bntemp

bntemp

Karmester a zenekari árokban

2012. február 19. - s4tch

Jó meccsen erős ellenfelet verni úgy, hogy a meccs a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakul, roppant örömteli. Vegyük hozzá, hogy a kiscsapatok ellen általában vért szarunk a helyzetekért is, meg hogy néhány alapember hiányzott, mégis visszaelőztük a Milant, és máris bőszen kéne hallelujáznunk.

A Catania elleni teljesítmény elfogadható volt a csapattól, egyénileg viszont újra csak néhány embert tudunk kiemelni, továbbra is sok a gyenge performansz, főleg a támadók között. A győzelem nagyon kellett a Milan elleni meccs elé – aminek a monstre-felvezetését már hétfőn elkezdjük –, mert nem lett volna szerencsés lógó orral készülni hullarablóékhoz. Kicsit ünneplünk, kicsit dorgálunk hajtás után.

Jó meccsen erős ellenfelet verni úgy, hogy a meccs a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakul, roppant örömteli. Vegyük hozzá, hogy a kiscsapatok ellen általában vért szarunk a helyzetekért is, meg hogy néhány alapember hiányzott, mégis visszaelőztük a Milant, és máris bőszen kéne hallelujáznunk.

A Catania elleni teljesítmény elfogadható volt a csapattól, egyénileg viszont újra csak néhány embert tudunk kiemelni, továbbra is sok a gyenge performansz, főleg a támadók között. A győzelem nagyon kellett a Milan elleni meccs elé – aminek a monstre-felvezetését már hétfőn elkezdjük –, mert nem lett volna szerencsés lógó orral készülni hullarablóékhoz. Kicsit ünneplünk, kicsit dorgálunk hajtás után.

Ha nyár végén azt mondod nekem, februárban a Catania ellen Padoin passzából Giaccherini indul a kapu felé, majd Borriellóval kezdeményez összjátékot, ott helyben rád hívom a mentőt. Ha hozzáteszed azt is, hogy a Juve az első helyen fog állni, stabil oldalfekvést alkalmazva mérem meg a lázad.

Pedig történtek ilyen dolgok is, hiszen Lichtsteinernek muszáj volt már pihennie egy kicsit, Vidal kisárgult, Matri pedig hetek óta gyenge formában játszik. No, nem olyan gyengében, mint Borriello, de Conte valamiért hisz Borisban, mi pedig Contében, úgyhogy muszáj hinnünk neki. Ezen a meccsen egyik helyettes sem idézte a kupameccseket, ahol a beugrók rendszeresen kiváló teljesítményt nyújtanak, Giaccherini hosszú percekre eltűnt, Padoin pedig nagyon ballábas egy jobboldali wingback feladatköréhez. Egy újabb érv amellett, hogy ez egy szép győzelem volt.

Egy


Conte megtartotta a 3-5-2-es rendszert, ami elsősorban azért volt furcsa, mert a Catania ellen lehetett tudni, hogy a középpályás emberfölénynek semmiféle jelentősége nem lesz, hiszen az ellenfél betömörül a saját kapuja elé. Így viszont eggyel kevesebb támadónak jutott hely, ami újra ugyanazt eredményezte, mint a többi kicsi ellen: hiába volt rengeteget a Juvénél a labda, bántóan kevés gólhelyzetet alakított ki a csapat. A meccs ennek ellenére végig élvezetes, jó iramú volt, amihez kellett a bátor Catania is. A vendégek legalább 6-7 alkalommal egy-egyeztek a Juve védőivel, de Barzagli és Chiellini továbbra is óriási tanár, így csak a Bonucciról szokás szerint beeső gól miatt aggódhattunk.

Kettő


Azt viszont a harmadik percben becummantott gól után is lehetett érezni, hogy a Juve sokkal jobban pörög, mint akár a Siena, akár a Parma ellen. Még Pirlo is úgy nézett ki, mint aki ébren van, a karmester megérezte, hogy most nem elég a pálcájával suhogtatni, a zenekari árokba ugorva neki magának kell egy virtuóz szólóval vinni a show-t. Pirlo kifejezetten jól játszott, és nemcsak a nagy nehezen bevert első gólja miatt, a saját térfelén is többször szerzett labdát, vagy szerelt fontos helyzetben. Erre pedig azért volt különösen nagy szükség, mert Marchisio újra kutya volt, elöl láthatatlan, hátul súlytalan. Alig volt játékban, eltűnt a mezőnyben, csak abban bízunk, hogy rápihent a márciusi rangadókra.

Mivel a Juve annyira bepréselte a Cataniát, hogy a meccs nagy részében csak Bonucci és Barzagli tartózkodott a saját térfelén, középen pedig sem Marchisio, sem Giaccherini nem villogott, De Cegliének kellett a kapu elé tekernie a gólt érő beadásokat. Volt is ilyen lehetőség bőven, de Borriellót a bírók is utálják (rengeteget fújnak ellene, rendesen Amauri-flash-ünk volt néha), meg lassan már mi is, Quagliarella pedig még mindig rozsdás egy kicsit tavalyi önmagához képest. Nem játszott rosszul, voltak biztató lövései, szerzett egy gólt is, de még mindig túlságosan görcsös. Lehet, hogy hülyeség, de szerintem az ideális csatárpáros belőle és Vucsinicsből áll a kicsik ellen, mert az látszik, hogy ezeket a meccseket a földön kell megnyerni.

Három


Mondom ezt annak ellenére, hogy a győztes gól egy beadás utáni Chiellini-fejesből született, de ehhez kellett a cataniai kapus ordenáré bénasága is. Annak, hogy Motta kiállíttatta magát, szerintem nem volt nagy jelentősége, hacsak abból a szempontból nem, hogy csodálatos érzés volt látni, amint egy ellenfelet hoz nehéz helyzetbe a Juventus helyett. Akiket egyértelműen ki kell emelnünk, az a megbízhatóság mintaképe, Barzagli, az új rendszerben is közel hiba nélkül teljesítő Chiellini, a szép szabadrúgásgólt szerző Pirlo, a többiek átlagos, vagy az alatti teljesítményt nyújtottak. A lényeg viszont most a győzelem volt, ma estig egy pont előnnyel vezetünk a Milan előtt, és vesztett pontokban biztosan előttük is maradunk a két csapat jövő hétvégi rangadójáig.

Ez már tényleg csak apróbetűs, és tudom, hogy sokan közületek utálták Legrottagliét (főleg a Milanba szerződését követő nyilatkozata miatt), de aki nem látja, hogy a hét bármely napján jobb játékos, mint Bonucci, az vakegér.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr248239962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

z40 2012.02.19. 11:27:13

2 ponttal vagyunk a Milan előtt.

FJ 2012.02.19. 11:28:23

"de szerintem az ideális csatárpáros belőle és Vucsinicsből áll" Nem csak a kicsik ellen hanem mindenki ellen mert hát tetszik, nem tetszik ők a legjobb csatárok a keretben és ha összeszoknak akkor és Vucinic is belemer majd rúgni a labdába egy rendeset akkor bármelyik védelmet képesek lennének szétszopatni ketten

344520 2012.02.19. 11:28:46

Ha, lehet hinni az olasz lapoknak, akkor Boateng kihagyja a rangadót ellenünk. Így már azért sanszosabb a győzelem. Az ifisták meg bejutottak a Viareggio Cup döntőjébe, a Parmat verték meg. A döntőben a Roma lesz az ellenfelük.

345247 2012.02.19. 11:29:35

Én mindig is bírtam Legrotaggliét. :D Amúgy milyen nyilatkozat?? Nem láttam a meccset sajna,de grat a srácoknak!

258945 2012.02.19. 11:43:21

Lehet kellett az a 4.percben a gól ébresztő pofonnak,hogy ne csak labdabuzizás menjen az ellenfél térfelén körbe-körbe és körbe és körbe és megint csak körbe és újfent körbe és megint körbe... Pirlo 1 gól 2 gólpasszt, maximális respect, Bonucci is adott megint egy gólpasszt ez ellenfélnek, szerencsére Gigi helyrehozta. Vucinicnál meg megint ez a nehezét megcsinálom aztán hazagurítom lövések. Hiányolom Storari magánszámát a 3.gólnál, az idióta :D.

269797 2012.02.19. 12:11:53

No offense, de azért a Chiellini gól nem volt teljesen szabályos. Igazából nem ezen múlt, inkább a Catania kapusán :D (Pirlo szabi nagyon vicces volt) Most tényleg sokkal dinamikusabb volt a Juve.

juvebt 2012.02.19. 12:29:49

Legro már nálunk is rettentő lassú volt, nem sírok vissza még akkor sem ha Bonucci játszik a helyén. Szerintem Motta képességeit jobban kihasználható volna. Ibra sorsa mikor dől el, nem tudja vki? Köszi

269797 2012.02.19. 12:39:18

[juvebt](#715884): feb 23.

juvebt 2012.02.19. 12:47:25

[sev](#715896): köszi, érdekes, hogy eddig húzzák. Talán butaság is mind két csapat szempontjából. Kpb-vel mi történt megint?

valumester 2012.02.19. 14:16:16

Szerintem a tegnapi 3-5-2es felállásban semmi furcsa nincs. A 4-3-3ban megszokott Vucsi,Pepe, Matri trió formán kívül ill. pihenőn, továbbá úgy érzem, hogy Conte úgy gondolja, hogy 5 középpályás játszatása esetén több helyzetet tudunk kidolgozni. Valahogy én is szívesebben vagyok e mellett a taktika mellett, minthogy egy Catania ellen 4 védővel álljunk fel...

Saxoo 2012.02.19. 14:41:45

Az inter játékosai tegnap meglátogattak egy Miláno melleti árvaházat! Az esemény utáni nyilatkozatokból: -Nagyon rossz érzés volt látni a szemükben a reménytelenséget és a mérhetetlen szomorúságot! -nyilatkozta a 6 éves Fabio! :D

334471 2012.02.19. 15:59:35

"Lehet, hogy hülyeség, de szerintem az ideális csatárpáros belőle és Vucsinicsből áll a kicsik ellen" Egyrészt nem hülyeség, hanem így van, másrészt nem csak a kicsik ellen, hanem mki ellen. A jelenlegi 4 csatárunkból kettő tud megverni egy egyben első osztály szintjét megütő védőt, s azok ők ketten. Matri már csak érkezni tud, Borriello azt sem. Ennyi. Minőségi különbség van a játékban, ha Vucsinics és Quag van elől.

337583 2012.02.19. 16:56:27

Vakegér vagyok.:(

344639 2012.02.19. 18:05:25

Értékelés a goal.com alapján: Gianluigi Buffon (7) Andrea Barzagli (6,5) Leonardo Bonucci (6,5) Giorgio Chiellini (8) Simone Padoin (6,5) Emanuele Giaccherini (8) Andrea Pirlo (9) Claudio Marchisio (7) Paolo De Ceglie (7) Marco Borriello (6,5) Fabio Quagliarella (7.5) Stephan Lichtsteiner (6) Simone Pepe (6) Mirko Vucinic (5,5) AZ edzőnk: Antonio Conte (6)

295377 2012.02.19. 19:02:27

Szerintem Conte jól csinálta. Nézzetek meg egy Milan meccset. Pl. a mait. Mennyivel több terület jut nekik elől? És miért? Mert ők nem az ellenfél kapuja előtt tilitoliznak a lasztival. Lehet, hogy gyönyörű a játékunk, de sz.rt se ér, ha a kapu elé ragasztjuk az ellenfelet. A sok döntetlen nem abból fakad, hogy impotensek a támadóink (részben ez is igaz), hanem abból, hogy nem hagyunk helyet a támadásra. Mi a lehető legkisebb helyre akarjuk besűríteni az ellenfelet. Nem hagyunk lehetőséget nekik a kinyílásra, mert a 16-osnál beszorítjuk. Kicsit kéne hagyni, hogy feljebb jöjjenek, ezzel rések nyílnának a kapujuk előtt, és könnyebben lőhetnénk gólokat. Ez lenne a siker kulcsa. Várom Contet, hogy ezt észrevegye!

295377 2012.02.19. 19:04:43

Igen és lemaradt, hogy ezen egyszerű oknál fogva alkalmasabb taktika a kicsik ellen a 3-5-2. Mennyivel több területünk, és ezzel több lehetőségünk is volt? És lőttünk távolról is, mert volt rá hely, és lehetőség. Jobb ez a taktika, már csak a csatároknak kéne betalálni.

295377 2012.02.19. 19:11:30

Ja és abból a Vucinicből hogy lenne már ideális csatár, aki képtelen betalálni. Olyan lövéseket ereszt meg néha, hogy az öreganyám erősebben lő. Szomorú, ha a maga 3 góljával őt találjátok a legideálisabbnak. Én meg azt mondom, hogy pont most lenne ideális elől Matri. Végre két középső kp-val játszunk. Ha nem kell annyit visszarohangásznia Matrinak védekeznie, akkor pont most lenne ideális középen. A társától rengeteg lasztit kaphatna!

juvebt 2012.02.19. 19:26:19

[babo410](#716615): Cesena 45percig a pályán sem volt, szerintem nem jó a hasonlat. A második félidő már más volt. Nézd meg az udinese ellen mit csináltak, töketlenebb voltak mit mi szoktunk. Az már más kérdés hogy egy helyzetből két gólt rúgtak. Ez nem ilyen egyszerű, csalogadhatod te azt, aki fegyelmezetten beáll védekezni. Abban egyetértünk hogy Conte jól csinálja!

338554 2012.02.19. 19:41:55

@benitoNST: Az csak egy dolog, hogy ideig-óráig még Legrottaglie a megbízhatóbb védő, de már 35 éves. Bonucci 24, ergo 11 év rutinjával minimum gyengébb kell legyen jelenleg, plusz egy ember fejlődése nem lineáris. Lehet, hogy jövőre túlszárnyalja még Barzaglit is, vagy akár évekre megreked ezen a szinten, aztán később fejlődik jelentősen (vagy nem), nem tudhatjuk előre. Amiért én alapoznék rá, az a kora, valamint a tegnapi szebb megmozdulásai. A néhány menetrend szerinti bődületes hibát (tegnap 1 darabot számoltam) pedig ki lehet irtani a játékából.

juvebt 2012.02.19. 20:25:00

[neuropa](#716700): így van sokszor egy az egyben is nagyon jól lép közbe, aztán óvodás hibát vét. A nehéz helyzetekből jól szokott kijönni. Esti-nél látok hasonlóakat. Hihetetlen megmozdulásai vannak, a következő pillanatban pedig mintha nem is ő lenne.

344520 2012.02.19. 20:33:20

[neuropa](#716700): Eleinte én nagyon fogtam a fejem, amikor leigazoltuk Bonuccit 10 millióért, ha jól emlékszem. Igen nagy tehetségnek volt akkor kikiáltva, Bariban lehúzott egy szezont, ahol 30 meccs fölött igazán jól teljesített. Aztán bemutatkozott és nagyon sok Juve szurkoló nem értette, hogyan képes ez az ember játszani a csapatban Chiellini mellet. Szinte C. nem csinált mást csak az ő hibáit javította ki, azért is kaptunk sok gólt. De az edzők bíztak benne(más nem nagyon volt helyette) és most Conte akiről leszűrhető, hogy akiben nem bízik vagy nem úgy szerepel ahogy kell nem játszatja. És Bonucci benn maradt a kezdőben és fejlődik, látható rajta. A középső védő poszt a legfontosabb számomra egy csapatban. Ott egy 24 évestől szerintem nem elvárható a vezér szerep. A c.d 28-35 között a legjobbak. Kiváló mentorai vannak Chiellini és Barza személyében. Ő a jövő, és még mindig jobb lehet(már az), mint a másik nagy olasz védőtehetségnek kikiáltott Ranocchia, aki ugyan annyi idős és hát finom mondva sz... Eleinte kirívó volt a teljesítmény különbség közte és Barza között, de akár már év elejétől is sokkal magabiztosabb szvsz.

336679 2012.02.19. 20:48:03

Cannavaro 33 éves volt, amikor aranylabdát kapott. Legro 33 évesen olyan messze volt az aranylabdától, mint én most. Bonucciban van még néhány év addig. Jelenleg a Serie A legjobb védelmének kulcsfigurája. Legro sosem volt jobb nála szerintem, ez a vita Benivel gyakran próbára teszi a szerelmünket.

juvebt 2012.02.19. 21:05:09

[Dartagnanx](#716820): ne hagyd, hogy közétek álljon, nem éri meg.

344520 2012.02.19. 21:20:56

Az biztos, h a Juve védelme a legjobb eddig a bajnokságban, de ebben nemcsak a védőknek van szerepe. A hihetetlenül rendbe rakott csapat védekezés is, ami kijelenthető, hogy teljes mértékben Conte érdeme. Ez ugyanolyan, h mi volt előbb a tojás vagy a tyúk. Mindegyik a másikból eredetezhető , a támadás hátul, a védekezés elöl kezdődik. A másik amikor a kapus az alapján kap díjat, h a legkevesebb gólt kapta. De kérdem én abban hány százalék az ő érdeme és a csapat védekezésé?. Pl.: Valdes a barcaban, a mai napig megy a vita, hogy ő most jó kapus vagy nem, mert kapott már több Zamora díjat, de azért nem érhet fel Zubizarreta szintjére barcánál maradva, vagy akár a mi isteni Gigi Buffonunkhoz.

Crosby87 2012.02.19. 21:32:11

Pirlo góljánál a kapus hogy tudta ilyen szarul felállítani a sorfalat?? :D amatőr hiba...

forzaalex 2012.02.19. 21:36:49

[Godbluff](#716801): Egyetértek a nagy részével, remélem tényleg igazán jó védővé növi majd ki magát. Egy kis pontosítás: 15 millióért vettük meg.

334471 2012.02.19. 22:05:26

[Dartagnanx](#716820): Vegyek neked egy Aranylabdát otthonra, cicafiú, csak hogy ne állj messze tőle? :)

336679 2012.02.20. 09:56:11

[MrATx](#716956): Imádnám!

269797 2012.02.20. 10:06:38

A Milannews-on most ezt a cuccot elemzik. Pirloból nem nézném ki, de azért fura: http://www.youtube.com/watch?v=OcyLfcWbELs&sns=em

Phuturo 2012.02.20. 10:38:59

@sev: ha vkit lekönyökölnek, akkor az nem ilyen fejet vág utána

344520 2012.02.20. 11:02:19

Mit ne mondjak eléggé gyenge próbálkozás, arra, hogy befeketítsék Pirlót ezzel az esettel. Remélem most már nem azért lesz rangadó a Juve-Milan meccs mert az újságok és a neten pár ember össze akarja ugrasztani a szurkolókat. Simán kivehető, h a vállával löki el magától a keze lejjebb van csak a Catania játékosa is elindul lefele és a feje sokkal alacsonyabban van. Meg, amit Phuturo is említ, akkor a játékos nem így reagál, szintén a bíró aki 10 méterről látta az esetet és nem fújt semmit.

258945 2012.02.20. 11:50:04

[sev](#717339): elemezgessék csak, mindenkinek szíve joga hülyét csinálnia magából :)

344520 2012.02.20. 18:32:03

[Fujimaro](#717765): Most olvastam én is, hát a Bonuccis része szerintem 100%, hogy nem fog teljesülni. Nem hiszem, ha már ennyi szerencsétlenkedést átéltünk vele:D:D:D és pont amikor fejlődik, elengednénk. Elia meg egy rohadt nagy kérdés számomra, ilyen nincs. Egyszer játszott, akkor a mesternél leírta magát, majd megint kapott egy kis időt és ennyi. Nem hiszem, hogy ez fer vele szemben. Én láttam még a HSV-ben játszani és akkor örültem a leigazolásának. Hihetetlen agilis, jól cselez és még beadni is tud!!(hallod Pepe?:D:D) Szerintem számtalan alkalommal a segítségére lehetett volna az elöl töketlenkedő támadóinknak, Vucinic helyett akár. Ha elmegy felírhatjuk az elmúlt pár év veszteségéhez, elbukott pénzéhez: Martinez, Krasic mostmár, Amauri, Iquinta, a brazil kopasz "nyavajgó lelki bajos" mészáros, Diego, aki jegyzem meg hihetetlenül jól játszik az Atleticoban most és még páran.....

344520 2012.02.20. 18:34:09

Jah, még kihagytam, bár már biztos sokan olvasták, hogy az ifisták megnyerték a Coppa Carnevalet, immár 8 alkalommal. Döntő: Juve 2 - Roma 1

futballsznob 2012.02.20. 19:29:01

Storari a pusztító: http://futballsznob.blog.hu/2012/02/20/derult_egbol_a_storari

törhetetlen üvegradír 2012.02.20. 20:27:35

Bonucci tényleg Amaurira emlékeztetett engem is a meccs alatt. A labdák elpattantak tőle és általában béna szögben tartózkodott, szinte mindig az ellenfél kapujához képest.

MrJuventus 2012.02.21. 10:26:37

Szevasztok, tudja valaki, hogy budapesten hol lehet Juve hazai fehér 2012-es sportszárat venni? üdv

344639 2012.02.21. 12:55:42

[MrJuventus](#718440): Rákóczi u.64 A Keleti pu. és a Blaha Lujza tér között, Hársfa u. sarok.Szerintem itt lehet de nem biztos.

269797 2012.02.21. 13:45:28

[Godbluff](#717381): Még jó, hogy az egyujjas Ibra pofonról nem született blog itt a Juve oldalon :D Szóval ennyit a gyenge próbálkozásokról, meg II.Benito (elsőt mindenki tudja remélem) után tudjuk, hogy a szándék a lényeg.
süti beállítások módosítása