bntemp

bntemp

Hogyan tovább? Sírjunk-ríjunk.

2011. január 08. - s4tch

A 09/10-es után komoly átalakításokat élt át a csapat, és ezek után meglepően jól sikerült az idény első fele. Az összeszok(tat)ás első tétova lépései után végre újra láthattunk Játékot a srácoktól, a rangadókon jól szerepelt a csapat, nem jöttek a tavalyi idényben megszokott összeomlások, és megmagyarázhatatlanul szar teljesítmény is csak ritkán.

Néhány helyen (alkalmanként nálunk is) hurráoptimista hangulat, scudetto-álmok keltek szárnyra. Sokan várták és jósolták, hogy a „Lazio kipukkad”, „A Milán majd botlik” és a többi csapat is majd lemarad valahogy.

Részemről viszont úgy gondolom, hogy a kipukkadás leginkább a mi csapatunkat veszélyeztetheti. Hogy miért?

A 09/10-es után komoly átalakításokat élt át a csapat, és ezek után meglepően jól sikerült az idény első fele. Az összeszok(tat)ás első tétova lépései után végre újra láthattunk Játékot a srácoktól, a rangadókon jól szerepelt a csapat, nem jöttek a tavalyi idényben megszokott összeomlások, és megmagyarázhatatlanul szar teljesítmény is csak ritkán.

Néhány helyen (alkalmanként nálunk is) hurráoptimista hangulat, scudetto-álmok keltek szárnyra. Sokan várták és jósolták, hogy a „Lazio kipukkad”, „A Milán majd botlik” és a többi csapat is majd lemarad valahogy.

Részemről viszont úgy gondolom, hogy a kipukkadás leginkább a mi csapatunkat veszélyeztetheti. Hogy miért?

Foghíjas támadósor:
Del Pierótól nem várhatjuk és valószínűleg már nem is képes arra, hogy újra a hátán vigye a csapatot, és 2011-ben is ő legyen a házi gólkirály.
Amauri nyomokban sem emlékeztet régi önmagára, az új önmaga pedig szánalmas, mérgesítő. Csak egy benyugtatózott agyhalott bírja anyázás nélkül nézni a megmozdulásait.

Már csak mutogatni és reklamálni tud

Iaquinta lelkes srác, és rúgott is egy nem mindennapi gólt a Rómának, de nem várhatunk tőle sem túl sokat.
Quagliarella az egyetlen, aki képes új színt hozni a csapat támadásaiba. Azaz, Quagliarella _volt_ az egyetlen. Mert ő már nincs.
Támadásban még bevethető Martinez is. Őt mikor láttuk utoljára?
Ezenkívül Boniperti, Giannetti és Libertazzi szokott a felnőttekkel tartani.

Tehát a támadósorban jelenleg Amauri és Del Piero egészséges és bevethető. Két ember a két helyre. Az érkezőkről később...

(Írom mindezt annak ellenére, hogy a Juventus lőtte a legtöbb gólt eddig a bajnokságban.)

Rövid középpálya:
Középpályán  Marchisio kényszerből játszik a bal szélen, mert Pepe nem tudta azt hozni, amiért leigazoltuk.
Középen Aquilani, Melo, Sissoko bevethető.
Sissoko formán kívül van, ráadásul távozásáról szóló hírek röpködnek a levegőben, nincs is jó kedve.
Aquilani köztudottan sérülékeny, ha történik vele valami, akkor kiesik az ész.
Melo bármikor fejberúghat valakit, akkor kiesik az erő. Most kiesett az erő, 4 mérkőzésre (a Parma ellenit is beleszámítva). Ráadásul Aquilani formája is erősen ingadozó, nehéz helyzetekben nem mutat fel különösebb küzdőszellemet.
Krasic egyedül nem dönthet el meccseket, Q kiesésével eggyel kevesebb kiszámíthatatlan, dinamikus, gyors és technikás játékos van a pályán. Tehát egyetlen, Krasic. Hülyék lennének az ellenfelek nem duplán őrizni, így kihúzva a csapat méregfogát. Krasic cseréje Salihamidzic.
Giandonato, Büchel, Liviero edz néha a felnőttekkel.

Kísért a múlt

Tehát a középpályán jelenleg Aquilani, Krasic, Marchisio, Pepe, Salihamidzic és Sissoko bevethető.  6 ember a 4 helyre, közülük Hasan lényegében számüzetésben kezdte az évet, csak kényszerből van egyáltalán a padon, Sissoko pedig szarul játszik, rossz a kedve és menni akar.

(Írom mindezt annak ellenére, hogy a Milán ellen egyértelműen a középpályának köszönhetően nyertünk.)

