bntemp

bntemp

Visszatérő rémálmok

2013. szeptember 26. - s4tch

Ha csak azt nézzük, hogy megint felborult a pálya (71% ide), és szétforgácsoltuk a kaput (18 lövés, ebből 8 kapura), a szűk győzelmet máris párhuzamba állíthatnánk a másik veronai csapat elleni meccsel, de a statisztikákból nem derül ki, hogy a Chievo ellen sajnos meglehetősen szarul futballozott a Juventus.


És ha ez még nem lenne elég, Catania szelleme is kísértett a Bentegodiban, amikor az egyenlítésünk után pár perccel a Chievo szabályos gólt szerzett, de a játékvezető (a partjelző intésére) érvénytelenítette a legalább kétméteres onside-ról esett Paloschi-gólt. Szokás szerint volt bajunk a Chievo ellen, de a győzelem megvan, és a körülmények ellenére talán a jogosságához sem férhet kétség.

Ha csak azt nézzük, hogy megint felborult a pálya (71% ide), és szétforgácsoltuk a kaput (18 lövés, ebből 8 kapura), a szűk győzelmet máris párhuzamba állíthatnánk a másik veronai csapat elleni meccsel, de a statisztikákból nem derül ki, hogy a Chievo ellen sajnos meglehetősen szarul futballozott a Juventus.


És ha ez még nem lenne elég, Catania szelleme is kísértett a Bentegodiban, amikor az egyenlítésünk után pár perccel a Chievo szabályos gólt szerzett, de a játékvezető (a partjelző intésére) érvénytelenítette a legalább kétméteres onside-ról esett Paloschi-gólt. Szokás szerint volt bajunk a Chievo ellen, de a győzelem megvan, és a körülmények ellenére talán a jogosságához sem férhet kétség.

Valami oka biztosan van, hogy idén állandóan hátrányba kerülünk. Ez zsinórban a negyedik meccs (Izé, Koppenhága, Hellas, Chievo), ahol gólt kapunk, ráadásul ha végignézzük a találatokat, azt látjuk, hogy mindegyiket súlyos védelmi hiba előzte meg. És az Izé ellenit leszámítva a többit mind a kapu közvetlen közelében elkövetett figyelmetlenségek okozták. És ha nem lenne elég, hogy a védőink szerencsétlenkednek, Buffon a Chievo ellen már nem csak ijesztgetett, hanem tényleg bakizott egy ordenáré nagyot – fogalmunk sincs, miért nem adta meg a játékvezető a páncélmellényről kipattanót besegítő Paloschi gólját. (Mondjuk a Chievo ellen Bufinak rendszeresen vannak furcsa dolgai)

És ekkor már túl voltunk a Chievo első gólján, aminél gyakorlatilag az egész védelem hibázott: Ogbonna nehéz helyzetbe hozta Gigit a hazaadással, hiszen nyomás alatt kellett cselekednie, igaz, ettől még nem kellett volna odaadnia a labdát az ellenfél csatárának. A bepassznál pedig Barzagli késett le elég csúnyán az emberéről – tegyük hozzá, Thereau nagyon szépen beverte Buffonnak.

Jaj, gól!


Attól függetlenül, hogy a gólig a Juve irányította a meccset, és helyzetei is voltak, a második félidőben pedig a kapujához préselte a Chievót, jó lenne megtalálni az okát, hogy miért lő általában gólt az ellenfél az első kaput eltaláló lövéséből, és hogy ezzel miért kerülünk folyamatosan hátrányba.

A második félidő elején Conte átrendezte a csapatot, bár nem teljesen úgy, ahogy azt lassan másfél éve várjuk. Az alapfelállást úgy változtatta meg, hogy Pogba és Pirlo biztosított a három védő előtt, Marchisio pedig felment Pelusóval és Islával egy sorba a két csatár mögé, így egy furcsa 3-2-3-2-es felállást valósított meg a Juve. Ez persze nem mindig volt jól olvasható, hiszen a vezető gólig (65. perc) szinte minden Juve-játékos állandóan a Chievo térfelén lebzselt, Chiellini például konkrétan megbokrosodott, és odáig merészkedett, hogy 25-ről a meccs legjobb Juve-lövését is ő küldte kapura.

De a kulcsdöntés mégsem a felállás megváltoztatása volt Conte részéről, hanem az, hogy amikor felálltunk az ellenfél térfelén (ez elég gyakran megtörtént), akkor Pogba ment ki a szélre, és Isla/Lichti húzódott be mögé. Ez mostanra nyilvánvaló taktikai fegyverré vált, hiszen alig négy  nappal korábban a Hellas ellen a Pogba szerdai helyén játszó Vidal csavarta a labdát Llorente fejére, azaz Conte is belátta, hiába tudjuk gyakorlatilag minden második támadás alatt tisztára játszani a szélsőinket, a beadásaiknak kevés hasznát látja a csapat. Az sem véletlen, hogy Peluso ennyi lehetőséget kap, hiszen tegnap az első félidőben újra bizonyította, hogy ő ad be a legjobban a szárnyvédőink közül. Pogbának tegnap 4 jó beadása volt, ennyit Lichti és Isla 3-4 meccs alatt hoz össze általában.

És ami még fontosabb: a négy jó beadásból két gól is született. Az elsőből Quagliarella egyértelműen esztétikai lesről született gólja esett, a másodikból pedig a Llorentét megelőzni igyekvő Bernardini lőtt a saját kapujába – ezzel vitán felül Pogba lett a meccs embere. Bemutatkozik "Ezt hogy a picsába csinálta" című rovatunk is:

A válasz: fogalmunk sincs

 

Hacsak nem Marchisio, aki az első félidőt konkrétan végigalibizte az ellenfél térfelén, és inkább védekezésben és labdaszerzésben jeleskedett (6-szor szerelt, ez a legtöbb az egész mezőnyben), aztán a másodikban, amikor a kapuhoz közelebb játszott, már szórta a kulcspasszokat (4-et, ezzel is ő a legjobb), és volt egy veszélyes lövése is. Rendben volt még Peluso és Chiellini is (Giorgio bődületes 106-ot passzolt 91 százalékos pontossággal), és persze Quagliarella, aki a mezőnyben megint nem villogott, de 8-szor lőtt kapura, ebből négyszer el is találta, és újra szerzett egy fontos gólt.

Llorentének gyenge meccse volt, a 67 százalékos passzhatékonyság Vucsinicset idézte, csak a baszknak még a mezőnyjátékban sem volt sok haszna. Fejelhetett volna egy gólt, de az ötösön rosszul bólintott rá egy labdára, ami így könnyű zsákmány volt a kapusnak. És persze itt van Pirlo, aki tegnap nagyon akart, rengeteget volt játékban (114 passza volt), de távolról sem volt az igazi. Újra volt néhány veszélyes labdavesztése, és hiányoztak a gyilkos passzok is, amik miatt kihagyhatatlan (lenne) a Juventusból. Mivel Marchisio is jól tért vissza, Pogba és Vidal pedig továbbra is frenetikusak, talán eljött az ideje, hogy egy 2-3 meccses pihenőt biztosítsunk Szundinak.

A lassan defaultnak vehető hátrányba kerülés, és az ellenfél egyet kaput eltaláló lövéséből születő gól mellett meg kell említenünk egy másik kellemetlen eseményt is: sajnos a vezetés tudatában nem hajtottuk tovább a Chievót, a meccs utolsó 20 perce teljesen kiegyenlített játékot hozott, ami a fent taglalt védelemmel távolról sem életbiztosítás. Egyébként sem volt ez sima meccs, a csapat jó 60 százalékot adott ki magából, és a csillogás-villogás ezúttal is elmaradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr28240816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

338032 2013.09.26. 11:35:33

Ogbonna kurvára nem hozta Gigit kellemetlen helyzetbe, annyi ideje volt kirúgni a labdát, h levittem a kutyát és visszaértem Gigi kibaszott dekoncentrált Pirlo meg szépen pihegjen a padon és gondolja át az elkövetkező évet, aztán szedje össze magát és bűnbánóan térdeljen le Conte elé és várja az isten ítéletét

346514 2013.09.26. 12:49:44

Számomra nem a statisztikákból, hanem az első félidőben látottakból egyértelműen kiderült, hogy szarul játszunk, Olyannyira, hogy 45 perc után lekapcsoltam a sztrímet és néztem inkább a Bayern-Hannovert a tévében. És ugyanez volt a hétvégén, amikor pont abban a Verona-gól előtti 3 percben kapcsolódtam be a meccsbe, a gól után meg ki. Aztán láttam a félidőben, hogy 2-1 ide, a 60. perctől megint néztem, de már csak azt láttam, amit Benito most is megemlített, hogy a vezetés birtokában nem szaggattuk az istrángot. Az a helyzet, hogy a Lazio elleni meccsekhez képest óriási a kontraszt és rossz nézni, amit művelünk. A két toronyban lenne fantázia, ha lennének értelmes beadásaink, így viszont csak az jött le, hogy ívelgetünk hasztalanul és semmi finesz nincs a támadásainkban. Ettől függetlenül vasárnap megint a SportKlub fog szólni a jó ebédhez, csak nehogy a torkomon akadjon a falat, ha megint kapunk egy ostoba gólt egyéni hibából. 5 meccsen négy gombócot nyeltünk be, miközben az elmúlt két évben a betonvédekezésünk volt a legbiztosabb pont. És az a nagy helyzet, hogy a támadójátékunk még Tevezzel sem javult annyit, hogy a védelmünk ilyen szintű visszaesése ne okozzon gondot. A gólnál meg Buffon felelőssége elvitathatatlan, de én is felnyüszítettem, hogy a védőnk is közelről mozizta csak, ahogy Teró szétlőtte a jobb alsót. Pogesz szerintem is király volt, Pirlót a padra és jöjjön az MVP 2.0! Nem mellesleg "kicsit" meglátszik, ha Vidal nem játszik...

339140 2013.09.26. 13:24:24

Kiküldtük a pályára a papírunkat a nagyobb játékerőnkről. Az észt, a lelkesedést, a koncentrációt, a spiritót nem. Persze sorozatterhelés esetén nem meglepő, hogy nem kaparnak 0-0-nál Veronában de nem tudom el kell-e menni az első szopóig az ilyen kapott gólok miatt, hogy kicsit azért komolyabban vegyék ezeket a meccseket is. Pogba volt a kivétel aki a kiváló megoldásai mellett a tekintetével is gyomlált tegnap.

346364 2013.09.26. 13:47:24

Szerintem: 1/ Számomra keserű győzelem ez, de 3 pontot ér. 2/ Régen akkor is kikaptunk (Conte előtt), amikor jól játszottunk. Most legalább szar játékkal is nyerünk. Egyéb: Pirlo: ismét gyenge volt. Buffon: mindkét gól az Ő hibája volt. Szeretem én Gigi-t, de most ez van. Az elsőt a másik 16-ig kellett volna rúgni, megnemadottról nem is nyilatkoznék. Ogbona: jól játszott. Néhe olyan lassan hozzuk ki a labdát, hogy rossz nézni. Olyan mintha csak akkor szerezhetne gólt a csapat, ha 3-szor körbepasszolta az ellenfél 16-t. Ezen is lehetne csiszolni.

349611 2013.09.26. 14:02:56

Szerintem teljesen mindegy,hogy a juve hogy játszik és milyenek a statisztikái...a bírói segítséget minden esetben megkapjátok amikor bajban vagytok és ez a csapat van annyira jó,hogy ezzel élni is tud.Egyébként ilyen nyilvánvaló bírói hátszéllel élvezhetőek a győzelmek?Komolyan érdekel..Azt érzem,hogy az idei bajnokságban szívni fogtok,egyre több lesz a csapaton belüli feszültség,ez látható Pirlo lecserélése körüli problémákból is.Ráadásul számomra érthetetlen okból,eredményt várnak a juvétól a BL-ben is,pedig olyan formában,mint tavaly, nem fognak még egyszer játszani.. A lényeg: Forza Inter!!:-)

346364 2013.09.26. 14:03:44

[Tonhalacska](#1733362): Sztem mge pont kaparni kéne. Az első 10-15 percben vágunk egyet (esetleg kettőt) és ki lehet pipálni az ilyen meccseket. Mostanában meg inkább 90 percet kell kaparni, hogy meglegyen a 3 pont. Conte-ból is mintha elveszett volna a tűz, én jobban kedveltem mikor odtibált a pálya szélén (mintha az átragadt volna a játékosokra).

347773 2013.09.26. 14:25:19

[khgvhgv](#1733481): kár volt ennyit írnod, erre vannak a gyorskommentek

337297 2013.09.26. 14:32:18

[khgvhgv](#1733481): Olyan szövetségi hátszéllel, mint amilyen volt a közelmúltban, élvezhetőek voltak a "bajnoki" címek?

345112 2013.09.26. 14:45:10

[khgvhgv](#1733481): A hülye vagyok , ezért inkább hozzá sem szólok ! a Te barátod .

339140 2013.09.26. 15:59:02

[JUVEloko](#1733483): hosszú lenne kifejteni... de egyrészt kéne nyomni, másrészt meg minek. Ha csak azt nézzük, statisztikailag egyre durvul a fölényünk az elmúlt három évben (pl. kapuralövések, passz ráták). Ergo a rendszer egyre masszívabban működik. Persze a hatékonyság miatt a gyakorlatban ez meddő fölény, de fölény, amit türelemmel, koncentrációval gólokra kellene (illene) váltani, lehetőleg izomszakadások nélkül is. Mindkét bekapott gól döntetlennél jött - nagy nyomás nem bénított senkit. Mi lett volna ha vezetünk, akkor jobban figyel Bufi? A Q gólnál már majdnem keresztülnyúltam a monitoron, mondván bazmeg még esetleg ha a gólvonalat sikerülne úgy eltalálni ziccerben, hogy kipattanjon róla a labda, akkor tiéd a Giaccherini emlékérem.

346364 2013.09.26. 16:21:45

[khgvhgv](#1733481): Milyen hátszélről beszélsz mégis? Pont te? Olyan nagy a hátszelünk, hogy koholt vádak alapján eltíltották a csapatot évekre, a többi szereplő pedig bajnokságot nyert és BL-t....Ennyit erről.

258945 2013.09.26. 16:24:10

[khgvhgv](#1733481): Mire gondolsz egészen pontosan? Amikor aszem Drame kézilabdázott a 16oson belül az első félidőben és elmaradt a tizi valahogy nem érzetem azt a nagy hátszelet, csak hogy teljes legyen már a kép :).

348517 2013.09.26. 16:44:35

Tartjuk a lépést, és ez a lényeg, no meg örülök a baszk játszatásának, egyre jobb lesz. Eddig tetszik a Serie A.

349611 2013.09.26. 16:58:54

Koholt vádak?Moggi és csapata BIZONYíTOTTAN csalt éveken keresztül, ezt még Bence és Puzsér is beismerte többször. Ti évek óta egy lehallgatott Fachetti beszélgetést hoztok fel, amiben semmi kompromittáló nem volt. Ha lett volna az Intert is elmeszelik, higgyétek el! Éppen ezért, amíg az én generációm él nincs olyan elmaradt Lichtsteiner kiállítás, nincs olyan elmaradt büntető, amiről ne a CSALÁS jutna eszünkbe!! Az Internek mi volt a hátszele? Az, hogy a juvét kizárták a bajnokságból?Ne vicceljetek már, oda-vissza vertünk évekig mindenkit a bajnokságban, benneteket és a milant főleg. És persze biztos szövetségi hátszéllel vertük ki és meg a Chelsea, Barca, Bayern szintű csapatokat a bl-ben...Még egy fontos dolog:azért mert gobbók vagytok, nem kell feltétlenül színvonaltalanná válnotok, ne engedjetek a nyomásnak.:-)

346514 2013.09.26. 19:51:40

[khgvhgv](#1734315): fáj, hogy az utóbbi 5 meccsen 1 pont jött össze ellenünk, mi? :D Egyébként menj át a szomszédokhoz panaszkodni, tavaly olyan látványosan tolták be a Milant a BL-be a Fiorentina kárára, hogy még a La cosa Nostra is elismerte, hogy így keserű a szájíz. Egyébként a 2011-12-es bajnoki címet abszolút ki tudtam élvezni, gyönyörű volt, ahogy 4-2-re megvertétek nekünk a Milant. ;) Tavaly meg a nyomunkba sem ért a mezőny és már elvártuk a sikert, így majd az idei, hogy végre ne fájjon nektek sem, ha 3 csillagozunk! A te generációd meg bele is csavarodhat, amíg ilyen csőlátással nézed a calciót, hogy kiesik a szádból hót komolyan, hogy csak az Inter nem csalt, mert "ha lett volna, az Intert is elmeszelik", addig nincs miről beszélni. Meccsetek lesz ma este, miért nem azzal foglalkozol?

258945 2013.09.26. 19:59:29

[khgvhgv](#1734315): Nem mondod! Egy világ omlott össze bennem! Ilyen van? Ezek teljesen új tények.

349611 2013.09.26. 22:47:40

[juventino_1897](#1734843): Utolsó hozzászólásom,mert úgy érzem igazságtalan szellemi fölényben vagyok hozzátok képest...:-) Szóval... nem szívesen vitatkozom veled,hiszen valószínűleg azért lettél juventus szurkoló,mert kaptál anyukádtól egy Del Pieros tolltartót,de az egy pont az úgy jött össze,hogy a 2012 novemberi 1-3 nem ér,mert a lesgólotok és Lichsteiner ámokfutása ellenére is végigment a meccs???Töki...:-)

347773 2013.09.27. 00:27:34

@s4tch: nem basznátok ki a kedvemért ezt a hulladékot? nyilvánvalóan troll, máshoz még nem szólt hozzá köszi

349970 2013.09.27. 02:45:52

@khgvhgv: remek!! érdekes, hogy a poszt szerzője sem érti, hogy nem adták meg az ellenfél SZABÁLYOS gólját. tipikus: a lényeget nem érti, amit tudni kéne azt meg nem tudja.

340942 2013.09.27. 07:47:48

Ne etessük a trollt, mert ideszokik. De tényleg a 6 gyorskommentből 3-at simán kifejtett a hülyék magabiztosságával :)

347773 2013.09.27. 09:01:04

[kdavid86](#1737121): :D

262910 2013.09.27. 09:36:40

[jackie_d](#1736149): nem. tipikus példája a sztereotip izé-szurkolónak, úgyhogy amíg nem anyázik, megtartjuk. kár, hogy fikanicket regisztrált, az eredeti nickkel hitelesebb lenne a hülyeség.

347773 2013.09.27. 09:46:33

[s4tch](#1737328): hát az uccsó hsz azért közel volt hozzá, de ti tudjátok. azért én szomorú panda vagyok.

334309 2013.09.27. 10:37:09

[jackie_d](#1737354): segít az ignore-mask, külön neked csináltatunk egy olyat, amin nincs zippzár és/vagy biliárdgolyó (nekünk csak olyan van) ez a fiatalember azért jött ide, hogy elmondja a véleményét, és vitát gerjesszen. egyiknek sem vagyunk ellene, csak azt szeretjük, ha a vita nem megy át személyeskedésbe - mint pl fent. úgyhogy mindenki viselkedjen higgadtan, kulturáltan, és fogyasszon sok rostot, hogy egészséges maradjon a széklete. itt szólássszabadság van, nem véletlenül fizettek nekünk súlyos milliókat a tagságiért.

347773 2013.09.27. 10:53:07

[benitoNST](#1737543): jó'van na

349611 2013.09.27. 11:33:52

[benitoNST](#1737543): Bence, Téged ezért is szeretünk az izé oldalon, nem csak a kézilabda tudásodért...Sajnos az a fiatal ember látta játszani élőben még Paolo Rossit is....:-( Egyébként nem vagyok sem sztereotip, sem troll, sőt több interes és milanos barátommal egyetemben szorítunk nektek a bl-ben a pontok miatt.Úgyhogy nyugodjon meg mindenki:-) A nem kitiltást Köszönöm, élni fogok a lehetőséggel:-)

286390 2013.09.27. 14:22:00

[khgvhgv](#1734315): http://www.gazzetta.it/Calcio/Primo_Piano-calcio-infetto-2011/palazzi-illecito-inter-801867886033.shtml

346364 2013.09.27. 15:53:33

[s4tch](#1737328): levagyunk maradva hsz darabszámban? :)

