bntemp

bntemp

Megfogyva bár, de törve nem

2010. november 08. - s4tch

Kicsit kiakadtunk a Juventusra: korlátozzák az alkotói kreativitásunkat azzal, hogy minden meccset a sérülésekkel kezdve kell értékelnünk, hiszen az eddig sem  rövid sérült-lista (aka: maródiak listája) tovább bővült. Az EL meccsen egy hónapra lesérülő Kraszics ugyan amúgy sem játszhatott volna a tegnapi meccsen, de Legrottaglie kiesése mindenképp érzékeny veszteségnek tűnt. Talán a játék lehetett volna jobb is, de lényeg a győzelem: a Juventus számtalan hiányzóval, a reaktivált Grossóval és Brazzóval, illetve a fiatal Sörensennel a csapatban is 3-1-re verte a Cesenát a klub történetének csillagait bemutató felvezetést követően. Ugyanakkor csalódás és öröm egyaránt ért minket a Juve-Cesena meccs kapcsán – a hajtás után ki is fejtjük, miért.

Kicsit kiakadtunk a Juventusra: korlátozzák az alkotói kreativitásunkat azzal, hogy minden meccset a sérülésekkel kezdve kell értékelnünk, hiszen az eddig sem  rövid sérült-lista (aka: maródiak listája) tovább bővült. Az EL meccsen egy hónapra lesérülő Kraszics ugyan amúgy sem játszhatott volna a tegnapi meccsen, de Legrottaglie kiesése mindenképp érzékeny veszteségnek tűnt. Talán a játék lehetett volna jobb is, de lényeg a győzelem: a Juventus számtalan hiányzóval, a reaktivált Grossóval és Brazzóval, illetve a fiatal Sörensennel a csapatban is 3-1-re verte a Cesenát a klub történetének csillagait bemutató felvezetést követően. Ugyanakkor csalódás és öröm egyaránt ért minket a Juve-Cesena meccs kapcsán – a hajtás után ki is fejtjük, miért.

A csalódást egyrészt az jelenti, hogy Dino beharangozó-múltidézőjével ellentétben ezúttal nem igazán volt erőszak, hacsak nem kategorizáljuk így Sissy és Bogdani lökdösődését, vagy a cesenai kiállítást megelőző szituációt. Aztán az sem örömteli, hogy Melo mindösszesen 20 percet bírt a pályán – marhára nem lenne jó, ha a csapat egyik kulcsemberévé váló brazil hosszabb időre kiesne…

Aztán lehet(ne) kritizálni, hogy sokszor 10 emberrel is a Cesena irányította a találkozót, de minek tennénk: tavaly egy ilyen meccset szinte biztosan elbukott volna a Juventus. Hiszen hogyan is kezdődött a meccs: a 11. percben egy jobb oldali keresztlabda gyakorlatilag őrizetlenül talált 3 támadót is a kapu előtt: Motta, Grosso, Bonucci és Sörensen mind-mind érintettek voltak a gólban. Aztán 0-1 után viszont összeszedte magát a Juve, és nem csillogó játékkal, hanem fogcsikorgatva sikerült megfordítani a meccset. A vendégek szerint ebben persze benne volt a játékvezető keze is. Romeo Veronából ezúttal nem az erkély alatt ácsingózott, hanem adott nekünk egy büntetőt, és a tizenegyes előtt is szabálytalankodó Pellegrinot kiállította. Jogos volt-e a büntető és a hozzá járó sárga lap? Nos, szerintem ez a megadható kategória volt, de akkor sem szólhatnánk semmit, ha Bonucci ellen fújnak, hiszen oda-vissza ment a mezfogás és rángatás. A második sárga viszont teljesen jogos volt - ráadásul egy igen buta (dupla) szabálytalanságért kapta az argentin védő. Nem jött rosszul amúgy, hogy a piros után a gyors, és ezért igen veszélyes Schelottot vette le a pályáról Ficcadenti – ami nem jött rosszul, hiszen ő azért okozhatott volna némi gondot a balszélen.

Sokan féltünk attól, hogy miképp teljesít a most bemutatkozó fiatal dán Sörensen, vagy az idén még egyetlen tétmeccset sem játszó Grosso és Szalihamidzsics (utóbbi még edzőmeccsen sem nagyon szerepelt). Nos, szerintem mind a hárman megfeleltek az elvárásoknak – már ha a realitásokat vesszük alapul, és nem azt várjuk, hogy az idén először bevetett Grosso mondjuk Zambrotta fénykorát idézően játsszon. Szerintem a két számkivetett már annyira nem számított arra, hogy játszanak még a Juvéban, hogy a meccs előtt el kellett menniük stoplis cipőt vásárolni, mert nem akartak a hétköznapi makkos cipőjükben villogni. A több beharangozóban az új Kjaerként aposztrofált Sörensen ugyan a többi védővel együtt csupán közeli érdeklődőként tekintette meg az ellenfél gólját, azután viszont magabiztos, megbízható játékot nyújtott (viszont korát meghazudtoló rutinját jelzi, hogy elsőként jelezte, hogy szerinte les volt a gól előtt). Grosso elsősorban a viszonylag pontos keresztlabdáival tűnt ki, amellyel részt vett a harmadik találat előkészítésében: jól vette észre az üresen lévő Brazzot, aki aztán Iaquintával összehozta a forduló egyik legszebb gólját.

Három cesenai támadó, és néhány torinói néző a kapu előtt

Akik még mindenképp dicséretet érdemelnek: Del Piero talán a csapat legjobbja volt, cseréje vélhetően csak azt szolgálta, hogy pihenhessen valamennyit. Ha így folytatja, simán benne van, hogy 40 éves koráig játsszon. Quagliarella ismét veszélyes – ugyanakkor kissé önző – volt, és létfontosságú gólt szerzett. Azzal, hogy a piros lap után gyorsan be is találtunk, két gyors gyomrost sikerült bevinni az ellenfélnek – nem valószínű, hogy ez egy Nobel-díjas felfedezés, de itt dőlt el a meccs. A Sándor helyére beálló Iaquinta jól eljátszotta a prima punta szerepét, igyekezett megtartani és letenni a labdákat, a gólja pedig mestermunka volt – az külön priceless volt, ahogy nézte, hogy mi lesz a dolog vége. Aquilani pedig folytatja az újjászületés projektet: rendre pontosak voltak a passzai, és újfent ő képviselte a fantáziát a középpályán. Az erőt és határozottságot pedig Marchisio, aki mellékesen azért kiosztott egy csinos gólpasszt Quagliarellának.

"Na, ki a fasza gyerek?"

Delnerinek pedig lassan kijár a bocsánatkérés: az elején kifejezetten rossz választásnak tartottam a kinevezését, de úgy tűnik, hogy stabil csapatot épít, amely több olyan erényt is csillogtat (pl. küzdeni tudás, és a „cinizmus” a kapu előtt), ami teljesen hiányzott az elmúlt 1,5 szezonban. Persze a bennem rejlő gonoszság miatt egy kritikai megjegyzést mindenképp kell tennem: Melot talán érdemes lett volna pihentetni – még akkor is, ha Sissy cseréje indokoltnak tűnt, hiszen a pontatlanságai mellett benne volt a meccsben, hogy kiállíttatja magát.


A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr118239082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vektra 2010.11.08. 14:49:09

az eredény tökéletes, a mutatott játék viszont nem volt az igazi, bár egy ilyen csapattal az is elfogatható. ez még talán a Brescia ellen elég lehet, de utána kevés. remélem felgyógyulnak a sérültek mert szükség lesz rájuk. kivéve talán Amaurit, ő még lábadozhat egy kicsit!

Shyr Kahn 2010.11.08. 15:32:17

A küzdeni tudás korábban jellemezte mindig a Juvét... és ez most DN-nek köszönhetpen vissza is tért. lo SPIRITO Juve ugye :) A gond csak az, hogy egy hét múlva a Roma ellen ez kevés lesz... szerencsére akkor lehet egy Chiellinink és Traorénk, hiszen Ők ha minden igaz közben fogták magukat, felkeltek a betegágyról és edzésbe lendültek.

337313 2010.11.08. 21:58:39

[Shyr Kahn](#237935): Láttam a római derbyt nem valami acélosak.

337313 2010.11.08. 22:00:03

[Shyr Kahn](#237935): Én láttam a római derbyt nem valami acélosak

255673 2010.11.09. 11:17:24

[Boniperti](#238111): Az Intert megverték... igaz csak egy utolsó perces góllal, de akkor is számolni kell velük. A Lazio-t se könnyű manapság megverni, szóval tényleg ne gondoljuk, hogy a Juve B-nek ez egy könnyű meccs lesz. Del Neriben bízok, hogy kitalál valamit.

tuatank 2010.11.10. 01:57:05

azért ne felejtsük el, hogy erősnek tartott csapattól még nem kaptunk ki idén meg egy kis kötözködés: nem akkor rutinos valaki, ha megpróbálja beinteni a lest, hanem ha a partjelző vagy a játékvezető megeszi
süti beállítások módosítása