Bizonytalan védelem:
A védelem helyzete sem éppen rózsás. A bal szélen az a Grosso szaladgál, akit nyáron egy zsák földimogyoróért vagy 2 láda Arany Ászokért eladott volna Marotta. Most mégis ő számít a legjobbnak (és az egyetlen bevethető játékosnak) a Traoré, De Ceglie kettős mellett.  Középen Chiellini és Bonucci kiváló teljesítményt nyújtanak, azonban csereként Legrottaglie és Rinaudo neve merülhet fel. Egyik sem életbiztosítás. Jobb oldalon a 18 éves Sörensen játszik, nem is rosszul, de valljuk be, egy ilyen fiatal játékosnál könnyen előfordulhat, hogy meccsek mennek el a hibáin. Motta helyett játszik, akitől mindenki jóval többet várt, mégis csak felháborítóan szar játékot kapott. Grygera néha jól játszik, néha kevésbé.

Tehát a védelem egyik szélén sem szerepel kimondottan jó játékos, a cseréik kétségbeejtőek, középen pedig nincs megnyugtató alternatíva sérülés/eltiltás esetére.

Lényegében elmondható, hogy a Juventus jó teljesítménye egy nagyon szűk csapatnak köszönhető, és ez a szűk csapat igen törékeny kis egység.

(Írom mindezt annak ellenére, hogy 18 meccsen zsinórban nem talált legyőzőre a csapat, és Parma meccs előtt 12 mérkőzésen keresztül nem rúgtak az ellenfelek 1 gólnál többet.)

Most pedig egyetlen meccsen elveszítettük az őszi idény két legjobb játékosát, Melot további 3 meccsre, Q-t pedig a következő idényig (jó eséllyel pedig örökre, mert keresztszalag-szakadás után nem valószínű, hogy Marotta leigazolja).

Míg eddig csak az volt a terv, hogy a hiányos csapatrészeket (védelem, bal szél, valamiféle gólképes figura Amauri helyett) megerősítsük, hirtelen nullára redukálódott a támadósor, ami érzésem szerint komoly mentális problémákat jelenthet a többi csapatrésznek.
Úgy gondolom, hogy a játékostársak el sem hiszik, hogy Amauri gólt képes lőni. Hiszen a labdát sem tudja átvenni. Így a Parma ellen még az az érzése sem lehetett meg a pályán maradt 9 futballistának, hogy elég előre gyötörni a labdát, ott majd talán bevágja az egy szem elöl maradt erőcsatár.

Az érkezőkről:

Egyelőre Luca Toni a biztos. Természetesen kiderült, hogy már kisgyermekként is Juventus pizsamában aludt, élete álma volt a torinói csapathoz kerülni. Igazság szerint pedig a Bayernből is kivágták (miután egy sérülést követően nem tudta visszaverekedni magát a kezdőbe), a Rómában sem ő volt a sztár, és a Genoa szekerét sem húzta üvöltő vértáltosként (konkrétan 3 gólt lőtt). De persze játszott már a Fiorentinában is. Jöhetett volna akár Crespo is.

Egy biztos: a téli szünetben csak a hűtlenek és a hulladékok váltanak csapatot. Így volt ez Beckhammel, Vieirával, Robinhoval és most Cassanoval, Ronaldinhoval és Dzekoval is.
Egyik típus sem vonzó (a felsorolt játékosok némelyike viszont az). De ha mégis, akkor inkább hűtlenek jöjjenek (hátha hajtanak legalább), mint hulladékok. Hűtlen hulladékok pedig pláne ne.

Az élboly többi csapatának nagyobb a mozgástere, nem gyakorlatilag nulláról felépített szűk csapattal vágtak neki az idénynek, ezért sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményre lehetnek képesek, mint a Juventus.

Delnerire hatalmas feladat hárul, a Nápoly ellen szinte reménytelennek látom a helyzetet, egy X már jó eredmény lenne. Nemcsak játéktudásban, hanem fejben is ott kell lenni folyamatosan, hogy meglegyen a megcélzott BL-helyezés.
Marotta helyében leigazolnék minden hűtlen játékost, aki két egyeneset tud rúgni a labdába, neki sincs könnyű dolga.

Mi pedig hulljunk térdre, és imádkozzunk, várjuk a Görkoris pap prédikációját, hogy felemelje lelkünket, reményt és hitet adjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr268239230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elodv 2011.01.08. 23:52:28

Hallod? Nem tudok mit írni, annyira kilátástalan az egész. :( Csak De Ceglieben bízok :), hátha fejbe rugdossa ezeket a T-Rexeket az 5ösön!

