bntemp

bntemp

Nincs hova bújni!

2011. október 02. - s4tch

Hát itt a mérleg, nesztek. Nem a Milannak, nekik ez érthető okokból jóval kevésbé fontos, hiszen egyrészt idegenben ki lehet kapni a Juvétól, másrészt annyival erősebb a keretük – majdnem – mindenkinél, hogy egy botlás bőven belefér az ötödik fordulóban. A Juventusnak viszont ez a meccs most sokkal többet jelent, mint egy szokásos derbi. Ez Conte filozófiájának, a klub mercatójának, Pirlo zseniéjének és úgy en bloc az idei Juventusnak a zsinórmértéke lesz.

Hát itt a mérleg, nesztek. Nem a Milannak, nekik ez érthető okokból jóval kevésbé fontos, hiszen egyrészt idegenben ki lehet kapni a Juvétól, másrészt annyival erősebb a keretük – majdnem – mindenkinél, hogy egy botlás bőven belefér az ötödik fordulóban. A Juventusnak viszont ez a meccs most sokkal többet jelent, mint egy szokásos derbi. Ez Conte filozófiájának, a klub mercatójának, Pirlo zseniéjének és úgy en bloc az idei Juventusnak a zsinórmértéke lesz.

Nincs hova bújni: a keret komplett, egy darab sérültünk sincs, az európai kupameccsek fáradtságára nem foghatunk semmit, hazai pályán játszunk. Ha hozzávesszük, hogy a Milan szét van fingatva, három hét alatt már a hetedik meccsét játssza és még sérültjei is vannak, kijelenthetjük, kizárólag a győzelmet tudjuk sikerként értékelni.

Az enumeráció az eredményeket tekintve jónak, a játékot nézve erős közepesnek mondható, mégis elmondható, hogy csillagos ötösnek fog tűnni a rajtunk, ha megcsapjuk a Milant. Ebben elsősorban az akadályozhat meg minket, hogy sajnos a Milan jelenleg jobb csapat, mint a Juventus. Erősebb a kerete, több jó játékosa van, és rendelkezik klasszikus értelemben vett klasszissal is. Conte egy a kéréseinek megfelelően kialakított keretből válogathat, mégsem valószínű, hogy igazán elégedett, amikor egy sokoldalú, domináns középpályával felálló ellenféllel szemben kell pályára küldenie a csapatát.


A bevezetőben említettük, hogy Conte mindenestül megmérettetik, elmondjuk, mit értünk ezalatt. Először is azt, hogy megtudjuk, mennyire életképesek az elgondolásai azok ellen a csapatok ellen, akiket megelőzni remélünk a tabellán. Kiderül, milyen mértékig lehet egy 32 éves, kiégettnek hitt játékos köré csapatot építeni 2011-ben, aki lehet bármilyen zseniális, egyedül nem tud annyi feladatot ellátni, amennyit Conte rendszere megkövetel tőle. Sajnos úgy látjuk, az már kiderült, hogy Ziegler elengedése ostobaság volt, hiszen De Ceglie és Grosso előtt nem játszhat olyan balszélső, aki nem segít hátra, márpedig a Juve három ilyet is vett a nyáron – Eliának, Giaccherininek és Estigarribiának marad tehát a pad. Méghozzá Pepe miatt, akinek nem vitatjuk az erényeit, de sajnos látjuk a gyengéit is.

De ahogy Conte, úgy mi is mindent Pirlóra hegyezünk ki. A problémát abban látjuk, hogy az irányítónak – aki rendszerint a védelemhez legközelebb helyezkedő játékosunk – nemcsak a saját térfelén, hanem az ellenfélén is fazont kell szabnia a játéknak. Cataniában láttuk, hogy ez milyen nehéz feladat, ha a védőharmadban az ellenfél egyik támadója, a másik térfélen pedig egy szűrő középpályás felügyeli minden mozdulatát. Félreértés ne essék, Pirlo képes sokat futni, tüdővel simán bírja a feladatot, de vajon kap-e megfelelő támogatást akár egyik, akár másik térfélen? Mert ha csak hátrafele tud passzolni, abból jönnek a felívelések, abból  meg a roskatag középpályára lendületből érkező Milan-megindulások.

Conte terve valószínűleg az lesz, hogy egy mély, hegyére állított gúlát formáz csapatával, azaz jottányit nem enged abból az igen domináns futballból, amivel eddig is próbálkozott. Itt érzünk azért némi problémát, hiszen az ellenfél térfelén történő labdatartást általában technikás játékosokkal szokás sikerre vinni, ilyen pedig konkrétan egy lesz állandóan a Milan térfelén: Vucsinics. Meg Pirlo, ha felér. Ez viszont egyúttal azt is jelenti, hogy ha sikerül felállni a tizenhatos környékén, a védelem kénytelen egészen a felezővonalig feltolódni, ez pedig Grossóval a balszárnyon (De Ceglie a változatosság kedvéért megsérült a tegnapi edzésen) nem okoz felhőtlen nyugalmat.

Lássuk, hol nyerhet a Juventus. Először az ugrik be, hogy a Kraszics-Antonini (még nem tudjuk, Taiwo kezdhet-e, vagy Zambrotta játszik balhátvédet) csata fix hazainak tűnik, de ehhez kell az is, hogy a góljától a cataniai második félidőben felszabaduló szerb ugyanazt a teljesítményt hozza, mint Szicíliában. Bízzunk benne, hogy így lesz. Megbontható lenne a Zambrottával (Bonerával még inkább) kiálló másik oldal is, és Pepében benne is van, hogy megoldja a feladatot, hiszen tudjuk, hogy nem világsztár, de a fontos meccseken mindig hasznosan játszik, sőt, a góljait is ezekre tartogatja. Vucsinincsnek szintén jól megy a Milan ellen (rómaiként és lecceiként is lőtt gólokat nekik, még duplája is van), de érzésünk szerint Thigao Silva nagy falat neki, tőle ezúttal inkább gólpassz(oka)t várunk, más kérdés, hogy vajon kinek fogja adni őket. A négycsatáros játék ugyanis a Milan ellen nem fog menni, a center kárára bekerülő Vidalról pedig egyelőre annyi derült ki, hogy a kapura elég veszélytelen (három kihagyott ziccerére jut egy jól eltalált lövés a Parma ellen). Ott lenne még Marchisio, aki szintén a nagyok ellen szokott gólt lőni, de hát ő sem csatár.

Még a felkészülési időszakban láttunk egy olyan szisztémát, amiben felbukkanhat egy újabb nyerő arc: Lichsteiner. Az egyébként maradéktalanul jól teljesítő svájci felfutásai akkor lehetnek különösen eredményesek, ha Kraszics befele mozogva helyet csinál neki, bár itt újra felmerül a kérdés, hogy kit akarunk megtalálni középen a beadásokkal. Inkább a Barcelona-féle passzsávokban kell gondolkodnunk, azaz nem középre gyömöszölni a labdákat, hanem inkább a második hullámban érkezőknek visszagurítani, hiszen lövőerő- és technika dolgában egyáltalán nem állunk rosszul (olyasmire gondolunk, mint Vucsinics gólpassza Sienában).

Legyünk őszinték, abból sosincs baj: a Juventus még hazai pályán sem tűnik egyértelmű favoritnak, egyrészt a túlzott Pirlo-függés, másrészt a középpálya lyukacsos volta miatt. Ennek ellenére természetesen bízunk a győzelemben, amihez semmi más nem kell, mint legalább három extraklasszis teljesítmény, amiből nyilván egy Pirlóé. Bízunk benne, hogy megfelelő motivációs szinttel, a telt házas stadionban mindenki élete meccsére készül, mert csak akkor lehet meg a győzelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr848239716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

334474 2011.10.02. 12:28:10

Nagyon jó írás. Nyerni kell, bármi van. Krasicnak és Chiellinek a legjobb alkalom, hogy újra meggyőzzön minket nagyságáról.

338570 2011.10.02. 12:32:21

Remek írás. Én viszont arra számítanék, hogy a 4-2-4 el fogunk próbálkozni. Múlt héten, valljuk be, a 4-3-3 nem igazán vált be. A 4-3-3 akkor működik, ha az elől lévő 3-as kifogástalan munkát végez. Ezt a Milant egy nagyon aktív szélsőjátékkal lehetne megverni, de ehhez az is kellene, hogy ne Vucsinics legyen az egyetlen előretolt ember. Most kell Quagliarellát előhúzni abból a bizonyos kalapból, mert kettejükkel, plusz Krasziccsal és Pepével a két szélen lehet keresnivalónk. Legalábbis ha győzelemre játszunk...

SinkaFerenc 2011.10.02. 12:46:44

Remek írás, kíváncsi leszek, hogy Conte tényleg 4-3-3t fog e játszatni, vagy a "4-2-4" kerül elő megint a kalapból. Pirló sérüléséről tud valaki valamit, játszik ma este?

338554 2011.10.02. 12:54:48

Makulátlan írás, kíváncsi vagyok vajon a low-res felhasználók ebbe is belekötnek-e. Mindenesetre remek esti meccset várok, Vidal támadásban is sokkal többet tud mint amit az eddigi helyzeteiből kihozott, persze nem egy gólzsák, de szerintem nem fog ennyinél megállni. Nem szoktam felállásokat írogatni és azt is utálom mikor mindenki leírja a magáét, de a Buf-Lic|Bon|Bar|Chi-Kra|Pir|Vid|Est-Qua|Mat formációt úgy megnézném már (Pepe-Vuci-Alex közreműködésével).

juvebt 2011.10.02. 14:34:40

Nagyon jó írás. A bal hátvédünk hiánya miatt nem tudjuk a legjobb csapatot a pályára küldeni. Idióta döntések miatt kell padozni a kreatívabb játékosoknak. HIHETETLEN! A TMW szerint így kezdünk: Juventus (4-2-3-1): Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Krasic, Marchisio, Vidal, Pepe Vucinic.

337369 2011.10.02. 18:06:48

[neuropa](#540151): adnám a felállást... matrit is miért kell padoztatni? jaj, nincs formában? még csak egy gólt lőtt, kihagyott párat, de ha nem játszatjuk akkor hogy a faszba termelje a gólokat? érdekes módon amaurinak megadtuk a lehetőséget annó...

337369 2011.10.02. 18:12:03

meg persze márki is mutathatna valamit, ha már a pályán tartózkodik :)

303731 2011.10.02. 19:04:40

[Claudio Marchisio](#540816): illene már.... Gyakorlatilag "kiskedvenc" Contenál, ami nagyon szomorú. Merthogy alibi a srác ahogy van.

341271 2011.10.02. 19:18:14

Nagyon jó a poszt.Én Del Piero-t játszatnám legalább egy félidöt a nagy csapatok ellen mindig összeszedi magát.

340769 2011.10.02. 19:24:38

az ellenfél térfelén történő labdatartást általában technikás játékosokkal szokás sikerre vinni, ilyen pedig konkrétan egy lesz állandóan a Milan térfelén: Vucsinics. Meg Pirlo, ha felér. Hát igen. Ezért kéne Quagliarellát, meg 2. félidőre Del Pieérót is betolni. Esetleg utcsó 30 percre Eliát.

Marci 2011.10.02. 19:25:21

szopni fog a juve!!! Zlatan karja lecsap!!!!

dave 2011.10.02. 19:52:19

Buzi zebrák! :)

chiedis 2011.10.02. 20:20:39

Buzi zebrák! Nem lehet megunni ezt a gyors hszt- :D Azért hajrá !

334233 2011.10.02. 20:39:24

benitoNST: elmehetsz te a francba! :-) Mindig bírtam az írásaidat, most is lejössz ezzel a korrekt, objektív, hozzáértő (remélem valaha világelső, szakkommentátornak viszont utolsó egykori játékvezetőnk és a másik semmirenemvaló szakértő arc olvassa) poszttal, hogy senki semmi kivetnivalót nem talál benne. Amit viszont nem értek, azok a Milan gyűlöködős posztok. Nem vagyok Milan-fan, sokkal inkább Juve-szurkoló, de tényleg nem értem (saját szórakoztatásotokon túl, annak meg eléggé erőltetett), hogy azoknak mi értelme volt...

Colbert 2011.10.02. 21:18:57

srácok, egy gyors linket adtok, ahol streamelik a meccset? köszi előre is

bauldrick 2011.10.02. 21:20:54

@IronRock: Mert mi jó páran szeretjük az ilyeneket, jót röhögünk rajta. Amíg szellemes, és sok olvasó értékeli, nincs itt semmi gond. Nyilván egyikőnk sem veszi komolyan. Nagy kár, hogy a Digiről nem fogunk hasonlókat olvasni...

341862 2011.10.02. 21:23:37

[Marci](#540987): ha Zlatan keze lecsap, azt max csak Abate anusza fugja banni :D (elnezest)

338144 2011.10.02. 21:27:41

Én látom csak úgy, hogy gólokkal kéne vezetnünk?

341862 2011.10.02. 21:28:17

azert nem gondoltam, hogy ennyire a kapuhoz fogjuk szegezni a Milant, meg a felido vege elott meg kene szerezni a vezetest, mert most nyilna ra alkalom, egy jol eltalalt loves kellene, es kevesbe kene tulcifrazni, amugy meglepoen szepen, es eroszakosan jatszunk, gyakran szerzunk labdat a Milan terfelen, tetszik, amit latok :)

334474 2011.10.02. 21:34:12

Nem tudnám megmondani mikor láttm ennyire tudatosan és jól játszani a csapatunkat. Mirko tökéletesen érzi ezt a posztot, és az egész belső tengely nagyon fasza. Milos beindulhatna, és gólokkal vezetnénk, mert azt már nem bírná a Milan védelme. És most nem a Siena meg a Parma az ellenfél, szóval örülök, bármi lesz.

341862 2011.10.02. 21:38:09

[andree10](#541242): Pepe helyere be kellene hozni Eliat, akkor veszelyesebbek lennenk, mivel Pepet eddig meg csak nem is szpottoltam a palyan, volt nala labda egyaltalan?

334474 2011.10.02. 21:41:52

[mrscottpilgrim](#541250): Az elején volt pár jó megmozdulása. Ő általában akkor szokott hiányozni, ha nincs a pályán. Pl volt egy hatalmas mentése Ibra ziccerénél, és az összjátékban is néha hozzá kerül a tili-toliban.

G.T. 2011.10.02. 21:43:25

Nagy a pofátok, pedig tavaly is szoptatok! Úgy látom még ez a stadion is túlságosan nagy a frenetikus zebra tábornak... Bizony, bizony, Torino nem zebra város...

334474 2011.10.02. 22:39:12

FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP FAP

337369 2011.10.02. 22:41:11

köszi :) ez szép volt!!

334471 2011.10.02. 22:52:41

"Ott lenne még Marchisio, aki szintén a nagyok ellen szokott gólt lőni, de hát ő sem csatár." :-) :-) :-)

Iu 2011.10.02. 22:57:13

Emiatt a cikk miatt fogok az ellenfélnek szurkolni! persze nem, de most nincs időm többet írni :o)))

338554 2011.10.02. 23:02:15

Nem is kell elbújni, legalábbis nekünk nem :D Hála [Claudio Marchisio](#540816)-nak :DDD

banditos 2011.10.02. 23:11:10

http://www.youtube.com/watch?v=r93GugLmt_g

337369 2011.10.02. 23:24:09

[neuropa](#541434): jól ráéreztem mikor kell már reklamálni :) ez a meccs bazmeg, ez ott volt nagyon. teljesen megérdemelt az eredmény is, most fasza minden, még a tabella is :)

338554 2011.10.03. 00:17:59

Már több mint egy órája fújták le, de még mindig vigyorgok :D Aludni sem tudok az örömtől.. gyász..

343305 2011.10.03. 00:36:54

Ez de tetszett. Chiello ma világklasszis volt. Vidalnak meg kéne tápolnia a meccsek előtt egy kis célzólőrét, ha van benne ,ma is hint vagy 3 mat :D Nagyon jó volt a csapat,lefociztuk a fossonerit :)

Atis 2011.10.03. 00:50:34

Úgy tűnik bevált a sok gyűlölködés, lelkiekben teljesen összetörtétek a milant :)) Komolyra fordítva a szót, jól játszott a csapat, remélem sikerül átmenteni ezt a formát a válogatott szünet utánra.

343305 2011.10.03. 00:57:42

[Atis](#541575): Úgy legyen, csak a szerbünket sem ártana telenyomni antidepresszánsokkal :) Ma is nagyon kutyaszar volt...

338211 2011.10.03. 08:13:41

Hát bazz, no comment. Ezt nem vártam, la a kalappal a csapat és Conte előtt is. Kedvemre való ez az eredmény meg ez a tabella. :)

338159 2011.10.03. 10:04:44

Nincs hova bújni a Milannak. Conte visszahozta azt, amit 2006-ban elvettek tőlünk: a tüzet, a harciasságot, a Spirito Juvét.

339362 2011.10.03. 10:09:24

[Jimi Outsider](#542133): ezt én is pontosan így látom.
süti beállítások módosítása