Marchisiótól, most annak is örülünk, ha nem hátrafele toszogatja a labdát, és egyáltalán eltalálja a kaput, amikor nagy nehezen lövőhelyzetbe kerül.


Kicsit mintha javulgatna, Bolognában már nem volt tragikus, és Genovában is sokat volt játékban, de még mindig sehol nincs az őszi önmagához képest. Aztán van itt valami, amit már akkor leírtunk, amikor még nagyon futott a szekér: talán helyet kéne cserélnie Vidallal. A két játékos posztja között nincs nagy különbség, Pirlo két oldalán játszva hasonló a feladatuk, de ha felidézzük a 4-2-4-es időszakot, ott egyértelműen Vidal játszott közelebb a kapuhoz. Ennek az az oka, hogy sokkal gyorsabb, a labdavesztések után hatékonyabban tudja csírájában elfojtani az ellencsapásokat, hiszen jobban is szerel Marchisiónál. Viszont a kapu előtt kvázi használhatatlan, pedig amikor megérkezett, abban bíztunk, hogy egy all-round, doboztól-dobozig középpályást szereztünk. Ezt csak megerősítette az első fordulóban lőtt gólja – amit viszont nem követett másik, csak a szotyiárusokat és a parkolóőröket vette célbe a lövéseivel.

Persze a mostani formájában mind Marchisiónak, mind Vidalnak tök mindegy, hova teszi őket az ember, de a megoldást folyamatosan keresni kell. Gyengébb csapatok ellen megoldás lehet Giaccherini, de ő azért nem olyan clutch-player, aki megfordítja egy csapat játékát. A középpálya gondjainak boncolgatásába bevonhatjuk már a csatárokat is, hiszen megoldást jelenthet az is, ha a három csatárból egy hátrébb, amolyan trequartista szerepben játszik. Ez lenne szívünk szerint Quagliarella, aki tavalyi formájában el is tudta volna játszani ezt a szerepet, de súlyos sérülése miatt rengeteget lassult, a robbanékonysága mellett távoli lövéseinek pontosságát is elveszítette – már ha egyáltalán próbálkozik ilyesmivel. Sajnos kérdéses, hogy lesz-e belőle még valaha legalább megközelítően olyan jó játékos, mint amilyen tavaly volt.

Működhetne ez a poszt Vucsiniccsel is, ha például mindig úgy játszana, mint Genovában (az első félidőben). A montenegróival az a baj, hogy 2-3 gyengébb meccsét 1-2 jobb követi, mire 5-6 meccsenként egyszer kijön belőle egy olyan teljesítmény, amilyet mindig várnánk tőle. Pedig Vucsinics lehetne megoldás, ő egyébként sem az a csatár, akitől gólkirályi címet vár az ember, viszont technikás, okosan passzol és ha épp olyanja van, azért 10-15 gólt bever egy szezonban. És akkor el is érkeztünk a center problémaköréhez, ahova nincs semmiféle okosságunk: kell egy olyan csatár, aki stabilan 20 gól körül tud egy szezonban, és kész. Matri nincs messze ettől, sok szempontból jó megoldás, de az egész csapatot nézve aggasztó, hogy rá hárul minden teher, mert a potenciális helyettesnek hozott Borriello botrányosan gyenge, Del Piero pedig keveset játszik, és amikor igen, akkor sem jól.

Nem beszéltünk még Pepéről, aki elé csúcsformában leborulunk, és hajlamosak vagyunk elfelejteni vele kapcsolatban, hogy igazából nem jó futballista. Harcos, rengeteget fut, ütközik, szerel, de az ő képességei alapján sokkal jobban örülnénk, ha egy masszív belső középpályást faragna belőle Conte ahelyett, hogy csatárként/szélsőként erőlteti. Hasznos, nagyon jó, hogy van, de azt várni tőle, hogy csellel tisztára játssza magát, vagy hogy lehoz egy szezont egyenletesen jó teljesítménnyel ezen a poszton, teljesen felesleges.


És ha már szóba került a csel. Bár a statisztikák azt mutatják, nem rossz a Juve mutatója, igazából alig emlékszünk olyan esetekre, amikor egy jó csel után alakult ki helyzet. Ez szerintünk nem más, mint Conte edzői filozófiájának tükröződése a csapat játékában. Neki nem kell senki, aki rátekeredik a labdára (ez magyarázat Elia jegelésére), az összjátékban, a passzokban hisz. Ezzel nincs mit kezdeni, ha megnézzük, kiket igazolt eddig, és kikre feni a fogát, nincs köztük egy sem, akinek az elsődleges skillje a labdafényezés lenne.

Ezt a bajnokságot már ezzel a kerettel kell lejátszanunk, így teljesen felesleges arról beszélni, milyen jól illene a csapatba Messi. Nem is lesz semmi baj, a csapat domináns játéka még a szarabb meccseken is masszív fölényt eredményez, ami azt mutatja, jó úton haladunk. A rengeteg döntetlen szinte kivétel nélkül elveszített két pont, nem megszerzett egy, és ha a Juventusnak olyan szerencséje lenne, mint ősszel volt, még most is vezetnénk a Milan előtt. Hangsúlyozzuk, egyelőre nem a hullarablók megelőzése a legfontosabb cél, hanem Conte alapjátékának elsajátítása, annak eredményes alkalmazása, és a keretben levő lyukak feltárása. Hogy aztán jövőre ezeket betömve, a játékot tovább csiszolva már valóban eséllyel induljunk egyrészt a bajnoki címre, másrészt a BL-negyeddöntőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr108240004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

forzaalex 2012.03.13. 11:25:26

Nagyon jó cikk, ismét. Viszont: "El sem kezdjük összeszámolni, mennyivel lenne több pontunk a minket sújtó, egyértelmű bírói tévedések nélkül. Nem akarunk azzal foglalkozni, hány büntetőt lőhettek a vetélytársak, miközben a Juventus csak egyet. Nem foglalkozunk a lesekkel, amiknek a megítélése általában nem a Juvének kedvez." Én azért kíváncsi lennék rá hogy hogy állna a tabella, ha minden nagyobb bírói hiba helyes ítéletté változna, tehát tényleg csak a nagyobb, egészen egyértelmű hibák. Gondolom év végén fognak megjelenni erről adatok, de én biztos vagyok benne, hogy még most is 5-6 ponttal vezetnénk. Legalább. Amúgy tényleg nincsen nagy gáz, idén a hullámvölgy azt jelenti h 7 meccsen 6 x és 1 győzelem, tavaly ugyanennyi meccsen 1 győzelem 1 döntetlen és 5 vereség jött, ha hullámvölgyben voltunk. Már a 2. hely is nagy siker lenne, nyáron pedig néhány védővel (Hummels, Sörensen), egy klasszis kp-val (Hernanes) és egy igazi, világklasszis csatárral (RVP/Cavani/Suarez/Higuain) igazán erős csapatot építhetünk. És ha a rangadókon megint hozzuk a szokásos formánkat, tehát a következő 5 meccsen 12-15 pontot szerzünk, a Milan meg még tovább megy a BL-ben, és akár egy-egy újabb sérülést is beszednek, még mindig meglehet idén is a bajnoki cím.

338554 2012.03.13. 11:34:09

Tetszetős poszt, az eddigi legjobb ami a célokról, problémákról, elvesztett pontokról szól. A milanos népséget (Galliani, stb.) is pont annyira osztja, hogy az értelmesebbek fakkolás helyett inkább magukba néznek, nem is kell a feszültség.. Very diplomatikus!

zzz888 2012.03.13. 11:40:42

teljesen korrekt írás, de szerintem pirlo már 32 éves... és ami a falsopoli óta van a bírókkal tipikusan az az eset, hogy a kétes eseteket( és az egyértelműeket is csak ritkán)véletlenül sem a mi javunkra fújják be mert félnek hogy mi lesz ha hibáznak és kikezdik őket... vagy moratti a maradék pénzét inkább arra költi hogy minket sújtsanak a bírók...

340468 2012.03.13. 11:42:32

Jó kis cikk, de a fórumok alapján a nagy többség nem így látja, én nem tartozom közéjük, nagyrészt egyetértek a leírtakkal.

kilopo 2012.03.13. 11:58:07

ha már milan: tavaly(előtt?) rooney-t 3 meccsre tiltitták el azért, mert fuck off-olt egyet a kamerába. gondolom ibra nem kap semmit..

Vitoria 2012.03.13. 11:58:45

Tegnap délelőtt megszületett Marchisio kisfia. Facebook oldalára tett fel képeket - ott volt a születésénél. Én bízom benne, hogy ez ad Neki egy újabb lökést felfelé. (Nem szakmai elemzésként írtam - de emberek Ők is, nem gépek, úgyhogy hátha...)

buktar 2012.03.13. 12:08:21

Vissza kell venni a rózsaszín mezt, ennyi a trükk!

interkrisz 2012.03.13. 12:18:32

Jó cikk,vannak okos gondolataid,meglátásaid! Véleményem szerint 1.a fejétől bűzlik a hal!Conte! A csapat alapjátékát egy 32 éves focista jó formájára építette!Ő már nem az az ember aki egy szezont lehoz topformában! 2.Ősszel a kezdőcsapat nagy része élete formáját hozta,a drága edző nem is tekintett a padra,az ott helyet foglalókat is foglalkoztatni kéne,mert egy szezont nem lehet 11emberrel végig vinni! De a jó ősznek köszönhetően,még mindig nagyon jól áll a csapat,úgyhogy szomorkodásra nincs okotok!

262910 2012.03.13. 12:27:58

korrekt rutinmunka, de egy agyonfizetett és messzeföldön irigyelt háremmel körülvett bloggertől többet várnék. pl. marrone 1-2 meccsre simán le tudná váltani akár marcsit, akár vidalt, hadd pihenjenek; elia a bologna elleni kupameccsen mutatott fél órájára alapozva sokkal többet tud, mint a hétvégi reménytelen kínlódása; lichsteiner formája ugyanúgy a padlón, mint marcsié, ideje lenne 2-3 meccset pihennie, amint felépülnek a középső védők, és caceres ki tud menni szélre; a 4-2-4 jobban működött, mint a 4-3-3.

doma 2012.03.13. 12:37:35

fura, ahogy megint hosszú sorokban fejted ki, hogy te tulajdonképpen nem bírózol, csak...és elsorolod az összes sérelmedet. Talán valamelyik nyári posztnak ez ideálisabb anyaga lehetne, de ez persze a Szerkesztő Úr kompetenciája. Picit nem értettem, hogy hol maradnak a "nekünk van igenigen a legtöbb fanunk, nem a Milannak és tévhit az egész!!" sorok,mert úgy lett volna kerek. A játékhoz: sajnos tudni lehetett, hogy ki fog purcanni a csapatotok, vékonyka még a középpálya szerintem, bár elől nagyon rendben van a dolog. 1-2 jó igazolás nyáron és elvehetitek tőlünk a scudettót. Amit a csapat eddig elért, azért pedig le a kalap!

hahahehe 2012.03.13. 13:03:57

[interkrisz](#745016): Az első pontoddal nagyon nem értek egyet. Akkor lenne igazad, ha Pirlo szarul játszana, és ezért nem jönnének az eredmények. Pedig inkább arról van szó, hogy ha a Pirlo előtt lévő játékosok olyan formában lennének, mint ő, akkor nem lenne semmi gond.

308733 2012.03.13. 13:24:26

Értem én, hogy trollfogó, el is ismerem, hogy fennakadtam, de Benyó, nem te vagy véletlenül a Selmeczi Gabi? "Ezek már elmentek, engedjük el őket mi is, különben olyan nevetségesek leszünk, mint a Milan vezetősége." Hát ez a hajó is elment. Minimum ugyanolyan rinyapicsa játékosokkal és edzővel ti ne akarjatok erkölcsi magasságokból osztani. Amíg telepityeregtétek a sajtót, addig ki kellett állni, mert felháborító, majd az év benézése után már nem is kell bírózni, de azért tiltsanak el mindenkit utólag, most meg micsoda taktikai húzás a hallgatás. Igazi szóvivő vagy Benya! :)

bmacsai 2012.03.13. 13:32:46

általában nagy örömmel olvasgatom a cikkeidet, benji, nagy részével ismét egyet kell értenem. Szerintem akkor nagy és szerethető egy csapat, ha a focin kívül nem foglalkozik semmivel. Az, hogy évek óta az általam dicsőített csapat mással sem foglalkozik, mint az elvesztett scudettokkal (a foci helyett..) valamint ebből fakadóan a nyílt viták, vádaskodás, interezés, újabban pedig a bírózás mind-mind csalódottá tesz. Kicsit olyan érzésem van, mint mikor június 4-én kimegyek a "trianonozók" közé. Az, hogy ha 3 bekezdésen keresztül arról írsz, hogy nem szabad a bírókkal foglalkozni, akkor bizony permanens ellentmondásba kerülsz. A cikk többi részéért viszont hatalmas pacsi, csak annyit tennék hozzá, hogy meglátásom szerint Pirlo zseniális zsugás, közel sem tartana nélküle a csapat ott, ahol. Azonban mégiscsak a középpályán látom a hibát. Amit mi tudunk ti. beívelni a védők mögé sajnos az olasz foci sajátja és ami még szomorúbb, hogy évek óta "halott" az ügy (nemzetközi szinten mindenféleképp). Olyan középpályásokra lenne szükség, akik be mernek lépni a tizenhatosra, ha kell meg is merik lépni a cselt, vagy egy hatalmas zsugát. Bár ha tényleg ilyen egyszerű lenne, minden bizonnyal már rég én ülnék a kispadon. Respekt, benito

loko 2012.03.13. 13:39:22

Hozzászólok, mert annyira jó a poszt, hogy muszáj.:) 1/ Conte: Jól csinálja amit csinál. Nyilván hibázik (edzői mércével mérve bizony még fiatal és tapasztalatlan), de ki nem. Ebből a keretből a BL szereplés lehet a cél. Sokat elmond majd a csapatról, hogy jövőre ki/kik érkeznek. 2/ Pirlo nyakába varrni a támadásokat merészség. Kellene legyen más alternatíva is a támadásépítésekre. Én úgy látom jelenleg nincs. Pirlo vagy ad egy góépaszt, vagy nem lövünk gólt. 3/ Kreatív játék: Bármennyire is csapatjáték a foci kellene egy olyan egyéniség aki egyedül is képes helyzetet teremteni. Ha ez nincs akkor kell valaki aki helyzet nélkül gólt szerez (ilyen volt Trez.). 4/ Marchisio: Nagyon hullámzó a teljesítménye. Kellene neki egy csereember, akivel egészséges versenyt vívhatna. Számomra olyan, mintha néha nem lenne meg benne a kellő motiváció. 5/ Matri: Úgy örülnék, ha végre nem bántaná senki. Idejött, örült neki, nem arcoskodik, teszi amit meg tud tenni (10 gólt lőtt eddig a szerzonban). Nem egy Tez. de ezt nem is állította senki. Fiatal fejlődőképes időt és lehetőséget kell neki adni, lesz ő még 15gól/idényes csatár. 6/ Pepe: Várakozáson felül teljesít. Valóban nem csatár, így kár is ezen a poszton erőltetni. 7/ Vucinic: Meglátásom szerint őt igazoltuk a kreatív "jólcselező" csatárposztra. Tudja is ezt, csak előlünk titkolja. A Genova ellen szintet kéne hozni stabilan és nem lenne gondunk. Nagyon hangulatfüggő. A kp. támadásokban problémás: Van két játékosuk akiktől Conte a gólhelyzet kialakítását várja (Vucinic és Marchisio). Emlékezzetek ősszel milyen szép egyérintős játékkal hozták magukat, vagy a többieket helyzetbe. Sajnos velük az a legnagyobb gond, hogy "hangulatemberek". Van kedvük játszanak (jól), ha nincs akkor jön az alibi. Pirlo lenne a szükséges plusz aki "színezné" a sokpasszos játékunkat a hosszú pontos indításaival. Megkockáztatom, ha mind a 3-an működnének magasan vezetnénk a bajnokságot, de csak Pirlo működik stabilan. Végszó: Legyen meg a BL hely és nyerjünk egy olszakupát, csak azért, hogy nyerjünk végre valamit.

loko 2012.03.13. 13:59:46

[cs9999](#745116): Jó akkor osszátok ti erkölcsi magasságokból az észt, csak ne itt.

loko 2012.03.13. 14:02:44

@doma: Nekünk nem kell a ti scudettotok, mi általában megnyerjük azokat a saját részünkre. Ezt fogjuk tenni a jövőben is, ha erre gondoltál. Egyébként pedig a csapat nevében megköszönöm az elismerést.

308733 2012.03.13. 14:07:35

[loko](#745165): Persze papa, látom érted.

286390 2012.03.13. 14:17:39

[bmacsai](#745127): miért ne kellene egy csapatnak a focin kívül mással is foglalkoznia? Ki védje meg a klub érdekeit? Az interesek vagy a rómások? Esetleg az Európa Tanács, vagy a Velencei Bizottság? Egy klub működéséhez hozzátartozik, hogy az őket sújtó bírói tévedéseket szóvá teszi. Ahogy a történelmi igazságtalanságokat is szóvá szokták tenni az elszenvedettek (igen, ilyen volt az említett példád is).

295377 2012.03.13. 14:18:20

De pont a Milanosok hozzák fel a bírózást? Pont ők, akik a rangadó előtt hangoztatták, hogy nem a bírókkal kell foglalkozni, mert addig tolták őket, de a rangadó után nekik volt a leghangosabb a..., hogy mekkora csaló a Juve, Moggi visszatért, Megint szegény Milant bántják, stb. A Milanosoknak nem cinikus, hogy minden cikknél a bírókat hozzák fel? El kéne már a bírókat felejteni, mert a sajtócsend is direkt azért lett elrendelve, nehogy valamelyik nagyon okos játékos bírózzon. A cikk tetszik, de Benitó kevesebbet kellett volna a bíráskodásról írni. Csak azt tudom mondani, Mint amit a Milannak is mondtam a rangadó után. Nem csalást kell kiáltani, hanem ha elveszik a szabályos gólt, akkor másikat kell lőni. Pláne , ha biztosak vagyunk benne, hogy akkor el is dől a meccs. Könnyű mindíg a bírókra fogni a dolgot. @doma meg rosszul látod, mert pont elől vagyunk a legsz.rabbak, azért veszítünk sok pontot. Kiváncsi lennék, ha a Milan elvesztette volna valami komoly sérülés, vagy egy bődületes nagy agyelborulása miatt (Van épp elég neki) Ibrát, és megvennék tőlünk Vucinicet (bár tennék, én örülnék a legjobban neki), akkor hol lennének? Szerintem a sok rossz meccse, és a kevés jó miatt (a rossz meccseken támadásokat is megakaszt) szerintem még a 2. hely se lenne meg a Milannak. Aquilani? Nocerino? Vajon mikor pukkannak ki? szerintem a Milan kp-je elég középszerű, Ibra az aki a csapatot a vállán viszi, meg talán Boateng. Nélkülük a Milan se menne sokra. Pláne nem olyan támadósorral, amilyen nekünk van. Egyedül Matri a jó innen. A többi mehet a nyáron amerre lát. Q már nem az aki volt, fizikálisan sokat gyengült. Del Piero egy ikon, de sajnos láttuk tavaly mit érünk egy öreg DP-vel. Körülményes, ha ketten veszik körül, már nem nagyon tud mit kezdeni a lasztival, mert túl lassú ahhoz, hogy a védőket megforgassa. Néha bejön neki egy-egy csele, de ennyi amit fel tud már mutatni. Vucinic meg egy lusta dög, ősszel ő is erőn felül teljesített. Több a rossz meccse, mint a jó. És ha a Genoa ellen ő volt a legjobb játékos, az régen rossz. Egy jól játszó Mirko csak egy elég f.stos 0-0-hoz elég. Az ne elég egy csatártól, hogy jó cselei vannak. Lőjjön távolról, szerezzen legalább 15 gólt egy szezonban. ne csak 10 meccsenként egyet!

295377 2012.03.13. 14:22:46

És hiába játszottunk nagyon jól a Genoa ellen, ha nem tudtunk gólt szerezni! A mutatott játéknak örülök, de az eredménynek nem. És nem a bírók miatt nem nyertünk. ha volt tényleg 31 kapura lövésünk, nem ciki, hogy nem tudtunk nyerni? Mert szerintem az!

