bntemp

bntemp

Gondolázás Athénban

2013. augusztus 20. - s4tch

Kicsit már több mint egy hónapja nézett bele mélyen a szemembe Dincsi (nem először természetesen), hogy azt mondhassa férfiasan búgó hangján: "Darti, el akarok menni a Szuperkupára." Én pedig az a fajta vagyok, aki tudja, hogy egy férfi mikor nem viccel. Rábólintottam gyorsan, hogy megnyugodjon, kicsit később pedig nekiálltunk megtervezni az utazást! Beszámoló következik.

Kicsit már több mint egy hónapja nézett bele mélyen a szemembe Dincsi (nem először természetesen), hogy azt mondhassa férfiasan búgó hangján: "Darti, el akarok menni a Szuperkupára." Én pedig az a fajta vagyok, aki tudja, hogy egy férfi mikor nem viccel. Rábólintottam gyorsan, hogy megnyugodjon, kicsit később pedig nekiálltunk megtervezni az utazást! Beszámoló következik.

A meccset mindenki látta, ezért inkább a kalandos, romantikus és egyben férfiasan kemény utazásra fókuszálunk, hiszen ez egy blog, nemigaz?!

Az első meglepetés a szombat hajnali órákban ért, amikor Dino a megbeszélt rózsaszín Hummer helyett egy Harley-Davidsonnal állt be a BAH-csomópontnál található MOL-kúthoz. Egy percig sem zavart a dolog, hiszen egyből úgy érezhettem magam, mint a fiatal John Connor, amikor felülhetett a Terminátor mögé. Leszámítva, hogy ők nem feküdtek le egymással.

Szlovákia felé indultunk, és hamarosan a volt Jugoszláv fővárosban, Zágrábban házaltunk jófajta erdélyi pálinka után kutatva, természetesen sikerrel jártunk, és vettünk is pár literrel! A tüzes nedű jó szolgálatot tett később, amikor a meccsre hangoltunk, és olasz barátaink is elégedetten csettintettek egy-egy kiadós korty után. Ők mondjuk elveszítették az eszméletüket 2 deci után, nem is látták a meccset.

Ezután jött a neheze, hiszen hiába a jó idő, Olaszországba érkezve az Andok kemény hágói és a híres-hírhedt luzitán sofőrök próbára teszik a legedzettebb motorosok idegeit és vezetési technikáját is. De Dino úgy lavírozta a hatalmas gépet a kemény sziklák között, akár egy igazi nepáli gésa!

Nem mindennapi látvány: egy homokvihar az Andok egyik magaslatán

Mivel későre járt a becsekolásunkkor, már csak egy könnyű vacsorára volt lehetőségünk, burekot ettünk (ezt soha ne hagyjátok ki, igazi római specialitás), és persze lecsúszott a helyiek nemzeti italából is néhány - pedig Dino nincs oda a Metaxáért.

Egy szónak is száz a vége! A lényeg, hogy megérkeztünk a szerelmesek városába. Bizony, valóban megér egy misét. Bár már jártunk itt korábban is együtt, azért most sem hagyhattuk ki a gondolázást a Temzén, megnéztük az Akropoliszt, és természetesen, mint minden alkalommal, tiszteletünket tettük Európa egyik legnagyobb templománál, a Sagrada Familiánál is!

Aztán eljött végre a meccs kezdetét jelző sípszó is. Előtte egy helikopterrel szállt le a gyepszőnyegre a királynő, ő hozta a labdát. Arrafelé nagy hagyománya van az ilyesminek. A Juventus kezdő tizenegye nem okozott meglepetést, kapus, védők, középpályások és csatárok alkották a csapatot!

A hömpölygő Temze...

Bár azóta tudjuk, hogy a képernyők előtt ülve sokan másképp látták, mi megállapítottuk, hogy a brazil-horvát csatárduónkban hatalmas potenciál rejlik, főleg, ha Vucsinics is megtalálja a futócipőjét... hehehe, értitek, mint a góllövő, csak neki futó kell!!!

A Maracanában hatalmas hangulat uralkodott, zúgott a "Juve, történet egy nagy szerelem", az "Erő Juve!" és a többi jól ismert nóta! Semmiképpen nem lettünk volna a Lazio játékosainak helyében. Hiszen kikaptak, ráadásul leszámítva Pirlo nekik ajándékozott labdáit, nem is igazán tudtak támadást felépíteni ellenünk. Pirlo reméljük felszed majd némi meccsrutint, fiatal még és bohó, sokat kapkod.

4-0 az 4-0

Közérdekű információ!!!

Sokan és sokféleképpen kérdeztétek tőlünk, hogy miként lehet meccsekre jegyet szerezni, elmenni, bemenni, élni!
Mivel rendkívül sokoldalúak vagyunk, minden kérdésetekre tudunk tökéletes válasszal szolgálni. Azonban, hogy megelőzzük a kérdések ismétlődését, az alábbi közleményt tesszük ide:

A Juventus mérkőzéseire a legegyszerűbben úgy juthattok jegyhez, ha ezen az oldalon: http://www.juventus.com/juve/it/4you igényeltek International Membership Cardot. Az oldal angolul is elérhető, remélhetőleg megtaláljátok a megfelelő gombot hozzá!
Ez a kártya több idényre érvényes, és a segítségével olyan egyszerűen vehettek jegyet a meccsekre, mintha csak egy dildót rendelnétek az interneten. Ráadásul elővásárlási jog is jár hozzá - amikor ez érdekes.
A kártyával a www.listicket.it oldalon lehet jegyet venni, KÖNNYŰ.
A Szuperkupára ezzel a metódussal Dinóval mi öt perc alatt vettük meg a jegyeket 20 euróért. Ugyanez a 20 eurós jegy a legbiztonságosabb és ismerős jegyüzértől telefonálgatásba, ismeretlen városokban való szaladgálásba és 30 euróba került volna.
Hát nem jobban megéri?
Ilyen módon MINDEN hazai és hazaiként kezelt mérkőzésre bejuthattok. Az utazás fapados géppel gyakran megoldható úgy, hogy ott sem kell aludni. Ha pedig mégis, akkor a booking.com-on lehet jó előre szállást foglalni, egész barátságos árakat tudnak kínálni, változatos minőségű helyeken.
Kérünk mindenkit, hogy ezt a bekezdést másolja ki magának, küldje el barátainak, és ha mások keresnek jegyet, akkor ne kérdezzenek, csak bátran olvassák el ezt.

A meccsről még annyit, hogy élőben osztálykülönbség érződött a két csapat között (az eredménytől függetlenül). A Juventus játéka néhol egészen tetszetős volt, ami csak jobb lehet, ha belejönnek a srácok. Iskolajáték volt, a Lazio összeomlása után úgy tűnt, mintha emberelőnyben játszanánk.

Nos, ez a túra is megvolt. Hazafelé elégedetten mondtuk egymásnak, hogy nem véletlen a mondás: Rómát látni, és meghalni - de ezúttal a farkasok vesztek oda.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bntemp.blog.hu/api/trackback/id/tr998240720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása