bntemp

bntemp

Sorsfordító győzelem?

2011. február 14. - s4tch

A papírformára, és az előzetes esélylatolgatásra rácáfolva a Juventus nyerte a Derby d'Italiát. Bár az interisták vélhetően vitatják ezt az állítást, de a Juve megérdemelten nyerte meg a tegnap esti meccset - a hajtás után indoklunk és megmondjuk a tutit.

A papírformára, és az előzetes esélylatolgatásra rácáfolva a Juventus nyerte a Derby d'Italiát. Bár az interisták vélhetően vitatják ezt az állítást, de a Juve megérdemelten nyerte meg a tegnap esti meccset - a hajtás után indoklunk és megmondjuk a tutit.

Bár nem tökéletes játékkal, de nagyot küzdve, és némi szerencsével lett meg a meccs - Eto'o kapufájánál én már káromkodtam, hogy nem igaz, hogy nem húzzuk ki a végéig. Az Inter nem játszott jó, de a bennünk rejlő, Nyilasi Tiborba oltott Zombori Sándor azt mondja, hogy mindenki úgy játszik, ahogy hagyják. A jelenlegi Juve pedig elsősorban tényleg arra alkalmas, hogy elrontsa az ellenfelek játékát. Ezt pedig a meccs nagy részében megvalósította a csapat, csak a sérülések és kényszerű cserék zilálták szét az elég elszánt és egységes Juvét. A hajráig több helyzete volt a Juventusnak, pl. Matri óriási ziccerben fejelt  mellé.

Úgy tűnik, Marotta igazolásai (ismét) jól sikerültek: a Barzagli-Bonucci kettős jól játszott, és talán nem szentségtörés azt mondani, kettejük párosa jobban működik, mint a Chiellini-Bonucci kettős. Barzagli ugyanis más stílusú védő, mint a másik két játékos, így jól kiegészítik egymást. Chiellini pedig jobban játszik balhátvédben, mint Grosso, vagy Traoré bármelyik idei meccsen. Matri pedig - bár továbbra is elég bőkezűen bánik a ziccerekkel - újra betalált, és végig veszélyesen játszott, míg Toni nagyot küzdött. Bár korábban kifejezetten utáltam Tonit, gyorsan meggyőzött, hogy nem volt rossz igazolás. Ha az évet ezzel a két csatárral kezdjük Amauri helyett, vélhetően sokkal jobban állnánk.

Szerintem ez gól lesz

Bár továbbra sem értem, hogy Sörensen miért játszik jobbhátvédként, a tegnapi gólpassza miatt dicséretet érdemel, és a vártnál sokkal jobban tartotta Eto't - bár egy-két rossz helyre passzol labdájánál megfagyott bennem a vér... Nem kéne őt ezen a poszton erőltetni, viszont középhátvédként kifejezetten jó játékosnak tűnik már most. A kulcs az volt tegnap, hogy a Juve eléggé fent védekezett, így sem Chiellinire, sem Sörensenre nem nagyon vitték lendületből a labdát, ráadásul a szélen többnyire sikerült körbevenni az Inter játékosait. A védelem stabilitásában óriási szerepe volt Felipe Melonak is, aki sportszerűen játszva vette le a pályáról Sneijdert. Remélhetőleg nem súlyos a sérülése, ami miatt le kellett hozni...

Ami rossz hír, hogy Kraszics továbbra is nagyon rossz formában van, gyakorlatilag egyszer sem tudta megverni Zanettit. Ráférne némi pihentetés, és játszhatna helyette Martinez - hátha igazolja, hogy érdemes volt megvenni. A szerb szélső hajtására, hozzáállására nem lehet panasz, de igen szürke mostanában, ami nem is csoda, hiszen lassan egy éve pihenés nélkül játszik. Emellett szerintem az is szerepet játszik az ő gyengébb játékában, hogy nincs mögötte igazán jó jobbhátvéd, aki veszélyt jelenthetne a beadásaival. Amikor ugyanis ketten-hárman veszik körbe Kraszicsot, rendszeresen el lehetne játszani a tegnapi gól előtti szituációt: a visszagurítást teljesen üresen ívelhetné középre a felfutó jobbhátvédünk.

Egyetlen ember érdemel igazán dorgálást a hozzáállása miatt, de ő jó alaposat: Iaquinta a becserélése után Balotellit játszott, és nem volt hajlandó küzdeni - kapott is érte a nézőktől, csapattársaktól, valamint a kispadól. Miatta és Matri sérülése miatt a Juve gyakorlatilag kettős emberhátrányban küzdötte végig az utolsó 20-25 percet. Ennek volt köszönhető, hogy a végére, az Inter teljesen átvette az irányítást, és csak a szerencsén múlott, hogy nem egyenlítettek - ami az addigiak alapján nem biztos, hogy megérdemelt lett volna, mert nagyon gyengén játszottak. Ehhez még az is hozzájárul, hogy Marchisio cseréje után Pepe kifejezetten gyengét teljesített - a kapufa előtt ő adta el a labdát, de egyébként sem sok jó megoldása volt. Vele a bal oldali védekezésünk egyértelműen gyengült.

És hogy sorsfordító győzelem volt-e a tegnapi? Tavaly is elvertük otthon az Intert, aztán elkezdődött a mélyrepülés. Jó lenne, ha idén fordítva lenne, és a gödör végét jelentené a győzelem - akkor lehet esély a BL helyek elérésére. Reálisan nézve a Milan, Inter, Napoli hármas lesz a dobogón, a negyedik helyért kell küzdeni. Ha nincs BL, az bevételben több tízmilliós kiesést jelent, azaz legalább egy sztárjátékos igazolásának anyagi lehetősége veszne el - hacsak Agnelliék nem eszközölnek komolyabb befektetést, vagy egy olajsejk nem veszi meg a klubot.


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr68239310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

337583 2011.02.14. 13:42:13

Egyetértek. Ha azt nézzük, hogy a Roma-Lazio-Palermo-Udinese négyest meg kellene előznünk a BL-helyért, még elég távolinak tűnik. Komoly tavaszt kell produkálnunk a 4. helyért.

286390 2011.02.14. 14:15:14

Nem rossz írás, de lehetne egy kicsit kirekesztőbb.

334233 2011.02.14. 14:16:02

Ha azt nézzük hogy az UEFA-koefficiensben a Bundesliga már megelőzte a Serie A-t, akkor jövőre nem 4, hanem csak 3 BL hellyel számolhatunk. Így pedig tolódik az összes pozíció is felfelé, a 4. és 5. hely már csak EL-t érne, de azt meg minek??? Ha viszont nem lesz meg a BL hely, nem fogunk tudni a nyáron komoly játékost igazolni. Az nyilvánvaló hogy a keret nem elég erős a hármas terheléshez. Rá kellene szánni még egy évet, elküldeni a csapattól a kenyérpusztítókat (Grosso, Grygera, Iaquinta, stb), és igazolni a hiányposztokra néhány jó és megbízható játékost (ha már klasszist nem megy), hogy elég erős legyen a keret. Aztán jövőre csak a bajnokságra koncentrálva összecsiszolni a csapatot és utána rámenni a BL-re. Máshogy ez nemnagyon fog menni...

Piero! 2011.02.14. 15:31:26

Odaérhetünk a 4. helyre! Sőt! Az elkövetkező 5 fordulóban: 1. Lecce (i) 2. Bolgna (o) 3. Milan (o) 4. Cesena (i) 5. Brescia (o) Azért itt 12 pont hozható...a Milan már BL-ben játszik majd, 1-2 sérülés bejöhet nekik is! Egy X-re ellenül is jók lehetünk....

338144 2011.02.14. 16:14:46

Hát erre az írásra tényleg nem mondhatja senki, hogy fröcsög... E nélkük is tetszik! Iaquintára én is baromi mérges voltam, többet volt a hason mint két lábon, nem is értettem Toni cseréjét, nagyot küzdött. Ezzel a csatárduóval az elejétől, tényleg előrébb járnánk. Hatalmas Grazie a fiúknak, nagyot örömködtem tegnap!! Forza Juve!

334417 2011.02.14. 16:35:04

[IronRock](#304207): Nem tudom hányszor, hány helyen, hány embernek kell még leírnia, hogy: a 4. hely BL-t ér idén.

255673 2011.02.14. 18:43:19

Úgy gondolom nem szerencsés összehasonlítani a Barzagli - Bonucci és a Chiellini - Bonucci belső kettőst, mert az előbbi védelemben Chiellini révén a bal szélen nem kell kisegíteni, míg utóbbiban a Chiellini - Bonucci védő kettősnek félig-meddig azon kellett agyalnia a mérkőzéseken, hogy balra, vagy jobbra segítsenek ki. Chiellini úgy gondolom a világ egyik legjobb belső védője és vétek elpazarolni más poszton. Persze szélen is jól játszik, de nem azon a szinten, mint bent. Tűzoltásnak az év végéig persze maradjon kint, de utána sztem jobb ha visszatér a Chiellini - Bonucci belső kettős. Barzagliban egyébként kellemesen csalódtam. Nagyon érett és jó játékot láthatunk tőle. 0,3 millióért hatalmas igazolás volt.

337583 2011.02.14. 18:47:52

[calciodirigore](#304307): Azt írta, hogy jövőre...
süti beállítások módosítása