295377 2012.03.13. 14:29:46

Megnéztem, volt 16 kapura lövésünk, abból 7 ment kapura. na ebből viszont lehetett volna pár gól! Érdekes a Napoli 6-1-re le tudta a Genoat győzni!

295377 2012.03.13. 14:30:42

Ja nem az nem az a meccs! :D

bmacsai 2012.03.13. 14:34:51

@dinovercotti: azért, mert fröcsögünk a médiában, még nem fognak "kompenzációként" befújni olyan -mondjuk- büntetőt, ami jogtalan. Azért, mert rávilágítunk a bírói bakikra még nem fogjuk megkapni az elveszített pontokat. A bírói hibák sosem fognak megszűnni, ellenben a sok bírózás miatt hátrányba kerülhetünk (ahogy kerülünk is), plusz olyan szintre jutunk, mint az inter (látod, már én is fröcsögök). Ez volt mondjuk egy, másik pedig, hogy kiskorom óta juventus drukker vagyok. eltelt azóta 2 évtized és rendületlenül imádom őket, mégis mikor ilyesmiket olvasok bizony sajnálom, hogy ennek a csapatnak a szimpatizánsa vagyok. Bár szeretem magam különlegesnek érezni, gyanítom, hogy ezzel nem én vagyok így egyedül a nagyvilágban. Nem leszünk előbb sem a szövetségnél, sem a mutatott játékban, sem pedig a szurkolók körében. Bevallom sokkal jobban tudnék tisztelni egy olyan csapatot, aki inkább csendben marad és úgy védi saját érdekeit (mert szerintem így is lehet). Minden tiszteletem a tied, dino, de én ezt nagyon határozottan így látom.

334309 2012.03.13. 14:37:43

[cs9999](#745116): 9000 karakter a poszt, ebből 600 az a bekezdés. én értem, hogy neked annyi maradt meg belőle, de ezt hadd szarjam már le engedelmeddel. írhatnék posztot a minket sújtó bírói tévedésekről, de nem teszem, ahogy ez a poszt sem erről szól. csak nyilván az idelátogató milanistáknak ez szúr szemet először, de ez legyen az ő bajuk.

295377 2012.03.13. 14:50:28

Én azt érzem, hogy nagyon fáj a Milanistáknak, hogy nem adták meg ellenünk a szabályos gólt, mert akkor szerintük megvertek volna minket. Pedig nem szerintem nem! És mióta volt a rangadó, érdekes mód minden posztnál a bírókat hozzák elő!

308733 2012.03.13. 14:57:37

[benitoNST](#745219): azért raktad oda,nem? Leszarod az engedélyem nélkül is. Írtál már, hisz nem csaltok még elég ügyesen. Javaslom a 23. kommentet. Ha elegáns akartál volna lenni, MOST AZ EGYSZER kihagyhattad volna a "hullarablóknak is sír a szája" vonalat.

loko 2012.03.13. 14:58:39

[babo410](#745197): Azért mind a 31-et nem nevezném lövésnek. Ezzel a problémára rá is világítottam...;)

loko 2012.03.13. 15:03:07

[cs9999](#745236): Ha elegáns akartál volna lenni, nem a 600 karakterre koncentrálsz. Pont csak annyira kelted a feszültséget, hogy legyen.

286511 2012.03.13. 15:05:22

[babo410](#745190): a Milan elvesztette Cassanot, Gattusot, Flaminit és gyk Patot majd egész idényre. Mexes decembertől játékképes, Boateng szinte nem tud 3 meccset játszani egyfolytában (mostanában 2-t se..), Aquilani összesen nem játszott 90 percet 2012-ben, Merkel mikor visszahoztuk, rögtön lesérült, Seedorf február eleje óta nem játszhat, Maxi Lopeznek volt három egész jó fellépése - nem egész meccsek - aztán kidőlt. ezt te így kevesled, hogy még Ibrát is kiszednéd?

doma 2012.03.13. 15:23:38

[babo410](#745190): szerintem a milanos megállapításaid részben igazak. valóban ibra viszi a csapatot, de ne feledjük, hogy gatta,boa,aquilani kezdőjátékosként az egész szezont kihagyták eddig.. a ti csatársorotok pedig lehet h most döcög, de q, matri,vucinic és pepe is klasszis futballista, nézd meg, hogy toninak és iaquintának nincs is már hely..

334188 2012.03.13. 15:34:26

[Hispán07](#745243): Nem azért, de a Milant sújtó sérüléseknek mi köze ahhoz, hogy Ibra élő adásban beszól egy riporternőnek? Én leszarom Ibrát, de ilyen miatt simán járhatna büntetés.(mondjuk pénzbírság jogos lenne, szerintem) [rinyapinák](#745269): én benne lennék. Csak sajnos nem ilyen egyszerű. :(

258945 2012.03.13. 15:36:09

[Hispán07](#745243): ez igazán szomorú :(, de ez még mindig a ti problémátok, nem a miénk. Amúgy adtál egy ötletet, átugrok a milan blogra és telesírom Marchisio és Pepe formahanyatlásával. :)

258945 2012.03.13. 15:37:54

[rinyapinák](#745269): végre egy jó ötlet, kapsz egy virtuális buksi simitást :)

loko 2012.03.13. 15:45:19

Nem is tudom mi lenne velünk, ha nem csalnánk és a bíró sem fújna folyton a mi javunkra. A 10. hely azért talán úgy is összejönne. Én egyébként javaslom, hogy a sok elcsalt meccsünkből származó pontok egy részét engedményezzük a milánnak, a bíró tévedések miatt szerzett pontokat egyszerűen csak annuláljuk. Természetesen ellenünk soha nem tévednek a sporik, így ezt kár is vizsgálni, mert minden ide tartozó gondolat fröcsögés és bántja a jóérzésű erkölcsös milánói szurkolók lelki békéjét. És ezek után még mindig szégyenkeznünk kell, ezért vezeklésként az olasz kupa Juventus-milan mérközés levezetésére kérjük meg signor berlusconi-t, ezzel is bizonyítva nyitottságunkat az erkölcsileg makulátlan és méltatlanul diszkriminatív helyzetbe hozott ellenfelünkkel szemben. Amennyiben még így is megnyernénk (valami hihetetlen csoda folytán)az kupát és a scudettot, azonnal kérjünk segítséget signor moratti-tól. Signor moratti segítségével megszabadulunk majd a megszerzett kupák által minket ellehetetlenítő lelki tehertől, mivel az inter majd átveszi tőlünk ezt a terhet. Végezetül az önbecsülésünk helyreállítása végett kezdjük a következő idényt a seria b-ben tiszta lelkiismerettel (ja, ez még nem most jön. még nincsenek olyan játékosaink akiket bármely milánói klub magáénak szeretne...).

338554 2012.03.13. 15:47:38

[cs9999](#745236): Trollfogó? Ez? Ha nem tűnt volna fel, 30 helyett kb 2-3-an vagytok itt akik nem tűrnek semmilyen fricskát. Nincs kicsit alacsonyan az ingerküszöb? (Vagy az avatárod nem karikatúra hanem igazolványkép, ezt a két lehetőséget tudom elképzelni. De ez már csak személyeskedés.)

loko 2012.03.13. 15:51:54

[ForzaBianconero](#745272): Mondjuk a sajtó és Ibra viszonyához semmi közünk. Ibra egy kiemelkedően jó teljesítményt nyújtó méltán elismert sportoló. Példaértékű életvitele szolgáljon alapul a felnövekvő nemzedék számára. Nem szabad diszkriminatívnak lenne, Ibra egy más szubkultúra által fontosnak tartott erkölcsi normák szerint él, ezt tiszteletben kell tartanunk. Magyarul joga van köcsögnek lenni, látod így is akad bőven vezérszurkolója.

loko 2012.03.13. 15:53:29

[neuropa](#745284): Biztos, hogy igazolványkép.:)

308733 2012.03.13. 16:08:15

[neuropa](#745284): a gyalázás nem fricska, de ez stilisztikai vita, de nem is erről volt szó. Mi az, hogy 30 helyett? Az ingerküszöb a rangadók alatt lett folyamatosan lejjebb szállítva, innen a savazás,nyomon követhető. [loko](#745292): Lehet még1* az lesz... :)

loko 2012.03.13. 16:12:53

Ez az egész bírózás számomra a következő miatt érdekes. Úgy emlékszem, hogy a nyilatkozatok során soha egyszer nem említette a JUVE-hoz tartozó emberek közül senki, hogy a milán csal és hogy a milánt nyomják a bírók (a kommentelő szurkolók, nem JUVE alkalmazottak). Erre mi a reakció? Moggiznak, csalóznak, bundáznak....stb. Mi köze a milánóiaknak ahhoz, hogy a JUVE edzője, vezető, játékosa nyilatkozataiban kritizálja a bírói ténykedést (a derby kivétel ott van köze hozzá hiszen résztvevő fél)?

269797 2012.03.13. 16:14:25

"... hanem Conte alapjátékának elsajátítása, annak eredményes alkalmazása, és a keretben levő lyukak feltárása. Hogy aztán jövőre ezeket betömve, a játékot tovább csiszolva már valóban eséllyel induljunk egyrészt..." Ezt valami bullshit-generátorral csináltad? :D Én is szoktam ilyen lózungokat szórni, ha kell a karakter. Egyébként srácok Pirlo 2 hónap múlva krisztusi korba lép, szal a helyzet kicsit szarabb, szegény lassan már csak könyökössel tud lendületet venni :D Ja, alap, hogy no offense!

286511 2012.03.13. 16:17:27

[ForzaBianconero](#745272): [t.junior](#745273): fiúkák, azért olvasni még tudtok, ugye? Vigyázzatok, nagyon benne ragadtatok ebben a debil pózban. "Kiváncsi lennék, ha a Milan elvesztette volna valami komoly sérülés, vagy egy bődületes nagy agyelborulása miatt (Van épp elég neki) Ibrát," Van még kérdés? Szívesen segítek ha kell.

269797 2012.03.13. 16:17:43

[loko](#745315): "Erre mi a reakció? Moggiznak, csalóznak, bundáznak....stb." Kérlek erre linkelj már valami konkrétumot Milan alkalmazottól, nem kommentelőtől :D

loko 2012.03.13. 16:18:45

[sev](#745321): Mondjuk Pirlo nem szokott könyökölni. De korosodás szempontjából a konkurencia sem áll jobban. Nyilván Pirlo pótlására szükség lesz. Megadtuk neki a lehetőséget, hogy méltón fejezze be a pályafutását és úgy néz ki, hogy él is vele.

334309 2012.03.13. 16:19:00

[cs9999](#745309): te egy értelmes ember vagy, magasan kiemelkedsz a fajtádból, akit erre sodor a balsors(unk), ezért is furcsa, hogy ezt magyarázni kell. minket nem érdekel, hgoy a milan-szurkolóknak tetszenek-e a posztjaink. nem érdekel az sem, ha megsértődnek rajta, sőt, az sem, ha soha a kurva életbe nem jönnek ide többet. ez a blog nem nekik készül, ezért a felénk támasztott igényeiket magasról leszarjuk. örülünk annak, ha van köztük néhány, akivel lehet beszélgetni, vitatkozni, a többit meg kézzel-lábbal moderáljuk, mert semmi szükségünk rájuk itt. ilyen egyszerű ez.

286511 2012.03.13. 16:19:22

[t.junior](#745273): igaz, nagyon igaz. de mint a -4 és a BL negyeddöntő mutatja, köszi, mi megoldjuk valahogy a problémáinkat ;)

loko 2012.03.13. 16:24:01

[loko](#745332): Visszavontam, igazad van. Azok újságírók voltak. Valóban nincs ilyen nyilatkozat.

loko 2012.03.13. 16:25:38

[sev](#745328): Visszavontam, igazad van. Azok újságírók voltak. Valóban nincs ilyen nyilatkozat.

269797 2012.03.13. 16:32:00

[loko](#745343): Azt gondolom, hogy sokkal jobban fel van fújva a gyűlölködés akár a magyarországi szurkolók körében is, mint amit egyébként a klubhoz tartozók gondolnak/mondanak egymásról (bár Conte maffiázása azért új dimenziót hozott be) Ezt egy kicsit szánalmasnak tartom, és ebben ennek a blognak egy kicsit azért van szerepe. De ez persze nekem nem baj, avatarokat nehezen tudok gyűlölni :D

269797 2012.03.13. 16:35:15

"Pont arra nincs most semmi szükség, hogy a sajtó a kórusban bírózó Juventus-játékosokkal legyen tele. Ezt bölcsen látják Agnelliék." Ez semmilyen szinten nincs ellentmondásban azzal, hogy pár hete még hivatalos klub állásfoglalással valamint értetlenkedő Chiellini/Conte fejekkel nyilatkozatokkal volt tele a sajtó???

345695 2012.03.13. 16:38:17

Ajánlom figyelmetekbe : http://www.youtube.com/watch?v=__LwsOwviL4&list=FLxUF5LNpkUcWMNrRFFEA24w&index=5&feature=plpp_video

344125 2012.03.13. 16:38:22

[sev](#745358): Arra nincs szükség, hogy a továbbiakban tele legyen vele a sajtó, talán pont a pár héttel ezelőtti dolgokból okulva. Szerintem.

344582 2012.03.13. 16:40:26

Ha viccnek szántátok, annak nagyon gyenge.

269797 2012.03.13. 16:48:13

[KBM](#745363): Az zsír lenne. Legyen így.

Berci 2103 2012.03.13. 17:06:14

[esosdelben](#745365): ???

258945 2012.03.13. 17:07:57

[Hispán07](#745335): ez örvendetes :), akkor már csak azt az egyszerű kérdést tedd fel magadnak: Minden szép, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve, kisütött a nap Milánó felett, de akkor én miért picsogok itt egyfolytában a bianconeri blogon? Na ha tudod rá, a választ, és az nem: A-értelmet hülyeség B-komplexusokból fakadó fröcsögés C-erőltetett arcoskodás D-gyenge jópofizás na akkor mond el. :) Pá.

chiedis 2012.03.13. 17:11:11

Ha ilyen jól tudjátok, miért nem ti ültök a kispadon?

Berci 2103 2012.03.13. 17:11:57

@esosdelben: A viccet az egyes idelátogató,éa a Juve-szurkolókat kontrollálni próbáló milanisták egyes benyögései jelentik.

Berci 2103 2012.03.13. 17:14:41

@chiedis: Tipikus milanista aranyköpés...Mintha már láttam volna nem is oly rég.Mint egy rossz lemez.

343365 2012.03.13. 17:18:42

Valaki magyarazza el Bercinek a gyorskomment fogalmat :)

343365 2012.03.13. 17:19:42

@sev: "bár Conte maffiázása azért új dimenziót hozott be" - ez mi?

295377 2012.03.13. 17:24:54

@Hispán07 Ibra az aki miatt ilyen jól megy a Milannak. ha kivennénk nem lenne ilyen jó a Milan. @Doma te se gondolod komolyan, hogy Quagliarella, Matri, Vucinic és Pepe klasszisok? Ha ők klasszisok akkor én is jó focista vagyok! :)

130885 2012.03.13. 17:58:53

Csaltok loptok, hazudtok, a (z FFT) Bodnár Zalán is megírta! Ez is egy megfontolandó gyorskomment lehetne! Amúgy meg továbbra is cél, hogy a Juve veretlenül legyen második, esetleg harmadik. Az olyan szépen nézne ki! :) Úgyis csak a BL-hely volt idén a cél.

flash20 2012.03.13. 18:05:17

Szerintem a legnagyobb baj hogy nincs egy klasszis csatár, Matri jó lenne 10 másodhegedűs csatárnak, De nincs egy Van Persie,Cavani, szintű ember hogy csak egy két nevet mondjak. A védelem nagyon megbízható a közzéppálya néha gyenge néha nem. De pl a genoa ellen ha határozott jó csatárok lennének elől akkor lehetett volna 3,4-0. Remélem nyáron áldozunk 1-2 új emberre és akkor nem lenne jövőre semmi gond

254290 2012.03.13. 18:06:24

Okos poszt. Csak 1 dolgot látok kicsit másképpen, az pedig Marchisio. Szerintem őő akkor tud támadásban megfelelőt nyújtani, ha előtte nem vergődik Vucinic. Genoa ellen Vucinic fel- felvillant, így jócskán magára vonta a védők igyelmét is, így több terület maradt a 2. hullámnak. Ezért is volt Marchisionak most 1-2 berobbanása. A következő mercato szintén meghatározó lesz. Forza grande *JUVE* per sempre!

269797 2012.03.13. 18:06:38

[puniman](#745405): Mire gondolsz? Én arra, hogy Conte azt nyomta Gallianinak, hogy ti magatok vagytok a maffia! Ezt olvasd össze a hozzászólásommal és akkor szerintem összeáll, amire gondoltam

269797 2012.03.13. 18:10:07

[babo410](#745410): Így igaz, bár összesen 16an lőttek gólt a csapatból, meg Zlatan nélkül jobb a megszerzett pontok százaléka és hát nemrég a Juve ellen is Zlatan nélkül vitézkedtünk. Egyébként is ha Zlatantól függ csak a csapatunk játéka kit érdekel? :D Ja és még1x köszi NoceRinot!

Berci 2103 2012.03.13. 18:32:06

[deep purple](#745430): Ja,hát a Bodnár Zalán jól megmondta,,,És ő aztán tényleg,valóban,kurvára valaki... Azt nem értem,hogy miért írkál ide az összes frusztrált interes,milanista,barcás,stb.szurker,amikor egyesek közölük a legelemibb udvariassági formulákat sem tartják be.Tisztelet a kivételenek. Én sem szeretem az Intert,sem a Milant,a Barcát meg különösen nem-és akkor finoman fogalmaztam-,de nem is megyek ezekbe a blogokba,hogy behányjak valami "okosságot". És ahogy nézem a spanyol bajnokságot a Barcának is jó lesz az ezüst.

Hispan07 2012.03.13. 18:34:15

[t.junior](#745384): te tenyleg ilyen kis frusztralt vagy? :)tudod mit jelent a picsogas szo? :) meg amugy - szolt hozzad barki? :)

334188 2012.03.13. 18:43:38

[Hispán07](#745327): Jogos, én azt hittem Ibra esetleges eltiltására reagáltál, de aztán láttam hogy nem. [loko](#745291): Persze, nem is érdekel, csak ezért szerintem pénzbírság minimum járhatna, de mondom az se érdekel ha nem kap. Mindegy nekünk.(neki meg pláne) [Berci 2103](#745471): Ember, irónia? gyorskomment? [sev](#745442): Jó azért tedd a szívedre a kezed, neked mi jut eszedbe Gallianiról? Jó is hogy említed Nocerinót, Pastore 40 milka ő pedig csak fél.?? Zamparinit is ismerve tuti, hogy volt valami a háttérben. Meg azért Conte egy picit közelebbről látja az elmúlt bő 20 évben a dolgokat mint mi. Tudhat olyat amit amit egyrészt mi nem másrészt másokkal ellentétben ő ki is meri mondani. [sev](#745448): Szerintem nincs még egy csapat akik ellen Zlatan olyan szar lenne mint a Juve. Nekünk azért ez egy kis elégtétel.:)

300426 2012.03.13. 19:05:54

[Berci 2103](#745471): 1. gyorskomment 2. irónia javaslom, hogy nézz utána ennek a két fogalomnak a szótárban, mielőtt megint felháborodsz valamin és jól megaztmondod ;)

327528 2012.03.13. 19:10:35

Amúgy ezt a bírózást ti is imádjátok elővenni. Több kommentelőtől lehetett olvasni, hogy a Milan ennyi meg annyi kedvező ítéletet kapott bezzeg a Juve mennyi kedvezőtlent. Sokszor felemlegetett dolog, hogy a Milan 6 ti pedig 1 büntetőt kaptatok. Ez mind szép és jó, de belegondoltatok abba, hogy esetleg jogosan is lehet tizenegyest ítélni a Milannak? A 6 büntető közül én kettőre egyértelműen ki merem jelenteni, hogy nem kellett volna megadni. Ugyanakkor több meccsen is mulasztottak el nekünk tizenegyest ítélni, csak a Fiorentina ellen 2-t. A Lazio ellen elbukott bajnokin sem kaptunk meg egyet, ami döntően befolyásolhatta volna a végeredményt. De nem ez a lényeg. Leginkább azt érzem érdekesnek, hogy Juvét érintő sorozatos tévedésekről beszéltek. Nos, ezzel 100%-ban egyetértek. De nem minden esetben jártok rosszul 1-1 téves bírói ítélettel. Arról miért feledkeztek meg, hogy számos esetben elmulasztottak tizenegyest ítélni ellenetek? Vagy kérdezhetném azt is, hogy a mezőnyben végzett gyakori könyöklés (többek között Pirlo mester részéről) miért nincs megfelelően büntetve? Mexes-t az aljasságáért utólag elmeszelték, teljes joggal, de ezeket az eseteket miért nem lehetett hasonlóképpen megvizsgálni? Szóval lehet nyugodtan sírni, de csak óvatosan különösen azért, mert ha az egész szezont nézzük akkor láthatjuk, hogy nemcsak ti kaptatok kedvezőtlen ítéleteket, ráadásul csak statisztikailag nem nyilvánul meg az ellenetek meghozott sok kedvező ítélet. Sok szeretettel ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=__LwsOwviL4&list=FLxUF5LNpkUcWMNrRFFEA24w&index=5&feature=plpp_video

loko 2012.03.13. 19:53:30

[sev](#745442): Hivatalos forrás van? Én korábban erre gondoltam: Galliani: "Elcsalák a meccset" hivatalos forrást nem találtam és olaszul nem tudok, így lehet, hogy ferdített a fordítás.

loko 2012.03.13. 19:56:07

[ForzaBianconero](#745485): Irónikus hozzászólásnak szántam az Ibra-s részt. Olvass a sorok között..:)

loko 2012.03.13. 20:01:15

[dani027](#745516): Naná, hogy a JUVE-t érintő sorozatos bírói bakik foglalkoztatnak minket, hiszen EZ EGY JUVE BLOG, ha nem tűnt volna fel a címéből. Én a milános tizi nem tizi dologgal sosem szoktam foglalkozni, sőt mondok valamit még az összefoglalóban sem nézem meg. Az oka egyszerű, nem érdekel. A JUVE az a csapat amelyik érdekel. Számomra egy nem befújt 11-es a nekünk (11-es) sokkal többet számít, mint hogy a milánnak nem adtak meg egy meccsen 10 olyan gólt ami szabályos volt. Tehát a lelki egézséged végett ajánlom neked a milan blogot, ha van olyan.

loko 2012.03.13. 20:05:21

[deep purple](#745430): Hú apám mekkora öngól. Mi a gyenge szánalmas kis csapatunkkal veretlenül lehetünk másodikak. Ellenben a világlegjobbja, ürfocista, sikerkirálymegsztáredzővel rendelkező kedvenceidnek "barca" simán meglesz a 2. hely. A különbség csak az, hogy nem lesztek veretlenek (egyébként valószinű mi sem, és ahogy látom a sajtót rendesen tele is sírjátok az aljas madrid miatt. Na húz te a.......ba.

327528 2012.03.13. 20:30:10

[loko](#745566): Ez így korrekt, nem is erről szólt a hsz-em. Természetes, hogy nem a Milannal kell foglalkoznia egy Juve szurkolónak. Csupán nem egy alkalommal fordult elő, hogy Milan mögött álló bírói hátszélről írt nem egy kommentelő, amit igyekeztem megcáfolni. Én abban sem hiszek, hogy az idei évben sorozatosan a Juvét érintette rosszul minden bírói ítélet. Az általam mellékelt videó is ábrázolja, hogy a, nemcsak a Juve szenved a bíróktól b, a sok tévedés mellett számtalan olyan eset van amikor ellenetek nem fújtak tizenegyest, és ezek legtöbb esetben a feledés homályába vesznek. A lelki egészségem pedig tökéletesen rendben van, köszi. :) Hidd el többet vagyok én Milan-blogokon mint más csapatokén, de azért érdemes tudni mit gondol a másik fél. (A legtöbb esetben...)

334188 2012.03.13. 20:41:01

[loko](#745560): Igen ez:"Példaértékű életvitele szolgáljon alapul a felnövekvő nemzedék számára" gyanús volt:D Fogjuk arra hogy fáradt voltam és nem értettem. :) [dani027](#745516): Komolyan ezt a videót mikor unjátok meg? Vicces meg minden, csak nem tudom mi értelme.

loko 2012.03.13. 20:56:09

[ForzaBianconero](#745645): Te megnézed a videókat, amit a milánosok belinkelnek? Én nem szoktam, max berluscomis umga-bungát tölteném le.;)

258945 2012.03.13. 21:42:28

[Hispan07](#745475): ez egyértelműen D volt, ergo kár volt elpazarolnod rá azt a néhány byteot :)

344694 2012.03.13. 21:56:51

[Berci 2103](#745471): Ez a fatális félreértés megmosolyogtató! :)

344694 2012.03.13. 21:59:49

[loko](#745573): Egyetértek. Egy dologban: Szerintem sem lesz veretlen a Juve. :)

338554 2012.03.14. 02:20:09

[cs9999](#745309): A rangadó(k)nak pont edzenie kellett volna a tűréshatárt, nem? Annyi szardobálás után (mindkét blogon, de főleg itt) ez a kis piszkálódás már pulzust sem lenne szabad, hogy emeljen.. :)

343365 2012.03.14. 09:30:56

@sev: Most en szeretnek kerni hivatalos forrast a maffiazasra...

338554 2012.03.14. 10:18:43

[sev](#745358): "Pont arra nincs most semmi szükség, hogy a sajtó a kórusban bírózó Juventus-játékosokkal legyen tele. Ezt bölcsen látják Agnelliék. Ez nincs ellentmondásban azzal, hogy pár hete még Conte nyilatkozatokkal volt tele a sajtó???" Neked tényleg csak eddig ér az eszed vagy direkt játszod a hülyét? Agnelliék azt látják jól, hogy nincs erre szükség, szemben az előző hetekkel, ahol még nem látták. Ezt hívják egyedfejlődésnek, te is kipróbálhatnád egyszer. Felismerni a hibánkat és változtatni rajta. Eddig pofáztak, látták, hogy semmi értelme és csak maguk alatt vágják a fát, ezért mostantól hivatalosan is kussol mindenki. Erre írta beni, hogy jól látja a vezetőség, hogy nincs rá szükség. Ha már egyszer idejössz belekötni mindenbe, legalább az olvasottakat fogd már fel magadtól, mert ez így kibaszottul gyatra összképet fest az itteni szellemi teljesítményedről. A kérdésedre a válasz pedig: NEM, NICS semmilyen ellentmondás, faszom. Óvoda kiscsoport..

269797 2012.03.14. 11:28:58

[neuropa](#746584): Kérlek ha már idézed, akkor ne hagyjál ki belőle olyan dolgokat, mint hogy hivatalos klubállásfoglalásról írtam, stb. Ez nem óvodai szint ez egyszerűen csúsztatás. A kérdést akkor felteszem az én óvodai szintemen még egyszer, igazából Benitonak szólt, hogy ezt a dolgot (sajtózárlat) most elképesztően bölcsnek látja a klub részéről, gondolom akkor az előző dolgokat elképesztően nem bölcsnek látta, csak bmeg erről soha sehol egy szó nem esett. Én már mióta szajkóztam, hogy mekkora gáz, amit a Juve csinál több szempontból is (még a Milan meccs előtt). Az egyedfejlődésről pedig csak annyit, hogy ahhoz képest, hogy legutóbb ugyanilyen stílusban okádtál ide mindent, majd bocsánatot kértél, gondoltam hogy tanulsz a hibádból, de sajna nem. Szóval azért még a darwini úton van pár lépés előre :D

269797 2012.03.14. 11:33:26

[puniman](#746545): http://www.google.hu/#q=antonio+conte+galliani+mafia&hl=hu&prmd=imvnso&ei=yXNgT9utMcHStAb2m5HhAg&start=0&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=5e0bd6c890511219&biw=1366&bih=603

343365 2012.03.14. 11:36:54

@sev: Varom a hivatalos forrast a maffiazasrol... Amugy nem ertem miert volt gaz, hogy a sorozatban elmaradt buntetoknek hivatalosan is hangot adtak a sajtoban Juve reszrol. Ha Mou vagy Fergie -es sorolhatnam- csinalja az jogos es emellett, zsenialis taktikai huzas, ha a Juve, az gusztustalan? Hogy van ez? Arrol meg mar szamtalanszor szo esett, h Milan reszrol "a biroi iteletek kiegyenlitik egymast". Aztan A meccs utan hirtelen maskepp gondoltak...

343365 2012.03.14. 11:40:51

@sev: Most viccelsz? Azt hittem egy hivatalos nyilatkozatrol van szo... Ez kb olyan, mint amikor Laszlo Csaba kiabalta, h "tord el a labat". Van aki igy hallotta, van aki ugy. Amugy meg Contenak-azert lassuk be- ebben igaza van...

269797 2012.03.14. 11:50:28

[puniman](#746689): Nekem tökmindegy ki csinálja akkor is gusztustalan, ha Berlusconi mondja, hogy a sok baloldali bíró miatt fújnak ellenünk, arról is ugyanezt gondolom. Akkor László Csabától is azt vártad volna, hogy hivatalos nyilatkozatban ismételje meg, egyébként Conte nem tagadta az incidenst utána. Az meg, hogy szerinted igaza van a maffiázásban, ezek után igazából nem nagyon van értelme beszélgetni, biztos te sokkal több mindent tudsz, és bár most előhozhatnám Moggi nevét, de nincs kedvem.

343365 2012.03.14. 11:54:10

@sev: Pont errol van szo... Olyan nincs, h nagyon bunos(Moggi) es kicsit maffia(az osszes tobbi). Mindenki nyakig benne volt(van) akarmennyire is nem akarjak sokan belatni ezt...

343365 2012.03.14. 11:58:08

@sev: Amugy ennyit a biro frocsogesrol: http://www.topfoci.hu/index.php?heading_id=4&article_id=62212 A maffiazas elozmenye...

Iustizmord 2012.03.14. 12:19:00

ha kis arcoskodást akarok olvasni, elég benéznem egy juve posztba :-D

338554 2012.03.14. 17:15:31

[sev](#746669): Azért hagytam ki dolgokat az idézetből, mert túl hosszú volt. Állításoddal ellentétben a lényegen ez mit sem változtat, nem volt csúsztatás. A kérdésed pedig nem óvodás, hanem most fogalmaztad meg úgy ahogy elsőre kellett volna, mivel ellentmondás még a környéken sincs. Amiről a véleményem, csak Neked: a nyilatkozatháború nem volt bölcs, annak befejezése annál inkább (erre gondolt benito, és valószínűleg rajtad kívül mindenki más is). A legbölcsebb persze az lett volna, ha el sem kezdik, hanem tökösen viselik a bíró ízesítésű lóf***t amíg a szerencse (nem a bírók kegye, sokkal inkább a kapufáké) vissza nem pártol. Vagy amíg a bírók maguktól be nem fújják a kisebb szabálytalanságokat, KEZEZÉSEKET a Juvénak, úgy ahogy bármelyik másik csapatnak pulzusemelkedés nélkül megtennék. Persze a csapatnak is javulni kell, sokat, de az nem mentség, hogy azért érvénytelenítik Pepe egyvonalas gólját, vagy azért nem adnak jogos büntetőt, mert a Juve nem tesz még többet a győzelemért. Ez egy nagy fos, de jelenleg ez van és férfiasan kell viselni, ha újra tekintélyt akar szerezni a klub. Majd ha széllel szemben is állják a sarat, akkor mindenki bekussolhat. Legalább a tartás maradjon meg, ha már sz*patnak a kétes ítéletekkel. Most igyekeztem megfelelő hangnemben írni, de továbbra sem értem hogy tudtál ennyit összeértetlenkedni egy 1x1 bonyolultságú mondat miatt. Viccelődhetsz, be is szólhatsz, de attól még ez nem az én bizonyítványom.. Persze a trollt én etetem, de idővel majd kinövöm. Tudod, fejlődés.

258945 2012.03.14. 22:29:12

[Iustizmord](#746725): ugye!? csak tudnám miért nem a saját csapatuk blogjában arcoskodnak? :)

Iustizmord 2012.03.15. 10:30:35

[t.junior](#747521): kedves t.junior, hát már hogyne arcoskodnátok itt a saját csapatotok blogjában. rendszeres testmozgásszerűen. :-D a milanosok tudvalévőleg TROLLKODNI járnak ide, az arcoskodás a bennszülöttek hagyományos szokása :-D apropos, interistát nem is nagyon látok erre... igaz csendesen kérödzik, igen jámbor fajta, pedig béna csapata nagyokat döf rajta

258945 2012.03.15. 11:18:44

[Iustizmord](#747966): aha, de ezt a kultúrantropológia dolgot inkább ne erőltesd, nem megy :)

295377 2012.03.16. 19:39:42

@sev! A Juvéban is lőttek 14-en gólt, de Pepe, Matri és Marchisio 3-as lőtt 21-et. Ha ezek nem lennénerk, nem itt tartanánk. nálunk is lőttek 14-en gólt ennek ellenére. Most levettem Ibra góljait. Ha nem lett volna Ibra, Juve menne 1 pobnttal, és csak 36 találata lenne a Milannak!

295377 2012.03.16. 19:41:52

Ja és am anno Nocerinot én se értettem miért küldtük vissza. De az a Nocerino nem volt fele annyira se jó, mint most. És szerintem ő se fogja állandóan ezt a teljesítményt hozni. Egy jó középszer!

juvebt 2012.03.17. 13:47:26

Mikor jön a kedv csináló, már nagyon várj?!
süti beállítások módosítása