bntemp

bntemp

15 éves a BL-győzelem - 1. rész

2011. április 30. - s4tch

2011. május 22-én lesz 15 éve, hogy a Juventus megnyerte a Bajnokok Ligáját. Hat részből álló sorozatunkban erre a menetelésre tekintünk vissza, miközben zokogva könnyezünk a nosztalgiától. Jön az első rész, némi előzménnyel és az első kettő csoportmeccsel.

2011. május 22-én lesz 15 éve, hogy a Juventus megnyerte a Bajnokok Ligáját. Hat részből álló sorozatunkban erre a menetelésre tekintünk vissza, miközben zokogva könnyezünk a nosztalgiától. Jön az első rész, némi előzménnyel és az első kettő csoportmeccsel.

1994 május 21-én a Parma elleni 4-0-ás győzelemmel a Juventus matematikai bizonyossággal is behúzta bajnoki címet. Kilenc év telt el az utolsó scudetto óta, és hiába fordultak meg világsztárok Torinóban, úgy tűnt, hogy a Milan egyeduralmát még egy pár évig nem lehet megtörni. Némileg váratlanul mégis sikerült, így a Juventus lehetőséget kapott arra, hogy elinduljon a BEK jogutódjában, a Bajnokok Ligájában.

A klub egyértelműen és ellentmondást nem tűrően a BL felé fordította a tekintetét. A pontosan felépített terv szerint el kellett feledtetni a szurkolókkal a Heyselt, hiszen az ottani győzelem alig-alig jelentett valamit.

1995 nyara

Egy óriási érvágással kezdődött az átigazolási szezon: hosszas huzavona után Roberto Baggio távozott a klubtól. Korábban olyan hírek terjedtek el, hogy külföldre megy, egyesek már Japánban látták őt, ami a karrierje csúcsán lévő klasszistól azért elég meredek döntés lett volna. Baggio maradt Olaszországban, és sokkoló lépésként a Milant választotta. A Juventus az utolsó pillanatban még megpróbálta visszatartani, de már későn tette. Bettegáék ettől, az utolsó perces próbálkozástól eltekintve nem nagyon törték magukat Baggio maradásán. A szurkolók tiltakoztak, a Comunaléban lévő edzőpálya falára kiírták, hogy "Baggio nem eladó." Mindhiába, Berlusconi lecsapott rá (az elnök ötlete először az volt, hogy cserében Boban kerül Torinóba, de ezt a Juventus elutasította).

A Baggio-sztori beárnyékolta az egész nyarat, pedig a klub komoly erősítésekbe kezdett: a Fiorentina elől megszerezte Gianluca Pesottót, elhozta a fél Sampdoriát (Vierchowod, Lombardo és Jugovics érkezett), illetve leigazolta Padovanót, valamint az argentin Sorint.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr158239428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása