bntemp

bntemp

1985. október 20.: Juventus-Bari 4-0

2011. január 15. - s4tch

A múltkor egy kommentelőnk megjegyezte, hogy nem nagyon szereti a hosszú írásokat, és tökéletesen igazat adok neki. Egy rétestésztává váló múltidéző például valóban unalmas olvasmány (maga a múltidézés nem, annál izgalmasabb dolog talán csak egy van: a hegymászás), ezért, amikor visszatekintek erre a 25 évvel ezelőtti Juventus-Bari mérkőzésre, igyekszem rövidre fogni.

A múltkor egy kommentelőnk megjegyezte, hogy nem nagyon szereti a hosszú írásokat, és tökéletesen igazat adok neki. Egy rétestésztává váló múltidéző például valóban unalmas olvasmány (maga a múltidézés nem, annál izgalmasabb dolog talán csak egy van: a hegymászás), ezért, amikor visszatekintek erre a 25 évvel ezelőtti Juventus-Bari mérkőzésre, igyekszem rövidre fogni.

Ez volt az első olyan bajnoki meccs, amelyen Michel Platini mesterhármast szerzett a Juventus színeiben. A találkozó előtt a Juve első volt, a Bari pedig - 16 csapatból - a tizenharmadik. Nem raboljuk senki idejét, rátérünk a lényegre: Platini tehát mesterhármast ért el, a második hazai találatot pedig egy Bari játékos, Gridelli szerezte. A Juventus és a Bari közös történelme során a déliek hat öngólt lőttek, ez az elmúlt 41 évre koncentrálódott. 1996 és 1998 között például négyet.

Másnap így illusztrálták a meccs góljait az újságban

Nyilatkozatok

Trapattoni: "Könnyen nyertünk, de amitől féltem, azért beigazolódott, hiszen a Bari nehezen adta meg magát. Aztán jött Platini varázslatos első gólja, és leegyszerűsödött a helyzetünk. A bajnokság többesélyes, megnyerheti a Roma, a Napoli, az Inter és Milan is. Utóbbi annak ellenére szerepel remekül, hogy hiányzik tőlük Hateley."

Platini: "Nagyon éreztem ma a kaput. Az első gól után megindult a lavina. Jó látni, hogy milyen stabilak vagyunk hátul, aztán pedig milyen gyorsan átmegyünk támadásba. Örülök a mesterhármasomnak, de annak még jobban, hogy győztünk."

Bruno Bolchi, a Bari edzője: "Óriási technikai különbség van a két csapat között, úgyhogy nincs nagyon mit a szemére vetnem a játékosaimnak. Platini semlegesítése ma megoldhatatlan feladat volt, talán, ha fegyvereink vannak és lövünk rá, akkor sikerülhetett volna megállítanunk. Már a bajnokság előtt megmondtam, hogy a Juventus óriási dolgokat fog idén véghezvinni, de sokat nem hitték el nekem, mert szerintük túl sok változáson ment keresztül a nyáron."

Giuseppe Pellicanò, a Bari kapusa: "Az öngól után feladtuk a meccset, egy métert sem futottunk, fizikálisan is felülmúltak bennünket. Összeomlottunk: a Juventus nagyon erős, de büszkeség nélkül, nem igazi csapatként veszítettünk."

A meccsen egyébként a Juventus szurkolói kiírásokat készítettek Zeffirelli, a híres filmrendező ellen, aki óriási Fiorentina-drukker és antijuventino (de legalább meleg). A rendező egy korábbi, Juventus elleni nyilatkozata miatt - a Bari elleni meccs hetén - 32 millió lírás büntetést kapott. A hazaiak ezt az örömteli eseményt reagálták le a művész gyalázásával.

Jegyzőkönyv:

Juventus-Bari 4-0 (1-0)
Juventus: Tacconi, Favero, Cabrini, Bonini, Brio, Scirea (70' Pioli), Mauro, Manfredonia, Serena, Platini, Laudrup (61' Pacione).
Bari: Pellicanò, Cavasin, Gridelli (63' Carbone), Cuccovillo, Loseto, De Trizio, Sola (46' Terracenere), Sclosa, Brivi, Piraccini, Rideout.
Vezette: Longhi (Róma).
Gól: Platini (J) a 40., Gridelli (B) (öngól) az 55., Platini (J) a 63 és a 83. percben.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr338239246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

262910 2011.01.18. 08:18:15

Azért abban van valami perverz, hogy az elmúlt 30 év 3 legjobb Juve-játékosából kettő francia.
süti beállítások módosítása