346364 2013.09.27. 15:59:46

[khgvhgv](#1737696): A szellemi fölényed tükrében pláne érthetetlen a "moggizás". Ennek emlegetése nélkül kell (7 éve történt)hozzászólni és akkor nem trolloznak le. Amennyiben pedig tényleg ekkora a szellemi fölényed, biztosan belátod, hogy az "érmének két oldala van" és esetünkben mindketten más-más oldalt nézünk. Vitázni lehet, de én sem járok az oldalatokra csalózni, pedig szellemileg nagyon lemaradtam az elvárt szinttől......;)

295377 2013.09.29. 18:06:06

[khgvhgv](#1734315): Nem volt semmi kompromittáló a lehallgatott Fachetti beszélgetésekben? Azt, hogy megveszi a BL-ben a bírókat, és ajándékba osztogatja a bérleteket, az nem kompromittáló? Érdekes! Miért volt folyton telt ház az inter meccsen 2006 előtt? Mert kapta az összes bíró a bérleteket egy kis szívességért. Az már más tészta, hogy még így se sikerült bajnokságot nyernetek! Kérem aki még ehhez is hülye! :D És mi volt a hátszeletek? Kizárattátok a Juvéát, kaptatok ajándékba egy bajnoki címet, és le se sz.rták, hogy kétszer úgy csalt faszjeti, mint Moggi. Utána meg Ibrának és Adrianonak engedélyezett volt a kézilaszti, sőt, a kézzel szerzett gól nem volt szabálytalan nálatok. Nem egy ilyen volt. És úgy könnyű, hogy az ellenfeleket tönkreteszem, aztán felülök a szemétdomb tetejére. Ahogy javult a bajnokság színvonala az inter előnye úgy olvadt el egyre jobban. Mondjuk csak visszakerültetek oda, ahová tartoztok! Am meg büszke lehetsz arra, hogy egyszer összejött minden, aztán azóta is abból éltek, mert elfogyott a pénz. Mondjuk szép az, hogy a múltból éltek, csak arra nem adnak BL serleget. Helyzet az, hogy a Juve 5 év alatt visszaküzdötte magát oda, ahová való. Ja és ha már a tavalyi 1-3-at emlegeted, akkor ti azon a meccsen meg milyen fantom tizit kaptatok? A "szabálytalanság" a 16-oson kívül történt, más tészta, hogy nektek arra is tizi jár! Elég beesni a 16-oson belülre! Ráadásul megint azzal a meccsel jössz, mikor ott nyertetek. DE ti még a nyertes meccseken is a bírót kéritek számon. Igaz Moratti tavaly állandóan bírózott. Szegény interke a bírók miatt nem nyert tavaly. Jaj ne már!

349970 2013.10.01. 12:25:15

Fantom tizi??? Ezt pont te mondod, amikor a juvikának kis túlzással akkor is tizit adnak amikor csúnyán néz rájuk valaki?? A tizenhatoson belüli mezhúzás nem tizenegyes??? És ha már itt tartunk mekkora lesgólt lőttetek ott?? Nem láttad az ismétlést??? És ha már itt tartunk: nem kaptatok még kettőt azon a meccsen??? Számoljunk már!! És ok, a juve "visszakerült" öt év alatt oda ahová való, ok akkor majd mi is visszakerülünk, csak nekünk nem kell öt év. Még hogy kizárattuk a Juvét...MI??? Tényleg mi zárattuk ki??? Hát ez nevetséges komolyan:-))

346364 2013.10.01. 14:10:35

[borsodiL](#1755973): Van igazság abban amit leírtál, visszakerül mindenki oda ahova való. Tavaly ez már meg is történt. A JUVE a bajnokság első helyére (ismét), valamint európa top csapatai közé. Az izé meg a 9. helyre a seria a-ban, így nem kell bajlódnia holmi nemzetközi bulifocival. MINDENKI ODA AHOVÁ VALÓ!!!! :) :) :)

346364 2013.10.01. 14:13:03

[babo410](#1748725): Ne törödj velük, pont úgy ahogy a csapataink a szurkolók sincsenek egy szinten. Mi, JUVE szurkolók vagyunk az elit, a nemzetközileg elismert tábor, az izé meg az olasz középmezőny, nemzetközi szinten talán kínában jegyzik őket, de ott az édes-savanyúnak van hagyománya nem a focinak....:)
süti beállítások módosítása