bntemp

bntemp

Agüero vagy Rossi? Rossi

2011. július 15. - s4tch

Akad, aki komolyan vette a blogunk indulásakor megpendített lehetőséget, miszerint tered adunk vendégposztoknak. Ezúttal Mr. Scott Pilgrim (ez csak a nickneve, van neki rendes is: akinek nem tetszik a poszt, az írjon nekem privát üzenetet, amelyben szívesen kiteregetem a szerző magánéleti szennyeseit, illetve megadom a személyes elérhetőségét, hogy életveszélyesen meg tudjátok őt fenyegetni) döntött úgy, hogy a Juventus állandóan napirenden lévő egyik problémájáról, a csatárkérdésről ír egy cikket. Hajtás után ezt olvashatjátok, és a benne lévő dolgokat megvitathatjátok egy jóízű vacsora közben az asztalnál, vagy itt, a kommentek között.

Akad, aki komolyan vette a blogunk indulásakor megpendített lehetőséget, miszerint tered adunk vendégposztoknak. Ezúttal Mr. Scott Pilgrim (ez csak a nickneve, van neki rendes is: akinek nem tetszik a poszt, az írjon nekem privát üzenetet, amelyben szívesen kiteregetem a szerző magánéleti szennyeseit, illetve megadom a személyes elérhetőségét, hogy életveszélyesen meg tudjátok őt fenyegetni) döntött úgy, hogy a Juventus állandóan napirenden lévő egyik problémájáról, a csatárkérdésről ír egy cikket. Hajtás után ezt olvashatjátok, és a benne lévő dolgokat megvitathatjátok egy jóízű vacsora közben az asztalnál, vagy itt, a kommentek között.

Most már szinte biztosra vehető, hogy a Juventus ezen a nyáron leigazolja Giuseppe Rossit vagy Sergio 'Kun' Agüerot, a kérdés mindössze annyi maradt, kire esik végül a vezetőség döntése, vagy egyáltalán a két játékos közül ki lesz a torinóiak számára is megszerezhető. A Juve fórumokon a többség Agüerot látná szívesebben, és igen sokan csalódnának, ha végül a reálisabb forgatókönyv valósulna meg, azaz a papírformának megfelelően (azért ez sem lesz egy könnyű menet) végül Rossi húzhatna zebramezt.

Elõször is kezdjük a száraz statisztikákkal! Agüero a 2010/11-es szezonban klubjában 40 meccsen lépett pályára, ezalatt 27 gólt szerzett. Ebbõl 3-at az Európa Ligában. Rossi a Villarrealban az elmúlt szezonban 53 meccsen 32-szer volt eredményes, ebbõl 11 gólt az Európa ligában elérve. Tehát meccsenkénti átlagot tekintve Rossinál 0,60-at, Agüeronál 0,67-et mutat a szám. Ez mondhatni elhanyagolható különbség, de tekintsük csak meg a gólpasszok számát. Az argentin neve mellett 4 szerepel összesen, ebbõl 2 az EL-ben, míg az olasznál 9, amibõl 4 a nemzetközi kupában. Ez az adat igen beszédes, ugyanis mindkét játékos szerepköre az olasz rendszerre átültetve seconda punta, vagyis kiveszik a szerepüket a támadások építésében is, nem csak a befejezés a szerepük. Tehát itt egy hajszállal Pepito felé billen a mérleg nyelve.

Persze nem elhanyagolható tény az sem, hogy az olasz a góljainak egy igen nagy hányadát az Európa Liga küzdelmeiben szerezte, és itt messze az argentin felé emelkedik, sõt a sorozat második legeredményesebb játékosa, a gyõztes Porto gólvágója, Falcao elõzte csak be 17 találattal. Hogy miért volt eredményesebb Pepito, mint a Kun, az nagyon egyszerü: mert a Villarreal tovább menetelt a kupasorozatban, egészen az elõdöntõig, míg az Atletico Madrid már a csoportküzdelmek után búcsúzott. Persze ebbõl én levonnám a következtetést is. Mindkét játékos klubjának legjobbja, mondhatni vezére, így csapatuk sikereiben is igen nagy szerepük van. Szóval ha a száraz tényeket nézzük, arra jutunk, hogy a Rossi által vezetett Villarreal sokkal tovább menetelt, mint az Agüero által vezetett Atletico.

Azt én is elismerem, hogy képességeit tekintve Sergio Giuseppe felé emelkedik, elõbbi már klasszis, utóbbi pedig csak az lesz rövid idõn belül. Ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy a képesség nem minden, az eredményesség az igazi értékmérõ. Vegyük csak az olasz labdarugás egyik legeredményesebb játékosát, Filippo Inzaghit. Egyéni képességeit tekintve sosem volt egy kimondott klasszis. Lassú volt, egy sikeres cselt nem mondhatott magáénak talán pályafutása során, 10 méternél messzebbrõl pedig csak elvétve találta el a kaput. Ennek ellenére a máig a futballtörténelem legsikeresebb klubjának mondható AC Milan történelmének egyik legeredményesebb játékosa, az utóbbi 10 év egyik legjobb csapatának pedig fontos láncszeme volt. Ez pedig igazolja azt a közhelyet, miszerint a csatárnál a rúgott góljainak a száma, ami számít. Ezek alapján hiába jobb képességü játékos Agüero, eredményesség terén Rossi semmivel nem marad el tõle, hasznosságát tekintve pedig felé is kerekedik.

Hiába sztár valaki, fontos kérdés, mennyire tud beleszokni az új közegbe, hisz komoly felfogásbeli ellentétek állnak fenn a spanyol és az olasz pontvadászat közt. Az olasz labdarúgásban ugyanis sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a védekezésre, mint a spanyolban, a kiscsapatok végigbekkelik a meccseket a nagyok ellen. Rengeteg fényesen ívelõ csillag karrierje bukott bele a Serie A-ba való igazolásba. Ebbõl a szempontból is sokkal rizikósabb Agüero, hisz nincs semmilyen Serie A tapasztalata... ellentétben Rossival. Rossi ugyanis kb. 20 évesen már játszott az olasz elsõ osztályban a Parma színeiben. 19 mérkõzésen lépett pályára, ezalatt 9 gólt szerzett, és 4 gólpasszt osztott ki, ami szintén beszédes adat. Maradona vejének ára 45 millió, Rossi ára 30 millió körül mozog, ez sem elhanyagolható tény. Persze mindenki döntse el maga, szavazásra is bocsájtom, én a voksomat mindenesetre Pepito mellett teszem le.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr28239564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jimi Outsider 2011.07.15. 12:37:43

Eleinte én is Agüerot preferáltam, de mostanában már én is szívesebben látnám Rossit. (Megjegyzem már két éve meg kellett volna venni). Jövőre Scudettoért megyünk remélem :D

258945 2011.07.15. 12:45:15

Agüero= Rossi+Bastos, szerintem egyértelmű a dolog

334474 2011.07.15. 12:46:09

Ha már olaszosítás és fiatalítás volt a cél, alapból Rossival kellett volna kezdeni az egészet. Amúgy valóban hasonló hatékonyságú játékosok. Szimpátiát nézve Rossi felé billen nálam a mérleg. Ami még lényeges lehet: Agüero legnagyobb erénye a hihetetlen kezdősebesség, és gyorsaság. Ez az olasz bajnokságban annyira nem mérvadó, a taktikusabb játék miatt kisebb szabadon hagyott terület miatt. Itt általában a fineszes támadók lesznek nagy sztárok, akiknek a sebessége igazából nem is olyan lényeges szempont. Elég ha Di Natale-Del Piero-Totti vonalra gondolunk. Rossi nagyon okos megoldásokat választ, kis területen is jól megél, és azért nem is egy lassú játékos. Agüero mellett az szól, hogy szélesebb körben ismert, már befutott játékos, aki új szurkolókat hozhatna, és nagyobb merchandise potenciállal rendelkezik. Én mindkét játékosnak örülnék, de ha Rossi 15 millióval kevesebbért jön, mindenképpen jobb megoldásnak tűnik. Bastos vagy Vargas kell még mindenáron, addig neki se kezdjünk a bajnokságnak.

341862 2011.07.15. 12:56:42

meresz tipp, de szerintem Aguero a Serie A-ban valahol Zarate szintjen mozogna, es hat Rossi erettebb jatekos is (=kissebb az arca), amibol kesobb ugye gond lehetne (marmint Aguero arcabol), hisz Conte szerintem nem turne a primadonaskodast es pipiskedest, hamar padra zavarna meg sokszor nem ertek egyet Moggival, de ez a mondat utott: "Ha egyszer a labda hozzákerül, azt tesz vele, amit akar, ami kitűnő lenne egy cirkuszban. Hogy hogyan játszik a pályán a Serie A-ban, az már más dolog." - persze ezt Lamelara mondta, de a lenyeg ugyanaz Aguero eseteben is, en is megtapsolok egy szep cselt/mozdulatot, de egy pontos passznak, vagy egy golnak jobban orulok

341864 2011.07.15. 13:18:27

Szerintem,a tavalyi olasz bajnokikat nézve,szinte minden második meccs bundázva volt,egy ilyen két felfelé ívelő pályájú játékosnak nem lenne szabad egy ilyen manipulált bajnokságba menni!

341862 2011.07.15. 13:21:01

[fcportofan](#438957): http://www.youtube.com/watch?v=qh_IFymXS9o

258945 2011.07.15. 13:38:19

@fcportofan: eltévedtél barátom, de ha majd kell valamelyik Porto játékos, szólunk, kaptok egy kis pénzt és csá :)

258945 2011.07.15. 13:38:20

@fcportofan: eltévedtél barátom, de ha majd kell valamelyik Porto játékos, szólunk, kaptok egy kis pénzt és csá :)

341864 2011.07.15. 13:40:00

Hahh...nem semmi vagy...ki is ejtette ki a juvét az EL-ben...Lech Poznan...vagy melyik kicsi is???

341862 2011.07.15. 13:43:34

[fcportofan](#438974): http://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM

258945 2011.07.15. 13:46:30

[fcportofan](#438974): attól még zsebből kifizetünk pár játékosotokat :). Halkan megjegyzem semmi bajom a Portoval, de ha idejössz trollkodni ne csodálkozz ha kapsz 1-2 oltást, amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten is, ezt olvastam valahol, szóval okosan

341862 2011.07.15. 13:51:13

friss nyilatkozat Aguerotol: „Spanyolországban vagy Angliában játszanék, mert ott van a két legerősebb bajnokság. Nem tudom tovább elképzelni magam az Atlético Madridnál." - egyertelmu: Real vagy City, ezek szerint oda is valo :) "Hazudik, aki azt mondja, hogy Atlético játékosa maradok.” - korabban pedig Aguero apja azt nyilatkozta, hogy marad :D

334207 2011.07.15. 14:01:47

Engem az érdekelne, hogy a felépülő Q, az aktuális csatártehetség Matri, a csillióojrós Rossi és az ikon Alex játszatását hogyan oldja meg Conte, hisz mindannyiuknak játszani "kell". Rotálni nem nagyon kell, mert minek, és egyelőre még van Amauri, Martinez, Jaki trió is. De lehet már most 100+ sérüléssel számolnak a szezonra.

341864 2011.07.15. 14:13:09

[t.junior](#438985): Nekem sem a Juventussal van bajom...hanem a bajnoksággal! Nem ismerős? Palermo-Lecce 2-2,tavalyi szezon Félidő 2-0,vége 2-2,Lecce egyenlítő gól a 106. percben!

341862 2011.07.15. 14:18:15

[dzolutan](#439001): pontosan, sok lesz a serult, de amugy Quag most epult fel egy igen komoly serulesbol, nem biztos, hogy jo formaban lesz, Del Piero inkabb csak amolyan "szupercsere lesz" iden, szerintem Rossi helye biztos lenne, mellette meg Matri es Q valtana egymast aktualis forma alapjan, Amauri el akar menni, mi is akarjuk, hogy elmenjen, mindenki akarja, hogy elmenjen, egyedul a fizetese a bibi, mert amugy erdeklodok vannak elegen, Martinez ha maradna, akkor inkabb a "tamadokvartett" szelen jatszana, Iaquintat meg jo lenne eladni, de mar megint leserult az idiotaja, titkon remenykedem, hogy a Videoton leigazolja, Toni pedig szerintem maradhat, megelegszik a paddal, es azon az evi 5-10 meccsen csodat is tehet, amin majd feltehetoleg jatszik, mivel nem volt rossz tavaly sem, meg hat kevesen kepesek kozel 20 meterrol golt fejelni :)

334474 2011.07.15. 14:20:08

[dzolutan](#439001): Buffon Lichtsteiner(Sörensen/Grygera)-Bonucci(Barzlagi)-Chiellini(Sörensen)-Ziegler(Bastos/De Ceigle) Krasic(Pepe)-Melo(Pazienza)-Pirlo(Marchisio)-Bastos(Quagliarella/Pepe) Rossi(Quagliarella/Del Piero)-Matri(Quagliarella/Toni) Q remek univerzális 12. ember. Ha támadni kell, be lehet hozni szélső támadónak, Bastos meg visszalép wingback-nek. Bármelyik csatárposzton tud játszani, szóval ott is elfér. Alex meg már csak egy vezér lesz, aki megkapja a maga meccseit, meg a 20 perceket mikor szükség van rá. Neki és nekünk is jobb lesz ilyen idősen, hogy top fizikális formában állhat be. Elég gyorsan tudunk ebből a 442-ből 433-ra vagy 4231-re, esetleg 532-re váltani. Nekem tetszik így a csapat.

341862 2011.07.15. 14:23:02

[fcportofan](#439003): a gond az, hogy irto butasagokat beszelsz, es ha tenyleg kovetted volna a tavalyi szezont, a Lecce jateka, illetve a Palermo balfaszkodasa kapcsan fel sem merulne benned a bunda gyanu :) a Palermo tavaly rengeteget szerencsetlenkedett, es irto gyengen muzsikalt a vedelme is, mig Di Canio alatt a Lecce egy hiperoffenziv futballt jatszott, teljesseggel kitamadtak, es eleg golgazdag meccseket jatszottak, ahol bar rengeteget kaptak is, azert tobbnyire picivel tobbet rugtak (es vegul be is jott, mert bent maradtak)

258945 2011.07.15. 14:45:47

[fcportofan](#439003): de ennek mi köze a Juventushoz?

jakuza 2011.07.15. 14:58:17

[fcportofan](#439003): Kisgyerek a múlt már nemszámít. Itt a jövő a lényeg. Úgy felrúglak, hogy mire leesel, a ruhád kimegy a divatból. A juventus ilyen játékosokkal talán tényleg joblehet a milannál. Az internél meg biztosan. Én mondom neked hogy a milan se jobb csapat, na meg a portó hahahaha. Az nem is csapat.Egyébként megkérdezném tőled hogy van e engedélyed hogy ilyen hülye legyél.

338554 2011.07.15. 15:51:54

[jakuza](#439048): http://z0r.de/1600

254290 2011.07.15. 16:02:37

Annyi kamu hír, nyilatkozat látott már napvilágot, hogy majd csak azt fogom elhinni, mikor mezben, kezében az aláírt szerződéssel, mosolyogva pózol majd a kamerák előtt. Hogy ki? Na éppen ez az :)

262910 2011.07.15. 18:05:48

http://www.juworld.net/fanzone-sondaggi.asp Pubblicato il 05.07.2011 Chi preferireste, Aguero o Rossi? (di alexxx) Sergio Aguero 48,60% Giuseppe Rossi 51,40% éljen a demokrácia, érkezzen Rossi!

334319 2011.07.15. 20:08:20

Nem tudom. Ez elég reménytelennek tűnik Juve-részről. Rossit meg akarta szerezni a Barca, de a Villarreal (nagyon helyesen) foggal-körömmel ragaszkodott hozzá. Mi az, amivel a jelenlegi Juve fölül tudja licitálni a jelenlegi Barcelonát?

Ruida 2011.07.15. 20:49:26

Én szerintem nem létfontosságú egy csatár érkezése, ("felesleges" fogás lenne e vezetőség részéről, hogy a szurkolók esetleges hitetlenségét csillapítsa). Érkezzen inkább egy jó bal szélső, és 1 védő. És mellesleg a középpálya tengelyét is nyugodtan lehet hagyni. Max 1 valakit eladni: Melo-Sissoko-Marchisio-Pirlo-Pazienza bőven elég, sőt... Oda költsünk ahova kell, jövőre pedig jöhet Giovinco a szélre, max 1 védő vagy valami és a többi pénz pedig egy, sokak áhított sztárcsatárra! Forza Juve!

almafa 2011.07.15. 20:49:31

Inzaghi lassú? Ez butaság.

258945 2011.07.15. 21:04:18

[csoncson](#439278): a juve 25 ajánl, a Villareal 30+5 millió bónuszt akar, nem az a leküzdhetetlen különbség :). Amúgy a Barca nem azért nem igazolta le Rossit mert a Villareal foggal körömmel ragaszkodott hozzá, hanem mert Sanchez jobban beleillik a csapatukba.

255166 2011.07.15. 21:16:38

Agüero magasról tojik a Juventusra, csak ennyit tudok mondani.

324537 2011.07.15. 21:36:49

Egyértelműen Rossi lenne a jobb megoldás. Az más kérdés, hogy Agüerót már régóta rebesgetik. Ezért a mondatért pedig hatalmas respect: "Ennek ellenére a máig a futballtörténelem legsikeresebb klubjának mondható AC Milan történelmének egyik legeredményesebb játékosa, az utóbbi 10 év egyik legjobb csapatának pedig fontos láncszeme volt." Mondom ezt Milanosként.

255166 2011.07.16. 00:06:06

Na mivel kitörölted visszaírom: Agüero magasról tojik a Juventusra.

255166 2011.07.16. 00:06:49

Upsz, vak vagyok, sorry. :D Egyébként azt akartam mondani, hogy Agüero magasról tojik a Juventusra.

341862 2011.07.16. 01:35:29

[Tommaso1984](#439351): amit el kell ismerni, azt el is ismerem :) szerintem ugyanis az Ancelotti fele Milan korszakos csapat volt, es a mult evtized 3 legjobb csapata kozt siman ott volt :)

341862 2011.07.16. 01:38:04

[almafa](#439313): hat en meg nem lattam egyszer sem sprintben megverni a vedojet :) inkabb kurvajol helyezkedett, azt az 5, max 10 meter a kapuig mar gyerekjatek volt :) az egyetlen jatekos, aki rivalishoz igazolt a Juvetol, megis maig szeretek

delta 2011.07.16. 02:09:44

az ige, melyet keresel: fölé kerekedni.

286511 2011.07.16. 09:43:18

én milanosként örülnék ha Agüerot vennétek, mert titkon még bízom benne, hogy Rossit (aki a vébé környékén még Milan drukkernek mondta magát) egyszer megvesszük mi

334265 2011.07.16. 10:48:28

Quagliarella!!

334265 2011.07.16. 10:51:45

egyébként, a Juventus jobb csapat volt idén, mint a Milan, Inter vagy a Roma, de rosszabb mint a Lech Poznan vagy a Parma. Vagy hogy is van ez? Csak mert mindenki a Lech Poznannal jön

334265 2011.07.16. 10:57:08

Kun csak lazulni jár a kék osztrigába, de Rossi egy vérbeli digó meleg hógolyó. Még jó, hogy Rossi.

341862 2011.07.16. 11:27:14

[alerob](#439555): ez volt a gond, a Juve kis/kozepcsapatkent viselkedett, a nagyok ellen felszivta magat, a kicsik es a kozepcsapatok ellen meg leterdelt nyitott szajjal

336035 2011.07.16. 12:08:55

Quagliarella szerintem hozza Rossi szintjét vannak a csapatban sokkal égetőbb hiányposztok.

babo410 2011.07.17. 10:11:06

Én Agüerot hozná. És nem mellesleg Tavaly Rossi a Milannal let szóba hozva, be is nyalt nekik, idén meg a Barcanak nyalt. Most mi hoznánk el, nekünk nem nyalt még be! Nekem ezek után nem kell! Agüeroról meg nem tudni mit akar, ill az ügynöke szerint vele már megegyeztünk, és vmi olyan hangozott el egyik csapattársától (ha igaz), hogy Agüero arra vár, hogy vagy a Juve vagy a Real letegye érte a pénzt. És Agüeroról én nem olvastam egyszer se olyat, h benyalt volna vkinek is! Volt arról szó, hogy a Real megvenné, és akkor azt mondta hogy szívesen menne, de benyalni nem nyalt be soha sehova. És én úgy érzem Agüero is nagy hasznunkra lenne! Csak neki nagyobb lenne a presztízsértéke!

babo410 2011.07.17. 10:16:11

Ja és azt is megfigyeltem, hogy sokan Agüeronak örültek volna, meg hozzuk el, de mikor arról lett szó, hogy Rossi jön, már Rossi jobb meg ilyenek. Pedig ha jobban megnézzük és nem csak az idei évet, akkor kitűnik, hogy Rossinak ez az első kiemelkedő idénye, Agüero pedig mindig jó volt. De az Atleticoban van azért egy Forlan, aki ha fiatal lenne egyértelműen őt preferálnám! És ha jobban megnézzük Forlan volt mindig is az Atletico fő gólvágója! 2009/10-es szezonban 33 bajnokin lőtt 32 gólt. Azért az nem rossz!

338554 2011.07.17. 12:40:53

Agüero felejtős, RealM vagy MCity lesz belőle. Ha így lesz akkor annyit is ér.

jakuza 2011.07.17. 14:04:39

Most olvastam hogy nagy valószínűség hogy a Tevez érkezik. Sőtt Agueróra és tevezre is van pénz. 120 millió költő pénzt kapott a juve.

hahahehe 2011.07.17. 14:25:36

Meg állítólag a két szélre CR és Messi, illetve Chiellni mellé VIdic, és Piquét a padra. Na, meg középre jön Fabregas, és Buffon mellé Casillas. Az már majdnem biztos, hogy a védelem két szélére jön Dani Alves és Robi Carlos 10 évvel ezelőtti énje.

338554 2011.07.17. 15:32:56

[hahahehe](#440319): ++ :D
süti beállítások módosítása