337432 2011.01.09. 01:47:32

ne legyetek ennyire pesszimisták, Zuliani is optimistán áll a jövő elé: http://www.youtube.com/watch?v=SZDD4NDUNWU érdekes lett volna Dzeko leigazolása, de az ugye alapból halott volt, mert már Kraszics leigazolásával elment a non-eu kvóta... kár érte, hisz ővele azért más lenne a leányzó fekvése. Marotta meg hülye, ha nem véglegesíti Q-t. kötelessége lenne kiállni mellette azzal, hogy megveteti a főnökkel.

334491 2011.01.09. 03:13:10

Giovincot vissza kellene hivni, aztan mar csak a szeleket kellene megerositeni hatul, Cassanival mondjuk, es a baloldal talan kihuzna De Ceglievel es Traoreval, de oda is lehetne vkit, ha ezek megtortennenek, talan mar csak egy Poli kellene, es ha mentalisan nem lenne baj a csapattal, akkor nem lenne gond Tonit pedig elvileg nem Q helyere vettek, hanem Amauri helyere, most keresik Q utodjat, Forlant es Mutut rebesgetik, inkabb Forlan, de leginkabb Giovinco :P Toniban bizok, mert bar tenyleg nem szerepelt jol a Genoaban, de egyreszt iden a Genoaban a tobbi csapatresz sem, masreszt motivalatlan volt, nem is veletlenul, most, hogy a Juveban jatszhat, visszajohet a motivacio is, es ha erkezik ertelmes ember Q potlasara, es a kozeppalya megint ugy osztogatja az asszisztokat, akkor valoszinu tobbet be fog rugni, mint Jaki es Amauri osszesen, az meg mar komoly haladas lenne

334417 2011.01.09. 03:15:11

"Néhány helyen (alkalmanként nálunk is) hurráoptimista hangulat, scudetto-álmok keltek szárnyra." Bánatodban fogtad magad, és átestél a ló másik oldalára. Grat!:)

334207 2011.01.09. 08:14:52

[madcows](#276051): Forlánt én is olvastam, de ne egy 33 éves hullócsillagot vegyünk már arra az egy darab euhelyre. Akkor inkább Suárez.

Csernus Imre 2011.01.09. 09:04:11

Ezt annyira jól összefoglaltad, hogy talán nem is lehetett volna jobban. Ott rohadjon meg az egész kurva szezon már megint.

Carmeloman 2011.01.09. 09:16:37

Jó írás gratula! Jól összefoglaltad.. Sajnos Krasic tényleg jó :(

DartagnanX 2011.01.09. 09:16:45

[elodv](#276017): De Ceglie elméletileg márciusig sérült. Utána is kell néhány hét (hónap), mire játékba lendül. [calciodirigore](#276052): :) nem, én egy hónapja is ilyen rettegő balfasz voltam.

258945 2011.01.09. 09:24:00

Kicsit kezdem unni ezt a picsogást ami a Parma meccs váltott ki. Szerintem ki se kellene állnunk hiszen innentől biztos a vereségünk, ássuk el magunkat jó mélyre.

DartagnanX 2011.01.09. 10:07:01

[t.junior](#276091): Ezt nem a Parma meccs váltotta ki, egyébként is megírtam volna. A Parma meccs miatt lett az általam egyébként neccesnek tartott helyzet, szerintem tragikus.

258945 2011.01.09. 10:09:22

[DartagnanX](#276108): tragikus?

DartagnanX 2011.01.09. 11:20:21

[t.junior](#276109): Tragikus. Rettegek.

334491 2011.01.09. 11:30:26

[dzolutan](#276069): 1. arra az egy darab eus helyre mar igazoltuk Krasicot, ezert nem johetett Dzeko 2. Forlannak van spanyol utlevele

334412 2011.01.09. 11:44:32

Remek poszt.

338211 2011.01.09. 11:48:47

Szerintem azért nem ennyire rossz a helyzet. A Napolit szerintem csak azért is megverjük, mert már egész Európa eltemette a Juvét. (egyetlen gyengébb meccs miatt) Tonit addig ne bántsuk amíg nem volt lehetősége bizonyítani, igazolni meg még lehet. Azzal mondjuk nem értek egyet, hogy Giovincot vissza kellene hívni, mert szerintem nagyon gyenge játékos. (Most volt egy jó meccse, a szerencse meg az extra motiváció miatt) Egyébként a cikk nem rossz, de tényleg nem kell ennyire borúsan látni a dolgokat.

336035 2011.01.09. 11:58:51

Én is sok szart látok csak a csapatnál, sajnos Grossot meg a többi gyökeret nem inném, hogy eltudnánk passzolni, Amauri esetleges távozásáról is csak a szenny oldalak írnak, de még az is felháborító, hogy rohadt szerencséje sincs a csapatnak semmilyen szinten.
süti beállítások módosítása