bntemp

bntemp

Cáfoljuk a cáfolandót

2011. február 13. - s4tch

Rosszul emlékezni lehet, de a nyilvánvaló hazugságot - ha egy mód van rá - azért kerüljük el. A krónikás cáfol.

Rosszul emlékezni lehet, de a nyilvánvaló hazugságot - ha egy mód van rá - azért kerüljük el. A krónikás cáfol.

A Iuliano-Ronaldo-ügy kapcsán született poszt egyik kommentelője ezt volt képes leírni az egyik hozzászólásában: "Azt persze elfelejti, hogy volt olyan, hogy a tavaszi szezonban a Juve 6 (!) egymást követő meccsen kapott (kamu)tizenegyest 0-0 -ás állásnál, amiből négy maradt 1-0, a másik kettő pedig 2-0 amikor már kitámadt az ellenfél. A Juventus akkor bajnok lett."

A kommentelő nevét nem írjuk le, hiszen nem a személyeskedés a cél, csak szeretnénk, ha a hazudozás nem lenne a napi rutin része.

Szenvedélyemnek és szerencsémnek hála, immár gyakorlatilag komplett gyűjteménnyel rendelkezem a Juventus 113 éves történelme során játszott összes tétmérkőzés eredeti nyelvű tudósításairól. Tehát nem hétvégi hóbort ez nálam, hanem az életem egy jelentős részét kitevő szenvedély. Ha azt mondom, hogy tökéletesen tisztában vagyok a klub múltjával, akár a legjelentéktelenebb, 100 évvel ezelőtt lejátszott meccs vonatkozásában is, akkor nem nagyot mondok, hanem tényt közlök. Ezért is szúrt szemet ez a - vagy ostobaságból, vagy szimpla aljasságból megírt - hozzászólás.

A kommentelő tehát azt állítja, hogy volt egy olyan tavaszi szezon a Juventus történelmében, amikor egymás után 6 meccset nyert, ebből négyet 1-0-ra, kettőt pedig 2-0-ra. Most a többi állítást (amelyek 11-esekre vonatkoznak) hagyjuk is, mivel az elmélet már itt megbicsaklik: nem történt még soha olyan a klubtörténelemben, hogy ilyen sormintát produkált volna a Juve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr858239304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása